najvjerovatnije bi bio referent za vjerska pitanja.
Da je Tito živ
- grany-smith
#51 Re: Da je Tito živ
Sudeći po avataru kojeg koristi

- KadSeMrtviProbudimo
#52 Re: Da je Tito živ
Nije uvreda ako ti kažem da si provokativna, neozbiljna i da smaraš. To je moje viđenje tvoje namjere.KatarinaKosaca wrote:Ja postavila pitanje, ti mene izvrijeđao. Ja tebe nisam vrijeđalaKadSeMrtviProbudimo wrote:KatarinaKosaca wrote:To je bilo drugog i drugačijeg mišljenja o politici u titovo vrijeme?
Ma bježi bona, neozbiljna si i provokativna.
Ne smaraj nas bezze
No, ako si ga tako doživjela, žao mi je. Uz izvinjenje obrisaću svoj raniji "uvredljiv" post.
- grany-smith
#53 Re: Da je Tito živ
Ljudi moji sve je ovo zabava
Da je Tito živ bili bi vedrijeg duha.
Da je Tito živ bili bi vedrijeg duha.
-
detroit-mercy
#54 Re: Da je Tito živ
Sta bi bilo da je kralj Tvrtko ziv, imali bi najvecu drzavu na ovom prostoru i handrili bi ostale. Sto ne pustite covjeka na miru umro jos 80te, zadnjih desetak godina zivota uopste nije ni vladao, vise bio kao figura ili ideja oko koje su se ostali okupljalji. Sa Titom ili bez, Jugoslavija nije imala sansi za duzi opstanak. Vjerujem da je to i njemu jasno bilo.
-
zonbirile
#55 Re: Da je Tito živ
ma ja u pravu si ,ali lijepo je i maštati,sem toga uvujek postoji hipotetička mogućnost da bi nešto učinio u demokratizaciji društva,slijedio promjene.Evo kako da maštam sa ovim sada,jedva čekam da odu,pomru,izgube se iz naših života.A umrli od njih,ne dao Bog,pa to bi bio pakao na zemlji.
-
michio
#56 Re: Da je Tito živ
Cudi me samo sto 1990 niko nije prizivao Tita, vec svaki jado bio za neke promjene. Sto ce vam Tito?
-
zonbirile
#57 Re: Da je Tito živ
------------------------------------------------------michio wrote:Cudi me samo sto 1990 niko nije prizivao Tita, vec svaki jado bio za neke promjene. Sto ce vam Tito?
kolišni si tada bio,kada sada tako izvaljuješ.Pa diljem zemlje su ga prizivali,i u Skupštini SR BiH u aprili 92g,kada su Aliju izviždali i otjerali sa govornice(taj snimak mora da je obrisan,stalno pitam ima li ga iko),a Čengić sam požurio ,jer u njega mu žena pravi baklavu za Bajram pa mora ići,valjda da je drži za guzove dok sije brašno.Nosili su i slike i zastave i pjevali,kumili ,molili,ali jača bi lova izvana,i lopovi iznutra,nadvladaše ti interesi i kaput,sve ode u qura...Doduša danas to nije zvaničan stav,kod Šabana ništa nije bilo,onda dođoše četnici i napraviše štetu od cca 100 milijardi dolara,a evo još i dan danas krčme i prodaju Šabanove firme.Od elekto centrale,škola,fakulteta ,pozorišta i sl.sve zatekoše,doduše ima fakultet sada u Kiseljaku,amfiteatar u Jozinoj garaži.
