DA LI BI STE UKRALI DA IMATE PRILIKU?
- dadoka84
#101 Re: DA LI BI STE UKRALI DA IMATE PRILIKU?
Nisam nikad ni zvaku ukrao, sve sam do sad posteno zaradio, al kad vidim neke ljude kako dolaze do para, imovine i kako uzivaju u zivotu prosto mi muka bude...
-
Manix
#102 Re: DA LI BI STE UKRALI DA IMATE PRILIKU?
Bosni i Hercegovini nije lose zato sto su na vlasti lopovi koji kradu nemilo i unistavaju narod i i drzavu do zadnjeg daha .registrovana onako wrote:Labirint wrote:Bez razmisljanja. U "danasnjem svijetu" gdje se cijeni samo materijalno (i jos ce se vise cijeniti)
i gdje bez materijalnog si obicna karinana, imati priliku "klepiti" milion a ne odgovarati za to se
koristi bez po' muke. Pogotovo kod nas gdje ama bas niko za nista nije odgovarao niti ce...
dadoka84 wrote:Pošto imam veliki stambeni i auto kredit odgovor je da, ali bi isto tako radije posteno zaradio te pare
Nama je lose i bice nam jos losije sto u redu ,svojih 5 minuta , cekaju ovakvi tipovi. Lopovi koji nemaju priliku. Lopovi u dusi koji sa ljubomorom gledaju na lopovluk. To je nas mentalitet. Lopov . Od Zagreba do Istanbula. Preko Sarajeva naravno .Od ukradenih para niko hajra nije imao. Ali Bosnjo to hoce da osjeti na svojoj kozi . Ukrast i zivit ko hadzija barem 1 dan pa makar me zgazio tramvaj .
PS Ali meni ja najjaca balkanska izjava koja se ovdje najvise citira ,, Budala je onaj ko ima priliku a ne iskoristi je ,,
Biti posten covjek je stvar principa i neceg sto duboko lezi u covjeku . To uopste nije strah od zakona . Kako ces objasniti djetetetu i prijateljima odakle ti toliki novac cak i ako za to nikada nikome ne odgovaras kao sto sugerira postavljac teme . Ja kada bi imao dao bi Bosni novac u obliku skole i bolnice a nikada ne bi ukrao niti jedan peni . I Srbiji bi napravio skolu i kupio neki aparat za bolnicu bez obzira na genocid. U ratu krasti onaj silni novac koji je dosao za naourzanje pa moze samo totalno bolestan i zao covjek . Meni je to nepojmljivo . Ukrasti i voziti novi Mercedes od 200 000 . Kako mozes u tome uzivati . Ja to jednostavno ne razumijem kao sto ne razumijem kako neko moze lagati i kako neko moze ubiti . To su za mene tri identicne stvari . Ko laze i krade taj hoce i ubiti .
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#103 Re: DA LI BI STE UKRALI DA IMATE PRILIKU?
lopovi su svi oni koji "pošteno rade" i svoje radnike plaćaju 450 maraka a obrću milijune
lopovi su svi oni koji ostalim ljudima ne daju živjeti
pa su tek onda lopovi koji bi ukrali da imaju priliku
lopovi su svi oni koji ostalim ljudima ne daju živjeti
pa su tek onda lopovi koji bi ukrali da imaju priliku
-
Manix
#104 Re: DA LI BI STE UKRALI DA IMATE PRILIKU?
Evo jos jednog postenjacine koji nema pojma zasto je dobro biti posten i koji se kaje sto je posten . Barem dosad .dadoka84 wrote:Nisam nikad ni zvaku ukrao, sve sam do sad posteno zaradio, al kad vidim neke ljude kako dolaze do para, imovine i kakoprosto mi muka bude...uzivaju u zivotu
Prvom prilikom bi otisao u lopove i onda uzivao u zivotu . Jer za ime Boga posten covjek ne uziva . Svasta .
- MedenoSrce
#105 Re: DA LI BI STE UKRALI DA IMATE PRILIKU?
Kastanienallee wrote: Nikada me nije privlacio tudji novac kao ni novac u kojem nisam u stanju prepoznati nesto steceno. Ni u ovom prividno anonimnom piskaranju ni kada sam sama sa sobom nemam drugacije misljenje. Moj domet kranja su bile opale kajsije u dvoristu tete Mladene i poneko skriveno mamino pakovanje pralina. Inace sve to s tim kradjama mi je jako nemastovit pristup zivotu. Ja sam takvo bice da mi je u pravilu odsustvo truda i teznje da nesto ostvarim, praceno osjecajem praznine svega sto nisam uradila da dodjem do necega.
