Da li bi ste bili spremni sutra ratovati za svoju ideju?

Da li bi ste danas išli da ratujete?

Ja sam Bošnjak i spreman sam danas da idem u rat za cjelovitu BiH.
19
33%
Ja sam Bošnjak i nisam spreman da idem u rat za cjelovitu BiH.
11
19%
Ja sam Bosanac/Ostali i spreman sam da idem u rat za cjelovitu BiH.
12
21%
Ja sam Bosanac/Ostali i nisam spreman da ratujem.
15
26%

Total votes: 57

wyoming

#1 Da li bi ste bili spremni sutra ratovati za svoju ideju?

Post by wyoming »

Ne znam da li postoji istraživanje na ovu temu ali bilo bi zanimljivo znati koliko bi ljudi u BiH danas bili spremni ići u rat jer je to često tema diskusije.

Dakle, koliko bi ljudi danas bilo spremno ostaviti se svega, uzeti pušku i rizikovati pogibiju ili invalidnost ukoliko im zivoti nisu direktno ugorzeni i ne puca se na njih? recimo, za ideju cjelovite BiH ako RS proglasi osamostaljenje? Za ideju samostalne RS? Za konstitutivnost naroda?
Bodkin

#2 Re: Da li bi ste bili spremni sutra ratovati za svoju ideju?

Post by Bodkin »

Puca mi kurko za konstitutivnost i ostale ublehe. Zivot ili dio tijela da dajem za,izmisljene pojmove mi ne pada na pamet

Sent from my Lumia
Skijaš

#3 Re: Da li bi ste bili spremni sutra ratovati za svoju ideju?

Post by Skijaš »

Najbolje bi bilo da se nikad ne sazna odgovor na tvoju dilemu. Ni to koliko je onih koji su spremni poginuti ili izgubiti dio tijela za otcjepljenje manjeg entiteta, ni onih koji bi im se suprotstavili.
Arata

#4 Re: Da li bi ste bili spremni sutra ratovati za svoju ideju?

Post by Arata »

Pogrešan naslov teme. Ljudi ne ratuju za svoje ideje, nego za tuđe. Onaj ko ima tu "ideju" on natjera druge da ratuju za njega. Tako je uvijek bilo i biće.

Možda bi bilo bolje napisati: "Da li bi rizikovali da vam cijela familija izgine da bi neko drugi uživao?".
dudlov

#5 Re: Da li bi ste bili spremni sutra ratovati za svoju ideju?

Post by dudlov »

Arata wrote:Pogrešan naslov teme. Ljudi ne ratuju za svoje ideje, nego za tuđe. Onaj ko ima tu "ideju" on natjera druge da ratuju za njega. Tako je uvijek bilo i biće.

Možda bi bilo bolje napisati: "Da li bi rizikovali da vam cijela familija izgine da bi neko drugi uživao?".
Direktan pogodak. Oni koji ratuju, nemaju ideju, tj. misle da imaju, ali kad se ratovanje završi, dolazi se do spoznaje "za šta sam ja ratovao". Valjda to tako treba da bude.
Last edited by dudlov on 20/03/2014 10:48, edited 1 time in total.
animus

#6 Re: Da li bi ste bili spremni sutra ratovati za svoju ideju?

Post by animus »

Ne kaze se djaba: I krv svoju za Bosnu moju. Nema tu dileme kao sto je nikad nije ni bilo.
Ako dodje do toga svakako se nece nikoga ni pitati hoces li, nego ce dobiti poziv u koje vrijeme i gdje da se javi.
I ne bi ja to zvao idejom jer je rat za Bosnu nesto puno vise, to je pitanje opstanka.
wyoming

#7 Re: Da li bi ste bili spremni sutra ratovati za svoju ideju?

Post by wyoming »

Arata wrote:Pogrešan naslov teme. Ljudi ne ratuju za svoje ideje, nego za tuđe. Onaj ko ima tu "ideju" on natjera druge da ratuju za njega. Tako je uvijek bilo i biće.

upravo tako. ali ja smatram da se ovo podrazumjeva.
wyoming

#8 Re: Da li bi ste bili spremni sutra ratovati za svoju ideju?

Post by wyoming »

Da objektivno razmotrimo. Ko bi danas isao da ratuje osim ako ne mora da brani prag kuće? Znači kažu RS se odcijepila idemo na Romaniju, idemo uzeti Han Pijesak, Vlasenicu i sl. Ko bi se dobrovoljno prijavio?
Orgasmatron

#9 Re: Da li bi ste bili spremni sutra ratovati za svoju ideju?

Post by Orgasmatron »

:thumbup:
XOX100

#10 Re: Da li bi ste bili spremni sutra ratovati za svoju ideju?

