Da li bh. policija treba više udarati?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
moonca

#651 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by moonca »

I kad moj drug poleti srat drotovi ovo ono a lik u zivotu nije ni kazne saobracajne imao, ne razumijem tu naklonost kriminalcu kao da je on neki ugrozeni socijalni dio drustva.
Ne mislim da itko saosjeca sa kriminalcem. Oni nisu tema, vec na ponasanje sluzbenih lica koja treba da nas zastite kada smo u opasnosti.

Agresivne osobe treba obuzdati.Ako je sklon samaranju, nece on birati samo kriminalce vec i nas 'normalne' ako se po njemu nadjemo u pogresno vrijeme na pogresnom mjestu.
Pryda

#652 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by Pryda »

moonca wrote:
I kad moj drug poleti srat drotovi ovo ono a lik u zivotu nije ni kazne saobracajne imao, ne razumijem tu naklonost kriminalcu kao da je on neki ugrozeni socijalni dio drustva.
Ne mislim da itko saosjeca sa kriminalcem. Oni nisu tema, vec na ponasanje sluzbenih lica koja treba da nas zastite kada smo u opasnosti.

Agresivne osobe treba obuzdati.Ako je sklon samaranju, nece on birati samo kriminalce vec i nas 'normalne' ako se po njemu nadjemo u pogresno vrijeme na pogresnom mjestu.
Samo normalne i smiju udarit, mozda i pokojeg kriminalca kokosara. Od ovih srednjih krimosa prema gore ne smiju pogledat, a ne udarit.
Rugafet

#653 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by Rugafet »

moonca wrote:

Pa eto zastitio je nekog od opasnosti, lupio je samar ovom nadobudnom 'spustio ga na zemju' i opet je ispao 'problem'.
sheilak

#654 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by sheilak »

Hendrix wrote:A gdje su klosarska ljudska prava?

Interesantno je koliko raje mrzi policiju i svaki ovakav video se preuvelica na svjetski nivo, a 99% ih nikakve problema s policijom nema. Taj neki mentalitet zastite kriminalca od samara je meni nevjerovatan. Jel stvarno mislite da je lik dobio samar slucajno i samo zato sto je onako obucen?

Upravo radi zastite ovakvih izroda mi danas imamo sistem gdje te klosar moze prebiti i opljackati i biti prekosutra na ulici opet. Eto bas ce meni drot opalit samar da sam brze cvike stavio i torbicu ponio...pa znaju ih oni sve poimenice ba, mali je ovo grad svi su to likovi sa sabranim krivicnin djelima dostojnim kolekcije Ive Andrica.

Kakva naklonost kriminalcu?
Ovaj brze cvike je nebitan jer ako sa vidljivim dokazima policajac ostane nekaznjen za krsenje zakona jer im ovo nije procedura sta moze onda uraditi bez kamere
Policajac papak ga je trebao hapsiti pa u stanici samarati i sl pa se moze izvlaciti na milion stvari opirao se nije postupio po naredjenu tamo vamo a ovako treba da odgovara (r)
sheilak

#655 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by sheilak »

Rugafet wrote:
moonca wrote:

Pa eto zastitio je nekog od opasnosti, lupio je samar ovom nadobudnom 'spustio ga na zemju' i opet je ispao 'problem'.
Pa zastitio bi nekoga i da ga je uhapsio
Zasto ga nije uhapsio? (r)
Rugafet

#656 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by Rugafet »

Problem je lokacija samara ne i sam samar? Pa nema veze, zastitio samarom ili ga uhapsio pa ga isamarao i na taj nacin zastitio potpuno je nebitno
sheilak

#657 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by sheilak »

Rugafet wrote:Problem je lokacija samara ne i sam samar? Pa nema veze, zastitio samarom ili ga uhapsio pa ga isamarao i na taj nacin zastitio potpuno je nebitno
Kako nije bitno
Ajmo to prenijeti na akcize recimo
Sad da kazu uplacuj po 50 maraka mjesecno za akcize onako jer si ziv u posti ili po 10 feninga na svaki litar kad naspes jel to isto? (r)
Rugafet

#658 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by Rugafet »

Pa ti pises - Policajac papak ga je trebao hapsiti pa u stanici samarati...Znaci samar kao samar nije problem, problem je samo sto se desilo na javnom mjestu i sto je to neko snimio, da su ga odveli u stanicu pa zgazili to nema veze, nismo vidjeli.

Odlucite se je li policajac papak zato sto ga je udario na ulici ili je papak sto ga je uopste udario ili bi bio manje papak da ga je polomio u stanici ili ne bi bio ni malo papak da se samo okrenuo i otisao i ovog pijanduru ostavio da nabraja ili bi tada mozda bio najveci papak i prica kako je policija nesposobna nema ko da nas brani i sl.
sheilak

#659 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by sheilak »

Rugafet wrote:Pa ti pises - Policajac papak ga je trebao hapsiti pa u stanici samarati...Znaci samar kao samar nije problem, problem je samo sto se desilo na javnom mjestu i sto je to neko snimio, da su ga odveli u stanicu pa zgazili to nema veze, nismo vidjeli.

