Da li će BiH priznati Kosovo?
-
Mario979
#1 Da li će BiH priznati Kosovo?
Da li će novoformirana vlast u BiH priznati Kosovo?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#2 Re: Da li će BiH priznati Kosovo?
Hoce, prva poslije Srbije.
-
HM 2011
#3 Re: Da li će BiH priznati Kosovo?
i to na inzistiranje RS-a...._BataZiv_0809 wrote:Hoce, prva poslije Srbije.
- It_is_a_Leclerc
#4 Re: Da li će BiH priznati Kosovo?
Ne znam čemu žurba s ovim ?! Jesu to nama Albanci - Kosovari nešto dali, pomogli, pa da im se, kao narod, refundiramo žrtvujući stabilnost vlastite, teško izborene države, zarad njihovih političkih interesa ?! Realno, gdje god su mogli, podapeli su nogu. BIH je vrlo delikatna država i treba biti oprezna kad je u pitanju jednostrano proglašenje nezavisnosti bilo koga.
iakko je Srbija potpisom tzv. Briselskog sporazuma napravila prvi korak ka priznanju Kosova i izgradnji dobrosusjedskih odnosa, ja smatram da mi trebamo čekati da Srbija i definitivno prizna nezavisnost Kosova, kako bismo onda, bez ozbiljnijih unutarpolitičkih komplikacija u BIH, mogli priznati Kosovo.
iakko je Srbija potpisom tzv. Briselskog sporazuma napravila prvi korak ka priznanju Kosova i izgradnji dobrosusjedskih odnosa, ja smatram da mi trebamo čekati da Srbija i definitivno prizna nezavisnost Kosova, kako bismo onda, bez ozbiljnijih unutarpolitičkih komplikacija u BIH, mogli priznati Kosovo.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#5 Re: Da li će BiH priznati Kosovo?
Ma zurba je da se gurne Srbima prst u oko, pa na bilo koji nacin. Da su zasluzili prst u oko nakon svega, vjerovatno jesu. Da li je to konstruktivno i da li je nesto na cemu treba insistirati, vjerovatno ne.It_is_a_Leclerc wrote:Ne znam čemu žurba s ovim ?! Jesu to nama Albanci - Kosovari nešto dali, pomogli, pa da im se, kao narod, refundiramo žrtvujući stabilnost vlastite, teško izborene države, zarad njihovih političkih interesa ?! Realno, gdje god su mogli, podapeli su nogu. BIH je vrlo delikatna država i treba biti oprezna kad je u pitanju jednostrano proglašenje nezavisnosti bilo koga.
- Helena2014
#6 Re: Da li će BiH priznati Kosovo?
Nije to samo prst u oko ovim drugima
Kosovo je počelo sa laganim opstrukcijama prema BiH što se tiče tržišta koje smo imali na Kosovu, a ako imamo u vidu da nakon ulaska Hrvatske u EU izgubljeno i hrvatsko tržište, mi sve više ostajemo sami sa sobom. Političari iz RS-a odlučno blokiraju priznavanje nezavisnosti, hrvatska strana djeluje nezainteresirano, a bošnjački političari bi rado priznali novu državu ali ne žele previše trošiti energiju na borbu oko tog pitanja
Kosovo je počelo sa laganim opstrukcijama prema BiH što se tiče tržišta koje smo imali na Kosovu, a ako imamo u vidu da nakon ulaska Hrvatske u EU izgubljeno i hrvatsko tržište, mi sve više ostajemo sami sa sobom. Političari iz RS-a odlučno blokiraju priznavanje nezavisnosti, hrvatska strana djeluje nezainteresirano, a bošnjački političari bi rado priznali novu državu ali ne žele previše trošiti energiju na borbu oko tog pitanja
Kosovo je posljednjih nekoliko godina imala razumijevanja za stav BiH i dozvoljavala je izvoz BH kompanijama na Kosovo, ali je odnedavno počela pokazivati nezadovoljstvo. Naime, kako je BiH zahtijevala vize za državljane Kosova te se oglušila o pozive za njihovo ukidanje, kosovska strana uvodi recipročne mjere tako da bh. građani koji žele ići na Kosovo moraju dobiti vizu iz kosovske ambasade u Tirani.