- jedna tamo
#58 Re: Da je Tito živ
da je Tito živ meni nebi bilo dosadno...
dao bi mi Tito da nešto radim kao npr. da gradim prugu do Hrasnice
dao bi mi Tito da nešto radim kao npr. da gradim prugu do Hrasnice
-
michio
#59 Re: Da je Tito živ
Jah dosli zvizdati nakon sto su ih sami izabrali i mahati Titovim slikama nakon sto su glasali za vjerskog fanatika. Pa Tito bi ih sve dao streljati 
San svakog bosanskog jade bio privatni biznis jer u firmi ne moze doci do izrazaja, on bi radije kafic kakav. Italijanska masina za kafu brale
San svakog bosanskog jade bio privatni biznis jer u firmi ne moze doci do izrazaja, on bi radije kafic kakav. Italijanska masina za kafu brale
-
zonbirile
#60 Re: Da je Tito živ
-----------------------------------------------michio wrote:Jah dosli zvizdati nakon sto su ih sami izabrali i mahati Titovim slikama nakon sto su glasali za vjerskog fanatika. Pa Tito bi ih sve dao streljati
e nije to bilo pitanje,a izbor nije bio baš takav,pobijedio Abdić,Ganić bio Jugosloven,ali jebi ga ista Služba vodila sve pa su i rokade bile moguće,onako javno demokratski.
-
michio
#61 Re: Da je Tito živ
Alija je bio u vrhu, nastupao u javnosti, mitinzima i slicno.
Kao da se nije znalo sta je SDA, SDS,HDZ.
stranka demokratskih promjena koja je skrenula sa puta, reformisti ....
A svaki jado je najkasnije do referenduma trebao znati ko je Alija.
Kao da se nije znalo sta je SDA, SDS,HDZ.
A svaki jado je najkasnije do referenduma trebao znati ko je Alija.
- Toto
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#62 Re: Da je Tito živ
detroit-mercy wrote:Sta bi bilo da je kralj Tvrtko ziv, imali bi najvecu drzavu na ovom prostoru i handrili bi ostale. Sto ne pustite covjeka na miru umro jos 80te, zadnjih desetak godina zivota uopste nije ni vladao, vise bio kao figura ili ideja oko koje su se ostali okupljalji. Sa Titom ili bez, Jugoslavija nije imala sansi za duzi opstanak. Vjerujem da je to i njemu jasno bilo.
- viva_castro
#63 Re: Da je Tito živ
michio wrote:Cudi me samo sto 1990 niko nije prizivao Tita, vec svaki jado bio za neke promjene. Sto ce vam Tito?
Ma bilo je budala, nisu idioti htjeli da pucaju, da se ubijaju, da se kolju, htjeli da žive skupa kreteni dok su naše tri svijetle vođe ljudski planirali raspodjelu avlije.
-
michio
#64 Re: Da je Tito živ
Ja sam mislio na jesen 1990. Detalji iz 92 su nebitni.
- viva_castro
#65 Re: Da je Tito živ
Naravno da nije, sve se tako dramatično zaokrenulo u tom periodu. Nakon što su do 90 bili nacionalisti odjednom su se 91 okrenuli ka socijalizmu i vjeri u zajednički život.michio wrote:Ja sam mislio na jesen 1990. Detalji iz 92 su nebitni.
Pitao si ko je nosio Titine slike, ko se za njega hvatao i spominjao ga, eto ti odgovor.
-
michio
#66 Re: Da je Tito živ
Jednostrano od strane Bosnjaka. U BL 91 izgleda nisi bio a ni na Romaniji.
-
putnik_SA
#67 Re: Da je Tito živ
Ne bojte se, djeco moja draga.... ZIV SAM..... i samo vas promatram....
A sad odoh da polomom kosti onom Chuck Norris-u.... Ide mi vise na zivac, j.bo on mater, svoooojuu!!!!
A sad odoh da polomom kosti onom Chuck Norris-u.... Ide mi vise na zivac, j.bo on mater, svoooojuu!!!!
- grany-smith
#68 Re: Da je Tito živ
”Dok je ’bravar’ bio na vlasti, sva vrata su nam bila otvorena.”
Koliko tu istine ima… Danas nigdje bez vize, danas nigdje sa našom diplomom…
Ma, živio drug Tito! Živio u srcima svih rodoljuba, pravednih i poštenih ljudi, kakav je i sam bio.
Inga Kotlo, učenica IV razreda II Gimnazije
http://www.most.ba/109/008.aspx
Eh ko zna koliko bismo pruga,autoputeva,fabrika izgradili.
Umjesto što danas skoro sve uvozimo,da je Tito živ uvozili bismo,najvjerovatnije,samo radnu snagu.
