moj sabatone, moj sabatone, ko tebi garantuje da si djete svojih roditelja ? jesi siguran da nisi usvojen ? nemoj tako pričati "tuđe je tuđe, nebi ja to nikad mogao". djete je djete, i kad osjetiš naklonost i ljubav djeteta ka sebi, moraš biti baš govno i pizda, da tu ljubav ne uzvratiš, jer djete ne voli nekoga iz koristi, kao što si ti ovde elaborirao, djete voli jer voli.Sabaton wrote:Ovih dana je bila aktuelna tema o odnosu ocuha i oca prema djetetu. Culo se raznih oprecnih misljenja. Zanima me da li bi neko od vas pristao zivjeti sa osobom koja ima dijete (djecu) iz predhodnog braka, i kako biste se postavili prema njemu, ako bi vas ono odbijalo?
ako biste mu pokusali zamijeniti nesto sto Vam po prirodi stvari ne pripada?Moze li neko ko je usao u tudji zivot i poremetio dotadasnji emocionalni razvoj dijeteta biti zamjena onome koga sad nema?
Ja mislim da ne moze, ali bas NIKAKO!!!
Da li bi se zabavljali i razmisljali o braku sa osobom koja vuce dijete sa sobom? i koja zivi sa njim, skoluje ga, oblaci ga, stara se o njemu? i vi bi morali isto, ako se odlucite na zivot sa tobom osobom? a zasto bi se odlucivali na zivot sa tim teretom , pored toliko slobodnih djevojaka i zena?![]()
Licno, ja nikad ne bih mogao zivjeti sa zenom koja vec ima dijete.Sto ce meni taj teret, i ta obaveza, i ta briga da odgajam nesto sto nije moja krv, moj potpis, moje naslijedje, to dijete nema moje oci, nema moj karakter, nista me u njemu ne podsjeca na mene, i ja ga ne bih mogao voljeti ni priblizno kao svoje VLASTITO dijete!!!
![]()
Ja mislim da ljudi koji pristaju na zivot u zajednici sa tudjim djetetom, ili su duboko razocarani ljudi u kasnim tridesetima, ili ulaznim cetrdesetima, koji vode potpuno promasene zivote, pa se vode time, DAJ STA DAS!!! da ne ostanu SAMI i ZABORAVLJENI i onda se prave dodatne komplikacije, i zivot onda postaje potpuni pakao!!!
Ne kazem da nema pozitivnih primjera, ali su u dalekoj, dalekoj manjini.
Da li bi mogli odgajati i voljeti tudje dijete?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- AmADin_gospo
#276 Re: Da li bi mogli odgajati i voljeti tudje dijete?
-
beobasket
#277 Re: Da li bi mogli odgajati i voljeti tudje dijete?
Ja licno nemam zivaca da slusam plac, urlikanje, djecije ponavljanje i konstantna traznja paznje. Meni je jako potreban mir i sloboda ali narocito mir. Zato za mene zena sa vec odraslom djecom je najidealniji primjer za braka. Djeca velika kad im se kaze jednom razumiju a jos nato mozes imati neko prijateljstvo. To sto ja nisam njihov otac je najmanjei problem, bar meni. Za mene ipas odlicna kompenzacija, jer mir i tisina to je nesto sto kod mene ima jako visok prioritet.Sabaton wrote:Ovih dana je bila aktuelna tema o odnosu ocuha i oca prema djetetu. Culo se raznih oprecnih misljenja. Zanima me da li bi neko od vas pristao zivjeti sa osobom koja ima dijete (djecu) iz predhodnog braka, i kako biste se postavili prema njemu, ako bi vas ono odbijalo?
ako biste mu pokusali zamijeniti nesto sto Vam po prirodi stvari ne pripada?Moze li neko ko je usao u tudji zivot i poremetio dotadasnji emocionalni razvoj dijeteta biti zamjena onome koga sad nema?
Da li bi se zabavljali i razmisljali o braku sa osobom koja vuce dijete sa sobom? i koja zivi sa njim, skoluje ga, oblaci ga, stara se o njemu? i vi bi morali isto, ako se odlucite na zivot sa tobom osobom? a zasto bi se odlucivali na zivot sa tim teretom , pored toliko slobodnih djevojaka i zena?![]()
Licno, ja nikad ne bih mogao zivjeti sa zenom koja vec ima dijete.Sto ce meni taj teret, i ta obaveza, i ta briga da odgajam nesto sto nije moja krv, moj potpis, moje naslijedje, to dijete nema moje oci, nema moj karakter, nista me u njemu ne podsjeca na mene, i ja ga ne bih mogao voljeti ni priblizno kao svoje VLASTITO dijete!!!