BH proizvođači se odnedavno suočavaju i s tihim bojkotom svojih proizvoda na kosovskom tržištu. Refik Kurgaš, direktor kompanije “Brovis d.o.o.”, izjavio je da je na Kosovu prisutan tihi bojkot bh. proizvoda pri čemu kosovske kompanije odbijaju uzimati proizvode iz BiH zbog nepriznavanja, te da se ovo negativno odražava na finansijsku situaciju državne kase ali i privatnih kompanija.
Istovremeno, drugi BH proizvođači iskusili su još gori problem – nije im dozvoljen izvoz na Kosovo. Samir Brajlović, šef marketinga u kompaniji Brajlović, kaže da iako su potpisali ugovor s kupcem iz Prizrena te dogovorili izvoz proizvoda, do toga nije došlo zbog zabrane koju je uvela kosovska država.
Iz Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH (MVTEO BiH) navode da su kosovske vlasti, potpuno neosnovano i uz obrazloženje da je riječ o recipročnoj mjeri zbog navodnog nedozvoljavanja plasiranja proizvoda animalnog porijekla s Kosova u Bosnu i Hercegovinu, uvele, kako je rečeno, privremenu suspenziju na uvoz proizvoda iz Bosne i Hercegovine na tržište Kosova. Ali prethodne zabrane na uvoz proizvoda s Kosova nije bilo. Da bi proizvodi s Kosova mogli ući u Bosnu i Hercegovinu, potrebno je ispuniti dva uvjeta, navode iz ministarstva. Prvi je taj da kosovske institucije kod nadležnih organa BiH moraju pokrenuti obaveznu proceduru za priznavanje kosovskih veterinarsko-zdravstvenih certifikata. Drugi uvjet je da se zatraži upis kosovskih izvoznika u odgovarajući registar koji vodi Kancelarija za veterinarstvo BiH. Umjesto ispunjavanja ovih uvjeta, kosovske vlasti su se opredijelile za uvođenje privremene suspenzije uvoza iz BiH, čime se direktno krše pravila CEFTA-e.
Pokušaji bh. strane da ovo pitanje riješi posredstvom CEFTA-e nisu urodili plodom kao ni obraćanja raznim stranim ambasadama u BiH, a u čijim zemljama je sjedište vlasnika nekih proizvodnih firmi koje su pogođene akcijama kosovske strane.
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#7 Re: Da li će BiH priznati Kosovo?
mi ni poslije srbije, jer kod nas su veci srbi neko preko drine
. kod nas su pravi
.
-
Haman
#8 Re: Da li će BiH priznati Kosovo?
Nece jer se ne moze postici saglasnost u predsjednistvu. 
-
Nomo
#9 Re: Da li će BiH priznati Kosovo?
srbi imaju pravo blokade i nece se desiti priznanje u dogledno vrijeme . to nam nasa SDA borba dala . Nazalost i na tugu SDA banditima Bosna nije podijeljena a nece nikada ni biti , pa sada neka gledaju kako dalje . SDA SDS HDZ banda je racunala da ce se Bosna podijeliti . Zajebali se govnari . Sta sad ???????????????????? To samo bog zna !!!!!!!!!!!
- Maharadza
#10 Re: Da li će BiH priznati Kosovo?
Ako uncle sam "naredi" tako - naravno da moraš, pa makar bio "glavni baja"! 
-
bole1st
#11 Re: Da li će BiH priznati Kosovo?
Nije to dala SDA nego ZAVNOBIH. Ideja da Srbi i Hrvati treba da budu u BiH, ali da se nista ne pitaju je prevazidjena jos prije 70 godina, uhvati korak sa vremenom.Nomo wrote:srbi imaju pravo blokade i nece se desiti priznanje u dogledno vrijeme . to nam nasa SDA borba dala .
