Da li biste se vratili muzu/momku koji vas tuce?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- ladyada
#76 Re: Da li biste se vratili muzu/momku koji vas tuce?
nije me niko osim moje mame i tate udario .........a partner nema sanse .........mada ne kontam te zene prebije je ko vola u kupusu i ona konta kako da mu se vrati
.......imala sam slucaj u poznanstvu ganjali se nozevima i ostalim ostrim predmetima policija im dolazila svaki dan ....i ona ode prica psuje itd i opet mu se vrati ....koliko puta je bila u hitnoj i koliko su je puta sivali sami bog zna .........hajd budi pametan ............
-
chani
#77 Re: Da li biste se vratili muzu/momku koji vas tuce?
ja sam ga ostavila.....,ne treba da se sumnja u izreku "ako udari jednom, opet ce ",
....moj je samo cekao neko vrijeme da vidi kako cu reagovati......stid me je bilo okoline, rodbine......
imala sam osjecaj da mu se je osladilo....,pred djetetom.....,ko pasce sam se osjecala......
ni policija nije htjela da pomogne, kazu "ako se mlatite, razvedite se ".....
hajde se razvedi od kretena....,ljubav je nestala prvim udarcem....
najpametnija stvar koju sam ucinila u zivotu.....iako sam kroz pakao prolazila....svi se okrenuli protiv mene,...
to je u nas u bosni tabu tema....jedina moja mati,
zato apelujem na sve koje se ne usuduju da ga ostave, je´l zbog love, je´l zbog djece.....
gore ti ne moze biti, samo bolje....ja se i dan danas, od tada je proslo 8 godina, svako jutro se zahvalim dragom Alahu
sto nisam vise skupa sa hajvanom.....
....moj je samo cekao neko vrijeme da vidi kako cu reagovati......stid me je bilo okoline, rodbine......
imala sam osjecaj da mu se je osladilo....,pred djetetom.....,ko pasce sam se osjecala......
ni policija nije htjela da pomogne, kazu "ako se mlatite, razvedite se ".....
hajde se razvedi od kretena....,ljubav je nestala prvim udarcem....
najpametnija stvar koju sam ucinila u zivotu.....iako sam kroz pakao prolazila....svi se okrenuli protiv mene,...
to je u nas u bosni tabu tema....jedina moja mati,
zato apelujem na sve koje se ne usuduju da ga ostave, je´l zbog love, je´l zbog djece.....
gore ti ne moze biti, samo bolje....ja se i dan danas, od tada je proslo 8 godina, svako jutro se zahvalim dragom Alahu
sto nisam vise skupa sa hajvanom.....
-
Одметник
#78 Re: Da li biste se vratili muzu/momku koji vas tuce?
Ако ћемо право, читаво нам друштво пати од "штокхолмског синдрома". Овдје злостављачи у визији својих жртава постају "хероји, а не злочинци". Засолимо ли још са патријархалним елементом које је од жена углавном (на)правило домаћице које нису свјесне свог значаја и да имају право на равноправност, добијемо ово што сад имамо.
И, да: не треба имати илузију да је то бољка само босанских села и засеока (која ми исламофоби, католикофоби и православофоби не разумијемо!) у којима женска дјеца иду у школу онолико колико морају након чега се удају и прелазе код другог патер фамилиаса или уопште оних жена које су финансијски зависне од супруга. Имали смо примјер случаја Мујкановић гдје је жена била мр медицине па се опет вратила мужу-насилнику.
Ту је и тај однос комшилука према породици у којој муж млати супругу који углавном има сљедеће значајке:
1) нема реакције јер су то "интерне ствари супружника" и
2) "ако је млати, сигурно је зарадила".
И, да: не треба имати илузију да је то бољка само босанских села и засеока (која ми исламофоби, католикофоби и православофоби не разумијемо!) у којима женска дјеца иду у школу онолико колико морају након чега се удају и прелазе код другог патер фамилиаса или уопште оних жена које су финансијски зависне од супруга. Имали смо примјер случаја Мујкановић гдје је жена била мр медицине па се опет вратила мужу-насилнику.
