Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Uzeti oružje u ruke i boriti se da nam opet bude ovaj užas?
Ma najbolje da svi odemo i da grad predamo svima koji su se na njega nameračili... da ga ne gledamo kako polako tone...
Naravno pedala. Koga jednom zmija ujede... Nema vise tog ideala za koji bi ja opet derao bubrege po Treskavici i slicnim planinama. A i za koga??? Za Tihica? Silajdzica? Lagumdziju? Ibrana Mustafica? Tokica? Ha ha ha. A i mi kao narod nismo nimalo bolji od gor enavedenih.
92' uzeo pusku (kakvu-takvu ), danas vidim plodove moje cetverogodisnje borbe. Definitivno u slucaju novog rata bjezim. Pa ako ne mogu pobjeci, da se uvalim u cistacice. Na liniju samo kao posljednji izbor.
Prpa.ba wrote:92' uzeo pusku (kakvu-takvu ), danas vidim plodove moje cetverogodisnje borbe. Definitivno u slucaju novog rata bjezim. Pa ako ne mogu pobjeci, da se uvalim u cistacice. Na liniju samo kao posljednji izbor.
dok bi uradila ne bi puno pomogla u ratu, doduse sem morala
prvo, ne znam otkud ti ideja da zene ne mogu ucestvovati u ratu, ukoliko im je to zarka zelja , kao borci.
i trebao si naglasiti da je anketa samo za muskarce, iako je u bosni ostalo i borilo se ili odlazilo i spasavalo se i muskaraca i zena. i ginuli su i jedni i drugi, jer su se u ratu ubijali civili. zato mi nije jasno, kome si postavio ovu anketu, sa uzimanjem "puske u ruke" - nisu ni svi muskarci bili mobilisani... bilo je civila. valjda vojnicima.
patrius wrote:pa dabome,"nick" ti sam govori o tome
Zanimljivost je da se vise bojim sad izaci na ulice Sarajeva nego u ratu. Sad "nasi" potezu nozeve gotovo svakodnevno, na, opet, "nase". "Njihovih" vise nema kao integrirajuceg faktora za sarajlije