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#12 Re: Da li će BiH priznati Kosovo?
Naravno da nece niti bi trebala
A kod nas su srbi veci od srbijanskih srba
Jer jos nije rijeseno nacionalno i ekonomsko pitanje
To je normalno
A kod nas su srbi veci od srbijanskih srba
Jer jos nije rijeseno nacionalno i ekonomsko pitanje
To je normalno
- mayab
#13 Re: Da li će BiH priznati Kosovo?
Tek kada to sama Srbija shvati i uradi!Maharadza wrote:Ako uncle sam "naredi" tako - naravno da moraš, pa makar bio "glavni baja"!
A onda ce neki od ovih iz entiteta RS otići u Beograd " po pamet", pa ce se onda to vjerovatno i ovde napraviti!
Ali u principu, marginalno pitanje o ovom momentu
- DoZeN
#14 Re: Da li će BiH priznati Kosovo?
Kosovo je nevazna drzava
-
sanjin_1
#15 Re: Da li će BiH priznati Kosovo?
Kosovo je nezavisna država koju je do sada priznalo 110 zemljaa svijeta.
Eto prije neki dan postaše i članovi Olimpijskog Komiteta...
Ono što je sigurno, nikad više Srbije na Kosovu..ljudi su zaslužili slobodu nakon 200 godina ugnjetavlja ..nema sa Albancima "trte-mrte"...
Eto prije neki dan postaše i članovi Olimpijskog Komiteta...
Ono što je sigurno, nikad više Srbije na Kosovu..ljudi su zaslužili slobodu nakon 200 godina ugnjetavlja ..nema sa Albancima "trte-mrte"...
- karanana
#16 Re: Da li će BiH priznati Kosovo?
nece nikada.
srbi u srbiji su prodane duse. srbi sa ove strane drine su pravi branioci srbstva od kad je vijekova i bice tako za vijeke vijekova. srbi sa ove strane drine su uvijek bili na vjetrometini i izlozeni svemu i svacemu i zbog toga su ocvrsnuli i znaju cijeniti ko su i sta su.
valja li ovo?
srbi u srbiji su prodane duse. srbi sa ove strane drine su pravi branioci srbstva od kad je vijekova i bice tako za vijeke vijekova. srbi sa ove strane drine su uvijek bili na vjetrometini i izlozeni svemu i svacemu i zbog toga su ocvrsnuli i znaju cijeniti ko su i sta su.
valja li ovo?
- DeutscheAusweis
#17 Re: Da li će BiH priznati Kosovo?
Vrijedi cijelih 25.000,00 dinara ili cca 200 €..karanana wrote:nece nikada.
valja li ovo?
PS: Novac možeš podići na šalteru u Bobar banci..
- zgembomaratonac
#18 Re: Da li će BiH priznati Kosovo?
Svjetski bošnjački kongres priznao Kosovo:
http://www.bosnjaci.net/prilog.php?pid=48123

http://www.bosnjaci.net/prilog.php?pid=48123
Predsjednik Svjetskog bošnjačkog kongresa dr. Mustafa Cerić: “Svjetski bošnjački kongres priznaje Republiku Kosovo i gdje god budem mogao, u svojstvu predsjednika SBK-a, daću svoj glas i posebno muslimanskom svijetu naglasiti da trebaju priznati Kosovo!“
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#19 Re: Da li će BiH priznati Kosovo?
Sad mogu mirno spavati
- Helikopter
#20 Re: Da li će BiH priznati Kosovo?
