Da li bh. policija treba više udarati?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
PM72

#76 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by PM72 »

Chmoljo wrote:pa stani sad, neko iz FUP-a prislio kantonalnog suca (a ne tužioca) da potpiše nalog za premetačinu? kojom logikom? :-)
ja tebe smatram pametnim momkom.Ko je potpisao nalog za premetačinu? Nije moj babo.E treba vidjeti ko je taj,odakle je i kako je došao na to mjesto - čitaj,koja stranka je urgirala za njega.To što je Nermin došao u Klix je šuplja priča,ne ljubi se moj dedo sa Cvijanovićevkom i nije s njom po večerama.

Ima li tu logike? Ko biva,ja ionako odoh za mjesec pa da pospremim za sobom i vratim dugove. :wink:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#77 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by Chmoljo »

PM72 wrote:
Chmoljo wrote:pa stani sad, neko iz FUP-a prislio kantonalnog suca (a ne tužioca) da potpiše nalog za premetačinu? kojom logikom? :-)
ja tebe smatram pametnim momkom.Ko je potpisao nalog za premetačinu? Nije moj babo.E treba vidjeti ko je taj,odakle je i kako je došao na to mjesto - čitaj,koja stranka je urgirala za njega.To što je Nermin došao u Klix je šuplja priča,ne ljubi se moj dedo sa Cvijanovićevkom i nije s njom po večerama.

Ima li tu logike? Ko biva,ja ionako odoh za mjesec pa da pospremim za sobom i vratim dugove. :wink:
je li i Lipovaču uhapsio Nermin?
Altsa

#78 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by Altsa »

HAPSI i MLATI sve po redu :D
PM72

#79 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by PM72 »

Lipovača je "kolateralna" šteta talova na najvišoj razini.On ako odleži više od ovih mjesec - pljuni me.Trakavica od sudskog procesa i on će na slobodu.Još ćemo mu morati plaćati odštetu radi uvrede časti i trauma tokom hapšenja.Živi bili pa vidjeli - ostaće ovo zapisano.
Chmoljo

#80 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by Chmoljo »

jarane, pretpostavljaš nešto i pokušavaš sve stvari koje su se desile ugurati u tu pretpostavku.

1. nema logike da Nikšić hapsi Hamdiju, zarad talova koje ni sam ne znaš objasniti ni pretpostaviti,
2. ministar nema efektivnu kontrolu nad operativnim radnjama MUP-a, pitaj Pećanca, pitaj Budimlića.
3. ako nema ministar, još manje ima premijer.
4. to grljenje je baš ono jak argument, jer su se grlili svi sa svima, vezali zastave, zvali na iftare, božićne prijeme, novogodišnje prijeme, tepali jedni drugima i sl...
stakasa

#81 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by stakasa »

PM72 wrote:Imaš pravo.Svi mi stariji što pamtimo Olimpijadu u Sarajevu smo priglupi i zatucani.Ispranog mozga komunističkim floskulama.I tražimo povratak milicije i njihovih gumenih pendreka.Ovi novi od kevlara mogu ubiti insana u jednom potezu.Onaj gumeni se savijao pa udri,udri po deset -pedeset puta ali je "demokratičniji" od kevlarskog ,nisi ga mogao ubiti na smrt...
Nije istina da svi dovoljno stari da pamte Olimpijadu u Sarajevu svrsavaju na patrijarhalni odgoj, brutalnost, izivljavanja...
40 ti godina, zaderes se na utakmici nije ofsajd a odozdo te brutalni policijski inspektor mrko pogleda, ti se pokunjis i okrenes glavu... Djete ti pored tebe... Ali eto vlast je cvrsta. Sto je glupa, neinventivna, korumpirana, nesposobna, to nije toliko ni bitno, nek`zna oshinut. Tako se je od Izetbegovica napravio muchenik i tako je dobio politicki pondus, neke su slomili pa su prevegetirali ostatak zivota, oni koji su izdrzali ala zlocinac Juka ili silovatelj Celo su to kasnije naplatili sa kamatom. Kad se podvuce - minus. Znaci ne valja taktika, mjenjaj na poluvremenu
PM72

#82 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by PM72 »

Chmoljo wrote:jarane, pretpostavljaš nešto i pokušavaš sve stvari koje su se desile ugurati u tu pretpostavku.

1. nema logike da Nikšić hapsi Hamdiju, zarad talova koje ni sam ne znaš objasniti ni pretpostaviti,
2. ministar nema efektivnu kontrolu nad operativnim radnjama MUP-a, pitaj Pećanca, pitaj Budimlića.
3. ako nema ministar, još manje ima premijer.
4. to grljenje je baš ono jak argument, jer su se grlili svi sa svima, vezali zastave, zvali na iftare, božićne prijeme, novogodišnje prijeme, tepali jedni drugima i sl...

