To se ti meni obracas?!?agnostic_front wrote:Kakva crna agresija, o čemu ti pišeš?!?!?Nokija wrote:Kad je pocela agresija na BH trebali smo reci jbg oni su jaci i moze im se i imaju pravo da nas potamane. Jel to ta analogija?JThomas wrote:njemačkim pilotima se može, jer ih ne mogu tek tako zamijeniti, a našim radnicima sa SSS se ne može jer pola miliona čeka da uleti na njihovo mjesto. to je vrlo jednostavno. ako sam ja poslodavac koji traži hamala, ne mora pola miliona nezaposlenih pogaziti dostojanstvo da bih ja dobio hamala. dosta je da to učini jedan.
i to se može riješiti samo otvaranjem radnih mjesta i nikako drukčije.
Nema posla, kako to ne shvataš?!
Najosnovnija stvar u čitavoj ekonomiji je potražnja i ponuda. Tržište rada u BiH je prezasićeno svim kadrovima jer nam je privreda skoro pa nepostojeća. U svim zemljama na svijetu gdje je privreda loša, loše su i plate. Pa zar je to toliko teško skontati. Možeš ti sutra donijeti zakon da te privatnik-"robovalsnik" mora platiti minimalno 2 milje maraka, ali će i on odmah sutra da zatvori biznis, pa ti onda sviraj onoj stvari.
Posla nema u cijelom svijetu, nije to samo nas fenomen. Cak i u ovakvoj BH kakva je sad ima dovoljno novca, vidjeti primjer Gavrankapetanovic i Arslanagic. Al vazno je da se ne puca.