Post by XOX100 »

Normalno da bi.

I poveo sve muske clanove uze i sire familije.
dudlov

#11 Re: Da li bi ste bili spremni sutra ratovati za svoju ideju?

Post by dudlov »

kultivator wrote:čuj čuj, najviše bosanaca kaže da ne bi ratovali za bih...zanimljiva statistika, puno pokazuje..izgleda da im patriotizam ne ide dalje od majice na kojoj piše 100 % bosanac. :D
To je trenutno razmišljanje preneseno na forum. Imaš youtube i pogledaj antiratne proteste početkom aprila 1992., u Sarajevu. Šta misliš koliko je njih završilo na prvim linijama odbrane Sarajeva. U momentu protesta, svi su bili protiv podjela i rata. Međutim, desilo se što se desilo: srpsko bombardovanje i snajperisanje po Sarajevu, etnička čišćenja i zločini...i šta ti onda ostaje...fataj se puške i čekaj da Pantelija nepozvan proba doći.
damskot

#12 Re: Da li bi ste bili spremni sutra ratovati za svoju ideju?

Post by damskot »

Dronova dronova ..

Image

Imam polovnih dronova u ponudi Kontroliste iz Hamburga Geteborga Amsterdama ili NY . U cijenu ne uzlazi pisanje poruke na raketama ili farabanje drona u boju po zelji .

ROKAJ TE SE IZ TOPLINE VASEG EU DOMA !
spreca

#13 Re: Da li bi ste bili spremni sutra ratovati za svoju ideju?

Post by spreca »

kultivator wrote:čuj čuj, najviše bosanaca kaže da ne bi ratovali za bih...zanimljiva statistika, puno pokazuje..izgleda da im patriotizam ne ide dalje od majice na kojoj piše 100 % bosanac. :D
:thumbup: :lol: .......to su oni iz Minhenskog korpusa :lol: :lol:
DownhillMaster

#14 Re: Da li bi ste bili spremni sutra ratovati za svoju ideju?

Post by DownhillMaster »

Kada će prestati biti budala da pokreću ovakve teme...
Objektivni navijac

#15 Re: Da li bi ste bili spremni sutra ratovati za svoju ideju?

Post by Objektivni navijac »

animus wrote:Ne kaze se djaba: I krv svoju za Bosnu moju. Nema tu dileme kao sto je nikad nije ni bilo.
Ako dodje do toga svakako se nece nikoga ni pitati hoces li, nego ce dobiti poziv u koje vrijeme i gdje da se javi.
I ne bi ja to zvao idejom jer je rat za Bosnu nesto puno vise, to je pitanje opstanka.
Poziv se dobijao u SRBiH u ovoj sadasnjoj nemaju ni spiska V/O . Mi smo dostigli negdje nivo Sirije /Libije i slicnih ojebina.
A ratovao bih rado. Nista ideali i ostala supljologija,nego iz ciste dosade :D Nisam odavno bio u pravom ratu a rat je lud zabavan :D :izet: :D Rat jaca tijelo i krijepi duh :D
Bodkin

#16 Re: Da li bi ste bili spremni sutra ratovati za svoju ideju?

Post by Bodkin »

animus wrote:Ne kaze se djaba: I krv svoju za Bosnu moju. Nema tu dileme kao sto je nikad nije ni bilo.

aha, i 91 su svi koji su dobili poziv ratovali

Sent from my Lumia
Skijaš

#17 Re: Da li bi ste bili spremni sutra ratovati za svoju ideju?

Post by Skijaš »

wyoming wrote:Da objektivno razmotrimo. Ko bi danas isao da ratuje osim ako ne mora da brani prag kuće? Znači kažu RS se odcijepila idemo na Romaniju, idemo uzeti Han Pijesak, Vlasenicu i sl. Ko bi se dobrovoljno prijavio?
Ja imam imovinu u manjem entitetu, a i prijatelja u nekoliko povratničkih sredina koje bi se blokadama putnih komunikacija u manjem entitetu suprotstavili tom velikosrpskom potezu. Neko ima neke druge razloge, neko treće ali sasvim dovoljno da to ne prođe mirno. Zato ti je bolje u parlament i Brisel pa tamo pokušaj nešto iščačkati. Jednostrani potezi vode u krvoproliće.
sema911s

#18 Re: Da li bi ste bili spremni sutra ratovati za svoju ideju?