Ту је и тај однос комшилука према породици у којој муж млати супругу који углавном има сљедеће значајке:
- mimiikimi
#79 Re: Da li biste se vratili muzu/momku koji vas tuce?
ni da je kraljevic marko
- Lakat Jebić
#80 Re: Da li biste se vratili muzu/momku koji vas tuce?
a sta ako je muskarac zlostavljan???
pa jestel slusali muharema serbezovskog kod senada neku noc, kaze da je u 30% slucajeva nasilja u porodici zrtva muskarac
(Bog je dao zene da ih mi mazimu i ljubimo a ne tucemo. M.Serbezovski u CD-u)
pa jestel slusali muharema serbezovskog kod senada neku noc, kaze da je u 30% slucajeva nasilja u porodici zrtva muskarac
(Bog je dao zene da ih mi mazimu i ljubimo a ne tucemo. M.Serbezovski u CD-u)
- swirl
#81 Re: Da li biste se vratili muzu/momku koji vas tuce?
ZLOSTAVLJAC SE SAM OTKRIVA VEC U SAMOM POCETKU VEZE
On je isprva vrlo šarmantan, obasipa partnericu divljenjem, obožavanjem i pažnjom. Vrlo lako izgovara fraze poput “ne mogu živjeti bez tebe”
Zlostavljača možete prepoznati već u početku veze jer bez obzira na karakter svi imaju mnoge zajedničke osobine, smatra psihologinja Laura Petherbridge. On je isprva vrlo šarmantan, obasipa partnericu divljenjem, obožavanjem i pažnjom. Vrlo lako izgovara fraze poput “ne mogu živjeti bez tebe” i brzo počinje inzistirati na vezi ili zarukama. No na površinu uskoro izbija ljubomora. Druge muškarce doživljava kao prijetnju vezi i partnericu optužuje da zavodi druge. Ironično je da najčešće on vara. Sklon je i manipulaciji. Zna kako otkriti slabe točke i iskoristiti ranjivost ili traume iz prošlosti u svoju korist. “Zlostavljali su te u djetinjstvu jer si tako ružna”, primjer je takvog ponašanja.
Nakon nasilnih ispada tvrdi da mu je žao i da to neće ponoviti. Pjevačicu Rihannu tako je zlostavljao njezin dečko Chris Brown, a potom je izjavio kako mu je žao zbog svega i da je potražio stručnu pomoć što je ona naivno povjerovala. Na žalost, kajanje zlostavljača često je neiskreno, a jedino ako zaista potraži pomoć, može se promijeniti.
>>> Često mijenja raspoloženje
Promjene raspoloženja zajednička su osobina zlostavljača. Jedne minute izgleda sretno, a već sljedeće postaje agresivan. I najmanje sitnice mogu ga iznervirati i misli da su svi protiv njega.
>>> Okrutan je i prema drugima
Velik broj zlostavljača nije okrutan samo prema partneru nego i prema djeci ili životinjama. Nanošenje boli drugima daje mu osjećaj moći. Česte su i prijetnje nasiljem.
>>> Kontrolira svaki pokret
U svakom trenutku želi znati gdje ste i s kim ste. Možda će provjeravati kilometražu na automobilu ili vas potajice pratiti. Neki čak ne dopuštaju ženama odlazak na posao.
>>> Svi su mu krivi
Za njegove životne pogreške krivi su svi ostali, ali nikad on. Čak i za svoju nasilnost okrivljuje partnericu: “Natjerala si me da te udarim”. Njemu nikad nije moguće udovoljiti. Što god učinili, on je uvijek sklon vrijeđanju.
- negativ
#82 Re: Da li biste se vratili muzu/momku koji vas tuce?
Ljubav i strast nas dižu i oplemenjuju ali kompromis i razumijevanje od nas čine ljudska bića.
Kad dođe do toga da jedno na drugo dignu ruku onda je to kraj svega jer ako se problemi ne rješavaju razgovorom onda nikad neće biti ni riješeni nego samo gurnuti pod tepih do sljedećeg problema i onda opet degenek i sve tako dok nekom ne dojadi. Nikad nisam mogao shvatiti da neko poslije šljage može reći ''zaslužio/la sam to''?!?
