ifk wrote:JoseMujica wrote:
upravo to...a tek mi se sve počelo gaditi kad me Alija Prvovjenčani počeo upoznavati s svojim konceptima
Alija ko Alija, sto puta vise mana nego vrlina, ali budimo iskreni, recimo Milosevic i Tudjman su imali cjele vojske dobrovoljaca, a sta su radili Alijini?
Alijini su tek skontali i naucili kad su im cetnici i ustase zaklali nekog o cemu se tu radi. Bilo je i onih koji su kontali, ja sam Jugosloven, mene nece. Bilo je onih koji su do prvih sarajevskih bombardovanja mahali JNA i jugoslovenskim zastavama, bilo je onih koje ni to nije opametilo, pa je medju ONIH 4 POGINULA iz srpske JNA u DOBROVOLJACKOJ ULICI, medju njima bila jedna zena Bosnjakinja i medju par onih ranjenih je bio jedan bosnjacki oficir po imenu Enes, kako kaze Milutin Kukanjac.
Nije ni Aliji tad bilo lako sa nama, imao je hrpu tvrdoglavih i glupih jugonostalgicara medju Bosnjacima koji su do sopstvene krvi prolivene od cetnika bili glupi i tvrdoglavi, pogotovo Sarajevo.
Sarajevo je toliko masilo sto se tice zadnjih ratnih dogadja, da u buducnosti Bosnjaci iz ostatka sve trebaju kontra raditi od Bosnjaka Sarajeva. Cetnici im postavili armiju cijelu na brda, a da oni nisu skontali gdje to vodi, Kukanjac im izvezao prije Dobrovoljacke konvoje teskog naoruzanja s kojim su se mogli odbraniti od agresije, pokrao im u Feleticima cijeli arsenal teritorijalne odbrane, nista, oni pili kahvu po Sarajevu dok je to Kukanjac radio i dok su klali po Bjeljini i Ravnom.
Isto tako, sramotno je da je spalo na jednog Sandzu Sefera Halilovica i jednog banjalucanina Mustafu Hajrulahovica Talijana koji je zivio u Splitu da organiziraju prvu odbranu Sarajeva. Zasto? Zato sto je vecina Sarajeva bila opicena za jugosmrdijom i zato sto su mahali YU trobojkama kad su ih niski specijalci snajperisti gadjali sa Holiday Inn-a.
Sramotno, nije samo Alija kriv, krivi su i oni glupi k'o kurac jugonostalgicni Bosnjaci!