Da je Tito živ
-
jefferson
#76 Re: Da je Tito živ
Ova tema samo pokazuje gdje su nas ovi kleronacionalisticki kleptomani doveli. Ustvari oni nisu ni najobicniji vjernici. Sve vise sam ubjedjen da Reisa, Dodika, Tihica, Covica, i sl cisto zaboli ona stvar za narodima koje eto ko fol stite, a o ublehama i kospicarima kao sto su Cengici, Sahinpasici i njihovi saradnici i ostala dva naroda je uopste suvisno i pricati.
Medjutim, Tito ne bi prezivio pad Berlinskog zida. Jednostavno, to je promjenilo strukturu medjunarodnih odnosa. Onakva Jugoslavija je mogla opstati dok je bila hladnoratovska podjela svijeta.
Medjutim, mislim da bi Tito to prepoznao (ipak on nije bio bukva poput A.I, Tudjmana ili Milosevica) i polako uvukao Jugoslaviju u drustvo demokratskih zemalja, jer od svih istocnih zemalja, Jugoslavija je najblize bila zapadu.
Ali, jbg, ove krvopije sto "stite" svoje narode se probudise. Zato danas mozemo citati Preporod, Sabah i sl, ali ako ste musliman u pola djela zemlje, e mozete jedino cekati priliku da razgulite iz zemlje, dok novopecena elita prica kako nam je dobro. Medjutim, novopecena elita (od kojih se pola cirilicom potpisivalo u KP) nikad nije narodu objasnila da BiH nije demokratija niti ce biti jos dugoooo. Ona jugoslavija je imala vise oblika demokratije nego danasnja BiH!
Medjutim, Tito ne bi prezivio pad Berlinskog zida. Jednostavno, to je promjenilo strukturu medjunarodnih odnosa. Onakva Jugoslavija je mogla opstati dok je bila hladnoratovska podjela svijeta.
Medjutim, mislim da bi Tito to prepoznao (ipak on nije bio bukva poput A.I, Tudjmana ili Milosevica) i polako uvukao Jugoslaviju u drustvo demokratskih zemalja, jer od svih istocnih zemalja, Jugoslavija je najblize bila zapadu.
Ali, jbg, ove krvopije sto "stite" svoje narode se probudise. Zato danas mozemo citati Preporod, Sabah i sl, ali ako ste musliman u pola djela zemlje, e mozete jedino cekati priliku da razgulite iz zemlje, dok novopecena elita prica kako nam je dobro. Medjutim, novopecena elita (od kojih se pola cirilicom potpisivalo u KP) nikad nije narodu objasnila da BiH nije demokratija niti ce biti jos dugoooo. Ona jugoslavija je imala vise oblika demokratije nego danasnja BiH!
- grany-smith
#77 Re: Da je Tito živ
Naravno,Tito nije bio bukva,On je bio daleko nesto plemenitije.jefferson wrote:Ova tema samo pokazuje gdje su nas ovi kleronacionalisticki kleptomani doveli. Ustvari oni nisu ni najobicniji vjernici. Sve vise sam ubjedjen da Reisa, Dodika, Tihica, Covica, i sl cisto zaboli ona stvar za narodima koje eto ko fol stite, a o ublehama i kospicarima kao sto su Cengici, Sahinpasici i njihovi saradnici i ostala dva naroda je uopste suvisno i pricati.
Pa,mi smo (mislim na ondasnje narode Jugoslavije) bili uvuceni u "zapadnu sferu" i bili dio toga.
Bili smo jedina socijalisticka drzava koja je imala bezvizni sistem za sve Evropske drzave.
Bili smo jedina soc-komunisticka drzava koja je prihvatala skoro sve ono sto je zapad u to vrijeme nudio,kulturu,umjetnost,modu,tehnologiju...
ali smo drzali i do svoje suverenosti.
-
holger
#78 Re: Da je Tito živ
Bila je Jugoslavija uvucena i na Istok. Nakon pada zida za tim vise nije bilo potrebe i cao djaci 
- grany-smith
#79 Re: Da je Tito živ
Jeste druze,zid je pao,ali mi smo istocnije od istoka da istocnije ne moze biti.