Kad dođe do toga da jedno na drugo dignu ruku onda je to kraj svega jer ako se problemi ne rješavaju razgovorom onda nikad neće biti ni riješeni nego samo gurnuti pod tepih do sljedećeg problema i onda opet degenek i sve tako dok nekom ne dojadi. Nikad nisam mogao shvatiti da neko poslije šljage može reći ''zaslužio/la sam to''?!?
- ladyada
#83 Re: Da li biste se vratili muzu/momku koji vas tuce?
potpisujemОдметник wrote:
- petunija
#84 Re: Da li biste se vratili muzu/momku koji vas tuce?
Draga oktobar,
baš me je rastužio Vaš post, ali dobro je što o tome govorite. To je početak rješenja problema.
Želim Vam svu sreću
baš me je rastužio Vaš post, ali dobro je što o tome govorite. To je početak rješenja problema.
Želim Vam svu sreću
- Loulou
#85 Re: Da li biste se vratili muzu/momku koji vas tuce?
U duhu ove teme, izdvajam jedno poglavlje knjige V. Rudan - "Kad je žena kurva". Osvrnula se na, tada aktualni, slučaj Ane Magaš:
Glas njenog gospodara
Ana Magaš dobila je za ubojstvo svoga supruga Lucijana Magaša, ocijenjeno kao prekoračenje nužne obrane, osam godina robije i opet postala tema. O ovom se činu mnogo govori i piše zato jer supruge u Hrvatskoj svoje agresivne supruge ne ubijaju. Prema podacima Ministarstva unutarnjih poslova u 2004. i 2005. žene su počinile jedno ubojstvo (Ana Magaš), a muškarci 25 ubojstava.
Slučaj Ane Magaš odjeknuo je u medijima i zato što je ubijeni Lucijan Magaš bio uspješni sin moćnog oca. Dvadest i pet žena je izgubilo život od ruke svoga partnera. Ni za milijun dolara, nitko u Hrvatskoj ne bi znao odgovoriti čime su se bavile njihove majke. A o ocu ubijenog Lucijana Magaša, znamo da se zove Joso, doznali smo kako je „ugledan“, „jedno je vrijeme bio predsjednik Uprave Tankerske plovidbe iz Zadra“, predsjednik države Mesić mu je poslao telegram sućuti.
Netko hladne glave mogao bi se upitati je li Ana Magaš ubila supruga, visokog, krupnog muškarca koji je lomio njeno tijelo preko sudopera stežući je za vrat ili je ubila, kako su to pisale zadarske novine, „uspješnog pomorskog časnika, izdanka ugledne zadarske pomorske obitelji, zaposlenog u Tankerskoj plovidni, poznatog po tome da je u svojstvu upravitelja stroja preuzeo najveći i najmoderniji hrvatski brod suezmax tanker „Alan“, a potom je prešao na mjesto inspektora novogradnji u tehničkom sektoru Tankerske plovidbe“.
Moj je ton zločest. Ana Magaš ipak je ubila ljudsko biće? Gora sam i od nje same koja je ovih dana jednoj ženskoj reviji dala pismeni intervju. Na tri velike stranice Ana Magaš moli Gospoda da joj oprosti. Nakon izdržavanja kazne želi raditi „nešto dobro“ „bilo što što bi mi pružilo priliku i osjećaj iskupljenja i naknade dobrog za zlo koje sam nanijela mnogima“. Pismo završava riječima kako želi učiniti nešto „što bi i Lucijan odobravao i bio ponosan na mene zbog toga“.
Bolesna Ana piše: „Još primam pisma podrške, ohrabrenja nepoznatih ljudi i pitam se što ih je na to ponukalo. To me jako iznenadilo pogotovo što ničim dobrim nisam zaslužila da mi se dobro pruža“.