Skoro da mi je svejedno sta ce ljudi pricati o meni u bilo kom smislu. Ja ipak moram uvijek ostati i zivjeti sama sa sobom.
Berlinska nas dvije k'o da je ista majka rodila
- dadoka84
#106 Re: DA LI BI STE UKRALI DA IMATE PRILIKU?
Ti si istinski glup i bezobrazan čovjek.Manix wrote: Evo jos jednog postenjacine koji nema pojma zasto je dobro biti posten i koji se kaje sto je posten . Barem dosad .
Prvom prilikom bi otisao u lopove i onda uzivao u zivotu . Jer za ime Boga posten covjek ne uziva . Svasta .
Ti ćeš mi reći šta ja imam ili nemam pojma.
Od svih tvojih postova na forumu sve i jedan je negativan, samo pljujes po ljudima. Fuj.
- dadoka84
#107 Re: DA LI BI STE UKRALI DA IMATE PRILIKU?
Evo javlja mi se gospodin moralna vertikala na pp.
Stid me iskopirati ovdje...
Stid me iskopirati ovdje...
-
Manix
#108 Re: DA LI BI STE UKRALI DA IMATE PRILIKU?
Ko ti trese kavezdadoka84 wrote:Ti si istinski glup i bezobrazan čovjek.Manix wrote: Evo jos jednog postenjacine koji nema pojma zasto je dobro biti posten i koji se kaje sto je posten . Barem dosad .
Ti ćeš mi reći šta ja imam ili nemam pojma.
Od svih tvojih postova na forumu sve i jedan je negativan, samo pljujes po ljudima. Fuj.
-
Jay Gatsby
#109 Re: DA LI BI STE UKRALI DA IMATE PRILIKU?
Odgovor na prvu je "ne". No, ako je riječ o novcu koji bi se inače potrošio nepotrebno (npr. na dva, tri skupocjena terenca), ne bi mi bila strana ideja da novac uzmem i da on (preko mene i mog obraza) anonimno završi u pametnije svrhe. Ne bih time spasio svijet, ali bih barem direktno pomogao npr. ljudima kojima treba operacija za spašavanje života.VolimTeAjla wrote:Da ste ministar, direktor u jakoj drzavnoj firmi, i da imate priliku da uzmete finu svotu novaca za sebe, da li bi ste to uradili?
A recimo da u zatvor necete ici, necete nikako odgovarati, sem sto cete biti pozvani na razgovor, sve ce biti zataskano, ali ce narod pricati kako ste ukrali ovo, ono kako ste lopov i sl..
Iznos je recimo veci od 500 000 EUR-..
- dadoka84
#110 Re: DA LI BI STE UKRALI DA IMATE PRILIKU?
Odrasti prvo.
-
Manix
#111 Re: DA LI BI STE UKRALI DA IMATE PRILIKU?
Tako je vec bolje malo kucnog odgoja nece ti skoditi . Ciaodadoka84 wrote:Odrasti prvo.
-
Manix
#112 Re: DA LI BI STE UKRALI DA IMATE PRILIKU?
Odlican postKastanienallee wrote:Nikada me nije privlacio tudji novac kao ni novac u kojem nisam u stanju prepoznati nesto steceno. Ni u ovom prividno anonimnom piskaranju ni kada sam sama sa sobom nemam drugacije misljenje. Moj domet kranja su bile opale kajsije u dvoristu tete Mladene i poneko skriveno mamino pakovanje pralina. Inace sve to s tim kradjama mi je jako nemastovit pristup zivotu. Ja sam takvo bice da mi je u pravilu odsustvo truda i teznje da nesto ostvarim, praceno osjecajem praznine svega sto nisam uradila da dodjem do necega.VolimTeAjla wrote:Da ste ministar, direktor u jakoj drzavnoj firmi, i da imate priliku da uzmete finu svotu novaca za sebe, da li bi ste to uradili?
A recimo da u zatvor necete ici, necete nikako odgovarati, sem sto cete biti pozvani na razgovor, sve ce biti zataskano, ali ce narod pricati kako ste ukrali ovo, ono kako ste lopov i sl..
Iznos je recimo veci od 500 000 EUR-..
Skoro da mi je svejedno sta ce ljudi pricati o meni u bilo kom smislu. Ja ipak moram uvijek ostati i zivjeti sama sa sobom.