Da li bi prijevremeni izbori popravili situaciju u BiH?
-
connected
#1 Da li bi prijevremeni izbori popravili situaciju u BiH?
Više puta sam pomislio i izrekao kako "ne može gore" pa je ipak bilo još gore...
Šta mislite da li bi prijevremeni izbori pomogli BiH i njenim gradjanima ili ne...
Mislim da bi dogadjaj sam po sebi pokrenuo stvari na bolje!
Šta mislite da li bi prijevremeni izbori pomogli BiH i njenim gradjanima ili ne...
-
nikad_izvini
#3 Re: Da li bi prijevremeni izbori popravili situaciju u BiH?
Ma jokconnected wrote:Više puta sam pomislio i izrekao kako "ne može gore" pa je ipak bilo još gore...
Jebote,da se utalimo na sa x forumu.Da svako donira po marku,uhh........ne smijem dalje,postajem subverzivan
-
newone
Sobzirom da izgleda svijet na celu sa Chemerikom laganice ulazi u veliku ekonomsku krizu, sasvim je moguce da do prijevremenih izbora u Bosni i dodje. Razlog ce biti cijene svega i svacega koje ce poceti divljati u ovoj godini, a vjerovatno i nestasice. Nema investicija u Bosnu, nista od novih obecanih radnih mjesta,...,i eto vam gladnih stomaka.
- Pakleni
newone wrote:Sobzirom da izgleda svijet na celu sa Chemerikom laganice ulazi u veliku ekonomsku krizu, sasvim je moguce da do prijevremenih izbora u Bosni i dodje. Razlog ce biti cijene svega i svacega koje ce poceti divljati u ovoj godini, a vjerovatno i nestasice. Nema investicija u Bosnu, nista od novih obecanih radnih mjesta,...,i eto vam gladnih stomaka.
sta ti je, vidis da se hrane gluposcu, puse istu pricu i piju nasu krv. Takvim hrana ne treba....
-
popajic
Vidite li vi ikoga na politickom horizontu ko bi se stvarno zalagao za jedinstvenu BH?Ja ne vidim.
Vidite li ikoga kome bi BH dobrobit bila vaznija od licne? Ja ne vidim.
Vidite li ikoga ko bi najprije bio bosanac(ka) pa tek onda sve ostalo?Ja ne vidim. I tako u nedogled...
Prema tome,mogu izbori biti prijevremeni,na vrijeme ili zakasnjeli - ostao bi status quo.Na zalost.
Vidite li ikoga ko bi najprije bio bosanac(ka) pa tek onda sve ostalo?Ja ne vidim. I tako u nedogled...
Prema tome,mogu izbori biti prijevremeni,na vrijeme ili zakasnjeli - ostao bi status quo.Na zalost.
- fantom slobode
Zamisli samo, sjedis, gledas krajem 2008 stranicu foruma, a ti gladan...Nemas sta da jedes...Surfas i kako god okrenes pojavljuju ti se slike hrane pred ocima.Nece nam se to valjda desiti.I onda kada se nanerviras sto si gladan, kada napises svima kako ti crijeva zavijaju, sjednes u auto i odvezes se do grada da protestvujes na mitingu protiv gladi.Prije toga naravno na kafu.Slikaju te vitkog i pojavis se na CNN-u.Mozda se i neko zainteresuje od dobrih ljudi, pa ti pomogne, mozda kakvi kuhari bez granica.
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
..Vidite li koga ko bi našao dovoljno para da organizira izbore,pored svega navedenog....kad se sve sabere,jeftinije je klonirati Mladena Tomića i otkupit Fabulasovo skladište bojepopajic wrote:Vidite li vi ikoga na politickom horizontu ko bi se stvarno zalagao za jedinstvenu BH?Ja ne vidim.
-
zavrzlama
Izbori u BIH ce tek imati smisla kad budu izbori za izbor onih koji nude bolji zivot i ljudska prava...za sad su izbori za one koji su za Bosnu i Hercegovinu i one koji su protiv Bosne i Hercegovine....
Mi i dan danas imamo trecinu populacije BIH koja zeli podjelu BIH i polovicu teritorije BIH koja ne priznaje BIH....mi imamo Dejton koji sprcava da iako se izaberu normalni politicari,taj isti Dejton im sprecava da sprovode demokratiju i da se bore protiv aparthejda i segregacije..u BIH nije pobijedjena ideja podjele BIH i nisu pobijedjeni rezultati rata...,nego su nagradjeni od medjunarodne zajedenice u zamjenu da stane rat u nadi da ce neki doci tobe...medjutim MZ se tu jako prevarila,zato i imamo ovo sto danas imamo...zato svaki izbori sa ovakvim Dejtonskim uredjenjem BIH nece nista boljeg donijeti..Dejton ne mogu promijeniti domaci politicari jer su isti donijeli stranci..ti stranci jedino i mogu promijeniti Dejton ako hoce..a izgleda jos nece jer nije povoljan politicki trenutak....s toga i da se svaki dan odrzavaju izbori u BIH...samo bi se mijenjale face a ideologija bi ostala ista.....Ono sto ce izroditi ova agonija je "Protektorat MZ nad BIH"..
Mi i dan danas imamo trecinu populacije BIH koja zeli podjelu BIH i polovicu teritorije BIH koja ne priznaje BIH....mi imamo Dejton koji sprcava da iako se izaberu normalni politicari,taj isti Dejton im sprecava da sprovode demokratiju i da se bore protiv aparthejda i segregacije..u BIH nije pobijedjena ideja podjele BIH i nisu pobijedjeni rezultati rata...,nego su nagradjeni od medjunarodne zajedenice u zamjenu da stane rat u nadi da ce neki doci tobe...medjutim MZ se tu jako prevarila,zato i imamo ovo sto danas imamo...zato svaki izbori sa ovakvim Dejtonskim uredjenjem BIH nece nista boljeg donijeti..Dejton ne mogu promijeniti domaci politicari jer su isti donijeli stranci..ti stranci jedino i mogu promijeniti Dejton ako hoce..a izgleda jos nece jer nije povoljan politicki trenutak....s toga i da se svaki dan odrzavaju izbori u BIH...samo bi se mijenjale face a ideologija bi ostala ista.....Ono sto ce izroditi ova agonija je "Protektorat MZ nad BIH"..
Last edited by zavrzlama on 31/01/2008 18:28, edited 1 time in total.
-
nikad_izvini
Pojaviće se liberalne demokrate koji će podržavati stomačno pravo trbuha da bude gladan i da krči.Prpa.ba wrote:newone wrote:a kad se to desi.....
Jesti cemo i travu ako treba.
Last edited by nikad_izvini on 31/01/2008 18:22, edited 2 times in total.
-
xon_sa
Da je da kakav Staljin dodje na vlast, onda nece niko bit gladan jelde. Svi koji razmisljaju svojom glavom su garant nacionalisti, nazadni, nepismeni... Samo mi reci kako se zoves da slijedeci put tebe zaokruzim na listimostarac wrote:ostalo bi isto. Rano je za prijevremene izbore. Jos mi nismo gladni
Treba dobro da istanca koza veneri, smayi, xon_sa i ekipi pa da se onda organizuju prijevremeni izbori. Nisu oni jos ogladnili
A sto se tice teme. Naravno da se nece nista promijenit. Pa jel evo recimo na ovom forumu iko ikad odstupio od svog stava? Nije. E otprilike ti je to i kod glasackog tijela. Treba se gadno razocarat u stranku pa prestat za nju glasat, kao recimo SDP-ovi glasaci u SDP, ali tako to kod nas ide.