Ni jednom rečenicom Ana Magaš ne opisuje što joj je sve u životu radio „uspješni pomorski časnik“, ni gdje su mu bile ruke kad je ona zgrabila nož u svoje. Kome je trebao ovaj pretužni intervju žene kojoj je, zato što je branila goli život, dosuđena dugogodišnja robija i oteto dijete? Okrenut ću priču. Dvadest i pet muškaraca je u 2004. i 2005. ubilo svoje žene. Možete li zamisliti da bi bilo koji od njih napisao pismo pokajanja Sportskim novostima ili Playboju? Kad bi se tako nešto i dogodilo, koji bi ga urednik objavio? Mužjaci, kad ubijaju, a ubijaju često, ne osjećaju krivicu i ne pišu pisma. Žao mi je Ane Magaš, žao mi je žene kojoj je presudilo bešćutno mužjačko društvo, sudac koji ne poznaje pravo i gadne lokalne novinarčiće. Žao mi je žene koja ne nalazi snagu da sebe prepozna kao žrtvu. Kako i može? Slabo poznajemo hrvatske žene-žrtve. One nisu na televiziji, u svojim velikim ili malim kuhinjama šute i ližu rane dok ih ne umlati junak njihovih snova. Zato ću iz knjige Sanje Sarnavke „A ko joj je kriv“ izvući nekoliko rečenica iz usta onih žena koje nisu imale hrabrosti uzeti nož u ruke. Drže da je bolje da ih umlati muž nego hrvatsko pravosuđe.
Marija, 22 godine
„Jednom stavila na šporet da kuham juhu od krumpira. „Daj, pripazi malo na supu“ zamolila sam ga. On me valjda nije čuo i juha se prelila. Kad sam se vratila, skinuo je veliki drveni križ sa zida, mi smo katolici, i tukao me po glavi i leđima. Bila sam sva krvava“. Marija je više puta zvala Centar za socijalni rad. Obećavali su da će doći ali nikada nisu imali vremena.
Ines, 26 godina
Tukao me i u trudnoći, normalno, ali nije bilo tako strašno dok se nije rodilo prvo dijete. Rukama i nogama me tukao svuda. Kad padnem na pod, cipelarenje. Poslije on meni fino daje tablete protiv bolova i jako me obožava. Istukao je moga oca i majku, djetetu je stavio bombu u krilo, mene je nogama izgazio na ulici, pucao mi je pod noge, a policija je mislila da mi pretjerujemo, i nisu ništa ozbiljno poduzimali.“ I danas dijete viđa oca. Trenutno uz nadzor. „Vraća se meni i pokazuje kako tata kaže da me se treba tući zatvorenom šakom jer sam bezobrazna. Ispričao je djetetu da će zapaliti kuću i sve igračke u njoj, pa će ići u zatvor jer ga ja na to tjeram“.
Katarina, 30 godina
„Tukao me često i pred djecom. Jednom je kćeri ugurao nož u ruku i tjerao je da me njime ubode. Dobila je epilepsiju. Jednom me, nakon bijega i prijave, natjerao da pojedem rješenje o mirenju“
Ana, 53 godine
„Njegovo opijanje i ponašanje postalo je strašno. A onda je jednog dana, kad sam se vraćala kući, bacio bombu na mene. Iz čista mira i bez najave. Svi su bili kod kuće. Sin me na rukama odveo do ambulante. Imam puno gelera – jedan blizu srca, jedan kod oka. Želudac je najviše stradao. Šest mjeseci sam povraćala. Osuđen je na 4 godine. Pustili su ga ranije, puštali su ga i za vikende. Kad je izašao iz zatvora isključio nam je struju, uništavao stvari, mi nismo imali nikakva prava, on sva. I mene je opet pokušao ubiti. Oženio se nedavno, polako prodaje našu zajedničku imovinu, a ja idem psihijatru“.
Anja, 31 godina
„Nikad neću zaboraviti večer u kojoj se beba prvi put pomaknula u meni. Skakala sam od sreće. Došla sam do njega i zazvala ga. Okrenuo se naglo i zviznuo me preko usta. Kaj da ti pričam. Zamisli samo čovjeka koji šakom razbije uokvireni prvi crtež svog djeteta“
Sve su ove gospođe za sad žive. Kroz kakav pakao je prošlo dvadeset i pet ubijenih nikoga nije briga. A Ana Magaš trune u zatvoru i sanja kako će uz pomoć Gospoda ispuniti očekivanja svoga Lucijana. Jadne Hrvatice. Za njih ni nož nije sloboda.