Odlucite se je li policajac papak zato sto ga je udario na ulici ili je papak sto ga je uopste udario ili bi bio manje papak da ga je polomio u stanici ili ne bi bio ni malo papak da se samo okrenuo i otisao i ovog pijanduru ostavio da nabraja ili bi tada mozda bio najveci papak i prica kako je policija nesposobna nema ko da nas brani i sl.
Pa papak je policajac i to veliki papak kad ne zna ni obicnu stvar uraditi kako treba
Za psovanje ili sta je vec bilo ne moze mu nista pa cak i da je sudija tu
E da je bio pametan pa fino ga po propisu uhapsi pa ga dovede do stanja kulturnog maltretiranja da ovaj uzvrati e onda nek ga samara s razlogom al ne hocu ja da pokazem da sam glavno baja na ilidzi
E kad si pokazao odgovaraj i ispastaj za kurcenje kad si glup
Da je ovako uradio vjerujem da bi ga svi hvalili kako je na kulturan nacin spustio klosara na zemlju (r)
Rugafet

#660 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by Rugafet »

Pa najjednostavnije rjesenje je bilo, kad bolje razmislim da je policajac zvao vas na forum i pitao kako da postupi. Evo, neka to bude rjesenje za ubuduce, policija na terenu ima 'situaciju' fino brate sve zaustave i pitaju vas na forumu sta i kako da postupe da se nedo Bog od vas ko ne uznemiri ako policajac mozda slucajno povisi ton na nekog mangupa i na taj nacin mu ugrozi prava. Vi mu polako objasnite sta i kako da postupi i nema problema, vama srce na mjestu i tada bi stopa kriminala drasticno pala.
sheilak

#661 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by sheilak »

Ko mu je kriv kad je glup
Nek sada ispasta bilo otkazom suspenzijom ili makar prozivanjem od strane raje (r)
mali_balon

#662 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by mali_balon »

Standardno drot glup ko neka stvar.....to se privede pod izogovorm da je narusavaro javni red i mir...pa se u stanici policije naglo i brzo digne pod koji neki slucajem udari klosara...i tako to.....a ne javno kada i gdej ima mali milon kamera i ljudi
Rugafet

#663 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by Rugafet »

Ma nije meni za njega, najmanji je problem on. Meni je zao vas sto ste se toliko uznemirili i potresli zbog tog samara. Stres je to veliki
Cookie85

#664 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by Cookie85 »

To bi trebalo od same srzi organizacije promjeniti.

- PROMJENITI ZAKON
- otpustiti debele i fizicki nespremne policajce
- otpustiti neobrazovane policajce
- zaposliti fizicke spremne momke i cure i da su obrazovani
- povecati im plate
- dati vece privilegije (uhvate na licu mjesta kriminalca, polomit ga na licu mjesta i odvesti u stanicu, jos ga polomiti i zatvoriti)

Tek tada ce se promjeniti situacija.

Sada trenutno povecati privilegije policiji bi bila ogromna katastrofa, jer su 80% nasih policajaca neobrazovani seljaci koji se ne znaju izrzavati i koji misle ako nose uniforme da su uhvatili Boga za muda. Da imaju vece privilegije, udarali mi sve redom ako su nervozni ili im se udara (bio kriv ili ne).

Vidio sam da se dosta spominje policija na zapadu.

Evo kako funkcionise policija na zapadu, neces naci policajca ili policajku da fizicki nije spremna, nemaju pivski stomak i sl, svi su formi (osim onih sto su za parking ali njih ne smatram policajcem jer oni samo hodaju i pisu kaznu za parking nista vise)
Svaki policajac je obrazovan i kulturan, pricaju vise jezika, maternji i engleski (neki i vise).
Kad uhvate kriminalca ( zavsno kakvog) dok stavljaju lisice udaraju ga, (kazu opire se, jer dok mu stavljaju lisice stavljaju ga u tezak polozaj da mirno lezi i ispadne da se opire, tako ispadne kada drugi gledaju).
Pa ga u stanici malo prebiju (bez modrica naravno) i zatvor, koji odlezi bez slobodnog vikenda i praznika.
Plus sto su na zapadu policajci svi profesionalni, nema on je moj brat, drug, jaran, rodjak i sl. Napravio si sranje, ides i zdravo.

Na zapadu, napominjem na zapadu, znaci ne spada tu Amerika da ne bi komentarisali na moj post vezano za Ameriku, rijetko skoro nikako se ne desava da nevin ili za neku sitnicu neko dobije batine od policije.

