Bake im fino poruci dobicete po tikvi, a oni i dalje 24%
DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU
- 512MB
#76 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU
Politika hrvatske i srpske dijaspore u BiH se vecinom svodi na to "zagalami mozda se ko prepadne", a ovamo se stancaju haubice i puske uz amin NATOa... za nedaj boze
- kmirsad
#77 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU
arzuhal wrote:Ako od normalnog života i normalne države BiH ne bude ništa, poglavito zbog insistiranja komšija i njihova nemjerljivog doprinosa ljuljanju čamca, Bošnjaci bi se trebali nekako sprčiti na prostor od Save do mora i od Drine do Une...
Izvini.... morao sam...
Last edited by kmirsad on 20/04/2018 19:45, edited 1 time in total.
- bh.tornjak
#78 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU
512MB wrote:Politika hrvatske i srpske dijaspore u BiH se vecinom svodi na to "zagalami mozda se ko prepadne", a ovamo se stancaju haubice i puske uz amin NATOa... za nedaj boze![]()
usrali se a Bake lijepo rece za NE DAJ BOZE....sta bi tek bilo da je reko ZA DAJ BOZE
-
ovo_mi_je_nick
#79 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU
Da li svaka nacija u Austriji/ SAD-u treba imati svoju državu ?
- kmirsad
#80 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU
Ako IVZ nije potpisala ugovor s državom... treba.
-
aratet
#81 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU
Da rezimiramo.SaraFina wrote:cyprus wrote:Ovo već djeluje kao zajebancija, al zapravo je prilično ozbiljna stvar... Evo i zašto...SaraFina wrote:
Pa dadoh ti alternativu. A šta ja to imam sa Austrijom? Osim što sam kao djevojcica zbog porodičnih prilika morala doći kao malodobna? Ja sam entička Austrijanka možda? Austrija jeste moja matica?
Tebi rekoh smanji nebuloze.
Ako si već Jugosloven, možeš u ono što ostalo od Jugoslavije? Ne?
P.S ako si Jugosloven onda salaš u Vojvodini. Jeftin a daleko od gradske vreve. Dovoljno blizu gradićima sa školama i vrtićima. Plus ostala infrastruktura. Blago i tebi. Vrlo jednostavno.
Ne seciraj postove kiruški Jugosloven. Evo alternative.
Ti nemaš pravo mene koji sam rođen, odrastao i svaki jebeni period svog dosadašnjeg života (uključujući i četverogodišnju opsadu) proveo u Sarajevu, inače glavnom gradu Bosne i Hercegovine, slat u Hrvatsku ili Vojvodinu... U Vojvodinu recimo još nikad nisam kročio (iako se kanim posjetit Novi Sad već par godina)... Isto recimo važi i za Zagreb, glavni grad Hrvatske, u kojem također još nikad nisam bio... Dakle, kojim pravom me šalješ tamo i pridodaješ mi još uz to nekakve matice?![]()
Tvoj odgovor bi vjerovatno išao u pravcu - kako ti meni možeš prišivat Austriju, tako mogu i ja tebi Hrvatsku... To bi međutim također bio besmisao, kakav je doduše i svojstven tebi... Jer ja tebe ne tjeram u Austriju, ti si već u Austriji... Tamo radiš, plaćaš porez (ili si možda na njihovoj socijali, sasvim mi je svejedno), kupuješ u austrijskim prodavnicama, kakiš i piškiš u austrijsku kanalizaciju, vozaš se bečkim metroom, možda su ti dali i državljanstvo, u Austriji vjerovatno planiraš i budućnost itd itd itd. Dakle, htjela to ti priznati ili ne, Austrija je tvoja primarna država, i etnička pripadnost nema ništa s tim... U Austriji žive raznorazne etnije, a jedna od njih su i Bošnjaci... Ništa čudno - moderni svijet dovodi do toga da su etno-kulture sve manje vezane za određenu teritoriju...