-----------------------------------
Glas njenog gospodara
Ana Magaš dobila je za ubojstvo svoga supruga Lucijana Magaša, ocijenjeno kao prekoračenje nužne obrane, osam godina robije i opet postala tema. O ovom se činu mnogo govori i piše zato jer supruge u Hrvatskoj svoje agresivne supruge ne ubijaju. Prema podacima Ministarstva unutarnjih poslova u 2004. i 2005. žene su počinile jedno ubojstvo (Ana Magaš), a muškarci 25 ubojstava.
Slučaj Ane Magaš odjeknuo je u medijima i zato što je ubijeni Lucijan Magaš bio uspješni sin moćnog oca. Dvadest i pet žena je izgubilo život od ruke svoga partnera. Ni za milijun dolara, nitko u Hrvatskoj ne bi znao odgovoriti čime su se bavile njihove majke. A o ocu ubijenog Lucijana Magaša, znamo da se zove Joso, doznali smo kako je „ugledan“, „jedno je vrijeme bio predsjednik Uprave Tankerske plovidbe iz Zadra“, predsjednik države Mesić mu je poslao telegram sućuti.
Netko hladne glave mogao bi se upitati je li Ana Magaš ubila supruga, visokog, krupnog muškarca koji je lomio njeno tijelo preko sudopera stežući je za vrat ili je ubila, kako su to pisale zadarske novine, „uspješnog pomorskog časnika, izdanka ugledne zadarske pomorske obitelji, zaposlenog u Tankerskoj plovidni, poznatog po tome da je u svojstvu upravitelja stroja preuzeo najveći i najmoderniji hrvatski brod suezmax tanker „Alan“, a potom je prešao na mjesto inspektora novogradnji u tehničkom sektoru Tankerske plovidbe“.
Moj je ton zločest. Ana Magaš ipak je ubila ljudsko biće? Gora sam i od nje same koja je ovih dana jednoj ženskoj reviji dala pismeni intervju. Na tri velike stranice Ana Magaš moli Gospoda da joj oprosti. Nakon izdržavanja kazne želi raditi „nešto dobro“ „bilo što što bi mi pružilo priliku i osjećaj iskupljenja i naknade dobrog za zlo koje sam nanijela mnogima“. Pismo završava riječima kako želi učiniti nešto „što bi i Lucijan odobravao i bio ponosan na mene zbog toga“.
Bolesna Ana piše: „Još primam pisma podrške, ohrabrenja nepoznatih ljudi i pitam se što ih je na to ponukalo. To me jako iznenadilo pogotovo što ničim dobrim nisam zaslužila da mi se dobro pruža“.
Ni jednom rečenicom Ana Magaš ne opisuje što joj je sve u životu radio „uspješni pomorski časnik“, ni gdje su mu bile ruke kad je ona zgrabila nož u svoje. Kome je trebao ovaj pretužni intervju žene kojoj je, zato što je branila goli život, dosuđena dugogodišnja robija i oteto dijete? Okrenut ću priču. Dvadest i pet muškaraca je u 2004. i 2005. ubilo svoje žene. Možete li zamisliti da bi bilo koji od njih napisao pismo pokajanja Sportskim novostima ili Playboju? Kad bi se tako nešto i dogodilo, koji bi ga urednik objavio? Mužjaci, kad ubijaju, a ubijaju često, ne osjećaju krivicu i ne pišu pisma. Žao mi je Ane Magaš, žao mi je žene kojoj je presudilo bešćutno mužjačko društvo, sudac koji ne poznaje pravo i gadne lokalne novinarčiće. Žao mi je žene koja ne nalazi snagu da sebe prepozna kao žrtvu. Kako i može? Slabo poznajemo hrvatske žene-žrtve. One nisu na televiziji, u svojim velikim ili malim kuhinjama šute i ližu rane dok ih ne umlati junak njihovih snova. Zato ću iz knjige Sanje Sarnavke „A ko joj je kriv“ izvući nekoliko rečenica iz usta onih žena koje nisu imale hrabrosti uzeti nož u ruke. Drže da je bolje da ih umlati muž nego hrvatsko pravosuđe.
