Ja nisam česta ovdje ali povremeno posjetim i ovu virtuelnu Bosnu i onu pravu. Imam rodjake u Bosni i kao mala često sam boravila u Sarajevu. Meni je BiH ostavila lijepe uspomene. Spika mi je guba i ljudi onak otvoreni. Moja rodjaka je tu bila cijlo vrijeme opsade Sarajeva i znam kroz šta su sve prošli ljudi tu. Užas i ja im se divim doista.
Žao mi je da vidim sve te nevolje sada nakon rata to ok stradanja ovog mladića iz Sarajeva.
U posljednje vrijeme pratim nesuglasice izmedju hrvatske zajednice u BiH i bošnjačke zajednice, kako u medijima, tako i uživo.
Često i uživo čujem neke nelagode i stereotipe od strane pojedinaca iz redova hrvatske zajednice BiH kad dodju ovdje u Zagreb ( ne svi naravno!) i nije mi jasno zašto. Kad sam pitala ovog jednoga dečka zašto on ima toliko negativan stav prema Bošnjacima nije mi dao nikakv logičan odgovor. Naravno bio je u dvojbi da li da nastavi ili ne, pa se prvo raspitao da li sam muslimanka Albanka ili katolkinja Albankam da si zna usmjerit spiku. kad je saznao da sam katolkinja Albanka, počeo je onu spiku solidarnosti, no ja si ne dam za pravo nikome nikoga mrziti zbog ovog ili onog ili zbog solidarnosti sa "našima" nasuprot " vaših" i tak to. to mi je užas primitivna spika
Naravno neki njegovi prijatelji su daleko civiliziraniji od njega i vide svijet daleko humanije od njega.
Upravo zbog toga me interesira
DA LI HRVATTI (tj. većina Hrvata) BIH diosta VIŠE ŽELE ODCJEPLJENJE OD BIH ILI SUŽIVOT SA SVOJIM SUGRADJANIMA BOŠNJACIMA i zašto neki medju njima mrze Bošnjake?
i daj već jednom neka netko već kaže što točno stoji iza te mržnje i diskriminiranja uopće?