- pojedinac
#80 Re: Da je Tito živ
Da je Tito 90-tih bio živ najvjerovatnije bi od strane velikosrba završio ko` Čaušesku u Rumuniji.
- dinaraaa
#81 Re: Da je Tito živ
Jugoslavija se nije raspala Titovom smrću već, upravo kada joj je rok istekao- pad Berlinskog zida i početak novog poretka. Jugoslavija je bila i postala samo kao tampon zona između velikih interesnih sila. Bila je država više zatvorenog tipa zatvorene - umjetne ekonomije-ne realne ekonomije. Veliki kreditni zaduženik, gdje su svi pomalo krali , a "nikome" ništa nije falilograny-smith wrote:Nešto se pitam kako bi izgledali ovi prostori (mislim na zemlje bivse SFRJ) da je Tito živ.
-Da li bi se održala Jugoslavija ?
-Da li bismo bili u EU
-Da li bismo ratovali
-Da li bi bio ovoliki broj nezaposlenih
-Da li bismo se ovoliko "mrzili"
-Da li ...?
- KadSeMrtviProbudimo
#82 Re: Da je Tito živ
Da je Tito 90-tih bio živ, velikosrba ne bi bilo ni na mapi...pojedinac wrote:Da je Tito 90-tih bio živ najvjerovatnije bi od strane velikosrba završio ko` Čaušesku u Rumuniji.
Ali ni velikohrvata ni velikoislamista
- simonese
#83 Re: Da je Tito živ
da je Tito ziv,naljeto bi gledo Jugu kako dere guzove Brazilu,Argentini,Schwabama.............
- pojedinac
#84 Re: Da je Tito živ
Aha, tako je kako ti kažeš.KadSeMrtviProbudimo wrote:Da je Tito 90-tih bio živ, velikosrba ne bi bilo ni na mapi...pojedinac wrote:Da je Tito 90-tih bio živ najvjerovatnije bi od strane velikosrba završio ko` Čaušesku u Rumuniji.
Ali ni velikohrvata ni velikoislamista
Zar nije zadnjih godina života bio samo figura na sceni!?
A, miševi, ops velikosrbi, kolo vodili.
- trijezan
#85 Re: Da je Tito živ
Da je Tito živ, Da je Tito živ. Princip iz pacenickog naroda bi ga ubio
-
MokeQc
#86 Re: Da je Tito živ
hehe, ma gledaj vijence, ne zeleni se onoliko bh vijenac bez razloga, k'o da ga je Ceric na casu likovnog crt'oosa wrote:1. s ustavom iz 1974. tito se oprostio od jugoslavije, dakle bio je još u dobroj kondicijiBellica wrote:Odlicna tema!grany-smith wrote:Nešto se pitam kako bi izgledali ovi prostori (mislim na zemlje bivse SFRJ) da je Tito živ.
-Da li bi se održala Jugoslavija ?
-Da li bismo bili u EU
-Da li bismo ratovali
-Da li bi bio ovoliki broj nezaposlenih
-Da li bismo se ovoliko "mrzili"
-Da li ...?
1. Jugoslavija bi se odrzala.
2. Davno bi bili u EU.
3. Ne bi ratovali
4. Ne bi bio ovoliki broj nezaposlenih, naprotiv, mislim da bi falilo radnika
5. Ne bi se mrzili jer ne bi imali razloga, ne bi bilo zavisti, ne bi bilo ljubomore, svi bi imali posao, platu, nekakvu buducnost, nekakve planove, ne bi bilo korupcije, svi bi radili svoj posao, policija bi bila bolje organizovana, u zdravstvu ne bi bilo ovako lose, ne bi bilo Muslimana, Pravoslavaca, Hrvata, Bosnjaka, Srba, Katolika, svi bi bili LJUDI, ne bi se obiljezavali prema imenu. Sve u svemu, sve bi bilo puno bolje, da nam je Josipa Broza klonirati pa da se bar imamo cemu nadati
2. s jednopartijskim sistemom nemoguće je ući u e.u., a svaki višepartijski sistem je kraj jugoslavije kakvu je tito uspostavio.
