Da li bh. policija treba više udarati?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
kakavdanakneiskustvu

#601 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by kakavdanakneiskustvu »

@chmoljo,moze li jedno pitanje,posto ucestvujes aktivno na forumu u razlicitim raspravama,sta kad neko prijavi neki tvoj post,zbog ovog ili onog razloga,npr. napise u prijavi posta da si ga uvrijedio,opsovao,sta se tad desava,moze li te neko kazniti?
sheilak

#602 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by sheilak »

S4mpion wrote:
славянин wrote: Usvoji zakon - policija moze da udjeljuje vasoitne mjere u vidu samara - ja barem necu reci nista (samo sto bi takav zakon isao u koliziju sa cijelim pravnim sistemom)

Pazi sad ovo znaci policajac nervozan ili sta vec i on presudjuje dali je samar ili palica ? Nije bez razloga tu i tuzilastvo i sud i advokati i tuzitelji itd.
Ili ako zelimo autoritarnu drzavu - pa onda izraziti zelju za sta takvo,mijenjati ustav , praviti stranku itd
Kako nije kad jeste?

Je li govoriš o istom sudu koji klošare i ubice sto puta vraća na ulice?
Tu su problem tuzioci sudije advokati sto ne daje za pravo da policajac krsi zakon ako su oni losi
To sto ne znamo necemo ne mozemo se izboriti za pravedne sudije tuzitelje advokate i ko sve tu spada je sasvim druga tema (r)
славянин

#603 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by славянин »

Chmoljo wrote:
славянин wrote:
Chmoljo wrote:Naravno da guras.

Ako to ne radis, molim te da mi kazes gdje stoji u prvom postu na koji si se svezao.

A Zakon moze biti puno ili malo prekrsen. Odnosno moze biti prekrseno malo ili puno pojedinih zakonskih odredbi, odnosno jedna ili vise. Sto onda sud cijeni u svakom konkretnom slucaju i odreze kaznu.

Kazem, igramo se semantike.

Sto se tice Kafke, ja svoje lektire nisam preskakao. Nije mi se narocito ni svidjela. Ali ako zelis povuci paralelu sa danasnjim vremenom, Jozef K nije klosar. Jozef K je covjek o sebi pri sebi. Njegovi dzelati, oni koji mu zabikaku noz u srce, su ovakvi poput ovog klosara.
Ja sam iznjeo konstataciju oko krsenja zakona - na sto si ti odgovorio da zakon moze biti malo ili puno prekrsen a evo i opet si ponovio. Mozes li ijednu presudu pokazati gdje je presudjeno “optuzeni je djelomicno kriv , ili optuzeni je djelomicno prekrsio zakon taj i taj” ne pricamo o izricanju kazne gdje se uzima u obzir i prethodna situacija itd . Ali dok se ne dodje to toga “optuzeni se proglasava krivim za .....” nista drugo se ne uzima u razmatranje - jer “nevin dok se ne dokaze suprotno” a kad se dokaze da je kriv onda se za presudu (koja je opet rasponski definisana) uzimaju okolnosti itd.
Zakon nije jedan clan. Zakon je skup pravila, odnosno zakonskih odredbi.

To sto mi po treci put guras usta nikad nisam ni rekao.
Zakon se sastoji od clanova koliko ja znam nikakvih odredbi i pravila.

Bolje da ne ulazimo u raspravu - da nebi ispalo da kao sto kazes guram ti rijeci u usta.

:thumbup:
S4mpion

#604 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by S4mpion »

sheilak wrote: Tu su problem tuzioci sudije advokati sto ne daje za pravo da policajac krsi zakon ako su oni losi
To sto ne znamo necemo ne mozemo se izboriti za pravedne sudije tuzitelje advokate i ko sve tu spada je sasvim druga tema (r)
Nije bitno ko je problem, već ko će riješit' ovaj, ko će klošaru pokazat' gdje mu je mjesto?
moonca

#606 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by moonca »

S4mpion wrote:
славянин wrote: Usvoji zakon - policija moze da udjeljuje vasoitne mjere u vidu samara - ja barem necu reci nista (samo sto bi takav zakon isao u koliziju sa cijelim pravnim sistemom)

Pazi sad ovo znaci policajac nervozan ili sta vec i on presudjuje dali je samar ili palica ? Nije bez razloga tu i tuzilastvo i sud i advokati i tuzitelji itd.
Ili ako zelimo autoritarnu drzavu - pa onda izraziti zelju za sta takvo,mijenjati ustav , praviti stranku itd
Kako nije kad jeste?

