Da li bi ste bili spremni sutra ratovati za svoju ideju?

Da li bi ste danas išli da ratujete?

Ja sam Bošnjak i spreman sam danas da idem u rat za cjelovitu BiH.
19
33%
Ja sam Bošnjak i nisam spreman da idem u rat za cjelovitu BiH.
11
19%
Ja sam Bosanac/Ostali i spreman sam da idem u rat za cjelovitu BiH.
12
21%
Ja sam Bosanac/Ostali i nisam spreman da ratujem.
15
26%

Total votes: 57

madner

#76 Re: Da li bi ste bili spremni sutra ratovati za svoju ideju?

Post by madner »

atorniji putnik wrote:
madner wrote:Srbi i Hrvati se predstavljaju kao Ostali. :D

Inace ko su ovi Bosnjaci koji ne zele ratovat, Mister Yes, Stayling i fali mi jos dva. :D
fale ti alphons i lucifer :lol:
Tsk, Alphons je moj drug iz stranke i kao takav je spreman za rat takoreci odmah.

Sem toga, kao i vecina intelktualno nadmocnih individua na forumu izjasnjava se kao Bosanac. :D
PM72

#77 Re: Da li bi ste bili spremni sutra ratovati za svoju ideju?

Post by PM72 »

Još jedan strateg. :lol:
madner

#78 Re: Da li bi ste bili spremni sutra ratovati za svoju ideju?

Post by madner »

ifk wrote:
JoseMujica wrote:
upravo to...a tek mi se sve počelo gaditi kad me Alija Prvovjenčani počeo upoznavati s svojim konceptima
Alija ko Alija, sto puta vise mana nego vrlina, ali budimo iskreni, recimo Milosevic i Tudjman su imali cjele vojske dobrovoljaca, a sta su radili Alijini?

Alijini su tek skontali i naucili kad su im cetnici i ustase zaklali nekog o cemu se tu radi. Bilo je i onih koji su kontali, ja sam Jugosloven, mene nece. Bilo je onih koji su do prvih sarajevskih bombardovanja mahali JNA i jugoslovenskim zastavama, bilo je onih koje ni to nije opametilo, pa je medju ONIH 4 POGINULA iz srpske JNA u DOBROVOLJACKOJ ULICI, medju njima bila jedna zena Bosnjakinja i medju par onih ranjenih je bio jedan bosnjacki oficir po imenu Enes, kako kaze Milutin Kukanjac.

Nije ni Aliji tad bilo lako sa nama, imao je hrpu tvrdoglavih i glupih jugonostalgicara medju Bosnjacima koji su do sopstvene krvi prolivene od cetnika bili glupi i tvrdoglavi, pogotovo Sarajevo.

Sarajevo je toliko masilo sto se tice zadnjih ratnih dogadja, da u buducnosti Bosnjaci iz ostatka sve trebaju kontra raditi od Bosnjaka Sarajeva. Cetnici im postavili armiju cijelu na brda, a da oni nisu skontali gdje to vodi, Kukanjac im izvezao prije Dobrovoljacke konvoje teskog naoruzanja s kojim su se mogli odbraniti od agresije, pokrao im u Feleticima cijeli arsenal teritorijalne odbrane, nista, oni pili kahvu po Sarajevu dok je to Kukanjac radio i dok su klali po Bjeljini i Ravnom.

Isto tako, sramotno je da je spalo na jednog Sandzu Sefera Halilovica i jednog banjalucanina Mustafu Hajrulahovica Talijana koji je zivio u Splitu da organiziraju prvu odbranu Sarajeva. Zasto? Zato sto je vecina Sarajeva bila opicena za jugosmrdijom i zato sto su mahali YU trobojkama kad su ih niski specijalci snajperisti gadjali sa Holiday Inn-a.