![]()
Ja mislim da ljudi koji pristaju na zivot u zajednici sa tudjim djetetom, ili su duboko razocarani ljudi u kasnim tridesetima, ili ulaznim cetrdesetima, koji vode potpuno promasene zivote, pa se vode time, DAJ STA DAS!!! da ne ostanu SAMI i ZABORAVLJENI i onda se prave dodatne komplikacije, i zivot onda postaje potpuni pakao!!!
- HAVANA
#278 Re: Da li bi mogli odgajati i voljeti tudje dijete?
Eki prioritet. 
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#279 Re: Da li bi mogli odgajati i voljeti tudje dijete?
Mora da živi u šumi trenutno.
E'o buraz nešto priča vazdan, kontam da ga lopatom izudaram, treba mi ta tišina

E'o buraz nešto priča vazdan, kontam da ga lopatom izudaram, treba mi ta tišina
-
beobasket
#280 Re: Da li bi mogli odgajati i voljeti tudje dijete?
U cemu je frka? Jeli vama ko brani da imate djecu (vlastitu)? Sto se mene tice imajte djece koliko god vasa bolja polovina moze podnjeti, ili koliko god vam novcanik moze podnjeti. Ja zivim u drustvu gdje je normalno da parovi nemaju djecu ako ne zele, gdje je normalno da parovi usvoje djete, gdje je normalno da muz ili zena ima plus djecu (u novoj vezi tudju djecu), gdje je normalno da istospolni parovi imaju ili nemaju djecu pa cak gdje je normalno da putem inseminacije zena dobije djete i bude samohrana mati bez da djete ikada bude znalo za bioloskog oca. Zena izabere anonimnu spermu koja je samo opisana po nekim osobinama donatora. Ovdje je sasvim normalno da djete ima dva oca ili dvije majke a da nema u toj kombinaciji nekog od suprotnog spola ili kao sto sam vec napisao da nikako nema oca, jer je nastalo putem inseminacije. Vjerujem kako nabrojane kombinacije nisu narocito popularne u bosanskom drustvu ali ja nisam u Bosni pa iz tog razloga ne osvrcem se na norme bosanskog drustva.
Last edited by beobasket on 06/01/2017 19:34, edited 2 times in total.
- HAVANA
#281 Re: Da li bi mogli odgajati i voljeti tudje dijete?
Moderan si skroz stare mi.
- insomnia78
- MyTao
#283 Re: Da li bi mogli odgajati i voljeti tudje dijete?
Zar postoje mjesta gdje su djeca moranje?beobasket wrote:U cemu je frka? Jeli vama ko brani da imate djecu (vlastitu)? Sto se mene tice imajte djece koliko god vasa bolja polovina moze podnjeti, ili koliko god vam novcanik moze podnjeti. Ja zivim u drustvu gdje je normalno da parovi nemaju djecu ako ne zele, gdje je normalno da parovi usvoje djete, gdje je normalno da muz ili zena ima plus djecu (u novoj vezi tudju djecu), gdje je normalno da istospolni parovi imaju ili nemaju djecu pa cak gdje je normalno da putem inseminacije zena dobije djete i bude samohrana mati bez da djete ikada bude znalo za bioloskog oca. Zena izabere anonimnu spermu koja je samo opisana po nekim osobinama donatora. Ovdje je sasvim normalno da djete ima dva oca ili dvije majke a da nema u toj kombinaciji nekog od suprotnog spola ili kao sto sam vec napisao da nikako nema oca, jer je nastalo putem inseminacije. Vjerujem kako nabrojane kombinacije nisu narocito popularne u bosanskom drustvu ali ja nisam u Bosni pa iz tog razloga ne osvrcem se na norme bosanskog drustva.
-
beobasket
#284 Re: Da li bi mogli odgajati i voljeti tudje dijete?