Je li govoriš o istom sudu koji klošare i ubice sto puta vraća na ulice?
Kao u vecini zemalja- kada nemaju dovoljno dokaza ili tuzioci nisu sposobni da 'upakuju' optuznicu ili se nadje dobar advokat koji nadje 'rupe' u zakonu i iskoristi ih ,..ili kao sto se desilo sa O.J.

Image
vješalica

#607 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by vješalica »

sheilak wrote: Opet se pravis pametna (r)
respo oličenje bogovske mudrosti na forumu
ali u panjevima
dakle nemaš pojma i još se javno brukaš
sheilak

#608 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by sheilak »

S4mpion wrote:
sheilak wrote: Tu su problem tuzioci sudije advokati sto ne daje za pravo da policajac krsi zakon ako su oni losi
Nije bitno ko je problem, već ko će riješit' ovaj, ko će klošaru pokazat' gdje mu je mjesto?
Stanica policije pritvor zatvor sta vec pa onda tuzilac i eto gdje mu je mjesto a ne samaranje kurcenje kabadahije i ostave ga
I da je neka budala ode kuci po pistolj automat i izroka 5 policajaca ili nekog neduznog zbog kretena kojem zena nije dala
Ne bi me cudilo da je pivodic tako nastradao
Za onog taksistu na stojcevcu znam prije mozda nekih 15-ak godina u zutom taksiju nije njegova smjena bila a ubiju ga (r)
kakavdanakneiskustvu

#609 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by kakavdanakneiskustvu »

vješalica wrote:
ali u panjevima

a on i dalje pise pod tudjim nickom?
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#610 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by Chmoljo »

славянин wrote: Zakon se sastoji od clanova koliko ja znam nikakvih odredbi i pravila.

Bolje da ne ulazimo u raspravu - da nebi ispalo da kao sto kazes guram ti rijeci u usta.

:lol:

ok, sad vidim da samo provociraš.
sheilak

#611 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by sheilak »

vješalica wrote:
ali u panjevima
Ko mi rece
Ajmo ovdje primjeniti clan 39 pa da vidimo je li policajac kriv (r)
vješalica

#612 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by vješalica »

jefff wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:
jefff wrote:Hocete da vam ja kazem ko je onaj policajac.

reci
Nedim Hadzihalilovic
poletio da oblaneš (navodno ako je istiniti identitet) na forumu na kojem obitavaju između ostalog i likovi koji su poput ovog našamaranog
славянин

#613 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by славянин »

Chmoljo wrote:
славянин wrote: Zakon se sastoji od clanova koliko ja znam nikakvih odredbi i pravila.

:lol:

ok, sad vidim da samo provociraš.
Bogami nisi ti meni nesto dobar ? Zasto provociram ???
славянин

#614 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by славянин »

vješalica wrote:
poletio da oblaneš (navodno ako je istiniti identitet) na forumu na kojem obitavaju između ostalog i likovi koji su poput ovog našamaranog
Ministrice sta ti kazes , dali ga treba odmah tuci :lol:
vješalica

#615 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by vješalica »

sheilak wrote:
vješalica wrote:
ali u panjevima
Ko mi rece
Ajmo ovdje primjeniti clan 39 pa da vidimo je li policajac kriv (r)
tema o čalnu 39 je iz zobsa
a nema nikakve veze sada sa onim tvrdnjama na koje si se pravio pametan,da ne kažem da si se dokazivao kao izuzetno glup

dakle da još jednom elaboriramo
nemaš pojma po čemu se i koliko vremena neko može zadržati
i šta se radi za to vrijeme i ko radi, i na čiji zahtjev ni ništa
ne znaš osnovne stvari koliko se po prekršaju smije neko zadržati a kamoli po kd-u ili teririzmu
nešto palamundžaš
vješalica

#616 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by vješalica »

sheilak wrote:
S4mpion wrote:
Stanica policije pritvor zatvor sta vec pa onda tuzilac i eto gdje mu je mjesto a ne samaranje kurcenje kabadahije i ostave ga
I da je neka budala ode kuci po pistolj automat i izroka 5 policajaca ili nekog neduznog zbog kretena kojem zena nije dala
Za onog taksistu na stojcevcu znam prije mozda nekih 15-ak godina u zutom taksiju nije njegova smjena bila a ubiju ga (r)
kakav jadnik
pivodić rahmetli nije bio nikakav prašinarčić nego dečko koji je bio zadanj generacija srednje policijske škole
i koji je poginuo radi tuđih većih interesa
a ne što je imao isti događaj kao ovaj što je opuco klošarćini plesku!
vidi se koliki si ustvari paćenik
vješalica

