Da li bi ste glasali za ovakvog Predsjednika?

Post Reply
Prenj

#1 Da li bi ste glasali za ovakvog Predsjednika?

Post by Prenj »

http://news.bbc.co.uk/2/hi/americas/4652940.stm

Bolivia leader halves his own pay

Mr Morales says he wants to share the burden of the poor
The Bolivian new left-wing President, Evo Morales, has cut his salary by more than a half to a little over $1,800 (£1,012) per month.

The decision means that the salaries of all Bolivian public sector employees will be reviewed, as no official can earn more than the president.

Mr Morales said the money saved would be used to increase the numbers of doctors and teachers.

Mr Morales suggested that members of Congress should cut their salaries too.

During the campaign, Mr Morales had pledged to halve his own pay if elected.

The move announced after his first cabinet went beyond that, with a cut of 57%.

BBC South America correspondent Daniel Schweimler says many voted for Mr Morales believing that he was different from the more conservative politicians who have governed in the past.

The former llama herder and coca leaf farmer was inaugurated last Sunday as Bolivia's first indigenous president.

He has promised to fight corruption, introduce a new tax on the wealthy, and renationalise energy companies.
Vozdra_123

#2 Re: Da li bi ste glasali za ovakvog Predsjednika?

Post by Vozdra_123 »

Prenj wrote:
http://news.bbc.co.uk/2/hi/americas/4652940.stm

Bolivia leader halves his own pay

Mr Morales says he wants to share the burden of the poor
The Bolivian new left-wing President, Evo Morales, has cut his salary by more than a half to a little over $1,800 (£1,012) per month.

The decision means that the salaries of all Bolivian public sector employees will be reviewed, as no official can earn more than the president.

Mr Morales said the money saved would be used to increase the numbers of doctors and teachers.

Mr Morales suggested that members of Congress should cut their salaries too.

During the campaign, Mr Morales had pledged to halve his own pay if elected.

The move announced after his first cabinet went beyond that, with a cut of 57%.

BBC South America correspondent Daniel Schweimler says many voted for Mr Morales believing that he was different from the more conservative politicians who have governed in the past.

The former llama herder and coca leaf farmer was inaugurated last Sunday as Bolivia's first indigenous president.

He has promised to fight corruption, introduce a new tax on the wealthy, and renationalise energy companies.
jutros ovo cuo na bbc-u
svaka mu cast!!!
ne vjerujem da ce dugo biti na vlasti... neki papak ce ga likvidirati... nazalost :(
jusuff

Post by jusuff »

heh, pa posto bolivia ima gdp od oko 2500 $, i 1800 dolara je dobra lova (mislim da je jos uvijek vise od nasih predsjedavajucih, a nas gdp je 6500 $)
memoj mi juznoamerikanaca, tita ti
:D :-)
Vozdra_123

Post by Vozdra_123 »

jusuff wrote:heh, pa posto bolivia ima gdp od oko 2500 $, i 1800 dolara je dobra lova (mislim da je jos uvijek vise od nasih predsjedavajucih, a nas gdp je 6500 $)
to ti je najlakse reci...
ako je prepolovio svoju platu to barem nesto znaci....
javi mi kad neki foteljas kod nas to uradi.... ili ne poveca svoju platu...
jusuff

Post by jusuff »

Vozdra_123 wrote:
jusuff wrote:heh, pa posto bolivia ima gdp od oko 2500 $, i 1800 dolara je dobra lova (mislim da je jos uvijek vise od nasih predsjedavajucih, a nas gdp je 6500 $)
prepolovi ti svoju platu... :D
da je meni da se da gdp bude 13000 dolara, a nek uzmu plate od 5000 eura, valja li ovako?
Vozdra_123

Post by Vozdra_123 »

jusuff wrote:
Vozdra_123 wrote:
prepolovi ti svoju platu... :D
da je meni da se da gdp bude 13000 dolara, a nek uzmu plate od 5000 eura, valja li ovako?
profesore cujemo li se??? :?
rasta

Post by rasta »

nikad za ovakvog covjeka nebi glasao jer jedan takav nikad nece biti kandidovan za predsjednika u nasoj zemlji...
a ovaj fol "nemoj mi juznoamerikanaca" da mu das kartu svijeta nebi znao pokazat na juznu ameriku...
jusuff

Post by jusuff »

rasta wrote:nikad za ovakvog covjeka nebi glasao jer jedan takav nikad nece biti kandidovan za predsjednika u nasoj zemlji...
a ovaj fol "nemoj mi juznoamerikanaca" da mu das kartu svijeta nebi znao pokazat na juznu ameriku...
strucnjak za geografiju, a da pokusas s maternjim jezikom?
lekcija 1.