Marija, 22 godine
„Jednom stavila na šporet da kuham juhu od krumpira. „Daj, pripazi malo na supu“ zamolila sam ga. On me valjda nije čuo i juha se prelila. Kad sam se vratila, skinuo je veliki drveni križ sa zida, mi smo katolici, i tukao me po glavi i leđima. Bila sam sva krvava“. Marija je više puta zvala Centar za socijalni rad. Obećavali su da će doći ali nikada nisu imali vremena.
Ines, 26 godina
Tukao me i u trudnoći, normalno, ali nije bilo tako strašno dok se nije rodilo prvo dijete. Rukama i nogama me tukao svuda. Kad padnem na pod, cipelarenje. Poslije on meni fino daje tablete protiv bolova i jako me obožava. Istukao je moga oca i majku, djetetu je stavio bombu u krilo, mene je nogama izgazio na ulici, pucao mi je pod noge, a policija je mislila da mi pretjerujemo, i nisu ništa ozbiljno poduzimali.“ I danas dijete viđa oca. Trenutno uz nadzor. „Vraća se meni i pokazuje kako tata kaže da me se treba tući zatvorenom šakom jer sam bezobrazna. Ispričao je djetetu da će zapaliti kuću i sve igračke u njoj, pa će ići u zatvor jer ga ja na to tjeram“.
Katarina, 30 godina
„Tukao me često i pred djecom. Jednom je kćeri ugurao nož u ruku i tjerao je da me njime ubode. Dobila je epilepsiju. Jednom me, nakon bijega i prijave, natjerao da pojedem rješenje o mirenju“
Ana, 53 godine
„Njegovo opijanje i ponašanje postalo je strašno. A onda je jednog dana, kad sam se vraćala kući, bacio bombu na mene. Iz čista mira i bez najave. Svi su bili kod kuće. Sin me na rukama odveo do ambulante. Imam puno gelera – jedan blizu srca, jedan kod oka. Želudac je najviše stradao. Šest mjeseci sam povraćala. Osuđen je na 4 godine. Pustili su ga ranije, puštali su ga i za vikende. Kad je izašao iz zatvora isključio nam je struju, uništavao stvari, mi nismo imali nikakva prava, on sva. I mene je opet pokušao ubiti. Oženio se nedavno, polako prodaje našu zajedničku imovinu, a ja idem psihijatru“.
Anja, 31 godina
„Nikad neću zaboraviti večer u kojoj se beba prvi put pomaknula u meni. Skakala sam od sreće. Došla sam do njega i zazvala ga. Okrenuo se naglo i zviznuo me preko usta. Kaj da ti pričam. Zamisli samo čovjeka koji šakom razbije uokvireni prvi crtež svog djeteta“
Sve su ove gospođe za sad žive. Kroz kakav pakao je prošlo dvadeset i pet ubijenih nikoga nije briga. A Ana Magaš trune u zatvoru i sanja kako će uz pomoć Gospoda ispuniti očekivanja svoga Lucijana. Jadne Hrvatice. Za njih ni nož nije sloboda.
-----------------------------------
-
Lesli Eldridž
#86 Re: Da li biste se vratili muzu/momku koji vas tuce?
Kod mene na obuku i nema više problema... 
-
shadow
#87 Re: Da li biste se vratili muzu/momku koji vas tuce?
nabildaj se pa mu se vrati..a onda ga svaki dan niz basamake
da vidis kako odzvanja 
- bez_ideje
#88 Re: Da li biste se vratili muzu/momku koji vas tuce?
Vazda treba bit dobar s bagrom iz mahale......ko zna kad ce ti zatrebat (provjereno
)
-
shadow
#89 Re: Da li biste se vratili muzu/momku koji vas tuce?
sta ce tebi bagra iz mahale kad imas stoljpi 
-
Njanjo
#90 Re: Da li biste se vratili muzu/momku koji vas tuce?
e ovoga treba fino okacit na kakvu granu da se malo susi, ali nedat mu da umre...bash ga fino patit jedno 2-3 mjesecaAnja, 31 godina
-
Vozac
#91 Re: Da li biste se vratili muzu/momku koji vas tuce?