3. rat nije zavisio od tite, nego od srpskog nacionalizma.
4. što se tiče ekonomije " ne mogu me manje platiti, nego što ja mogu manje raditi", treba li više.
5.da li bi se mrzili, da li smo se ikad voljeli, da jesmo ne bi bilo mržnje.
nego kako navedeno dozvoli onoliku šaharu (navodno ustaški simbol) na grbu hrvatske a na grb bih stvi neke dimnjake, ljiljana ni od korova.
-
Macak U Cizmama
#87 Re: Da je Tito živ
Jugoslaviju je prepolovila Jalta. Granica izmedju Istoka i Zapada se pruza uzduz Drine i rusenje Berlinskog Zida je bio i signal za desoluciju YU. Mozda se sve moglo svrsiti miroljubivo jer avnojske granice nikad nisu bile upitne i one su vecinom nasljedje jos od Berlinskog kongresa. Problem je bila Bosna. Ne kao drzava , kao politicko bice vec kao religiozni faktor. Bosna je bila jedina nepoznanica u geopolitici religioznih podjela . Ustvari Bosna je bila meta krstaskih pohoda i interesna sfera jos kao srednjovjekovna drzava jer nikad nije bilo nacisto koja religija vlada u njoj, izvorna bosanska crkva, katolcizam, pravoslavlje, kasnije islam ? Sve je to ostalo nepoznanica do osamostaljenja BiH 92. Disolucija YU su iskoristile religije , Islam, Pravoslavlje, Katolcizam da jednom zauvijek rijese i tu nepoznanicu. Religije su se razisle vrlo "miroljubivo" uz 100 000 zrtava koje nikad nece sasnati zato su postali zrtve. Rezultat je tu. Dva nivoa drustvenopolitickih zajenica, entiteti i kantoni gdje su kao nozem religije podjeljene i uzivaju svoje privilegije. Zato su bosanski hrvati vece pape od Pape, zato je RS i ustavno pravoslavni entitet, drzava, zato Ceric uvodi vjeronauku u vrtice i na mala vrata , lokalno, zavodi po selima serijat.
Najzalosnije u svemu tome je sto su te tri religije samo strani faktor , samo gosti u nasoj drzavi, koje su sebi dale za pravo da ratuju na nasem tlu i da za svoje ciljeve koriste nas narod.
Ko moze neka zamisli Bosnu bez religija pa ce vidjeti kakva bi to drzava bila ?
Najzalosnije u svemu tome je sto su te tri religije samo strani faktor , samo gosti u nasoj drzavi, koje su sebi dale za pravo da ratuju na nasem tlu i da za svoje ciljeve koriste nas narod.
Ko moze neka zamisli Bosnu bez religija pa ce vidjeti kakva bi to drzava bila ?
- chuchumbamayumbe
#88 Re: Da je Tito živ
Da je Tito ziv pedofili ne bi isli na drugostepeni sud.
-
Hassann
#89 Re: Da je Tito živ
Tako jetrijezan wrote:Da je Tito živ, Da je Tito živ. Princip iz pacenickog naroda bi ga ubio
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#90 Re: Da je Tito živ
Ali bih ja išao na sve sudove...zbog verbalnog deliktachuchumbamayumbe wrote:Da je Tito ziv pedofili ne bi isli na drugostepeni sud.
-
kosir
#91 Re: Da je Tito živ
Da je Tito živ i da je zadrao onaj komunistički poredak danas bi mi uz Sjevernu Koreju i Kubu Vijetnam bili jedine socijalističke države.grany-smith wrote:Naravno,Tito nije bio bukva,On je bio daleko nesto plemenitije.jefferson wrote:Ova tema samo pokazuje gdje su nas ovi kleronacionalisticki kleptomani doveli. Ustvari oni nisu ni najobicniji vjernici. Sve vise sam ubjedjen da Reisa, Dodika, Tihica, Covica, i sl cisto zaboli ona stvar za narodima koje eto ko fol stite, a o ublehama i kospicarima kao sto su Cengici, Sahinpasici i njihovi saradnici i ostala dva naroda je uopste suvisno i pricati.