ne bih je pravilno za ovo tvoje "nebi"
kontas?
rasta

Post by rasta »

vozdra strucnjak...i lingvista :D
Ahmmed

Post by Ahmmed »

Evo jedan primjer i domaćeg foteljaša:

Zastupnik u državnom Parlamentu BiH, od 2002 ,Šefik Džaferović,svoju cijelu poslaničku plaću koristi za stipendiranje djece iz Srebrenice.
rasta

Post by rasta »

gospodin mi je sasvim nepoznat al evo svaka cast nek ima i kod nas svijetlih primjera...i kad ima to su obicni ljudi koji znaju sta znaci nemati pa kad budu izabrani na neke pozicije znaju to cijeniti i na pravi nacin se oduziti narodu!
steta samo sto ove vrhovne vodje ne urade tako nesto za primjer drugima...al kako je kod nas sve naopako tako je i ovo...
Vozdra_123

Post by Vozdra_123 »

svaka mu cast
ovim ste me pravo prijatno iznenadili :-D
Korina85

Post by Korina85 »

Ja samo za ovog "precjednika glasat cu"

:D

Image
da pamtis

Post by da pamtis »

Image

dobri su svaka cast, jaknice, cizmice bundice , respekt
Nesferatu

Post by Nesferatu »

Pa covjek je uzgajac kokaina, hej!

Znas li kako ta roba ide po Americi, smrcu ko ludi, usisase sve.

Sta ce mu plata, on i onako ne radi taj posao radi love, vec da lobi kokainskih uzgajivaca odbrani od Americkog pokusaja supresije/kontrole.

A, sto Vozdrica kaje, poceo je kurcevito, mogl'o bi ga neko prepoznat u celapu. CIA-u je dusa, ovakve krkane, vidi mu glave, fasirati pa pohovati, od Columbije do Paname, evo sad i Bolivija. Jedino ga moze Fidel sa jednim munjevitim kursem u samo-prezivljavaju i odrzavaju, spasiti.
Fair Life

Post by Fair Life »

Korina85 wrote:Ja samo za ovog "precjednika glasat cu"
:D
Image
Oooooooo... Proteus anguinus.

Cuvajmo endeme kao zjenicu oka svoga.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

Post by PipiDugaDevetka »

Nesferatu wrote:Pa covjek je uzgajac kokaina, hej!

Znas li kako ta roba ide po Americi, smrcu ko ludi, usisase sve.

Sta ce mu plata, on i onako ne radi taj posao radi love, vec da lobi kokainskih uzgajivaca odbrani od Americkog pokusaja supresije/kontrole.
Prethodni nenarodni bolivijski režim je, na primjer, prodao koncesije na sve izvore vode za piće ukljućujući i kišnicu. Pa, ti vidi, šta bi im uradio. Ne samo da bi uzgajao koku, nego bi i revoluciju pravio. Evo Morales je pobijedio na izborima - legalnoj revoluciji. Treba li napomenuti da je kupac koncesija na vodu za piće iz USA i da su cijene pitke vode bile u porastu.
P.S.
Što mi je nešto poznato ovo u vezi sa koncesijama pitke vode, šuma, struje, auto-puteva, frekventnog spektra...
kub lajkan

Post by kub lajkan »

jusuff wrote:
rasta wrote:nikad za ovakvog covjeka nebi glasao jer jedan takav nikad nece biti kandidovan za predsjednika u nasoj zemlji...
strucnjak za geografiju, a da pokusas s maternjim jezikom?
lekcija 1.

ne bih je pravilno za ovo tvoje "nebi"
kontas?
Ako vec hoces covjeka nauciti onda ga ne uci pogresno...

ja ne bih
on ne bi
Prenj

Post by Prenj »

A mi smo to ko bolji od njih?
Zivimo u zemlji koja je na putu da rasproda i vazduh kojeg disemo :(
Bosanski Zmaj

Post by Bosanski Zmaj »

POD BROJ JEDAN TAJ BOLIVIJAC JE SUPLJIFIKAT TESKI i oni koji malo vise prate strane TV stanice i razumiju se u svjetsku politiku znaju prepoznati varalice...

To je malo vise iznad nivoa folova Harisa Silajdzica tipa sjedenja u desetom saffu u Begovoj za Bajram-namaz... a naivni narod nasjeda na raznorazne gluposti...

Ko taj predsjednik nece uzeti s druge strane ne samo taj novac, vec i vise od toga...
Post Reply