Eh sad, sranje koje se desi u Austriji će te direktno pogodit, a sranje koje se desi u Bosni će te u najgorem slučaju dobro nasekirat, možda nećeš moć zbog toga lako zaspat, jer ipak ti si porijeklom odavde, i kako rekoh Bosna je tvoja rezervna država... Međutim, sve ono što tebe nasekira u vezi Bosne, mene će mnogo direktnije i neposrednije pogodit... Ako dođe do ekonomske krize, možda ću ja izgubit radno mjesto... Ako se zarati, ja ću biti taj koji će strahovat da li mi je dijete na nečijem snajperskom nišanu... Ako se krenu praviti fildžan države, ja ću biti taj koji će se naći u neobranom grožđu... Pogotovo zato što, kako rekoh - NEMAM JEBENE REZERVNE DRŽAVE! E zbog toga ti nemaš apsolutno nikakvo pravo da mi pišeš to što pišeš...
PS Ovo naravno stoji samo ako sam te dobro razumio - da si ti dugoročna stanovnica Beča.... Ako pak nisi, izvinjavam se, pogrešno sam adresirao...
Ti meni nemaš pravo govoriti da mi je Austrija domovina a BiH rezervna država.. Da si zlatni ljiljan. Moj ćaća je zdravlja ostavio dovoljno u ratu da bi neko poput tebe ko je pišao u gaće za vrijeme opsade meni danas spončitavao odlazak. Nemaš pojma koje su me okolnosti prisilile da dodjem ovdje nakon rata i opsade. 88' sam godište i došla sam malodobna. Kad su drugi odlučivali o mom odlasku. Dakle nisam pobjegla 92' sa 20 i nešto...nego silom prilika nakon Dejtona. Moja domovina je BiH. Moj ćaća plaća sve u BiH od propisanih pristojbi. Ja na svom imenu nekretnina nemam. Ne mogu sa živa dobrodržeća čovjeka, na sebe prepisivati. Najmanje pet puta godišnje sam u svojoj kući. Ljeti i po pet nedelja budem. Ko si ti da meni dociraš i odredjuješ "domovinu".
Anonimni forumski jugonostalgičar koji je srao u pelene kad se ta crkotina u krvi raspadala.
To što si ostao i živiš u BiH ne daje ti apsolutno nikakvo pravo da pričaš o stvarima u mom životu o kojima pojma nemaš niti ikakvu podlogu da predvidjaš mi budućnost.
Da nisi vidoviti Milan? Pa u mladi sir vidio nešto što ja ni sama ne znam Jugonostalgičaru pelenašu koji kmeči za crkotinom zvanom EX Yuga?
Pa kad kmečiš prirodno je da ti predložim rješenje kako umanjiti nostalgiju? Ne?
Pun mi je kofer isfrustiranih likova poput tebe, koji glume paćenike i hvataju se da su svojim ostankom iznad nekog ko je vani.
Da si imao gdje vjerovatno bi otišao ili ti je toliko dobro da ne vidiš razloga da ideš. To " žrtvovanje" vas pojedinaca ostankom u BiH kojim svakodnevno licitirate protiv dijaspore postaje śizofrenično. Mislite da neko glup i ne vidi podlogu vaše žrtve? Iz zemlje Iz koje se iselilo preko 2 miliona ljudi u ratu i poraću VI "heroji" ostanka ili ste stranački uhljebi, privatnici koji dobro zaradjuju ili nemate nikakve mogućnosti zbog neadekvatnog obrazovanja naći posao vani.
Tako da popusti me Yugo Patrioto. Ili nemaš potrebe ići vani ili vani ne možeš zaraditi to što imaš u BiH. Računica.
Otisla si kao maloljetna i to nije bio tvoj izbor.
Sad si punoljetna i imas izbor?
-
pemanapemani
#82 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU
Kada se osnivala BANU rekao sam da je to Akademija fildžan države. Ljudi tiho bojkotuju ANU BiH i osnivaju BANU po uzoru na bosanske Srbe i Hrvate.
Muhić je za mene gori od četnika i ustaša. Ono iz Makedonije, gdje je i parlamentarni zastupnik, vazi o podjeli Bosne.
Ne razumijem zašto ova tema postoji? Je li to sad legitimno pričati o razjebavanju Bosne i tamo gdje su kao proBiH stanovnici većina?