U ovoj zemlji je jedino logično da se dešavaju stvari koje nemaju veze sa logikom.Nedao Bog da sve znam.Znam ponešto a i to što znam - handri mi misli.
P.S.zar Budimlić nije arhiviran?
General_Jackson

#83 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by General_Jackson »

Better Man wrote:
KatarinaKosaca wrote:Protiv sam upotrebe sile i grozim se na metode , kao i one koji prizivaju Titine metode odvaljivanja bubrega narodne milicije. Jednostavno, prezirem da se živo biće tuče, bio čovjek, životinja ili slično, naročito iz superiornije pozicije, kakava je u ovom slučaju, konkretno, policajca.
A sad znam da će navala yugonostalgičara i hvalisanja odvaljivanja bubrega Titine milicije :D
Zbog ovakvih stavova i razmišljnja nam kriminalci i lopovi vladaju i provode silu i niko im ništa ne može. Ja sam za to da se ukine policija i vrati Titina milicija sa svim ovlastima i da se kriminalcima maksimalno odvaljuju bubrezi. Sjećam se jedne situacije krajem devedestih doik policiji još nisu smanjili ovlasti. jedan momak je iz čista mira nožem ubo drugog momka. Policija ga je uhapsila i jedan od policajaca ga je odveo u podrum MUP-a i prebio ga pendrekom na mrtvo ime da ovaj nije mogao na noge od bolova i modrica. I samo mu je na kraju rekao, nadam se da ti više nikad neće pasti napamet da nekog nožem bodeš.
Ja sam prvi Yugo-nostalgičar i toga se ne stidim, međutim Titovo vrijeme je nažalost davno prošlo i sada je na vlasti tzv. "demokrat(c)ija" sistem u kojem najgori ljudski šljam ima najveća prava, pa shodno tome i da daš policiji takve ovlasti ona bi ih primjenjivala samo na sirotinji, tukli bi djecu koja nemaju jake roditelje, penzionere koji prelaze na crveno i djevojke/žene koje se "šveraju" po vozilima Grasa dok bi reketašima, palikućama, nasilnicima, jednom riječju kabadahijama moderne demokratije ljubili ruke.
FreakyStyley

#84 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by FreakyStyley »

Varate se ako mislite da drotovi ne udaraju.

Udaraju itekako, samo znaju koga mogu, a to je druga tema.
Chmoljo

#85 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by Chmoljo »

PM72 wrote:

U ovoj zemlji je jedino logično da se dešavaju stvari koje nemaju veze sa logikom.Nedao Bog da sve znam.Znam ponešto a i to što znam - handri mi misli.
P.S.zar Budimlić nije arhiviran?
pa jeste. to ti i govorim... ministar nema nikakvu konkretnu ulogu u radu policije, al u javnosti snosi svu krivicu za (ne)rad. bitno je "imati" komesara, tj direktora.
S4mpion

#86 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by S4mpion »

felichi wrote:
vidjeli smo upravo sada na primjeru klix-a sta znaci policijska samovolja i represija.
Samovolja? Bgm si pogriješio, upoznaj se sa slučajem.
kritichar

#87 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by kritichar »

Treba ove udate žene što se zaljubljuju u slobodne muškarce
pedeset

#88 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by pedeset »

Treba udarati da bubrege odvaljuju svim čakijašima i revolverašima. Oni razumiju samo kad ih se ispendreči.Kod njih riječ malo znači. ZATO UDRI!!!
razonoda

#89 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by razonoda »

kritichar wrote:Treba ove udate žene što se zaljubljuju u slobodne muškarce
:lol: ili slobodne muskarce sto razaraju brakove :tooo:
muzicar_iz_parka

#90 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by muzicar_iz_parka »

Nemoj da mi diraš komšiluk bezobrazniče.
howdy

#91 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by howdy »

pozivam policiju da umjesto pendreka nosi bukete cvijeca....
kritichar

#92 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by kritichar »

razonoda wrote:
:lol: ili slobodne muskarce sto razaraju brakove :tooo:
hajd i njih :mrgreen:
haos1

#93 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by haos1 »

Frutek wrote:Svijet samo silu razumije (nazalost).
pa 92-95 ste se borili protiv policijske drzave, sta je sada?
ah, pa da, zelite "policiju" koja stiti sacicu bogatih i mlati siromasne.
Edin H. wrote:Sta pricas ti bolan?

U svakoj civilizovanoj drzavi drot odgovara ukoliko prekomjerno upotrijebi silu.
valjda je covjek razdijelio ameriku na 50 zemalja i konta u svakoj zemlji tuce policija koga stigne..

sto se tice odvaljivanja bubrega, nista to, nego zatvoris (na prisilni rad), valja gradit pruge, cistit, ko ce to? sto bi sad bilo fino da dovedu zatvorenike i da nam malo pociste ovaj snijeg.
stakasa

#94 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by stakasa »

Na mjestu je ovo sto kaze haos1, sto ste mjenjali sistem 90-e. Glasali su samo punoljetni.
kosava

#95 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by kosava »

limeni wrote:udarali ili ne to nece smanjiti broj krivicnih djela...istrazivanje u SAD-u je pokazalo da ima vise ubistava u drzavicama koje imaju smrtnu kaznu nego u onim koje nemaju smrtnu kaznu.
treba omladinu skloniti sa ceste, treba omoguciti perspektivu i bice manje kriminala.
vec je malo bolja slika nego 1999. godine ali treba nam jaca ekonomija i bice to udure.
Limeni prvo ta je razlika je nikakva u 1-2 procenta , drugo u svakoj od 50 drzava se moze izreci smrtna kazna bez obzira da li je drzava ima ili ne ako je federalni prekrsaj danas 60 osoba ceka na izvrsenje federalne smrtne kazne.

