Da li bi povecanje cijena cigareta na 15 - 20 KM bilo dobro?
-
GluhoBilo
#1 Da li bi povecanje cijena cigareta na 15 - 20 KM bilo dobro?
Da li bi povecanje cijena cigareta na 15 - 20 KM po paklici bilo dobro?
Da li bi ovo bilo produktivno, da li bi se smanjilo pusenje?
Da li bi ovo bilo produktivno, da li bi se smanjilo pusenje?
- Edin H.
#2 Re: Da li bi povecanje cijena cigareta na 15 - 20 KM bilo do
Ne, pa bile su cigarete u ratu 10 maraka, a tupla 2 kerma mjesecno, pa su opet raja pusila.
- It_is_a_Leclerc
#3 Re: Da li bi povecanje cijena cigareta na 15 - 20 KM bilo do
Ne bi. Ovisnost o nikotinu je, prema svjetskoj zdravrstvenoj organizaciji, klasificirano u bolesti ovisnosti.
Ni druge droge nisu jeftine, pa ih se narkomani, inače sve odreda frontalni kokuzi, uspiju dočepati na različite načine.
Ni druge droge nisu jeftine, pa ih se narkomani, inače sve odreda frontalni kokuzi, uspiju dočepati na različite načine.
- Hrulj
#4 Re: Da li bi povecanje cijena cigareta na 15 - 20 KM bilo do
Da. Nisu obavezne za zivot, pusenje bi postalo luksuz sto i jeste, a mozda bi neki i prestali pusiti.
Treba i na alkohol dici cijenu
- JOINT_1921
- Vozim: odlično
#5 Re: Da li bi povecanje cijena cigareta na 15 - 20 KM bilo do
Hahahahahahahah, kad bude penzija 1000 eura minimalna, a prosjecna plata 2-3000 eura onda nek bude 20KM... 
Cini mi se da se nasa drzava previse bakce sa stvarima koje su kod razvijenih zemalja sada ili tek odnedavno aktuelne... Pri tome oni u ovoj drzavi nisu uredili ostale, krucijalne stvari, zakone, a prilagodjavamo se EU normama, sto se tice akciza, zastite okolisa... Sa stvarima koje su narodu bitne, koje uticu na zivotni standard, niko se ne bakce, a kad treba poskupiti bilo sta odmah se reaguje a poboljsanja od tog viska para nema nikakvog...
Cini mi se da se nasa drzava previse bakce sa stvarima koje su kod razvijenih zemalja sada ili tek odnedavno aktuelne... Pri tome oni u ovoj drzavi nisu uredili ostale, krucijalne stvari, zakone, a prilagodjavamo se EU normama, sto se tice akciza, zastite okolisa... Sa stvarima koje su narodu bitne, koje uticu na zivotni standard, niko se ne bakce, a kad treba poskupiti bilo sta odmah se reaguje a poboljsanja od tog viska para nema nikakvog...
-
Stojadin
#6 Re: Da li bi povecanje cijena cigareta na 15 - 20 KM bilo do
Znaci svemu osim hrani i vodi treba povecati cijenu 20 puta zato sto nije obavezno za zivotHrulj wrote:Da. Nisu obavezne za zivot, pusenje bi postalo luksuz sto i jeste, a mozda bi neki i prestali pusiti.
- Hrulj
#7 Re: Da li bi povecanje cijena cigareta na 15 - 20 KM bilo do
Otprilike.Stojadin wrote:Znaci svemu osim hrane i vode treba povecati cijenu 20 puta zato sto nije obavezno za zivotHrulj wrote:Da. Nisu obavezne za zivot, pusenje bi postalo luksuz sto i jeste, a mozda bi neki i prestali pusiti.
Treba i na alkohol dici cijenupametno
Cigare i alkohol da.
Puno kukate na siromastvo a evo, porez na luksuz kao da bi vas pogodio
- Ramzess Veliki
#8 Re: Da li bi povecanje cijena cigareta na 15 - 20 KM bilo do
Slažem se. Cigareta sam se riješio, ali kad vidim da je piva 2 KM ne znam stati bez 5 komada. Zatim mi uzmu vozačku ... glasam za povećanje cijena mrskog alkoholnog pića ... 100 KM piva.Hrulj wrote:Da. Nisu obavezne za zivot, pusenje bi postalo luksuz sto i jeste, a mozda bi neki i prestali pusiti.