[quote="It_is_a_Leclerc"]Ne znam čemu žurba s ovim ?! Jesu to nama Albanci - Kosovari nešto dali, pomogli, pa da im se, kao narod, refundiramo žrtvujući stabilnost vlastite, teško izborene države, zarad njihovih političkih interesa ?! Realno, gdje god su mogli, podapeli su nogu. BIH je vrlo delikatna država i treba biti oprezna kad je u pitanju jednostrano proglašenje nezavisnosti bilo koga.
iakko je Srbija potpisom tzv. Briselskog sporazuma napravila prvi korak ka priznanju Kosova i izgradnji dobrosusjedskih odnosa, ja smatram da mi trebamo čekati da Srbija i definitivno prizna nezavisnost Kosova, kako bismo onda, bez ozbiljnijih unutarpolitičkih komplikacija u BIH, mogli priznati Kosovo.[/quote]
Radi ovakvih kao ti i tebi slicnih kopia se danas Bosnjaci/Bosanci iz BiH i drugih drzava/regija se nalaze u ovakvim drzavnim, ekonomskim i drugim problemima. Predstavljas se da ti ustvari nesto kao pomazes Bosnjacima/Bosancima a ti ih samo sabotiras i uvaljujes na svim poljima.
Kossovo je priznalo do sada 110 drzava http://www.kosovothanksyou.com i oni ne zavise od Bosnjcko/Bosanskog priznavanja. Drugo lazes i kazes da Albanci i Kosovo nista nisu pomogli Bosni? U Bosni i Hercegovini danas zivi oko 12 000 Albanaca sto sa Kosova sto iz mjesanih Bosnjacko/Albanskih brakova a na Kosovu zivi oko 50 000 Bosnjaka. Dobar dio takvih Albanaca je ratovalo i izgubilo svoje zivote za Bosnjake i Bosnu a ne Kosovo. Trazi dosije Bosnjackih politicara koliko je Albanaca poginulo i ostalo invalida braneci Bosnjacko/Bosanske interese i drzavu Bosnu i Hercegovinu. Takvim Albancima koji su branili i ginuli sa slobodnu Hrvatsku Hrvatska se zahvalila na sve moguce nacine direktnim priznavanjem Kosova. Isto tako je uradila Slovenija, Crna Gora i Makedonija. U tim drzavama se odlicno vidi ko vlada i odlucuje. Ovo je primjer i savjet Bosnjacima/Bosnacima u BiH koliko su politicki, ekonomski i na druge nacine krahirali pogresnom politikom i ekonomijom i doveli u pitanje i samu Bosnjacku politiku. Bosnjaci/Bosanci imaju strah, ne smiju nista uraditi na svoju ruku jer im Srbi Hravti kolo vode sta smiju a sta ne smiju sto opet znaci da svakim danom Bosnjaci rizikuju da vise ne budu bilo kakav politicki, ekonomski, vojni i bilo koji drugi faktor a onda se zna sta slijed.
Kosovo je medju prvim drzavam Balkana otvorilo svoje trziste za uvoz Bosnjacko/Bosanskih proizvoda i usluga da pomognu Bosnjacima/Bosancima a ovi su im to vratili tako da im ne priznaju dokumente a kamo li sta ostalo. Kosovo je preporucilo BiH za mnoge poslove u Albaniju kao i Hrvatsku. Nazalost Kosovo i ne treba vise nista do daljnjeg da valja Bosnjacima/Bosancima jer sa tom svojom glupom i strasljivom politikom prvo prema svojim Bosnjacima nisu zasluzili a kamoli prema Albancima. Trziste Kosova i Albanije umjesto Bosnjaka/Bosanaca sada su dobili najvise Hrvati a zatim Makedonci i Crnogorci jer su imali svoje ja nisu se bojali nikoga i odmah su priznali Kosovo.
Lazes isto da su Albanci negdje podapinjali noge Bosnjacima/Bosancima, nikada nisu imali medjusonih sukoba i uvijek su pomagali jedni druge i bili dobri prijatelji.
Prijatelju moj savjet ti je da manje lazses, izmisljas, preokreces stvari i na taj nacin sabotiras prvo Bosnjake/Bosance a i u manjoj mjeri Albance i druge narode sa Kosova.