Muhić je za mene gori od četnika i ustaša. Ono iz Makedonije, gdje je i parlamentarni zastupnik, vazi o podjeli Bosne.
Ne razumijem zašto ova tema postoji? Je li to sad legitimno pričati o razjebavanju Bosne i tamo gdje su kao proBiH stanovnici većina?
- mO k3
#83 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU
Bosnjaci imaju svoju maticu Bosnu i Hercegovinu .....
-
pemanapemani
#84 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU
Pa i meni je Bosna matica, a nisam Bošnjak.mO k3 wrote:Bosnjaci imaju svoju maticu Bosnu i Hercegovinu .....
- mO k3
#85 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU
a sta si ako nisi bosnjo ???pemanapemani wrote:Pa i meni je Bosna matica, a nisam Bošnjak.mO k3 wrote:Bosnjaci imaju svoju maticu Bosnu i Hercegovinu .....
-
pemanapemani
#86 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU
mO k3 wrote:a sta si ako nisi bosnjo ???pemanapemani wrote:Pa i meni je Bosna matica, a nisam Bošnjak.mO k3 wrote:Bosnjaci imaju svoju maticu Bosnu i Hercegovinu .....
Bosanac
- mO k3
#87 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU
Pa eto super Bosanac 
-
pemanapemani
#88 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU
I ja kažem. I to čistokrvni, sa jednim državljanstvom, jednim pasošem i jednom ličnom kartom, BosanskohercegovačkommO k3 wrote:Pa eto super Bosanac
- mO k3
#89 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU
pemanapemani wrote:I ja kažem. I to čistokrvni, sa jednim državljanstvom, jednim pasošem i jednom ličnom kartom, BosanskohercegovačkommO k3 wrote:Pa eto super Bosanac.
- SaraFina
#90 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU
aratet wrote:Da rezimiramo.SaraFina wrote:cyprus wrote:
Ovo već djeluje kao zajebancija, al zapravo je prilično ozbiljna stvar... Evo i zašto...
Ti nemaš pravo mene koji sam rođen, odrastao i svaki jebeni period svog dosadašnjeg života (uključujući i četverogodišnju opsadu) proveo u Sarajevu, inače glavnom gradu Bosne i Hercegovine, slat u Hrvatsku ili Vojvodinu... U Vojvodinu recimo još nikad nisam kročio (iako se kanim posjetit Novi Sad već par godina)... Isto recimo važi i za Zagreb, glavni grad Hrvatske, u kojem također još nikad nisam bio... Dakle, kojim pravom me šalješ tamo i pridodaješ mi još uz to nekakve matice?![]()
Tvoj odgovor bi vjerovatno išao u pravcu - kako ti meni možeš prišivat Austriju, tako mogu i ja tebi Hrvatsku... To bi međutim također bio besmisao, kakav je doduše i svojstven tebi... Jer ja tebe ne tjeram u Austriju, ti si već u Austriji... Tamo radiš, plaćaš porez (ili si možda na njihovoj socijali, sasvim mi je svejedno), kupuješ u austrijskim prodavnicama, kakiš i piškiš u austrijsku kanalizaciju, vozaš se bečkim metroom, možda su ti dali i državljanstvo, u Austriji vjerovatno planiraš i budućnost itd itd itd. Dakle, htjela to ti priznati ili ne, Austrija je tvoja primarna država, i etnička pripadnost nema ništa s tim... U Austriji žive raznorazne etnije, a jedna od njih su i Bošnjaci... Ništa čudno - moderni svijet dovodi do toga da su etno-kulture sve manje vezane za određenu teritoriju...
Eh sad, sranje koje se desi u Austriji će te direktno pogodit, a sranje koje se desi u Bosni će te u najgorem slučaju dobro nasekirat, možda nećeš moć zbog toga lako zaspat, jer ipak ti si porijeklom odavde, i kako rekoh Bosna je tvoja rezervna država... Međutim, sve ono što tebe nasekira u vezi Bosne, mene će mnogo direktnije i neposrednije pogodit... Ako dođe do ekonomske krize, možda ću ja izgubit radno mjesto... Ako se zarati, ja ću biti taj koji će strahovat da li mi je dijete na nečijem snajperskom nišanu... Ako se krenu praviti fildžan države, ja ću biti taj koji će se naći u neobranom grožđu... Pogotovo zato što, kako rekoh - NEMAM JEBENE REZERVNE DRŽAVE! E zbog toga ti nemaš apsolutno nikakvo pravo da mi pišeš to što pišeš...