Ako mislis na direktno moranje, ne. Mislim da samo Kambodza je imala davno nekada zakon, jos dok su Crveni Kmeri upravljali, kako svak mora imati djecu te su tako pod prismotrom pravili djecu. Ja sam vise htjeo reci kako u pojedinim drustvima je indirektno nametnuto primjerice, pogled na zenu koja ima 30 i nesto godina a nema vlastite djece, braka i tako dalje. Isto vazi i za muskarce isitih godina. To su individualci sa manama sto uopste nije tako ali drustvo etikira sve sto istupa iz rama. U svakom slucaju elasticnost bosanskog drustva je minimalna po brojnim pitanjima. Nije to nista lose ili dobro nego se sudaraju razlike izmedju otvorenog i konzervativnog drustva.MyTao wrote:Zar postoje mjesta gdje su djeca moranje?beobasket wrote:U cemu je frka? Jeli vama ko brani da imate djecu (vlastitu)? Sto se mene tice imajte djece koliko god vasa bolja polovina moze podnjeti, ili koliko god vam novcanik moze podnjeti. Ja zivim u drustvu gdje je normalno da parovi nemaju djecu ako ne zele, gdje je normalno da parovi usvoje djete, gdje je normalno da muz ili zena ima plus djecu (u novoj vezi tudju djecu), gdje je normalno da istospolni parovi imaju ili nemaju djecu pa cak gdje je normalno da putem inseminacije zena dobije djete i bude samohrana mati bez da djete ikada bude znalo za bioloskog oca. Zena izabere anonimnu spermu koja je samo opisana po nekim osobinama donatora. Ovdje je sasvim normalno da djete ima dva oca ili dvije majke a da nema u toj kombinaciji nekog od suprotnog spola ili kao sto sam vec napisao da nikako nema oca, jer je nastalo putem inseminacije. Vjerujem kako nabrojane kombinacije nisu narocito popularne u bosanskom drustvu ali ja nisam u Bosni pa iz tog razloga ne osvrcem se na norme bosanskog drustva.
-
Samprotivsviju
#285 Re: Da li bi mogli odgajati i voljeti tudje dijete?
Maloprije u tramvaju, djevojka ulazi sa djevojcicom..i stanu pored mene...iskreno cura fino izgleda smjedja kosa i oci, nije sada neka aman zaman ljepotica...ali pristojno izgleda..u sivoj trenerci i jakni..
Kako smo se vozili ja na tu curu nisam ni gledao ni posvecivao bilo kakvu paznju.....Sve dok me nije obuzeo taj "miris"....djevojka je fantasticno mirisala...nije to neki parfem sad sto vas udari, vise onako slabog mirisa ali je konstantno tu...kako je vrijeme odmicalo i stanice prolazili ona je u mojim ocima od ok cure postala Megan Fox...
Tako da, ako svaka mama mirise kao ova pa da ima i sestero djece
Kako smo se vozili ja na tu curu nisam ni gledao ni posvecivao bilo kakvu paznju.....Sve dok me nije obuzeo taj "miris"....djevojka je fantasticno mirisala...nije to neki parfem sad sto vas udari, vise onako slabog mirisa ali je konstantno tu...kako je vrijeme odmicalo i stanice prolazili ona je u mojim ocima od ok cure postala Megan Fox...
Tako da, ako svaka mama mirise kao ova pa da ima i sestero djece
- vješalica
#286 Re: Da li bi mogli odgajati i voljeti tudje dijete?
kriteriji ti miris parfema
kad se nasadite otvarate teme
- Anestezija
#287 Re: Da li bi mogli odgajati i voljeti tudje dijete?
ta ce ti dijete,kad je malo pije mlijeko kad odraste pije krv,samo cuku imat!

-
Samprotivsviju
#288 Re: Da li bi mogli odgajati i voljeti tudje dijete?
Sad me stid sta sam napisao, a mozda je i parfem izasao iz krvivješalica wrote:kriteriji ti miris parfema
- vješalica
-
Klitemnestraaa
#290 Re: Da li bi mogli odgajati i voljeti tudje dijete?
beobasket wrote:U cemu je frka? Jeli vama ko brani da imate djecu (vlastitu)? Sto se mene tice imajte djece koliko god vasa bolja polovina moze podnjeti, ili koliko god vam novcanik moze podnjeti. Ja zivim u drustvu gdje je normalno da parovi nemaju djecu ako ne zele, gdje je normalno da parovi usvoje djete, gdje je normalno da muz ili zena ima plus djecu (u novoj vezi tudju djecu), gdje je normalno da istospolni parovi imaju ili nemaju djecu pa cak gdje je normalno da putem inseminacije zena dobije djete i bude samohrana mati bez da djete ikada bude znalo za bioloskog oca. Zena izabere anonimnu spermu koja je samo opisana po nekim osobinama donatora. Ovdje je sasvim normalno da djete ima dva oca ili dvije majke a da nema u toj kombinaciji nekog od suprotnog spola ili kao sto sam vec napisao da nikako nema oca, jer je nastalo putem inseminacije. Vjerujem kako nabrojane kombinacije nisu narocito popularne u bosanskom drustvu ali ja nisam u Bosni pa iz tog razloga ne osvrcem se na norme bosanskog drustva.