Druga relevantnija tema o kosovu na: http://forum.klix.ba/kosovo-all-about-p ... s5475.html
iakko je Srbija potpisom tzv. Briselskog sporazuma napravila prvi korak ka priznanju Kosova i izgradnji dobrosusjedskih odnosa, ja smatram da mi trebamo čekati da Srbija i definitivno prizna nezavisnost Kosova, kako bismo onda, bez ozbiljnijih unutarpolitičkih komplikacija u BIH, mogli priznati Kosovo.[/quote]
Radi ovakvih kao ti i tebi slicnih kopia se danas Bosnjaci/Bosanci iz BiH i drugih drzava/regija se nalaze u ovakvim drzavnim, ekonomskim i drugim problemima. Predstavljas se da ti ustvari nesto kao pomazes Bosnjacima/Bosancima a ti ih samo sabotiras i uvaljujes na svim poljima.
Kossovo je priznalo do sada 110 drzava http://www.kosovothanksyou.com i oni ne zavise od Bosnjcko/Bosanskog priznavanja. Drugo lazes i kazes da Albanci i Kosovo nista nisu pomogli Bosni? U Bosni i Hercegovini danas zivi oko 12 000 Albanaca sto sa Kosova sto iz mjesanih Bosnjacko/Albanskih brakova a na Kosovu zivi oko 50 000 Bosnjaka. Dobar dio takvih Albanaca je ratovalo i izgubilo svoje zivote za Bosnjake i Bosnu a ne Kosovo. Trazi dosije Bosnjackih politicara koliko je Albanaca poginulo i ostalo invalida braneci Bosnjacko/Bosanske interese i drzavu Bosnu i Hercegovinu. Takvim Albancima koji su branili i ginuli sa slobodnu Hrvatsku Hrvatska se zahvalila na sve moguce nacine direktnim priznavanjem Kosova. Isto tako je uradila Slovenija, Crna Gora i Makedonija. U tim drzavama se odlicno vidi ko vlada i odlucuje. Ovo je primjer i savjet Bosnjacima/Bosnacima u BiH koliko su politicki, ekonomski i na druge nacine krahirali pogresnom politikom i ekonomijom i doveli u pitanje i samu Bosnjacku politiku. Bosnjaci/Bosanci imaju strah, ne smiju nista uraditi na svoju ruku jer im Srbi Hravti kolo vode sta smiju a sta ne smiju sto opet znaci da svakim danom Bosnjaci rizikuju da vise ne budu bilo kakav politicki, ekonomski, vojni i bilo koji drugi faktor a onda se zna sta slijed.
Kosovo je medju prvim drzavam Balkana otvorilo svoje trziste za uvoz Bosnjacko/Bosanskih proizvoda i usluga da pomognu Bosnjacima/Bosancima a ovi su im to vratili tako da im ne priznaju dokumente a kamo li sta ostalo. Kosovo je preporucilo BiH za mnoge poslove u Albaniju kao i Hrvatsku. Nazalost Kosovo i ne treba vise nista do daljnjeg da valja Bosnjacima/Bosancima jer sa tom svojom glupom i strasljivom politikom prvo prema svojim Bosnjacima nisu zasluzili a kamoli prema Albancima. Trziste Kosova i Albanije umjesto Bosnjaka/Bosanaca sada su dobili najvise Hrvati a zatim Makedonci i Crnogorci jer su imali svoje ja nisu se bojali nikoga i odmah su priznali Kosovo.
Lazes isto da su Albanci negdje podapinjali noge Bosnjacima/Bosancima, nikada nisu imali medjusonih sukoba i uvijek su pomagali jedni druge i bili dobri prijatelji.
Prijatelju moj savjet ti je da manje lazses, izmisljas, preokreces stvari i na taj nacin sabotiras prvo Bosnjake/Bosance a i u manjoj mjeri Albance i druge narode sa Kosova.
Druga relevantnija tema o kosovu na: http://forum.klix.ba/kosovo-all-about-p ... s5475.html
- It_is_a_Leclerc
#21 Re: Da li će BiH priznati Kosovo?
Helikopter wrote:[quote="It_is_a_Leclerc"]Ne znam čemu žurba s ovim ?! Jesu to nama Albanci - Kosovari nešto dali, pomogli, pa da im se, kao narod, refundiramo žrtvujući stabilnost vlastite, teško izborene države, zarad njihovih političkih interesa ?! Realno, gdje god su mogli, podapeli su nogu. BIH je vrlo delikatna država i treba biti oprezna kad je u pitanju jednostrano proglašenje nezavisnosti bilo koga.