- Ramzess Veliki
#9 Re: Da li bi povecanje cijena cigareta na 15 - 20 KM bilo do
Ali pojeftinit' prostituciju ...Stojadin wrote:Znaci svemu osim hrani i vodi treba povecati cijenu 20 puta zato sto nije obavezno za zivotHrulj wrote:Da. Nisu obavezne za zivot, pusenje bi postalo luksuz sto i jeste, a mozda bi neki i prestali pusiti.
- šatirana_ljubičica
#10 Re: Da li bi povecanje cijena cigareta na 15 - 20 KM bilo do
Da, pod uslovom da i duhan i sve što ide uz duhan poskupi za 100 % i da se uvede zakon da je zabranjeno samostalno uzgajanje duhana 
ne za 100%, za 500%
ne za 100%, za 500%
- JOINT_1921
- Vozim: odlično
#11 Re: Da li bi povecanje cijena cigareta na 15 - 20 KM bilo do
Regeneratori za kosu stete okolini, bocica nek kosta 100 KM !!! ODMAH !
Zvaka se ne moze razgraditi u prirodi, svi ih bacaju na pod uglavnom, orbit 50KM !!!
- Edin H.
#12 Re: Da li bi povecanje cijena cigareta na 15 - 20 KM bilo do
Taman ce ici trijezan kod prostitutkeRamzess Veliki wrote:Ali pojeftinit' prostituciju ...Stojadin wrote:Znaci svemu osim hrani i vodi treba povecati cijenu 20 puta zato sto nije obavezno za zivotHrulj wrote:Da. Nisu obavezne za zivot, pusenje bi postalo luksuz sto i jeste, a mozda bi neki i prestali pusiti.
- JThomas
#13 Re: Da li bi povecanje cijena cigareta na 15 - 20 KM bilo do
to bi imalo efekat otprilike kao i prohibicija u americi - stvaranje kriminalnih kartela koji bi cigare i duhan proizvodili/uvozili/prodavali na crno. i ni krivi ni dužni uzeli pare koje sad država uzima sa akcizama, i naravno kao posljedica toga postali jako moćni. prohibicija je stvorila al caponea.
- malsal
#14 Re: Da li bi povecanje cijena cigareta na 15 - 20 KM bilo do
Da.
Manje bi ljudi pusilo, pusaci bi pusili manje.
A i drzavnom budzetu bi dobro bilo.
S tim sto je 15-20 km za nase prilike previse, 10 je vise nego dovoljno.
- Edin H.
#15 Re: Da li bi povecanje cijena cigareta na 15 - 20 KM bilo do
Je li ti mislis da u zemljama gdje su cigarete skupe iti jedan ozbiljan pusac kupuje cigarete u prodavnici?malsal wrote:Da.
- O'zone
- Globalni moderator
#16 Re: Da li bi povecanje cijena cigareta na 15 - 20 KM bilo do
Šverc bi procvjetao,odabrani se obogatili a raja pušila kao i do sada
-
crysis
- Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.
#17 Re: Da li bi povecanje cijena cigareta na 15 - 20 KM bilo do
po cemu je dobro budzetu ako se kupuje manjemalsal wrote:Da.
- malsal
#18 Re: Da li bi povecanje cijena cigareta na 15 - 20 KM bilo do
..........Edin H. wrote:Je li ti mislis da u zemljama gdje su cigarete skupe iti jedan ozbiljan pusac kupuje cigarete u prodavnici?malsal wrote:Da.
Gdje ti mislis da ih kupuju ?
Ovdje gdje zivim cigare su 22 marke u obicnim prodavnicama, 25-6 maraka u onim sto ne zatvaraju i ogromna vecina kupuje cigare u prodavnici.
Svercera ima ali ne tako puno, raja sto cesto putuje uzme tax-free, neki idu preko grane u nabavku svaki mjesec-dva ali vecina u prodavnici...