+1
-
Messier
#291 Re: Da li bi mogli odgajati i voljeti tudje dijete?
beobasket wrote:Ja licno nemam zivaca da slusam plac, urlikanje, djecije ponavljanje i konstantna traznja paznje. Meni je jako potreban mir i sloboda ali narocito mir. Zato za mene zena sa vec odraslom djecom je najidealniji primjer za braka. Djeca velika kad im se kaze jednom razumiju a jos nato mozes imati neko prijateljstvo. To sto ja nisam njihov otac je najmanjei problem, bar meni. Za mene ipas odlicna kompenzacija, jer mir i tisina to je nesto sto kod mene ima jako visok prioritet.Sabaton wrote:Ovih dana je bila aktuelna tema o odnosu ocuha i oca prema djetetu. Culo se raznih oprecnih misljenja. Zanima me da li bi neko od vas pristao zivjeti sa osobom koja ima dijete (djecu) iz predhodnog braka, i kako biste se postavili prema njemu, ako bi vas ono odbijalo?
![]()
-
Messier
#292 Re: Da li bi mogli odgajati i voljeti tudje dijete?
personifikacija njene proslosti,sto bi reko sabaton
hajd idi u kurac
jel stvarno postoje ljudi koji ovako misle?
hajd idi u kurac
jel stvarno postoje ljudi koji ovako misle?
- Russki
#293 Re: Da li bi mogli odgajati i voljeti tudje dijete?
NJETSabaton wrote:Ovih dana je bila aktuelna tema o odnosu ocuha i oca prema djetetu. Culo se raznih oprecnih misljenja. Zanima me da li bi neko od vas pristao zivjeti sa osobom koja ima dijete (djecu) iz predhodnog braka, i kako biste se postavili prema njemu, ako bi vas ono odbijalo?
![]()
- Altsa
#294 Re: Da li bi mogli odgajati i voljeti tudje dijete?
Koje nebuloze. Samo jedno cu reci malo dijete mali problem veliko dijete veliki problem. A ovi veliki te ne bi jebali ni 0,01% a mozda bi dobio i degeneka.beobasket wrote:Ja licno nemam zivaca da slusam plac, urlikanje, djecije ponavljanje i konstantna traznja paznje. Meni je jako potreban mir i sloboda ali narocito mir. Zato za mene zena sa vec odraslom djecom je najidealniji primjer za braka. Djeca velika kad im se kaze jednom razumiju a jos nato mozes imati neko prijateljstvo. To sto ja nisam njihov otac je najmanjei problem, bar meni. Za mene ipas odlicna kompenzacija, jer mir i tisina to je nesto sto kod mene ima jako visok prioritet.Sabaton wrote:Ovih dana je bila aktuelna tema o odnosu ocuha i oca prema djetetu. Culo se raznih oprecnih misljenja. Zanima me da li bi neko od vas pristao zivjeti sa osobom koja ima dijete (djecu) iz predhodnog braka, i kako biste se postavili prema njemu, ako bi vas ono odbijalo?
![]()
-
beobasket
#295 Re: Da li bi mogli odgajati i voljeti tudje dijete?