Smrtne nema u drzavama sa niskom stopom kriminala i tu ima toliko faktora da ti to objasnim potrosio bih sat vremena.
kosava

#96 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by kosava »

haos1 wrote:

U svakoj civilizovanoj drzavi drot odgovara ukoliko prekomjerno upotrijebi silu.
valjda je covjek razdijelio ameriku na 50 zemalja i konta u svakoj zemlji tuce policija koga stigne..

sto se tice odvaljivanja bubrega, nista to, nego zatvoris (na prisilni rad), valja gradit pruge, cistit, ko ce to? sto bi sad bilo fino da dovedu zatvorenike i da nam malo pociste ovaj snijeg.
U Americi da dokazes upotrebu prekomjerne sile je ko da sad odlucis da budes slijedeci predsjednik Bosne i Hercegovine. Moguce je ali tesko.
Zato slucajevi prekomjerne upotrebe sile su u Americi poznati kao kada su zandari u New Yorku prije jedno 20 godina ugurali uhapsenom drsku od plungera za odcepljavanje wc solja u anus.
Zakon u Americi dozvoljava zandaru da koristi bili koju sili da stavi lice pod kontrolu. :wink:
kosava

#97 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by kosava »

stakasa wrote:
PM72 wrote:Imaš pravo.Svi mi stariji što pamtimo Olimpijadu u Sarajevu smo priglupi i zatucani.Ispranog mozga komunističkim floskulama.I tražimo povratak milicije i njihovih gumenih pendreka.Ovi novi od kevlara mogu ubiti insana u jednom potezu.Onaj gumeni se savijao pa udri,udri po deset -pedeset puta ali je "demokratičniji" od kevlarskog ,nisi ga mogao ubiti na smrt...
Nije istina da svi dovoljno stari da pamte Olimpijadu u Sarajevu svrsavaju na patrijarhalni odgoj, brutalnost, izivljavanja...
40 ti godina, zaderes se na utakmici nije ofsajd a odozdo te brutalni policijski inspektor mrko pogleda, ti se pokunjis i okrenes glavu... Djete ti pored tebe... Ali eto vlast je cvrsta. Sto je glupa, neinventivna, korumpirana, nesposobna, to nije toliko ni bitno, nek`zna oshinut. Tako se je od Izetbegovica napravio muchenik i tako je dobio politicki pondus, neke su slomili pa su prevegetirali ostatak zivota, oni koji su izdrzali ala zlocinac Juka ili silovatelj Celo su to kasnije naplatili sa kamatom. Kad se podvuce - minus. Znaci ne valja taktika, mjenjaj na poluvremenu
Stakasa i tad su inspektori znali kog da pogledaju kako a vikalo se sa tribina, drugo je sto su ljudi prije znali da neprilici covjeku od 40 godina da se vice po stadionu a dijete pored njega.
haos1

#98 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by haos1 »

kosava wrote:
haos1 wrote:

U Americi da dokazes upotrebu prekomjerne sile je ko da sad odlucis da budes slijedeci predsjednik Bosne i Hercegovine. Moguce je ali tesko.
Zato slucajevi prekomjerne upotrebe sile su u Americi poznati kao kada su zandari u New Yorku prije jedno 20 godina ugurali uhapsenom drsku od plungera za odcepljavanje wc solja u anus.
Zakon u Americi dozvoljava zandaru da koristi bili koju sili da stavi lice pod kontrolu. :wink:
moze to i kod nas ako ce mlatit svakog koga dohvati, od najnizeg do najviseg.. kao npr, u srbiji kad je zandarmerija ubila boga u bratu predsjednika drzave:

kosava

#99 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by kosava »

Prvo covjek mora dovesti takve u policiju da rade a ne da je policija uhljebljenje za svakog dajidzica, stricevica, tetica.
felichi

#100 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by felichi »

S4mpion wrote:
felichi wrote:
vidjeli smo upravo sada na primjeru klix-a sta znaci policijska samovolja i represija.
Samovolja? Bgm si pogriješio, upoznaj se sa slučajem.
ne mislim samo na samovolju policije vec citavog aparat. znaci tuzilastvo, sud, policija, kompletna korumpirana izvrsna vlast u rukama
politickih mocnika.

sta ce biti iduci put kad objavis nesto na forumu a sutra ti zakuca policija na vrata?
Post Reply