Post by sema911s »

pitas da li bi bio spreman ratovat za svoju ideju,.,

a ponudio si odgovore u koji tor se smjestam,.,

bil ti ratovao za izmetbegovicevu ideju, da si od 92-95 bio u ratu i sada nemas nista, jer si slijepo vjerovao, radovanu,aliji, mate bobanu, i slicnim obrvanima,,..

bil ti svoj zivot dao za nekoga ko se krije po sefovima narodne banke, il bi taj zivot radije prozivio sa svojim voljenima,. negdje u njemackoj, novom zelandu i slicno,.,
dudlov

#19 Re: Da li bi ste bili spremni sutra ratovati za svoju ideju?

Post by dudlov »

Objektivni navijac wrote:
Poziv se dobijao u SRBiH u ovoj sadasnjoj nemaju ni spiska V/O . Mi smo dostigli negdje nivo Sirije /Libije i slicnih ojebina.
A ratovao bih rado. Nista ideali i ostala supljologija,nego iz ciste dosade :D Nisam odavno bio u pravom ratu a rat je lud zabavan :D :izet: :D Rat jaca tijelo i krijepi duh :D
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
DownhillMaster

#20 Re: Da li bi ste bili spremni sutra ratovati za svoju ideju?

Post by DownhillMaster »

Hajte u rat ,nema čitera ,samo dust pucamo....
193.104.68.66:27046
Ecci
Vozim: Biciklam

#21 Re: Da li bi ste bili spremni sutra ratovati za svoju ideju?

Post by Ecci »

Treba pitati borce ABiH koji su ostali invalidi, a sad nezaposleni i bez ikakvih prava, bi li opet isli u rat.
Vjerujem da bi, pogotovo kad vide kako se Bakir i kompanija muce i tesko zive. :oops:
ifk

#22 Re: Da li bi ste bili spremni sutra ratovati za svoju ideju?

Post by ifk »

Anketa glupa, gdje su opcije:
  • Ja sam Srbin i spreman sam dati svoj zivot ili postati 100% invalid za veliku Srbiju
    Ja sam Srbin i nisam spreman dati svoj zivot ili postati 100% invalid za veliku Srbiju
    Ja sam Hrvat i spreman sam dati svoj zivot ili postati 100% invalid za veliku Hrvatsku
    Ja sam Hrvat i nisam spreman dati svoj zivot ili postati 100% invalid za veliku Hrvatsku
Zatvaraj temu, anketa nepotpuna.

Inace glupo je da internet brigade Milorada Dodika se u neispravnoj anketi predstavljaju kao Bosnjaci!
wyoming

#23 Re: Da li bi ste bili spremni sutra ratovati za svoju ideju?

Post by wyoming »

ifk wrote:Anketa glupa, gdje su opcije:
  • Ja sam Srbin i spreman sam dati svoj zivot ili postati 100% invalid za veliku Srbiju
    Ja sam Srbin i nisam spreman dati svoj zivot ili postati 100% invalid za veliku Srbiju
    Ja sam Hrvat i spreman sam dati svoj zivot ili postati 100% invalid za veliku Hrvatsku
    Ja sam Hrvat i nisam spreman dati svoj zivot ili postati 100% invalid za veliku Hrvatsku
Zatvaraj temu, anketa nepotpuna.

Inace glupo je da internet brigade Milorada Dodika se u neispravnoj anketi predstavljaju kao Bosnjaci!
pa to sam bio stavio ali mi je javljalo da je previse pitanja pa sam stavio ona anjrelevantnija za citalastvo ovog foruma.
madner

#24 Re: Da li bi ste bili spremni sutra ratovati za svoju ideju?

Post by madner »

Srbi i Hrvati se predstavljaju kao Ostali. :D

Inace ko su ovi Bosnjaci koji ne zele ratovat, Mister Yes, Stayling i fali mi jos dva. :D
wyoming

#25 Re: Da li bi ste bili spremni sutra ratovati za svoju ideju?

Post by wyoming »

Skijaš wrote:
wyoming wrote:Da objektivno razmotrimo. Ko bi danas isao da ratuje osim ako ne mora da brani prag kuće? Znači kažu RS se odcijepila idemo na Romaniju, idemo uzeti Han Pijesak, Vlasenicu i sl. Ko bi se dobrovoljno prijavio?
Ja imam imovinu u manjem entitetu, a i prijatelja u nekoliko povratničkih sredina koje bi se blokadama putnih komunikacija u manjem entitetu suprotstavili tom velikosrpskom potezu. Neko ima neke druge razloge, neko treće ali sasvim dovoljno da to ne prođe mirno. Zato ti je bolje u parlament i Brisel pa tamo pokušaj nešto iščačkati. Jednostrani potezi vode u krvoproliće.
znači ti bi na barikade kod vikendice. i prolazi auto ja krenuo na more i ti me zaustavljas. sta ces mi reci?
Locked