Pa,mi smo (mislim na ondasnje narode Jugoslavije) bili uvuceni u "zapadnu sferu" i bili dio toga.
Bili smo jedina socijalisticka drzava koja je imala bezvizni sistem za sve Evropske drzave.
Bili smo jedina soc-komunisticka drzava koja je prihvatala skoro sve ono sto je zapad u to vrijeme nudio,kulturu,umjetnost,modu,tehnologiju...
ali smo drzali i do svoje suverenosti.
Hvala Bogu da nije živ.
-
hasmeta
#92 Re: Da je Tito živ
Da je Tito živ, umro bi od muke!!!
-
andrija2007
#93 Re: Da je Tito živ
Da je Tito živ imao bi oko 110 godina!
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#94 Re: Da je Tito živ
SuperPera Trta wrote:Ali bih ja išao na sve sudove...zbog verbalnog deliktachuchumbamayumbe wrote:Da je Tito ziv pedofili ne bi isli na drugostepeni sud.
Danas ljudi ne idu u zatvor zbog verbalnog delikta, ali umiru od gladi zbog omogucavanja verbalnog delikta
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#95 Re: Da je Tito živ
Znači, neko je umro od gladi jer je pričao protiv vlasti i iznosio svoj politički stav?Admir_1984 wrote: Super
Danas ljudi ne idu u zatvor zbog verbalnog delikta, ali umiru od gladi zbog omogucavanja verbalnog delikta
- BiH-x
#96 Re: Da je Tito živ
ali umiru od gladi zbog omogucavanja verbalnog delikta
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#97 Re: Da je Tito živ
Bukvalno ste shvatili
demokratija=glad i siromastvo na ovim prostorima
demokratija=glad i siromastvo na ovim prostorima
-
korozija
#98 Re: Da je Tito živ
Kad bi znao da necu dobit ban, nabrojo bi sve nenormalne (da ne kazem glupe) ljude na ovoj temi 
A o Titu mislim sve najbolje, i kamo srece da je ziv, pa neka i verbalnog delikta i svega. Imali bi bar sve sto nam treba, imali bi miliciju koja nas cuva, imali bi pasose s kojima mozemo kud zelimo, imali bi skolstvo i zdravstvo uredjeno ko nigdje na svijetu... ma sta da ponavljam bezveze, ista prica stalno... Ovih 5% "demokrata" nek zive u raskosnoj svakodnevnici i svim carima demokratije i sloboda, koje je donio visepartijski sistem/sustav
A o Titu mislim sve najbolje, i kamo srece da je ziv, pa neka i verbalnog delikta i svega. Imali bi bar sve sto nam treba, imali bi miliciju koja nas cuva, imali bi pasose s kojima mozemo kud zelimo, imali bi skolstvo i zdravstvo uredjeno ko nigdje na svijetu... ma sta da ponavljam bezveze, ista prica stalno... Ovih 5% "demokrata" nek zive u raskosnoj svakodnevnici i svim carima demokratije i sloboda, koje je donio visepartijski sistem/sustav
- Erzsebet
#99 Re: Da je Tito živ
Ovakvi su mi komentari najlegendarniji. Bez ikakvih dokaza, bez rasprave, samo čovjek lupi i kaže, potpuno nesvjestan o čemu govori.Da je Tito živ i da je zadrao onaj komunistički poredak danas bi mi uz Sjevernu Koreju i Kubu Vijetnam bili jedine socijalističke države.
Hvala Bogu da nije živ.
-
zonbirile
#100 Re: Da je Tito živ
jado je svjestan,odnosno pri svjesti ,ponavlja ono što je čuo i što sluša zadnjih 20g.Kod Šabana ništa nije valjalo ni bilo,onda dođoše četnici i napraviše štetu od 100 milijardi $,a i sada se krčmi imovina iz Šabanove ere.