Drug, zivim u sredini koju nije moguce poredit sa Bosnom ili bilo kojom drugom drzavom na Balkanu. Nisam Danac a isto tako nisam Bosanac ali zivim u Danskoj. Iako sam dosao kao izbjeglica iz ratom zahvacene Bosne, ipak 25 godina je ucinilo svoje a tada sam bio nista vise nego jedno starije djete. Ja iskljucivo govorim iz svoje perspektive, jer ne zelim da ulazem trud u nesto od cega unaprijed znam da nece nista biti. Dovesti zenu iz Bosne je suludo, jer ovdje su pravila rigorozna a htjeo vjerovati ili ne, nije meni licno poznat jedan jedini takav brak koji se moze opisati uspjesnim. Cast zenama a tako isto i muskarcima iz Bosne ali licno nepoznam takav brak gdje licni interes nije na kraju isplivo na povrsinu. Jos nisam imao priliku cuti da nije doslo do razvoda poslje prava na boravak. Dankinje i nasi ili Danci i nase, sve to ide skupa dok nije ozbiljna igra a poslje sav rahatluk postane jedna velika agonija. Dosta nasih ozeni ili uda se sa domacima ali tako isto je vecina nasih pocela da ima dva-tri braka na CVu. Licno znam par nasih koji su bankrotirali zbog djece iz dva ili tri razlicita braka. Iz svih navedenih razloga zakljucio sam kako za mene u sredini u kojoj jesam je najbolje naci neku Holandjanku, Francuskinju ili Svabicu pa je dovesti ili da ja odem njima, ILI upoznati Dankinju koja ima vec djecu iz prvog braka, jer takva veza postane samo obicno prijateljstvo pa mozemo sebi reci da nismo sami. Ovdje samohrana mati sa dvoje djece ima tako velika primanja da pojedinim akademicarima zavist viri iz ociju. Jos na sve sto ima od drzave i ti moras placati najmanje 1.150 kruna (oko 300 maraka) alimentacije a ako imas slucjano solidan posao brojka se podize jako brzo. Tek poslje cetvrtog djeteta oslobodljen si obaveze. Sve ima svoje i razumije sve ljepote i cega vec ne sto ide uz to ali nasi ljudi nemaju tako idealne uslove pa iz toga razloga covjek se treba prilagodit, jer ovdje ces jarane brzo ostati na nicemu te ces od solidne plate imati samo za hrane viska.Altsa wrote: Koje nebuloze. Samo jedno cu reci malo dijete mali problem veliko dijete veliki problem. A ovi veliki te ne bi jebali ni 0,01% a mozda bi dobio i degeneka.
- stakasa
#296 Re: Da li bi mogli odgajati i voljeti tudje dijete?
Sta je ovo ko da je zviz na vezi, ovi iz Danske sve kroz novcanikbeobasket wrote:Drug, zivim u sredini koju nije moguce poredit sa Bosnom ili bilo kojom drugom drzavom na Balkanu. Nisam Danac a isto tako nisam Bosanac ali zivim u Danskoj. Iako sam dosao kao izbjeglica iz ratom zahvacene Bosne, ipak 25 godina je ucinilo svoje a tada sam bio nista vise nego jedno starije djete. Ja iskljucivo govorim iz svoje perspektive, jer ne zelim da ulazem trud u nesto od cega unaprijed znam da nece nista biti. Dovesti zenu iz Bosne je suludo, jer ovdje su pravila rigorozna a htjeo vjerovati ili ne, nije meni licno poznat jedan jedini takav brak koji se moze opisati uspjesnim. Cast zenama a tako isto i muskarcima iz Bosne ali licno nepoznam takav brak gdje licni interes nije na kraju isplivo na povrsinu. Jos nisam imao priliku cuti da nije doslo do razvoda poslje prava na boravak. Dankinje i nasi ili Danci i nase, sve to ide skupa dok nije ozbiljna igra a poslje sav rahatluk postane jedna velika agonija. Dosta nasih ozeni ili uda se sa domacima ali tako isto je vecina nasih pocela da ima dva-tri braka na CVu. Licno znam par nasih koji su bankrotirali zbog djece iz dva ili tri razlicita braka. Iz svih navedenih razloga zakljucio sam kako za mene u sredini u kojoj jesam je najbolje naci neku Holandjanku, Francuskinju ili Svabicu pa je dovesti ili da ja odem njima, ILI upoznati Dankinju koja ima vec djecu iz prvog braka, jer takva veza postane samo obicno prijateljstvo pa mozemo sebi reci da nismo sami. Ovdje samohrana mati sa dvoje djece ima tako velika primanja da pojedinim akademicarima zavist viri iz ociju. Jos na sve sto ima od drzave i ti moras placati najmanje 1.150 kruna (oko 300 maraka) alimentacije a ako imas slucjano solidan posao brojka se podize jako brzo. Tek poslje cetvrtog djeteta oslobodljen si obaveze. Sve ima svoje i razumije sve ljepote i cega vec ne sto ide uz to ali nasi ljudi nemaju tako idealne uslove pa iz toga razloga covjek se treba prilagodit, jer ovdje ces jarane brzo ostati na nicemu te ces od solidne plate imati samo za hrane viska.Altsa wrote: Koje nebuloze. Samo jedno cu reci malo dijete mali problem veliko dijete veliki problem. A ovi veliki te ne bi jebali ni 0,01% a mozda bi dobio i degeneka.