Sramotno, nije samo Alija kriv, krivi su i oni glupi k'o kurac jugonostalgicni Bosnjaci!
Sramotno, ali jeste samo Alija kriv. Kada su ljudi predlagali da se zauzmu Faletici on je rekao da nece da provocira JNA. To je bilo u Aprilu 92.
PM72

#79 Re: Da li bi ste bili spremni sutra ratovati za svoju ideju?

Post by PM72 »

Nad mrtvim vukom i zec qrac šilji.Opšte poznata stvar.Lako je sad naprđivati a onda nisi znao šta se dešava u kući pored a sad bi svi bili stratezi i generali.
ne serite - života vam.
Arata

#80 Re: Da li bi ste bili spremni sutra ratovati za svoju ideju?

Post by Arata »

It_is_a_Leclerc wrote:
KatarinaKosaca wrote:Jednom ratovala i dobila ono za šta nisam ratovala. Dobila PC i dobila sistemsku korupciju, napuštene borce, državu koja nije pravna i favoriziranje mogućnosti dezerterima. Utoliko, više, nikada ne bih ratovala.
Bi, vjeruj mi.

Kad čuješ četničke topove na ulazu u grad i pogledaš porodicu koja čeka kad će ih neko doći poklati.
Pročitaj prvi post. Napisano je da te niko ne bi životno ugrožavao, već da bi na miran način došlo do razlaza. Znači niko ne bi pucao na tebe, ako prvi ne zapucaš. Kad ti prvi zapucaš onda ode sve u pm. Normalno je da ako neko hoće da te ubije da se braniš, samo to nije poenta ove teme.
XOX100

#81 Re: Da li bi ste bili spremni sutra ratovati za svoju ideju?

Post by XOX100 »

ifk wrote: Isto tako, sramotno je da je spalo na jednog Sandzu Sefera Halilovica i jednog banjalucanina Mustafu Hajrulahovica Talijana koji je zivio u Splitu da organiziraju prvu odbranu Sarajeva. Zasto? Zato sto je vecina Sarajeva bila opicena za jugosmrdijom i zato sto su mahali YU trobojkama kad su ih niski specijalci snajperisti gadjali sa Holiday Inn-a.
.
\
Ne brini . U sljedecem konfliktu necemo dopustati Sarajlijama da budu ni blizu vojske.
Znam da nije lijepo spominjati, ali stvarno sto su ti ljudi nesposobni u ratu to je zapanjujuce. :D
It_is_a_Leclerc

#82 Re: Da li bi ste bili spremni sutra ratovati za svoju ideju?

Post by It_is_a_Leclerc »

Aha... U tom slučaju: Da. Ratovao bih, da srebrenički mezaristani ostanu u BiH.
Ja_Ja

#84 Re: Da li bi ste bili spremni sutra ratovati za svoju ideju?

Post by Ja_Ja »

Glupa tema od novopecenih forumasa koji se javljaju u zadnje dvije sedmice ko pecurke. Nije mi jasno zasto se ove i ovakve stvari ne sankcionisu i zasto stranica ucestvuje i pridonosi nacionalnom predizbornom nadjebavanju?!?
PM72

#85 Re: Da li bi ste bili spremni sutra ratovati za svoju ideju?

Post by PM72 »

Bravo komadante! :hajmooo: :hajmooo: :hajmooo:
DownhillMaster

#86 Re: Da li bi ste bili spremni sutra ratovati za svoju ideju?

Post by DownhillMaster »

Bude taj rat,preživiš nekako ali ostanu posljedice za zdravlje.BIćeš vjerovatno ranjen ,navuć neku boleštinu i opet poslije će sve biti isto,nećeš imati novca da se liječiš i najljepši dio života ćeš provesti u muci.
Pa zar vi stvarno mislite da bi neko nekoga danas napadao i da je nekome do rata.Ljude zaboli zub pa ne znaju šta će od sebe,hoće da polude,dali bi sve da prestane u tom trenu a kamoli da neko ratuje.
Ako bude rata biće ga zato što Amerika i ostala masonerija to žele,kao što je bio i ovaj zadnji.Mi smo bili samo dobra podloga za prikrivanje pravog uzroka rata,jer znaju da je uvijek bilo i biće prepucavanja na relaciji Srbin-Hrvat-Musliman.

