Da komšiji mom ''crkne krava''
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#1 Da komšiji mom ''crkne krava''
Imam susjeda, Bošnju kao što sam i sam. Zbog njega sam odlež'o 50 dana.
Prodaje svoj stan u Pejtonu.
Podaci za dijasporu da mu ''srežu'' cijenu stana:
Čitav Pejton se snabdijeva vodom kroz AZBESTNE CIJEVI.
AviJoni slijeću i polijeću iznad Pejtona, a naša zgrada nije osigurana od pada letjelice.
Mora biti kolektivno osiguranje zajedničkih dijelova zgrade, ali ni to ništa ne vrijedi ako
se ne osigura i privatni dio zgrade, t.j. (tobe jarabi) svaki vlasnik svoj stan da osigura od požara, poplave,
eksplozije, groma i pada letjelice.
Tri požara bila za period od 9 mjeseci u 2006./2007.g.
Montiralo nam u poslovni prostor u prizemlju firmu, zagadjivača okoliša, zraka i tla. Ne možeš sjediti na balkonu ili otvoriti prozor.
Kopenhaški dijasporac se zeznuo, pa platio 1900KM/m kv. garažu i dvosoban stan u mojoj zgradi. Zeznuo ga lola sada, iz Kasindola. Koristi stan samo da ljetuje u Pejtonu.
Istovremeno, žena od preko-puta, u kvalitetnijoj i mladjoj zgradi prodala po 1600KM/m kv.
Na računu naše zgrade za odrzavanje zajedničkih dijelova nema ni 2000KM.
Nema šanse da zajednički "produžimo" dimnjake da bi odgovarali tehničkim uslovima za centralno grijanje na plin.
Nema šanse da uvedemo pojedinačne vodomjere i promijenimo ostarjele instalacije za vodu.
Upravitelj "Famos-gradnja", predstavnik - moj vrli susjed koji ni ne stanuje u našoj zgradi, nego u Kijevu, općina Trnovo.
Nema troška za zgradu, a da ga nisu napuhali: Interfon - zakinulo nas za 600KM
Kako se bacaju sihre kada je komšija gurbet, đuturum i krade struju od države (Penzioner EDP, pa mu tolerišu). Koristi radno uzemljenje zgrade, čiji prelazni otpor treba da bude 2-3 ohma, kao nulovod. Prelazni otpor je sada oko 150 ohma. Sve nas u zgradi ugrožava.
Dijasporo najdraža, ne stigla te ova ponuda komšije susjeda moga. Bjejži od Pejtona ko šejtan...Đavo bježi od krsta, a od čega bježe šejtani?
Prodaje svoj stan u Pejtonu.
Podaci za dijasporu da mu ''srežu'' cijenu stana:
Čitav Pejton se snabdijeva vodom kroz AZBESTNE CIJEVI.
AviJoni slijeću i polijeću iznad Pejtona, a naša zgrada nije osigurana od pada letjelice.
Mora biti kolektivno osiguranje zajedničkih dijelova zgrade, ali ni to ništa ne vrijedi ako
se ne osigura i privatni dio zgrade, t.j. (tobe jarabi) svaki vlasnik svoj stan da osigura od požara, poplave,
eksplozije, groma i pada letjelice.
Tri požara bila za period od 9 mjeseci u 2006./2007.g.
Montiralo nam u poslovni prostor u prizemlju firmu, zagadjivača okoliša, zraka i tla. Ne možeš sjediti na balkonu ili otvoriti prozor.
Kopenhaški dijasporac se zeznuo, pa platio 1900KM/m kv. garažu i dvosoban stan u mojoj zgradi. Zeznuo ga lola sada, iz Kasindola. Koristi stan samo da ljetuje u Pejtonu.
Istovremeno, žena od preko-puta, u kvalitetnijoj i mladjoj zgradi prodala po 1600KM/m kv.
Na računu naše zgrade za odrzavanje zajedničkih dijelova nema ni 2000KM.
Nema šanse da zajednički "produžimo" dimnjake da bi odgovarali tehničkim uslovima za centralno grijanje na plin.
Nema šanse da uvedemo pojedinačne vodomjere i promijenimo ostarjele instalacije za vodu.
Upravitelj "Famos-gradnja", predstavnik - moj vrli susjed koji ni ne stanuje u našoj zgradi, nego u Kijevu, općina Trnovo.
Nema troška za zgradu, a da ga nisu napuhali: Interfon - zakinulo nas za 600KM
Kako se bacaju sihre kada je komšija gurbet, đuturum i krade struju od države (Penzioner EDP, pa mu tolerišu). Koristi radno uzemljenje zgrade, čiji prelazni otpor treba da bude 2-3 ohma, kao nulovod. Prelazni otpor je sada oko 150 ohma. Sve nas u zgradi ugrožava.
Dijasporo najdraža, ne stigla te ova ponuda komšije susjeda moga. Bjejži od Pejtona ko šejtan...Đavo bježi od krsta, a od čega bježe šejtani?
-
@Žurnalista
#2 Re: Da komšiji mom ''crkne krava''
what is the point?

- Luke Perry
#3 Re: Da komšiji mom ''crkne krava''
A Pipi stvarno si odlezao?
Kako? Zasto?
- Clint_Eastwood
#4 Re: Da komšiji mom ''crkne krava''
A nije sigurno nevin ako je već odležao, vidiš mu postova
- Haris.ba
#5 Re: Da komšiji mom ''crkne krava''
Problem Pejtona nisu toliko azbestne cijevi, koliko nekvalitetna voda sa izvorista "energoinvest".
