Da li BIH ima izlaz ili ce se raspasti?
- uvjek dobar gost
Kad svoje vjerske pripadnosti shvatimo kao naše privatno pravo, a nikako ne obavezu, kad shvatimo da sami mi pomalo gubimo što smo prestali biti građani, a postali ponosni pripadnici svojih naroda.... Kad shvatimo da je sve u stvari do nas... tad ćemo mi kao ljudi postati normalniji, geografski prostor na kom živimo čišći.... a samim tim i mi ponosniji na njega....
Ne fakat ovako neće moći još dugo imam osjećaj da djecu spremaju za neki novi sukob.... dosadili su mi ovi nacisti iz vodećih stranaka sa svojim demagogijama... koje i dalje prolaze kod nepismenog i strahom zavađenog svijeta.....
Obrazovanje, povratak dijaspore i povratak izbjeglica... će voditi ekonomskom i ljudskom oporavku....
A ovako ako se nastavi i ja palim za jedno godinu-dvije jer fakat i ja sve manje živaca imam.. za njihove zajeban...e...... i za našu apatiju i šminkeraj....lažni!
Ne fakat ovako neće moći još dugo imam osjećaj da djecu spremaju za neki novi sukob.... dosadili su mi ovi nacisti iz vodećih stranaka sa svojim demagogijama... koje i dalje prolaze kod nepismenog i strahom zavađenog svijeta.....
Obrazovanje, povratak dijaspore i povratak izbjeglica... će voditi ekonomskom i ljudskom oporavku....
A ovako ako se nastavi i ja palim za jedno godinu-dvije jer fakat i ja sve manje živaca imam.. za njihove zajeban...e...... i za našu apatiju i šminkeraj....lažni!
-
El_comadante
Svako ko može otići odavde treba da ode. Ovde če doći do sukoba/rata. Kad? Za 20 god možda i 50 nije bitno. ako ništa treba bježati zbog naše djece da ona nedožive ovo što smo mi.
- uvjek dobar gost
Ja se upravo plašim zbog djece koju još i nemam a volio bih imati istu... jer fakat začarani krug... mržnje i straha.. mi se ne dopada, a ovako mala zemlja ne može više da podnese odlim mozgova i mladosti....El_comadante wrote:Svako ko može otići odavde treba da ode. Ovde če doći do sukoba/rata. Kad? Za 20 god možda i 50 nije bitno. ako ništa treba bježati zbog naše djece da ona nedožive ovo što smo mi.
Skontajte i kad ostarimo... tamo negdje u dijaspori, pa se poželimo vratitiu u starosti.... šta će nas tek tad dočekati.... sve te količine smeća, seljaka, nacionalizma, mržnje i apatije..... ...????
-
El_comadante
Ama pravo da ti kažem ljepše mi je tamo ostariti i umrijeti nego ovde uvijek u nekom strahu i neizvejsnosti biti. A ako bi se odlučio vratit otišo bih negdje na selo da na miru mogu umrijetiuvjek dobar gost wrote:Ja se upravo plašim zbog djece koju još i nemam a volio bih imati istu... jer fakat začarani krug... mržnje i straha.. mi se ne dopada, a ovako mala zemlja ne može više da podnese odlim mozgova i mladosti....El_comadante wrote:Svako ko može otići odavde treba da ode. Ovde če doći do sukoba/rata. Kad? Za 20 god možda i 50 nije bitno. ako ništa treba bježati zbog naše djece da ona nedožive ovo što smo mi.
Skontajte i kad ostarimo... tamo negdje u dijaspori, pa se poželimo vratitiu u starosti.... šta će nas tek tad dočekati.... sve te količine smeća, seljaka, nacionalizma, mržnje i apatije..... ...????