A sto se drugi boje krsiti zakon na zapadu zato sto ima zakon na zapadu koji se ispostuje pa da si 3x Bakir.
Dobio zatvora 10g ima da ga lezis 10g.

Npr. u Svici, ako odes u zatvor (zbog neplacenih saobracajnih kazni) odlezis, nema problema kad izadjes dobijes racun sto si lezao u zatvoru i jos te hranili, ne pratis ni to , opet u zatvor i opet racun, naravno svaki put kad ti salju opomenu da platis ide postototak na cijenu nisam siguran koliki je postotak, tako da ti stalno raste dug prema drzavi a uzimaju ti slobodu, tako da ti je bolje platiti.
sheilak

#665 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by sheilak »

Pa zakon je u sustini dobar samo sto se ne provodi tako da zakon ne treba mjenjati
I kad bi promjenio zakon dzaba ti ako bi se policija ili bilo ko isto ponasao kao sada
Treba mjenjati ljude na celu bilo to policija politika ili bilo sta tu je problem (r)
uglavnomja

#666 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by uglavnomja »

mali_balon wrote:Standardno drot glup ko neka stvar.....to se privede pod izogovorm da je narusavaro javni red i mir...pa se u stanici policije naglo i brzo digne pod koji neki slucajem udari klosara...i tako to.....a ne javno kada i gdej ima mali milon kamera i ljudi

neka kamera i ljudi :thumbup:
da vidi svaki kloso usljivi sta ga moze docekati kad ga uhvate

i nadam se da ce policajc proci max sa par dana suspenzije i 10% plate

usput, ostaje rijec 5 policjaca i vjerovatno jos ljudi okolo koji su svjedocili CITAVOM dogadjaju protiv rijeci klosara sta se stvarno desavalo prije onog dijela koji je izrezan i stavljen na net.
Radar71

#667 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by Radar71 »

Rugafet wrote:Ma nije meni za njega, najmanji je problem on. Meni je zao vas sto ste se toliko uznemirili i potresli zbog tog samara. Stres je to veliki
Čekaj da ti objasne šta znači šamar za muškarca :lol:
jefff

#668 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by jefff »

Ovi sto opravdavaju upotrebu fizicke sile neka idu svaki dan u PU po dobrovoljnu porciju degeneka. Sta ja znam. Ima uvrnutih budala koji se bicuju prije sex partije iz nekog sadomazohistickog nagona.

Ovi sto bistre o otpustanju policajaca treba da znaju da policija svugdje osim u nas ima beneficirani radni staz sto znaci da njihov radni vijek prestaje sa 45. Godina zovota. Tako je bilo i u bivsem sistemu.

Sada oni gule do 40. Godina staza.
Naslovnica

#669 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by Naslovnica »

Fazon je što niti jednog žutalja šamaranje i batine nikada nisu niti će promijeniti.
kakavdanakneiskustvu

#670 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by kakavdanakneiskustvu »

policajci i sad imaju beneficirani radni staž
jefff

#671 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by jefff »

kakavdanakneiskustvu wrote:policajci i sad imaju beneficirani radni staž
Koliko?
kakavdanakneiskustvu

#672 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by kakavdanakneiskustvu »

jefff wrote:
Koliko?

4 mjeseca godisnje
vješalica

#673 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by vješalica »

Hendrix wrote:A gdje su klosarska ljudska prava?

Interesantno je koliko raje mrzi policiju i svaki ovakav video se preuvelica na svjetski nivo, a 99% ih nikakve problema s policijom nema. Taj neki mentalitet zastite kriminalca od samara je meni nevjerovatan. Jel stvarno mislite da je lik dobio samar slucajno i samo zato sto je onako obucen?

Upravo radi zastite ovakvih izroda mi danas imamo sistem gdje te klosar moze prebiti i opljackati i biti prekosutra na ulici opet. Eto bas ce meni drot opalit samar da sam brze cvike stavio i torbicu ponio...pa znaju ih oni sve poimenice ba, mali je ovo grad svi su to likovi sa sabranim krivicnin djelima dostojnim kolekcije Ive Andrica.

Tako je drug, razumiješ sve. :thumbup:
vješalica

#674 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by vješalica »

moonca wrote:

ona i njene bravure po forumu
eto ovaj je bio u smrtnoj opasnosti pa umjesto da ga zaštite oni ga našljagaju
milion primjera gdje su ljudi prvi priskočili u pomoć čak i prije nabildanih i nabrzanih bruda i mačo menova razne vrste
a da ne govorim o samorpozvanim muškarĆinama u helankama roze boje
jefff

#675 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by jefff »

kakavdanakneiskustvu wrote:
jefff wrote:
Koliko?

4 mjeseca godisnje
:lol:
Post Reply