Ko Lesi svaki put nanovo!
- pustopoljina
#92 Re: Da li biste se vratili muzu/momku koji vas tuce?
kriza...
danas pricam sa zenom,austrijankom...ima 54 godine,bila 18 godina u braku...sa stomatologom...visa srednja klasa...
dvoje djece,tukao je u trudnoci,tukao je nakon...postao alkoholicar i jos vise je tukao.imao pistolj u kuci,pistolj u vikendici-neborojeno puta joj prislanjao pistolj na celo,da zna sta je ceka ako pokusa pobjeci.
ona bila medicinska sestra,u nekakvom sanatorijumu radila-morala dati otkaz,jer je on bio ljubomoran...bezbroj puta je zakljucavao u sobu,bez hrane i vode...djeci,dok su bila malena, govorio da je mama losa i da mu kazu ako bude izlazila iz kuce da mu kazu,jer ona hoce da ih ostavi...a njoj prijetio da ce ubiti i nju i djecu,ako pokusa otici...
jednom je sakrila oruzje,kad ga je pronasla-tad je istukao tako da je bila u bolnici,onda je bio toliko zabrinut da je odveo na kucno lijecenje->u pakao...
interesantno-tukao je zenu prije nje...prekasno je to saznala-tj.on joj je rekao,nesto u smislu kako uvijek njega kurve pronadju...i ona je napokon nasla nacina,da dokaze koliko je zlostavljana,da se sluzbe pokrenu,da se razvede,da dobije djecu,da dobije sudsku zabranu pristupa...ali sve je to uspjelo vise zato sto je nasao drugu zrtvu,nego sto je zakon bio proveden. kcerka joj je rekla da on tuce tu trecu zenu,mladju dosta,koja je sad trudna...
ono sto strasi...svaku zenu...je da nema nacina,da nema garancije...da nema uputstva kako prepoznati monstruma,posebno kad si zaljubljena i naginjes k'tomu da pravdas sve sto se cini pogresnim.bio obrazovan ili ne,siromasan ili bogat-monstrum moze biti bilo gdje.
sto je naj-najtuznije...ta zena...ona meni,znaci nekome ko sa svim tim veze nema,nakon toliko godina...ona govori:"...a kunem se,nikad ga nisam prevarila.ja ni sada...ja nikad nisam bila s drugim." nevjerovatno.
to je toliko jedan unisten zivot,da covjek ne zna sta da kaze,sta da uradi...
danas pricam sa zenom,austrijankom...ima 54 godine,bila 18 godina u braku...sa stomatologom...visa srednja klasa...
dvoje djece,tukao je u trudnoci,tukao je nakon...postao alkoholicar i jos vise je tukao.imao pistolj u kuci,pistolj u vikendici-neborojeno puta joj prislanjao pistolj na celo,da zna sta je ceka ako pokusa pobjeci.
ona bila medicinska sestra,u nekakvom sanatorijumu radila-morala dati otkaz,jer je on bio ljubomoran...bezbroj puta je zakljucavao u sobu,bez hrane i vode...djeci,dok su bila malena, govorio da je mama losa i da mu kazu ako bude izlazila iz kuce da mu kazu,jer ona hoce da ih ostavi...a njoj prijetio da ce ubiti i nju i djecu,ako pokusa otici...
jednom je sakrila oruzje,kad ga je pronasla-tad je istukao tako da je bila u bolnici,onda je bio toliko zabrinut da je odveo na kucno lijecenje->u pakao...
interesantno-tukao je zenu prije nje...prekasno je to saznala-tj.on joj je rekao,nesto u smislu kako uvijek njega kurve pronadju...i ona je napokon nasla nacina,da dokaze koliko je zlostavljana,da se sluzbe pokrenu,da se razvede,da dobije djecu,da dobije sudsku zabranu pristupa...ali sve je to uspjelo vise zato sto je nasao drugu zrtvu,nego sto je zakon bio proveden. kcerka joj je rekla da on tuce tu trecu zenu,mladju dosta,koja je sad trudna...