- Edin H.
#19 Re: Da li bi povecanje cijena cigareta na 15 - 20 KM bilo do
Pa eto sam si odgovorio, osim sto se ne slazemo u konstataciji koju si iznjeo na kraju.malsal wrote: ..........
Gdje ti mislis da ih kupuju ?
Ovdje gdje zivim cigare su 22 marke u obicnim prodavnicama, 25-6 maraka u onim sto ne zatvaraju i ogromna vecina kupuje cigare u prodavnici.
Svercera ima ali ne tako puno, raja sto cesto putuje uzme tax-free, neki idu preko grane u nabavku svaki mjesec-dva ali vecina u prodavnici...
-
Shaptach kobilama
#20 Re: Da li bi povecanje cijena cigareta na 15 - 20 KM bilo do
Ako se na prvu odgovori ,ponešen emocijama , onda će odnos odgovora biti 50:50 za i protiv ...nepušači (a osobito bivši pušači koji su najgori zagovornici borbe protiv pušenja ) će naravno biti za jer im smeta a u principu ih zaboli neka stvar ( ko što i mene jel neki ferrari 200 milja ili milion ojro
) ..a pušači naravno kontra tog stava ..ali realno razmišljajući kad se zna da od cijene cigara ide kako kažu 80% u budžete e tu je kvaka ...budžetlije će naravno podržati jer ne bi da im potok presuši ...iako sam pušač ukoliko bi sredstva koja idu u budžete bila pravilno usmjerena i utrošena prvi bih podržao povećanje cijena ...ovako ccccc...mi plaćamo , oni uživaju i baš ih iskreno zaboli neka stvar jel pušenje ovisnost , ima li para za prevenciju kod djece itd itd ...i ne treba se zanositi da je cijena presudna da li će neko prestati pušiti ...koliko vam je puta prišao prosjak i traži pola marke a cigara u ustima 
- JThomas
#21 Re: Da li bi povecanje cijena cigareta na 15 - 20 KM bilo do
ovo kad cijene cigara pomalo rastu, "u obrocima", raja klapi ušima i nastavi plaćati. međutim kad bi se odjednom cijena uduplala ili još više povećala, to bi stvorilo kartele šverca bukvalno preko noći.
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#22 Re: Da li bi povecanje cijena cigareta na 15 - 20 KM bilo do
Ja sam za to da jedna cigareta bude 10KM.
RECI NE PUŠENJU! RECI DA SPORTU!(Iako nisam neki sportista, volim da puno hodam ali rijetko džogiram
)
RECI NE PUŠENJU! RECI DA SPORTU!(Iako nisam neki sportista, volim da puno hodam ali rijetko džogiram
-
FreakyStyley
#23 Re: Da li bi povecanje cijena cigareta na 15 - 20 KM bilo do
Pusace treba maknuti od covjecanstva. Oni su najvece zlo. Cigarete su gore od heroina. Mislim da pusacima treba uskratiti pravo na zivot, javno, recimo objesiti ih (uze-oko vrata, na obliznje bandere). Takodjer, kutija cigareta treba biti barem 500 KM.
Inace, mislim da ljudima treba zabraniti apsolutno svako zadovoljstvo.

Inace, mislim da ljudima treba zabraniti apsolutno svako zadovoljstvo.
- sema911s
#24 Re: Da li bi povecanje cijena cigareta na 15 - 20 KM bilo do
nek povecaju pdv na 40 za uvozni duhan, alkohol, nakit, hranu, sve to sto imamo ovdje sada,. al nek domaca cigara bude koliko je sada, samo nek razgranice uvozno i domace,., i eto dobrobiti drzavi a narod nece puno osjetit i imace stabilnu ekonomiju
- vaučer
#25 Re: Da li bi povecanje cijena cigareta na 15 - 20 KM bilo do
sema911s wrote:nek povecaju pdv na 40 za uvozni duhan, alkohol, nakit, hranu, sve to sto imamo ovdje sada,. al nek domaca cigara bude koliko je sada, samo nek razgranice uvozno i domace,., i eto dobrobiti drzavi a narod nece puno osjetit i imace stabilnu ekonomiju