-
beobasket
#297 Re: Da li bi mogli odgajati i voljeti tudje dijete?
Drug ovdje mentalitet je koliko para toliko muzike, jer zivot je preskup. Na papiru imas super primanje ali kad poplacas sve sto treba i kupis najvaznije onda tek vidis na cemu si. Nasi su stranci gdje god dosli, Bosna ili Danska isto nam se pise. Neki se tjese kupovinom kuce pa tako sebi prave ambient da vrijede cega ali sve to kosta. Vrtic za dvoje male djece kosta od 900 eura mjesecno pa nadalje, a stvar je oblikatorna ako obadvoje idu na posao. Kod nas niko nepravi djecu iz ljubavi vec je sve gola racunica. Kolege Dance kad pitam kada ce djeca ili da li razmisljaju o drugom djetetu... obicno odgovor glasi, bice ako bude viska para. Takav mentalitet takva sredina a bogme poslje 20 i kusur godina tesko da covjek ostane imun.
- stakasa
#298 Re: Da li bi mogli odgajati i voljeti tudje dijete?
Jebo taki zivotbeobasket wrote:Drug ovdje mentalitet je koliko para toliko muzike, jer zivot je preskup. Na papiru imas super primanje ali kad poplacas sve sto treba i kupis najvaznije onda tek vidis na cemu si. Nasi su stranci gdje god dosli, Bosna ili Danska isto nam se pise. Neki se tjese kupovinom kuce pa tako sebi prave ambient da vrijede cega ali sve to kosta. Vrtic za dvoje male djece kosta od 900 eura mjesecno pa nadalje, a stvar je oblikatorna ako obadvoje idu na posao. Kod nas niko nepravi djecu iz ljubavi vec je sve gola racunica. Kolege Dance kad pitam kada ce djeca ili da li razmisljaju o drugom djetetu... obicno odgovor glasi, bice ako bude viska para. Takav mentalitet takva sredina a bogme poslje 20 i kusur godina tesko da covjek ostane imun.
- Altsa
#299 Re: Da li bi mogli odgajati i voljeti tudje dijete?
Nije ti kont dobar ali ti si ga izabrao i postujem. Ti pises vec o razvodu i alimentaciji a nisi se ni ozeniobeobasket wrote:Drug, zivim u sredini koju nije moguce poredit sa Bosnom ili bilo kojom drugom drzavom na Balkanu. Nisam Danac a isto tako nisam Bosanac ali zivim u Danskoj. Iako sam dosao kao izbjeglica iz ratom zahvacene Bosne, ipak 25 godina je ucinilo svoje a tada sam bio nista vise nego jedno starije djete. Ja iskljucivo govorim iz svoje perspektive, jer ne zelim da ulazem trud u nesto od cega unaprijed znam da nece nista biti. Dovesti zenu iz Bosne je suludo, jer ovdje su pravila rigorozna a htjeo vjerovati ili ne, nije meni licno poznat jedan jedini takav brak koji se moze opisati uspjesnim. Cast zenama a tako isto i muskarcima iz Bosne ali licno nepoznam takav brak gdje licni interes nije na kraju isplivo na povrsinu. Jos nisam imao priliku cuti da nije doslo do razvoda poslje prava na boravak. Dankinje i nasi ili Danci i nase, sve to ide skupa dok nije ozbiljna igra a poslje sav rahatluk postane jedna velika agonija. Dosta nasih ozeni ili uda se sa domacima ali tako isto je vecina nasih pocela da ima dva-tri braka na CVu. Licno znam par nasih koji su bankrotirali zbog djece iz dva ili tri razlicita braka. Iz svih navedenih razloga zakljucio sam kako za mene u sredini u kojoj jesam je najbolje naci neku Holandjanku, Francuskinju ili Svabicu pa je dovesti ili da ja odem njima, ILI upoznati Dankinju koja ima vec djecu iz prvog braka, jer takva veza postane samo obicno prijateljstvo pa mozemo sebi reci da nismo sami. Ovdje samohrana mati sa dvoje djece ima tako velika primanja da pojedinim akademicarima zavist viri iz ociju. Jos na sve sto ima od drzave i ti moras placati najmanje 1.150 kruna (oko 300 maraka) alimentacije a ako imas slucjano solidan posao brojka se podize jako brzo. Tek poslje cetvrtog djeteta oslobodljen si obaveze. Sve ima svoje i razumije sve ljepote i cega vec ne sto ide uz to ali nasi ljudi nemaju tako idealne uslove pa iz toga razloga covjek se treba prilagodit, jer ovdje ces jarane brzo ostati na nicemu te ces od solidne plate imati samo za hrane viska.Altsa wrote: Koje nebuloze. Samo jedno cu reci malo dijete mali problem veliko dijete veliki problem. A ovi veliki te ne bi jebali ni 0,01% a mozda bi dobio i degeneka.