Ovakve teme administratori bi trebali brisati odmah jer su one bolest.Bolest zvana post ratni sindrom.
Objektivni navijac

#87 Re: Da li bi ste bili spremni sutra ratovati za svoju ideju?

Post by Objektivni navijac »

PM72 wrote:Nad mrtvim vukom i zec qrac šilji.Opšte poznata stvar.Lako je sad naprđivati a onda nisi znao šta se dešava u kući pored a sad bi svi bili stratezi i generali.
ne serite - života vam.
Sa obzirom da je SRBiH bila Svicarska u usporedbi sa danasnjom BiH 'drzavom' ako je onda 91-92 bio toliki raspad sistema i rasulo ,mogu misliti ,kako bi bilo danas :D :D :D
Ne bi umirali od metka,umirali bi od smijeha :D :D
Sjetim se samo panike ,prije neki dan,kada su djeca zapalila predsjednistvo i par auta,odmah se je Bakir uhvatio trezora a Zlaja muca,ne moze da govori :D :D :D
Pa nas da napadne vojska Republike San Marino,pomela bi nas za sedam dana :D :D
Arata

#88 Re: Da li bi ste bili spremni sutra ratovati za svoju ideju?

Post by Arata »

It_is_a_Leclerc wrote:Aha... U tom slučaju: Da. Ratovao bih, da srebrenički mezaristani ostanu u BiH.
Znači rizikovao bi živote članova svoje porodice radi komada zemlje / spomenika / drugih ljudi koji su poginuli (koje i ne znaš).
Ja lično nikad ne bih doveo u pitanje život i zdravlje svoje porodice, nije bitno kakvi su ideali u pitanju. Porodica prvo, ostalo je sve manje bitno.
Kemo BA

#89 Re: Da li bi ste bili spremni sutra ratovati za svoju ideju?

Post by Kemo BA »

Skijaš wrote:Najbolje bi bilo da se nikad ne sazna odgovor na tvoju dilemu. Ni to koliko je onih koji su spremni poginuti ili izgubiti dio tijela za otcjepljenje manjeg entiteta, ni onih koji bi im se suprotstavili.
Upravo tako !
drndalo

#90 Re: Da li bi ste bili spremni sutra ratovati za svoju ideju?

Post by drndalo »

Jednom probah jer sam bio glup, i previse mi je to za dva-tri zivota... I ko god je okusio blato iz rovova i transeja u zimskim mjesecima, nece mu pasti na pamet da ponovi takvu glupost... Oni mlatimudani koji su bili u toplom trezoru, ili na koncertu podrske napacenoj BiH u Gelsenkirchenu, sa Halidom, Dinom i Serifom, koji su se pijani valjali u vlastitoj povracotini, mozda bi zeljeli to sve ponoviti... :roll:
Igmanski

#91 Re: Da li bi ste bili spremni sutra ratovati za svoju ideju?

Post by Igmanski »

Ja nisam ostali, ja nisam Bosanac vec sam Srbin iz srpske republike.

Nebi isao u rat, jer rat je sam po sebi losa stvar, ali ako se radi o jos jednoj opsadi Sarajeva i povratka tog grada u srpske ruke, zasto da ne, valjalo bi dovrsiti zapoceto.
husein_kapetan

#92 Re: Da li bi ste bili spremni sutra ratovati za svoju ideju?