PS Ovo naravno stoji samo ako sam te dobro razumio - da si ti dugoročna stanovnica Beča.... Ako pak nisi, izvinjavam se, pogrešno sam adresirao...
Ti meni nemaš pravo govoriti da mi je Austrija domovina a BiH rezervna država.. Da si zlatni ljiljan. Moj ćaća je zdravlja ostavio dovoljno u ratu da bi neko poput tebe ko je pišao u gaće za vrijeme opsade meni danas spončitavao odlazak. Nemaš pojma koje su me okolnosti prisilile da dodjem ovdje nakon rata i opsade. 88' sam godište i došla sam malodobna. Kad su drugi odlučivali o mom odlasku. Dakle nisam pobjegla 92' sa 20 i nešto...nego silom prilika nakon Dejtona. Moja domovina je BiH. Moj ćaća plaća sve u BiH od propisanih pristojbi. Ja na svom imenu nekretnina nemam. Ne mogu sa živa dobrodržeća čovjeka, na sebe prepisivati. Najmanje pet puta godišnje sam u svojoj kući. Ljeti i po pet nedelja budem. Ko si ti da meni dociraš i odredjuješ "domovinu".
Anonimni forumski jugonostalgičar koji je srao u pelene kad se ta crkotina u krvi raspadala.
To što si ostao i živiš u BiH ne daje ti apsolutno nikakvo pravo da pričaš o stvarima u mom životu o kojima pojma nemaš niti ikakvu podlogu da predvidjaš mi budućnost.
Da nisi vidoviti Milan? Pa u mladi sir vidio nešto što ja ni sama ne znam Jugonostalgičaru pelenašu koji kmeči za crkotinom zvanom EX Yuga?
Pa kad kmečiš prirodno je da ti predložim rješenje kako umanjiti nostalgiju? Ne?
Pun mi je kofer isfrustiranih likova poput tebe, koji glume paćenike i hvataju se da su svojim ostankom iznad nekog ko je vani.
Da si imao gdje vjerovatno bi otišao ili ti je toliko dobro da ne vidiš razloga da ideš. To " žrtvovanje" vas pojedinaca ostankom u BiH kojim svakodnevno licitirate protiv dijaspore postaje śizofrenično. Mislite da neko glup i ne vidi podlogu vaše žrtve? Iz zemlje Iz koje se iselilo preko 2 miliona ljudi u ratu i poraću VI "heroji" ostanka ili ste stranački uhljebi, privatnici koji dobro zaradjuju ili nemate nikakve mogućnosti zbog neadekvatnog obrazovanja naći posao vani.
Tako da popusti me Yugo Patrioto. Ili nemaš potrebe ići vani ili vani ne možeš zaraditi to što imaš u BiH. Računica.
Otisla si kao maloljetna i to nije bio tvoj izbor.
Sad si punoljetna i imas izbor?
Da zaključimo??? Hoćeš me ti ili haver financirati ili pronaći mi adekvatan posao, od kojeg ću moći normalno živjeti??Nisam iz IT sektora, zanimanje mi nažalost nije "atraktivno" iako bi svaka škola i obdanište trebalo imati osobu poput mene u timu?
Love za privatluk nemam, a ni štele za državne jasle.
Imate ideje?
Pozitivno je što sam iz Sarajeva, i u porodičnoj kući mogu živjeti.
+ uzgred, bacite se na razmišljanje: kad riješite problem mog zaposlenja i riješite status, na problem boravaka i zaposlenje prognanim devedesetih iz RS. Znači i ti ljudi nisu dobrovoljno BiH zamjenili dijasporom, nego su bili priseljeni.
