Da li bi ste bili spremni sutra ratovati za svoju ideju?

Da li bi ste danas išli da ratujete?

Ja sam Bošnjak i spreman sam danas da idem u rat za cjelovitu BiH.
19
33%
Ja sam Bošnjak i nisam spreman da idem u rat za cjelovitu BiH.
11
19%
Ja sam Bosanac/Ostali i spreman sam da idem u rat za cjelovitu BiH.
12
21%
Ja sam Bosanac/Ostali i nisam spreman da ratujem.
15
26%

Total votes: 57

hizo ramidovic

#101 Re: Da li bi ste bili spremni sutra ratovati za svoju ideju?

Post by hizo ramidovic »

PM72 wrote:Ovom "igmanski" bi bolje pristajalo "przevalski".Vrsta divljeg konja.Gluplji od ovih "naših" stratega i mudrosera.
nije vam on 'igmanski' vec 'kamenjarski'.
igman je isuvise lijepa planina da bi se po njoj zvale neke spodobe...
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#102 Re: Da li bi ste bili spremni sutra ratovati za svoju ideju?

Post by Chmoljo »

Igmanski wrote:Ja nisam ostali, ja nisam Bosanac vec sam Srbin iz srpske republike.

Nebi isao u rat, jer rat je sam po sebi losa stvar, ali ako se radi o jos jednoj opsadi Sarajeva i povratka tog grada u srpske ruke, zasto da ne, valjalo bi dovrsiti zapoceto.
nisi, ti si trol koji potpaljuje raju počesto, a ustvari si mujaga :)
PM72

#103 Re: Da li bi ste bili spremni sutra ratovati za svoju ideju?

Post by PM72 »

Možda je papan iz Vojkovića pa od Igmana ni sunce ne vidi...
karanana

#104 Re: Da li bi ste bili spremni sutra ratovati za svoju ideju?

Post by karanana »

ma dobro je to chmoljo vidio. mujo je to.
PM72

#105 Re: Da li bi ste bili spremni sutra ratovati za svoju ideju?

Post by PM72 »

Pa gdje si Chmoljo,ovi mobilišu sve redom...
Chmoljo

#106 Re: Da li bi ste bili spremni sutra ratovati za svoju ideju?

Post by Chmoljo »

ifk wrote: Isto tako, sramotno je da je spalo na jednog Sandzu Sefera Halilovica i jednog banjalucanina Mustafu Hajrulahovica Talijana koji je zivio u Splitu da organiziraju prvu odbranu Sarajeva. Zasto? Zato sto je vecina Sarajeva bila opicena za jugosmrdijom i zato sto su mahali YU trobojkama kad su ih niski specijalci snajperisti gadjali sa Holiday Inn-a.
.
\
Ne brini . U sljedecem konfliktu necemo dopustati Sarajlijama da budu ni blizu vojske.
Znam da nije lijepo spominjati, ali stvarno sto su ti ljudi nesposobni u ratu to je zapanjujuce. :D
Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila foruma”
» XOX100

mjesec

inače, mogu ti pokazati i svoju sposobnost brisanja svih postova, samo reci.

PM72 wrote:Možda je papan iz Vojkovića pa od Igmana ni sunce ne vidi...
nije. mujaga je. ne palite se na ovakve balave priče. onih stvarnih ima dovoljno.
Objektivni navijac

#107 Re: Da li bi ste bili spremni sutra ratovati za svoju ideju?

Post by Objektivni navijac »

Bodkin wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Ne znam šta me više nervira. Ovo potpuno pogrešno postavljeno pitanje, ili rezultati glasanja.

Prvo. Ni 1992. ljudi nisu ratovali za ideje, za Ustav R BiH, za Aliju, već za svoje gradove, kuće, porodice; za svoj narod kojem je, realno, prijetilo bukvalno biološko istrebljenje kao Jevreja u II svjetskom ratu. Dakle, ne ne bih bio spreman ratovati za npr. članstvo u NATO-u, za ustavne promjene, ali bih bio spreman ratovati za svoj komšiluk, za svoju djecu i porodicu.

Drugo. Ovi "građani" koji su Ostali/Bosanci, su meni, iskreno, fenomen. Pobogu ljudi, da li vi mislite da bi vas neki Milan ili Sredoje Lukić pitali jeste li vi Bošnjaci ili ste Ostali. Bilo bi dovoljno da živite u gradu koji im je na meti, ili da imate bošnjačko, muslimansko, generalno, nesrpsko ime, pa da vas žive zapale.

hocu tebe zvati ako caco dodje da me vodi na kazane?

Sent from my Lumia
Caco,mislis Musan Topalovic :?
Pa on te moze povesti na Kazane samo u nekoj epizodi Walking Dead :D :D :D
U svakom slucaju,zovi mene. No sikiriki :D Ne placi,na lice stavi smijeh :D :D
PM72

#108 Re: Da li bi ste bili spremni sutra ratovati za svoju ideju?

Post by PM72 »

Chmoljo,

Ako nas ne mobilišu - vodim te na pivu.Ako ne piješ alk.- onda šerbe i dok se ne upišaš - nema ustajanja!
kingofsnake

#109 Re: Da li bi ste bili spremni sutra ratovati za svoju ideju?

Post by kingofsnake »

hizo ramidovic wrote:
PM72 wrote:Ovom "igmanski" bi bolje pristajalo "przevalski".Vrsta divljeg konja.Gluplji od ovih "naših" stratega i mudrosera.
nije vam on 'igmanski' vec 'kamenjarski'.
igman je isuvise lijepa planina da bi se po njoj zvale neke spodobe...
Ma on je samo balavac koji bi se upišo i zavukao se mami pod haljinu na prvi znak bilo čega. To su te postratne generacije, odrastale na pričama o ratu. Sjećam se, prije agresije, dok smo još bili u folu partizani i švabe, kako sam i ja maštao da nas švabe napadnu opet, a ja Boško Buha. Imao sam 10ak godina. :lol: Puno ih ovde nije doživilo kad mu roknu samo dvije, kad mu pogine drug s kojim se to jutro igrao, kad jednog dana više nema tetka itd... Tačno po postovima vidiš ko je osjetio rat, kako mu se ne mili ponovo. A ovi čiji su se roditelji povukli u štab slavne frankfurtske, pa ih fulio thrill rata, se lože i oni bi ratovali.
Ratovao bih samo da se desi isto kao 92', znači samo za odbranu sebe i porodice, i pod uslovom da nema druge, a ne za bilo kakve ideale i ideje. Jebem ja taj ideal i tu ideju koja uključuje rat i jebem sve one koji takve ideje i ideale podržavaju.
cindrlimindrli

#110 Re: Da li bi ste bili spremni sutra ratovati za svoju ideju?

Post by cindrlimindrli »

Potpuno besmisleno pitanje, mozda bi trebao pitati da li je neko spreman u slucaju belaja ratovati sa vojnom
policijom kad dodju po njega. :D
Moli Boga da se ne zakuha, svoj glas na izborima daj razumnim ljudima a ne divljacima tipa Dodik i nadaj se najboljem.
A ako se zakuha, instantno si najebo, sem ako nisi vani k'o ja ili sin lokalnog mocnika.
Chmoljo

#111 Re: Da li bi ste bili spremni sutra ratovati za svoju ideju?

Post by Chmoljo »

PM72 wrote:Chmoljo,

Ako nas ne mobilišu - vodim te na pivu.Ako ne piješ alk.- onda šerbe i dok se ne upišaš - nema ustajanja!
ma ne pijem alkohol.

osim pive i rakije. i tekile kojom presječem pivu. a ni graševina nije loša... :oops:
Locked