Pa nece neko drugi za tebe(jarana) placati osiguranje. Plati, i budi "siguran". Osiguranje za zajednicke prostorije ne obuhvata stan. A zasto? Pa samo mu ime kaze.
Problem sa poslovnim prostorima u zgradama nije samo rezervisan za Pejton. Ima policija, tuzba, inspekcija. Pa ako se neces za sebe boriti, hoce li neko drugi?
Hm, razlika u 300 kmica po kvadratu. Da se tu ne radi o garazi i mozda kvalitetnije uredjenom stanu?
Na zajednickom racunu nema 2000 kmica. Smeta ti? Odseli se. Ko te tjera ti da zivis?
Ima sanse da zajednicki "produzite" dimnjake. Samo se trebate dogovoriti. Ako to ne mozete, onda se seli.
Ima sanse da uvedete pojedinacne vodomjere. To kosta sa materijalom i rukama maksimalno 500 kmica (otidji u vodovod pa se raspitaj).
Kad te upravitelj opali po usima sam si kriv. Fino nadjes firmu,dogovoris se za posao i cijenu, urade ti posao u zgradi, ispostave racun i posaljes fakturu Famosu da plati.
Kradja struje je krivicno djelo. Nije to prekrsaj, pa se laganini tolerise. Samo ga prijavi policiji. Ako policija ne obavijesti tuzioca, prijavi i njih. Tako se posao gubi za sekundu.
P.S.
Zakljucak pisma: Smanji sa pivama!
Pa nece neko drugi za tebe(jarana) placati osiguranje. Plati, i budi "siguran". Osiguranje za zajednicke prostorije ne obuhvata stan. A zasto? Pa samo mu ime kaze.
Problem sa poslovnim prostorima u zgradama nije samo rezervisan za Pejton. Ima policija, tuzba, inspekcija. Pa ako se neces za sebe boriti, hoce li neko drugi?
Hm, razlika u 300 kmica po kvadratu. Da se tu ne radi o garazi i mozda kvalitetnije uredjenom stanu?
Na zajednickom racunu nema 2000 kmica. Smeta ti? Odseli se. Ko te tjera ti da zivis?
Ima sanse da zajednicki "produzite" dimnjake. Samo se trebate dogovoriti. Ako to ne mozete, onda se seli.
Ima sanse da uvedete pojedinacne vodomjere. To kosta sa materijalom i rukama maksimalno 500 kmica (otidji u vodovod pa se raspitaj).
Kad te upravitelj opali po usima sam si kriv. Fino nadjes firmu,dogovoris se za posao i cijenu, urade ti posao u zgradi, ispostave racun i posaljes fakturu Famosu da plati.
Kradja struje je krivicno djelo. Nije to prekrsaj, pa se laganini tolerise. Samo ga prijavi policiji. Ako policija ne obavijesti tuzioca, prijavi i njih. Tako se posao gubi za sekundu.
P.S.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#6 Re: Da komšiji mom ''crkne krava''
Samo dijaspora ima para da kupi komšijin stan, pa da se ne zeznu kao novi komšija iz kraljevine Danske (Btw, i kada dodje, odmah ide na more), a komšija da crkne zajedno sa svojom kravom u Kijevu, opština Trnovo, što ovaj stan ne može prodati.@Žurnalista wrote:what is the point?![]()
Ne kupuj stan u nadogradjenim zgradama!
Ne kupuj ako u prizemlju imaš veš salon, ćevabdžinicu, pekaru ili slično.
Cijela ulica miriše po Lenoru, varikini, ...Miriše, ali iritira prejaki miris (Varikina, Lenor, bilo koji savremeni deterdžent, sve je to hlor-jedan od najjačih otrova). Nije mjesto veš salonu u naselju gdje su zgrade kolektivnog stanovanja. Inspekcija,...pih!
- PipiDugaDevetka
#7 Re: Da komšiji mom ''crkne krava''
Dobro eto, nisam nevin, zanči vin sam, ma šta to značilo.Clint_Eastwood wrote:A nije sigurno nevin ako je već odležao, vidiš mu postova
- PipiDugaDevetka
#8 Re: Da komšiji mom ''crkne krava''
O, da odležao sam. ŠTOS, NOS, PATOS! Greška, bolje ovako putem saiksaLuke Perry wrote:A Pipi stvarno si odlezao?Kako? Zasto?
- PipiDugaDevetka
#9 Re: Da komšiji mom ''crkne krava''
Vino, loza i to samo kada je tlak ok.Haris.ba wrote:Problem Pejtona nisu toliko azbestne cijevi, koliko nekvalitetna voda sa izvorista "energoinvest".
Zet donosi domaće sa Obale Lozovače.
Znaš li gdje je Obala Lozovače?
Današnju, savremenu pivu, onu u pvc flašama, stavi u šumu i dodji za godinu dana, možeš je piti, a ranije, davnooo, zamuti se piva, bude bljutava, čim prodje rok trajanja od mjesec - dva, koliki je bio po JUS-u sfrj.
P.S.
@Harise.ba, živiš li ti u BiH ili si vani?
Sudeći po postu, i nagovaranju da se ja obratim inspekcijama, policiji, sudu,...
nisi odavno bio u BiH. Nadogradjena komšinica sa čudnim naglaskom kaže: Mi, što smo kupili stanove ne trebamo plaćati održavanje zgrade upravitelju, a vi što ste ''dobili'' stanove, trebate!?
- Skyfox
#10 Re: Da komšiji mom ''crkne krava''
nazalost za los komsiluk lijeka nema. daj Boze da smo svi u zgradi slozni ko mi na nasem spratu...