Danas sam , kao muškarac, kao osoba sa stavom i ponosom doživio najveće razočarenje koje muškarac može doživjeti...
Nije se meni ništa desilo, na sreću , ali da jeste ne znam kako bih reagirao. Možda nasilno, pa bih se kasnije kajao
Sa strane tornja idem , i ulazim u kampus Univerziteta sa stražnje strane. I sad ispred mene ide jedan par , i negdje kod one druge klupe , samo sam čuo prasak. Jak prasak lomnjavu, i neku kesu ispred.. e sad , pošto uvijek imam slušalice i kad sam vani , rijetko obraćam pažnju na dešavanja oko sebe...
Sad posto mi je zvuk bas bio prodoran i jak , skinem da čujem razgovor.. jer sad je taj par stao i ja im se približavam, možda sam na nekih desetak metara od njih.. i već čujem riječi ženske
(koja po mojoj procjeni ima nekih 26 ili 27, tip također. Ona je bacila tu kesu u kojoj je nešto bilo lomljivo jer sam vidio krhotine i iz te kese je izletjelo desetak markera, flomastera, Šta već..
E sad , vjerujem da su par jer su se držali za ruke.. to sam vidio na samom početku kad sam ulazio u kampus..
Ono što me je ZAPREPASTILO:
Sad kad već prolazim pored njih čujem salvu psovki sa njene strane : (tip stoji i gleda u nju ko mutav).
Majmune jedan , jebem ti mater.. znaš li ti (sad spominje nešto oko pola sata sto je čekala.. nisam skopcao sta..
Jebacu ti ja sve najmilije... Jebo ti Bog mater
ona histerise, i još jače se dere.. vjerujem, namjerno.. mislim da su je čuli i na stanici... ne obazire se uopće..
ne znam za daljnji tok dešavanja , otisao sam svojim poslom , ali baš nešto razmišljam :
Poenta scene koju je napravila i ovih sočnih kocijaskih psovki (posebno za Boga i mater ) i to od strane cure?
Javna scena i blamiranje?
Razbijanje i bacanje kese?
Deranje i očito narušavanje javnog reda i mira, posebno u Kampusu Univerziteta? (Što je u krajnjoj liniji i kažnjivo zakonom)
Ali ono što mene zanima... Čemu sve to ? Ako je bio neki problem , to riješiš među svoja 4 zida , a ne onako javno da praviš cirkus i pometnju na javnoj površini...
Jasno je meni da danas ni žene ne drže do morala i pristojnosti bas pretjerano, ali ovaj slučaj mi bas drži vodu i pažnju...
Iz nekog ugla muškarca , je li ovakav način svadjanja i čiste uvrede i provokacija od dotične "dame" zaslužilo da se toj dami pokazu vaspitne mjere pa makar u vidu šamara ili u vidu da joj barem , u naletu bijesa snažno staviš ruku na usta , i time joj začepis gubicu? Ili da joj barem razbijes tasnu, na isti način na koji je ona razbila sadržaj kese ?
Mislim, za svadju je potrebno dvoje , (ljudi u vezi se stalno svadjaju , razumljivo) ali van svake pameti je da se žensko na onaj način bezobrazno ponaša , jos u javnosti... pa možda i zbog toga , misli da može raditi što joj je volja... Iskreno , bilo mi bas neugodno slušati..
Ja sam protiv bilo kakve vrste nasilja , ali možda bih i drugačije reagirao da me neko nasred ulice krene vrijeđati i psovati mi...
Zapravo , zašto neke žene misle da imaju Bogom dano pravo da se tako bahato i krajnje (ma nije to nekultura od dotične, to je primitivizam i krkanluk ) ponašaju ?
Meni bi to nagrizlo ego, i možda ne bih pravio razliku između muškarca i žene... tip je čitavo ono vrijeme išao ispred nje... i ne znam za dalje..
(Kao i američka policija , i onaj policajac sto je ispred supermarketa krajnje brutalno i krvnicki napao i savladao zenu , koja je odbila da mu pokaže sadržaj kese...)
Gdje se izgubila ona riječ sto je žene toliko vole cuti: Dama , kod pojedinih pripadnica ženskog pola ?