Ako ne možete, koliko košta "vaš patriptizam i ostanak" te radna mjesta vaša i vaših supruga, te bližih članova obitelji ? Možda mi i dijaspore to možemo platiti. Pa izvolite licitirajte cifrom? Budžetlije, privatnici, raznorazni uhljebi..... Čisto sumnjam da normalan svijet o sopstvenom životu zabavljen, proziva krvnički i hejta svakodnevno neku dijasporu, uveličavajući svoj ostanak u sopstvenoj državi do herojstva.
Dohavizajte se. Devedesete su odavno prošle. Ko god želi ili je želio mogao je otići. Što je pojedinim bolje u BiH nego vani, to je druga strana medalje.
Ima i ljudi sa sigurnošću tvrdim, koji ne žele otići zbog porodice, okruženja i prijatelja. Zacementirani su nečim. Možda i godinama. I to poštujem.
Ali to besmisleno prozivanje dijaspore 2018, kao da 95' je nebulozno do krajnjih granica. I dolazi upravo od isfrustiranih likova, koji bi nekom odredjivali pravo na djelomičan ili trajan povratak na očevinu.
Ko ste bolan VI više? Jesam dezerter to? Ne smijem na svoje doći na Bistriku ili pisati po forumu koji je nosio naziv mog rodnog grada, da mi vi se ne nakačite na kičmu?
Neko vas sprečava da i VI budete dijaspora? Iselite se slobodno što se mene tiče. Ako će BiH propasti kad vas par sa foruma se iseli, koji hejtate dijasporu, ja potpisujem u tom slučaju njenu propast. Samo krenite trbuhom za kruhom, da ne čitam o herojstvu vašeg ostanka i da ste vi garancija neka opstanka države. Je li si?
Kad ne hejtate dijasporu hejtate "oridjidji Sarajlije", ljude iz RS koji žive u KS. Što organizuju sijela i večeri rodnog kraja, primaju sehidske penzije ili su negdje u okolici Zvornika ili Bratunca dobili pare za obnovu kuća ali još nisu otišli iz Sarajeva.
Kakvi ste to ljudi?
-
aratet
#91 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU
Znaci, imas izbor i tvoj izbor je Austrija, postujem.SaraFina wrote:
Da zaključimo??? Hoćeš me ti ili haver financirati ili pronaći mi adekvatan posao, od kojeg ću moći normalno živjeti??Nisam iz IT sektora, zanimanje mi nažalost nije "atraktivno" iako bi svaka škola i obdanište trebalo imati osobu poput mene u timu?
Imate ideje?
+ uzgred, bacite se na razmišljanje: kad riješite problem mog zaposlenja i riješite status, na problem boravaka i zaposlenje prognanim devedesetih iz RS. Znači i ti ljudi nisu dobrovoljno BiH zamjenili dijasporom, nego su bili priseljeni.
Ako ne možete, koliko košta "vaš patriptizam i ostanak" te radna mjesta vaša i vaših supruga, te bližih članova obitelji ? Možda mi i dijaspore to možemo platiti. Pa izvolite licitirajte cifrom? Budžetlije, privatnici, raznorazni uhljebi..... Čisto sumnjam da normalan svijet o sopstvenom životu zabavljen, proziva krvnički i hejta svakodnevno neku dijasporu, uveličavajući svoj ostanak u sopstvenoj državi do herojstva.
Dohavizajte se. Devedesete su odavno prošle. Ko god želi ili je želio mogao je otići. Što je pojedinim bolje u BiH nego vani, to je druga strana medalje.
Ima i ljudi sa sigurnošću tvrdim, koji ne žele otići zbog porodice, okruženja i prijatelja. Zacementirani su nečim. Možda i godinama. I to poštujem.
Ali to besmisleno prozivanje dijaspore 2018, kao da 95' je nebulozno do krajnjih granica. I dolazi upravo od isfrustiranih likova, koji bi nekom odredjivali pravo na djelomičan ili trajan povratak na očevinu.
Ko ste bolan VI više? Jesam dezerter to? Ne smijem na svoje doći na Bistriku ili pisati po forumu koji je nosio naziv mog rodnog grada, da mi vi se ne nakačite na kičmu?