Post by husein_kapetan »

Za ovog.."junaka" mojih cipela koji evidentno želi nešto reći...
Poštovani.. kada spomeneš TALIJANA.. ima da ustaneš i spomeneš ga sa poštovanjem..
Ne znam ko si i odakle si i koje su tvoje namjere ali ovdje nemaš pravo vrijeđati simbole našeg rata..
Moraš znati.. ti ..i takvi kao ti ..da.. oni koji su "de facto" iznijeli na svojim plećima teret prošlog rata ni sutra ako bude bilo potrebno.. za ovu zemlju.. neće imati nikakav problem napraviti isto..
Imamo naš kodeks i naše vrijednosti koje nikada nećeš razumijeti.. zato ne čačkaj ono što ne razumiješ i ne dotiči se stvari koje ti evidentno ne bastaju..
Piši o fudbalu isl..
daxon

#93 Re: Da li bi ste bili spremni sutra ratovati za svoju ideju?

Post by daxon »

šta je ovo, novo okupljanje 101 ADSL viteške iz Malmöa

Image

Image
Bodkin

#94 Re: Da li bi ste bili spremni sutra ratovati za svoju ideju?

Post by Bodkin »

It_is_a_Leclerc wrote:Ne znam šta me više nervira. Ovo potpuno pogrešno postavljeno pitanje, ili rezultati glasanja.

Prvo. Ni 1992. ljudi nisu ratovali za ideje, za Ustav R BiH, za Aliju, već za svoje gradove, kuće, porodice; za svoj narod kojem je, realno, prijetilo bukvalno biološko istrebljenje kao Jevreja u II svjetskom ratu. Dakle, ne ne bih bio spreman ratovati za npr. članstvo u NATO-u, za ustavne promjene, ali bih bio spreman ratovati za svoj komšiluk, za svoju djecu i porodicu.

Drugo. Ovi "građani" koji su Ostali/Bosanci, su meni, iskreno, fenomen. Pobogu ljudi, da li vi mislite da bi vas neki Milan ili Sredoje Lukić pitali jeste li vi Bošnjaci ili ste Ostali. Bilo bi dovoljno da živite u gradu koji im je na meti, ili da imate bošnjačko, muslimansko, generalno, nesrpsko ime, pa da vas žive zapale.

hocu tebe zvati ako caco dodje da me vodi na kazane?

Sent from my Lumia
kingofsnake

#95 Re: Da li bi ste bili spremni sutra ratovati za svoju ideju?

Post by kingofsnake »

Igmanski wrote:Ja nisam ostali, ja nisam Bosanac vec sa Srbin.

Nebi isao u rat, jer rat je sam po sebi losa stvar, ali ako se radi o jos jednoj opsadi Sarajeva i povratka tog grada u srpske ruke, zasto da ne, valjalo bi dovrsiti zapoceto.
Pa niste bili sposobni sa JNA, kako ćete danas kukavna vam majka, galdni, goli i bosi. :lol: :lol: :lol:
De nemojte se provaljivat, čuvajte laktaše i han pijesak, da ne bi i bez toga ostali. Imali ste pola Sarajeva, sad imate selendru koju ste nazvali Istočno Sarajevo, koliki ste pačenici.
seln

#96 Re: Da li bi ste bili spremni sutra ratovati za svoju ideju?

Post by seln »

Igmanski wrote:Ja nisam ostali, ja nisam Bosanac vec sam Srbin iz srpske republike.

To opet JNA iza ledja? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ono ce nesto dovrsiti, jadno malo cpncko...
husein_kapetan

#97 Re: Da li bi ste bili spremni sutra ratovati za svoju ideju?

Post by husein_kapetan »

PM72 wrote:Nad mrtvim vukom i zec qrac šilji.Opšte poznata stvar.Lako je sad naprđivati a onda nisi znao šta se dešava u kući pored a sad bi svi bili stratezi i generali.
ne serite - života vam.
Aferim!!!
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#98 Re: Da li bi ste bili spremni sutra ratovati za svoju ideju?