Koliko tu istine ima… Danas nigdje bez vize, danas nigdje sa našom diplomom…
Ma, živio drug Tito! Živio u srcima svih rodoljuba, pravednih i poštenih ljudi, kakav je i sam bio.
Inga Kotlo, učenica IV razreda II Gimnazije
http://www.most.ba/109/008.aspx
Eh ko zna koliko bismo pruga,autoputeva,fabrika izgradili.
Umjesto što danas skoro sve uvozimo,da je Tito živ uvozili bismo,najvjerovatnije,samo radnu snagu.
-
popajic
#69 Re: Da je Tito živ
Ne bi postojale dvije skole pod jednim krovom
,ne bi tamo nekakve boze sacuvaj Arzije cak i predskolske malisane sortirale po krvnim zrncima i tako "odgajale" nove generacije sovinistickih hotentota, koje ce se ponovo latiti oruzja u borbi za vlastite
prcije...i ponovo unistiti buducnost nekih novih malisana.
FUJ !Arzija Mahmutović
Direktorica sarajevskih obdaništa zadala je još jedan podmukao udarac umirućoj multietničnosti glavnog grada. Zabrana Djeda Mraza zbog opasnosti od nove gripe u vrijeme kada epidemiolozi ni ne pomišljaju na zabranu masovnog okupljanja i kada sva obdaništa (i škole, i fakulteti, i firme...) normalno rade, s menadžerskog aspekta jednostavno je neobjašnjiva. Politička dimenzija ovog poteza, međutim, posve je jasna i obojena je odavno prepoznatljivim šovinizmom Arzije Mahmutović...
Oslobođenje 5.12.2009.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#70 Re: Da je Tito živ
popajic bi bio ministar informiranja, živio bih u vili za guzonje i imao auto i vozača, veliku palću i vikendicu u neumu.
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#71 Re: Da je Tito živ
Aaaa, šta to pričaš, nisu naši drugovi takvi bili...nikakoKatarinaKosaca wrote:popajic bi bio ministar informiranja, živio bih u vili za guzonje i imao auto i vozača, veliku palću i vikendicu u neumu.
- KatarinaKosaca
#72 Re: Da je Tito živ
Šuti, ti bi bio skupa sa mnom u tvorzaPera Trta wrote:Aaaa, šta to pričaš, nisu naši drugovi takvi bili...nikakoKatarinaKosaca wrote:popajic bi bio ministar informiranja, živio bih u vili za guzonje i imao auto i vozača, veliku palću i vikendicu u neumu.
-
zonbirile
#73 Re: Da je Tito živ
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------michio wrote:Jednostrano od strane Bosnjaka. U BL 91 izgleda nisi bio a ni na Romaniji.
bitno je,a isto je bilo i 1990,nisu imali većinu,jer nije bilo odziva.A Predsjednik kojem nisu dali da govori u Skupšitini,istjerali ga odvali u svom stilu:"Prvi dan demonstacije bile simpatične,drugi dan političkei obojene".Jah ,uvijek je znao fulati,treći dan krvlju obojene.
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#74 Re: Da je Tito živ
A ti bi jos bila izmedju jugoistocno-bosanskih masiva, treskavice, zelengore i maglicaKatarinaKosaca wrote:popajic bi bio ministar informiranja, živio bih u vili za guzonje i imao auto i vozača, veliku palću i vikendicu u neumu.
Last edited by Admir_1984 on 06/12/2009 18:59, edited 1 time in total.
- KatarinaKosaca
#75 Re: Da je Tito živ
U zatvoru bih bila, to i rekoh, ali sam se rodila na Bjelavama i moji u Sarajevu, tako da ne znam što bih izmedju tih planina, ako ne na prisilni rad. Ipak, možda i neki otok.Admir_1984 wrote:A ti bi bila jos izmedju jugoistocno-bosanskih masiva, treskavice, zelengore i maglicaKatarinaKosaca wrote:popajic bi bio ministar informiranja, živio bih u vili za guzonje i imao auto i vozača, veliku palću i vikendicu u neumu.