Neko vas sprečava da i VI budete dijaspora? Iselite se slobodno što se mene tiče. Ako će BiH propasti kad vas par sa foruma se iseli, koji hejtate dijasporu, ja potpisujem u tom slučaju njenu propast. Samo krenite trbuhom za kruhom, da ne čitam o herojstvu vašeg ostanka i da ste vi garancija neka opstanka države. Je li si?
Kad ne hejtate dijasporu hejtate "oridjidji Sarajlije", ljude iz RS koji žive u KS. Što organizuju sijela i večeri rodnog kraja, primaju sehidske penzije ili su negdje u okolici Zvornika ili Bratunca dobili pare za obnovu kuća ali još nisu otišli iz Sarajeva.
Kakvi ste to ljudi?
Ocito da imas rezervnu drzavu, kao i veliki dio Bosnjaka, naravno. (o tome je bil rasprava).
Tebi je Austrija primarna drzava, tvojoj djeci ce Austrija biti jos vise bitnija nego tebi.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
- SaraFina
#93 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU
aratet wrote:Znaci, imas izbor i tvoj izbor je Austrija, postujem.SaraFina wrote:
Imate ideje?
Kakvi ste to ljudi?
Ocito da imas rezervnu drzavu, kao i veliki dio Bosnjaka, naravno. (o tome je bil rasprava).
Tebi je Austrija primarna drzava, tvojoj djeci ce Austrija biti jos vise bitnija nego tebi.
-
2001
#94 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU
Jbt...ni braća Grimm 'vak'e bajke nisu pisali...512MB wrote:50% BiH je prekriveno sumetinom i tu niko ne zivi, od ostalih 50% Bosnjaci zive na barem 40% zemlje. Natalitetno, gospodarski, financijski, vojno, su nenadjebivi u drzavi. Glavni grad drzave je 99% bosnjacki. Bosnjaka ima preko 50% (novorodjenih 60% sa tendencijom rasta). Dijelovi srpske i hrvatske dijaspore koce gdje moze jer im je Deyton dao alat u ruke, i na tom se zasniva sva njihova politika.
![]()
Pa kazu na 24%
P.S.
Nije ni 24%, nego 23,7% a u Dayton ste "unijeli" jedva 18,7%....a 5% ste naknadno dobili na guzove...
- BHCluster
#95 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU
Pametnjakovici sto ovi odose? Onako malo da promjene okruzenje ili je diJaspora kriva?
- edo_79
#96 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU
Ako maticom BiH smatraš teritoriju na području Opštine Centar (koja je vrijednija nego 10 drugih opština) onda Bošnjaci FAKAT imaju maticu ....mO k3 wrote:Bosnjaci imaju svoju maticu Bosnu i Hercegovinu .....
Bosna i Hercegovina pripada njenim građanima,BOSANCIMA I HERCEGOVCIMA bez obzira na vjersku, nacionalnu i bilo koju drugu pripadnost, a ovo o državi za Bošnjake je čisto PRESERAVANJE .... 25 godina oni se dolme, uzimaju, piju krv na slamku, zavrću, stežu.... i još ono hoće državu ... FUJ!
- 512MB
#97 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU
U kojoj oblasti eto su hrvatska i srbska dijaspora u BiH u boljem polozaju? Natalitet, gospodarstvo, vojna industrija, financije.2001 wrote:Jbt...ni braća Grimm 'vak'e bajke nisu pisali...512MB wrote:50% BiH je prekriveno sumetinom i tu niko ne zivi, od ostalih 50% Bosnjaci zive na barem 40% zemlje. Natalitetno, gospodarski, financijski, vojno, su nenadjebivi u drzavi. Glavni grad drzave je 99% bosnjacki. Bosnjaka ima preko 50% (novorodjenih 60% sa tendencijom rasta). Dijelovi srpske i hrvatske dijaspore koce gdje moze jer im je Deyton dao alat u ruke, i na tom se zasniva sva njihova politika.
![]()
Pa kazu na 24%![]()
![]()
![]()
![]()
P.S.
