Da li će BH političari ponovo prevariti EU?

Post Reply
almir90

#1 Da li će BH političari ponovo prevariti EU?

Post by almir90 »

Evo kako u zadnje vrijeme možemo čuti, svim političarima su puna usta Euro-atlanskih integracija Bosne i Hercegovine, pridruživanje NATO paktu. Da li ovo još jedna u nizu prevara domaćih političara? Svjesni su da se iz budžeta nema puno šta pokupiti, država je pala na koljena, kad će i leći u potpunosti, potalo je samo pitanje vremena. Da li će krenuti sa manjim reformama i udovoljiti Evropi, sve dok ne dobiju pristup fondovima, nekim novim kreditnim zaduženjima, i onda se vratiti starim putem kriminala i korupcije?

Da sad ne duljimo, ne smatram ovo nekom teorijom zavjere. Nekako mi je čudno, da svi oni, koji su se trudili da se stanje održi ovakvo kakvo jest (jer je njima dobro), sada odjednom okreću ploču i pričaju o poštenju (a izbori prošli), priča se o ekonomiji, jačanju države, EU integracije.
VjecitiStudent

#2 Re: Da li će BH političari ponovo prevariti EU?

Post by VjecitiStudent »

Ne, da li će, već, kako će
VjecitiStudent

#3 Re: Da li će BH političari ponovo prevariti EU?

Post by VjecitiStudent »

Osim ako im DF ne priprijeti :lol:
almir90

#4 Re: Da li će BH političari ponovo prevariti EU?

Post by almir90 »

VjecitiStudent wrote:Osim ako im DF ne priprijeti :lol:
Ja politiku pratim samo sa ekonomskog staništa, jer mi je to najvažniji faktor. Radim u privredi, i nije nešto bajno, al' hebiga, mora da se radi nešto. Ovo nacionalističko trolanje po forumu mi je više kao ubijanje dosade (iako ubjedljivo znam zvučati :lol: ). Elem, glasao sam prošli put za SDP, pojeo goFno, ovaj put za DF, ne smijem ništa reći, čekati ću šta će da se desi u narednom periodu. Trenutno sam po mišljenju ni tamo, ni 'vamo, ne sviđa mi se ta koalicija, ali ako žele dio vlasti, to im je neizbježno bilo. Da će oni moći ostale natjerati da rade, tu sam na čisto da je nemoguće takvo nešto uraditi. Pogotovo što SDA ima jaču političku moć od DF-a. Ali, ovo mi djeluje kao još jedno magarčenje naroda. Ali, saznati ćemo početkom godine, i u narednom mandatu, da li će biti ikakvih pozitivnih dešavanja.
razonoda

#5 Re: Da li će BH političari ponovo prevariti EU?

Post by razonoda »

Pogresne partije u oba slucaja. :-)
almir90

#6 Re: Da li će BH političari ponovo prevariti EU?

Post by almir90 »

razonoda wrote:Pogresne partije u oba slucaja. :-)
Očigledno da sam naivan. :lol:
jao_situacije

#7 Re: Da li će BH političari ponovo prevariti EU?

Post by jao_situacije »

Trebao si za sbb
Post Reply