-
beobasket
#300 Re: Da li bi mogli odgajati i voljeti tudje dijete?
U bogatim drustvima sve se okrece oko pare. Sve se vaga sve se racuna. Dvadeset i kusur godina zivota u Danskoj jednostavno nauci covjeka da tako razmislja. Dodjes u stranu zemlju i pocnes se druziti sa domacinom pa kazes sebi: -'vidi jesu cicije gledaju svaku krunu.' Poslje 15 godina ti isti kao oni, zasto? Ovdje da bi imao nesto od zarade moras strogo voditi racunicu gdje i kako trosis. Malo je onih koji imaju super primanja za ovaj standard cijena. Nebi Danci vlastitu drzavu gulili kao bananu da je ovdje sve kako treba. Neka si nesretnik sa dvoje djece i zenom bez posla sipak ces vidjeti pomoci od drzave. Zena ti nema pravo na socijalu jer radis, nemas pravo na subvenciju za vrtic ili stanarinu jer radis, vec samo ti neku sitnicu u simbolicnom iznosu isplate ako si sretnik. Zivis od prvog do prvog ako nemas primanje bar 20.000 kruna na ruke. Parola je snalazi se. Razvodi, ko fol placa se alimentacija koja se prebija preko poreza, jede se i istog lonca, zena ima socijalu, subvenciju za vrtic i stanarinu, jos ako je srece muz zivi kod roditelja i ima 'dalje' do posla nego prije pa tako jos za malo vise oguli drzavu su svakodnevna stvar. Nisu nasi tako spretni koliko su samo pokupili od obicnih Danaca. Svaki Danac osim zena ce reci, ovu drzavu je sevap zajebati. Drzava grabi od naroda sakom i kapom a kad ti treba nesto dati kao da vadis zdrav zub. Zene obicno neproganjaju vec nekim i silikone daju na socijali da bi se osjecale vise zensko dok muske proganjau kao Isusa na krizu. Imamo previse blago receno glupih zakona, sistemi su toliko birokatski da je vrijednost covjeka spala na nulu. Teknokratija na svakom cosku. Kontrola gradjanja isto tako. Honecker bi ljubio patos ove drzave. Drzava je toliko postala sistem da ljekari vise nemaju slobodu nad svojim radom. Razlicitim zakonima u nekim situacijama, a jedna takva je danas digla hajku, se doktorima nalaze kako neki pacijeti nemaju pravo na reanimaciju u slucaju srcanog udarad. Da samo dodam da smo drzava sa najgorim doktorima. Ko god trazi savjet danskog ljekara neka mu je Bog na pomoci. Isto tako smo jedna od rijetkih drzava na zapadu gdje policija ima pravo da zaustavi koga god zeli bez razloga i nije duzna navesti razlog zasto. Cak mozes biti uhapsen bez da saznas odmah zasto si uhapsen niti da imas pravo na advokata ili bilo koju drugu asistenciju dok oni misle da nije vrijeme. U brojnim slucajima porodica mjesecima ceka na odgovor zasto je uhapsen. I sad bi ja trebo da u ovakoj drzavi izvoditi nekog majmuna da odgajam malu djecu tudju ili svoju. U ovako skupoj i striktnoj drzavi su djeca siromastvo. Ko nije rodjen sa zlatnom kasikom u ustima njemu su djeca teret. Ja vam kazem Danska ce biti prva zapadna zemlja koja ce bankrotirati i finaciski i moralno.Altsa wrote: Nije ti kont dobar ali ti si ga izabrao i postujem. Ti pises vec o razvodu i alimentaciji a nisi se ni ozenioDa se gleda sve kroz pare u BiH niko ne bi imao djecu.