Nije ni 24%, nego 23,7% a u Dayton ste "unijeli" jedva 18,7%....a 5% ste naknadno dobili na guzove...
Last edited by 512MB on 20/04/2018 12:07, edited 1 time in total.
- SaraFina
#98 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU
Je, poklonio nam Francek pokojni i zakinuo Hrvate. Tih 5%. Nije iz ljubavi. Pragmatičan lik. Ove dijelove oko Sarajeva dobismo nauštrb vas. Ne? Ocigledno je oduvjek znao da upitan opstanak Hrvata u BiH i zato je zamjenio trbuh HR na štetu Hrvata u BiH. I dao naposletku i tih 5% a ostatak do 2025 ionako će biti pustinja kamenjarska.2001 wrote:Jbt...ni braća Grimm 'vak'e bajke nisu pisali...512MB wrote:50% BiH je prekriveno sumetinom i tu niko ne zivi, od ostalih 50% Bosnjaci zive na barem 40% zemlje. Natalitetno, gospodarski, financijski, vojno, su nenadjebivi u drzavi. Glavni grad drzave je 99% bosnjacki. Bosnjaka ima preko 50% (novorodjenih 60% sa tendencijom rasta). Dijelovi srpske i hrvatske dijaspore koce gdje moze jer im je Deyton dao alat u ruke, i na tom se zasniva sva njihova politika.
![]()
Pa kazu na 24%![]()
![]()
![]()
![]()
P.S.
Neminovnost je da će BiH 2025 docekati kao država sa hrvatskom manjinom u zapadnoj Hercegovini.
Plus je Zagrebu što će ostati Bošnjaci izmedju Hrvatske i Srbije. Inače bi da nije Bošnjaka imali granicu sa HR najdužu, ne samo u EU.
A u ljubavi ste medjusobnoj sa komšijama od stoljeća sedmog
Last edited by SaraFina on 20/04/2018 12:08, edited 1 time in total.
- Kejn
#99 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU
Armija je kontrolisala 33 % po završetku rata. U međuvremenu smo po popisu iz 2013-te preuzeli opštine Srebrenica, Vukosavlje, Jajce, Busovača, Novi Travnik a na redu su Stolac, Vitez i Kiseljak.....2001 wrote:Jbt...ni braća Grimm 'vak'e bajke nisu pisali...512MB wrote:50% BiH je prekriveno sumetinom i tu niko ne zivi, od ostalih 50% Bosnjaci zive na barem 40% zemlje. Natalitetno, gospodarski, financijski, vojno, su nenadjebivi u drzavi. Glavni grad drzave je 99% bosnjacki. Bosnjaka ima preko 50% (novorodjenih 60% sa tendencijom rasta). Dijelovi srpske i hrvatske dijaspore koce gdje moze jer im je Deyton dao alat u ruke, i na tom se zasniva sva njihova politika.
![]()
Pa kazu na 24%![]()
![]()
![]()
![]()
P.S.
Inače ta floskuletina od 23 posto se više koristi kao vrsta terapije i ograđivanja desničara među bos. Hrvatima i Srbima kako bi napravili svoj mali svijet daleko od realnosti. Neki vid mentalne terapije. Jebiga ko gubi ima pravo da se ljuti
- 512MB
#100 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU
Bosna (i Hercegovina) je maticna drzava Bosnjaka, i svih ostalih manjina koji osjecaju da pripadaju tu. U cemu je problem i ko nam to more zabranit? Svoj na svome.edo_79 wrote:Ako maticom BiH smatraš teritoriju na području Opštine Centar (koja je vrijednija nego 10 drugih opština) onda Bošnjaci FAKAT imaju maticu ....mO k3 wrote:Bosnjaci imaju svoju maticu Bosnu i Hercegovinu .....
Bosna i Hercegovina pripada njenim građanima,BOSANCIMA I HERCEGOVCIMA bez obzira na vjersku, nacionalnu i bilo koju drugu pripadnost, a ovo o državi za Bošnjake je čisto PRESERAVANJE .... 25 godina oni se dolme, uzimaju, piju krv na slamku, zavrću, stežu.... i još ono hoće državu ... FUJ!