Druga relevantnija tema o kosovu na: http://forum.klix.ba/kosovo-all-about-p ... s5475.html[/quote]
Ti hoćeš da mi žrtvujemo stabilnost vlastite zemlje zarad tone keksa kojeg ćemo izvoziti na neuređeno, polupriznato, neisplativo kosovsko tržište ?
- fosna2014
#22 Re: Da li će BiH priznati Kosovo?
Što da sebi zabijamo nož u leđa nekakvim priznavanjem Kosova? Duduk jedva čeka da se to desi.
-
ylli
#23 Re: Da li će BiH priznati Kosovo?
Nije istina da su Albanci ubili nekoliko 1000 Muslimana po Kosovo ..!kovalek wrote:@Helikopter
Stvarno je misterija dokle sve "helikopter" moze dosegnuti a da se ne srusi.
I koga boli kurac u Bih sta vi Arnauti radite po svojoj kvazi drzavi. Pobili ste na hiljade muslimana po Kosovu ( narocito po Prizrenu)...natjerali ste od roma, muslimana, goranaca i dr. narodnosti da moraju pricati vas shiptarski...
A imas obraz nekoga kritizirati.
Roma ima ali vecina njih pobjegli zajedno sa srbima zbog masakre nad albancima jer su i oni bili sa paramilitarcima zajedno u vrijeme rata .
Goranci , dio njih , oni nisu bili prosrpski nastrojeni a zadnje vrijeme nije kao sto je bilo .
Last edited by ylli on 16/12/2014 03:15, edited 1 time in total.
-
ylli
#24 Re: Da li će BiH priznati Kosovo?
Mario979 wrote:Da li će novoformirana vlast u BiH priznati Kosovo?
Ja kao Albanac licno ne vjerujem da je BH spremna zato , primjer danas :
http://www.klix.ba/vijesti/bih/bih-glas ... /141215135
Ja mogu da zamislim da su (mozda) blokirali Srbi , ali i bas da jesu Srbi , ovo dokazuje da nije BH jos na svojim cvrstima rukama pogotovo kad su Srbi u pitanje , nazalost .
-
budza
#25 Re: Da li će BiH priznati Kosovo?
Helikopter wrote:[quote="It_is_a_Leclerc"]Ne znam čemu žurba s ovim ?! Jesu to nama Albanci - Kosovari nešto dali, pomogli, pa da im se, kao narod, refundiramo žrtvujući stabilnost vlastite, teško izborene države, zarad njihovih političkih interesa ?! Realno, gdje god su mogli, podapeli su nogu. BIH je vrlo delikatna država i treba biti oprezna kad je u pitanju jednostrano proglašenje nezavisnosti bilo koga.
Prijatelju moj savjet ti je da manje lazses,
izmisljas, preokreces stvari i na taj nacin sabotiras prvo Bosnjake/Bosance a i u manjoj mjeri Albance i druge narode sa Kosova.
Druga relevantnija tema o kosovu na: http://forum.klix.ba/kosovo-all-about-p ... s5475.html[/quote]
uzeo si mi reci iz usta. bravo.
no, ne zameri mu. nesvetan je sta pise.
takvi kao on su i bosnu i bosnjake doveli do toga da imaju 50 hiljada ubijenih civila i 50 hiljada silovanih zena iz zadnje agresije.
njegov post je njegov licni animozitet prema albancima i kosovu i nikako ne odrazava stav vecine bosnjaka. ovaj bi gore hteo da bosnjaci ponovo, zarad neke lazne ljubavi budu kao vecinski narod krpe cetnickoj bratiji...
sto se priznanja tice: bosna je vrlo slozeno uredjena drzava i priznanje kosova u narednih 5-10 godina nece biti moguce i na tome im prijateljski albanski narod nece zameriti.