#617 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by vješalica »

kakavdanakneiskustvu wrote:
vješalica wrote:
ali u panjevima

a on i dalje pise pod tudjim nickom?
piše odavno i vidiš da more to tako
sheilak

#618 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by sheilak »

vješalica wrote:
tema o čalnu 39 je iz zobsa
a nema nikakve veze sada sa onim tvrdnjama na koje si se pravio pametan,da ne kažem da si se dokazivao kao izuzetno glup

dakle da još jednom elaboriramo
nemaš pojma po čemu se i koliko vremena neko može zadržati
i šta se radi za to vrijeme i ko radi, i na čiji zahtjev ni ništa
ne znaš osnovne stvari koliko se po prekršaju smije neko zadržati a kamoli po kd-u ili teririzmu
nešto palamundžaš
Ja mislio clan 39 univerzalan
Ajmo pametna onda ovako
Moze li ga policija uhapsiti
Moze li ga zadrzati do ujutro
Moze li ga zatvoriti do ujutro i
Koliko moze ga zadrzati u prostorijama pu (r)
sheilak

#619 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by sheilak »

vješalica wrote:
kakav jadnik
pivodić rahmetli nije bio nikakav prašinarčić nego dečko koji je bio zadanj generacija srednje policijske škole
A da ti prvo procitas zasto se pominje pivodic pa da onda tipkas odgovor na pitanje koje nije tebi namjenjeno? (r)
vješalica

#620 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by vješalica »

славянин wrote:
vješalica wrote:
de, vidjeli smo strukturu pljuvača po društvenim mrežama
tj. npr na fejsu gdje imaju slike sa imenima i prezimenima branilaca dotičnog klošara
dakle, to su sve glavusine,brze naočale,najlonska odjeća,vrhunac priče alaham,sestre mi,kerovi,brude,oni što milisekunde života hrane metadonima i listićima iz kladaruštine,dok ih smrdljivi kerovi na uzicama vodaju po bronxu tj. pojedinim mračnim ulicama sarajeva dok nemaju pošten čučavac u brlogu u kojem žive,uz neizostavne fuxe jajanke i slično.......dakle sve goli ološ sa društvene margine u svakom smislu
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#621 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by Chmoljo »

kakavdanakneiskustvu wrote:@chmoljo,moze li jedno pitanje,posto ucestvujes aktivno na forumu u razlicitim raspravama,sta kad neko prijavi neki tvoj post,zbog ovog ili onog razloga,npr. napise u prijavi posta da si ga uvrijedio,opsovao,sta se tad desava,moze li te neko kazniti?
ne :D

ko kadija :D
vješalica

#622 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by vješalica »

sheilak wrote:
vješalica wrote:
kakav jadnik
A da ti prvo procitas zasto se pominje pivodic pa da onda tipkas odgovor na pitanje koje nije tebi namjenjeno? (r)
respo prestani sa glupiranjem da bi se prikazao kao pametan i to pravljenjem veza između slučajeva koji nemaju veze sa životom
S4mpion

#623 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by S4mpion »

sheilak wrote:
S4mpion wrote: Nije bitno ko je problem, već ko će riješit' ovaj, ko će klošaru pokazat' gdje mu je mjesto?
U stanici policije je bio prije 3 dana, sad je opet na ulici, u punoj spremnosti za nova sranja, opet ti stoji otvoreno pitanje, ko će klošaru pokazat' gdje mu je mjesto?
славянин

#624 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by славянин »

vješalica wrote:
славянин wrote:
vješalica wrote:
de, vidjeli smo strukturu pljuvača po društvenim mrežama
tj. npr na fejsu gdje imaju slike sa imenima i prezimenima branilaca dotičnog klošara
dakle, to su sve glavusine,brze naočale,najlonska odjeća,vrhunac priče alaham,sestre mi,kerovi,brude,oni što milisekunde života hrane metadonima i listićima iz kladaruštine,dok ih smrdljivi kerovi na uzicama vodaju po bronxu tj. pojedinim mračnim ulicama sarajeva dok nemaju pošten čučavac u brlogu u kojem žive,uz neizostavne fuxe jajanke i slično.......dakle sve goli ološ sa društvene margine u svakom smislu
Dali onda da se spustamo na novo navedenih ili da valjda formiramo i drzimo sistem kako pravni tako i svaki drugi. Ili da ko hajduci pa pravdu da policija dijeli - pa onda dadnes 500 maraka istom da ode nasamarat ti komsiju jer te nervira ??
sheilak

#625 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by sheilak »

vješalica wrote:
sheilak wrote:
vješalica wrote:
kakav jadnik
respo prestani sa glupiranjem da bi se prikazao kao pametan i to pravljenjem veza između slučajeva koji nemaju veze sa životom
Pa kad bi skontala veze mozda bi ti i imalo smisla i nasla bi shodno tome i odgovor ovako se bahatis kao i ovaj policajac sa snimka (r)
Post Reply