Post by JoseMujica »

ifk wrote:
JoseMujica wrote:
upravo to...a tek mi se sve počelo gaditi kad me Alija Prvovjenčani počeo upoznavati s svojim konceptima
Alija ko Alija, sto puta vise mana nego vrlina, ali budimo iskreni, recimo Milosevic i Tudjman su imali cjele vojske dobrovoljaca, a sta su radili Alijini?

Alijini su tek skontali i naucili kad su im cetnici i ustase zaklali nekog o cemu se tu radi. Bilo je i onih koji su kontali, ja sam Jugosloven, mene nece. Bilo je onih koji su do prvih sarajevskih bombardovanja mahali JNA i jugoslovenskim zastavama, bilo je onih koje ni to nije opametilo, pa je medju ONIH 4 POGINULA iz srpske JNA u DOBROVOLJACKOJ ULICI, medju njima bila jedna zena Bosnjakinja i medju par onih ranjenih je bio jedan bosnjacki oficir po imenu Enes, kako kaze Milutin Kukanjac.

Nije ni Aliji tad bilo lako sa nama, imao je hrpu tvrdoglavih i glupih jugonostalgicara medju Bosnjacima koji su do sopstvene krvi prolivene od cetnika bili glupi i tvrdoglavi, pogotovo Sarajevo.

Sarajevo je toliko masilo sto se tice zadnjih ratnih dogadja, da u buducnosti Bosnjaci iz ostatka sve trebaju kontra raditi od Bosnjaka Sarajeva. Cetnici im postavili armiju cijelu na brda, a da oni nisu skontali gdje to vodi, Kukanjac im izvezao prije Dobrovoljacke konvoje teskog naoruzanja s kojim su se mogli odbraniti od agresije, pokrao im u Feleticima cijeli arsenal teritorijalne odbrane, nista, oni pili kahvu po Sarajevu dok je to Kukanjac radio i dok su klali po Bjeljini i Ravnom.

Isto tako, sramotno je da je spalo na jednog Sandzu Sefera Halilovica i jednog banjalucanina Mustafu Hajrulahovica Talijana koji je zivio u Splitu da organiziraju prvu odbranu Sarajeva. Zasto? Zato sto je vecina Sarajeva bila opicena za jugosmrdijom i zato sto su mahali YU trobojkama kad su ih niski specijalci snajperisti gadjali sa Holiday Inn-a.

Sramotno, nije samo Alija kriv, krivi su i oni glupi k'o kurac jugonostalgicni Bosnjaci!
ti veze nemaš ni šta pišeš ni šta hoćeš da kažeš :-) nego te nakačilo to što sam napisao da je Alijina politička ideologija debilna ko što i jeste

a da je Sarajevo spavalo nije istina....Sarajevo je naoružavalo čitavu BiH, posebno istočnu Bosnu Goražde i Foču....čak su svojevremeno iši dobrovoljci iz SA u Foču.

A da li je Sarajevo moglo više? Jeste, moglo je samo da je na vrhu bio neko ko zna šta se i kako dešava u politici i ima jasne državničke ciljeve, a ne budala kojoj je najveći domet da bude hodža mjesto hodža na čelu plemena
kingofsnake

#99 Re: Da li bi ste bili spremni sutra ratovati za svoju ideju?

Post by kingofsnake »

seln wrote:
Igmanski wrote:Ja nisam ostali, ja nisam Bosanac vec sam Srbin iz srpske republike.

To opet JNA iza ledja? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ono ce nesto dovrsiti, jadno malo cpncko...
Nisu u stanju završiti asfaltiranje Pala, a kamoli šta drugo. Otišao nedavno, ja odijelo i cipele, došao gore, kontam "kud kaljačice ne ponesoh"
PM72

#100 Re: Da li bi ste bili spremni sutra ratovati za svoju ideju?

Post by PM72 »

Ovom "igmanski" bi bolje pristajalo "przevalski".Vrsta divljeg konja.Gluplji od ovih "naših" stratega i mudrosera.
Locked