ono sto strasi...svaku zenu...je da nema nacina,da nema garancije...da nema uputstva kako prepoznati monstruma,posebno kad si zaljubljena i naginjes k'tomu da pravdas sve sto se cini pogresnim.bio obrazovan ili ne,siromasan ili bogat-monstrum moze biti bilo gdje.
sto je naj-najtuznije...ta zena...ona meni,znaci nekome ko sa svim tim veze nema,nakon toliko godina...ona govori:"...a kunem se,nikad ga nisam prevarila.ja ni sada...ja nikad nisam bila s drugim." nevjerovatno.
to je toliko jedan unisten zivot,da covjek ne zna sta da kaze,sta da uradi...
- Aurora Borealis
#93 Re: Da li biste se vratili muzu/momku koji vas tuce?
.
Last edited by Aurora Borealis on 24/11/2010 01:20, edited 1 time in total.
- moa
#94 Re: Da li biste se vratili muzu/momku koji vas tuce?
Mozda zvuci malo cudno ali ja jos nisam nasao osobu sa kojom se mogu posvadjati kako treba, da lete tanjiri, da pucaju mobiteli, daljinski.... Jer mislim da to svakome treba i da je to normalna situacija ali isto tako kada dodje do toga da nekoga moras udariti ili da ti poleti ruka onda je bolje prekinuti tu vezu i zavrsiti kao svako normalan 
- Pietje_Bel
#95 Re: Da li biste se vratili muzu/momku koji vas tuce?
Kakav mora covijek biti idiot kada udari svoju zenu... 
- HAVANA
#96 Re: Da li biste se vratili muzu/momku koji vas tuce?
Pietje_Bel wrote:Kakav mora covijek biti idiot kada udari svoju zenu...
Šupak.
- Pietje_Bel
#97 Re: Da li biste se vratili muzu/momku koji vas tuce?
HAVANA wrote:Pietje_Bel wrote:Kakav mora covijek biti idiot kada udari svoju zenu...
Šupak.
Ja sam neki dan cuo u mojoj zgradi kako se muz dere na svoju zenu. Neki Arap, afganistanac, sta li je... Zbog takvih slucajeva ( a nije mi prvi put da ovako nesto cujem) ja sam uzasno rezervisan prema arapima, afganistancima, pakistancima itd... Kako ima poganog naroda medu njima, uzas jedan.
-
zelenashica
#98 Re: Da li biste se vratili muzu/momku koji vas tuce?
čovjek koji udari ženu je ustvari slabić....neko ko ne može kontrolisati svoje nagone...jednostavno samo pravi muškarac to nikad ne bi uradio,jer on ima ono nešto što ga čini muškarcem i bez pokazivanja sile....Pietje_Bel wrote:Kakav mora covijek biti idiot kada udari svoju zenu...
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#99 Re: Da li biste se vratili muzu/momku koji vas tuce?
zelenashica wrote:čovjek koji udari ženu je ustvari slabić....neko ko ne može kontrolisati svoje nagone...jednostavno samo pravi muškarac to nikad ne bi uradio,jer on ima ono nešto što ga čini muškarcem i bez pokazivanja sile....Pietje_Bel wrote:Kakav mora covijek biti idiot kada udari svoju zenu...
- Pietje_Bel
#100 Re: Da li biste se vratili muzu/momku koji vas tuce?
Da u tome se slazem. Mada moram iskreno reci da sam se i ja do nedavno znao potuci sa svojom sestrom kada me bas iznervira. Ali nikad ja nju prvi ne udaram vec mi ona lupi samar svom snagom i ogrebe me sa onim ostrim noktima i onda joj ja moram vratiti...zelenashica wrote:čovjek koji udari ženu je ustvari slabić....neko ko ne može kontrolisati svoje nagone...jednostavno samo pravi muškarac to nikad ne bi uradio,jer on ima ono nešto što ga čini muškarcem i bez pokazivanja sile....Pietje_Bel wrote:Kakav mora covijek biti idiot kada udari svoju zenu...
Sta mislis da li je ovo uredu?