Ne mogu se porediti zlocini onih koji su ih planski cinili napadajuci i koljuci i onih koji su ih cinili braneci bez obzira sto je zlocin zlocin pa ko god ga pocinio.Da nije bilo njihovih zlocina ne bi bilo ni Cacinih i s te strane sve zrtve nisu iste barem meni.A sto se tice Cace bio je i tebi heroj dok je izmedju ostalog branio i tvoju guzicu...Prenj wrote:
Caco heroj?
"Heroj" je u istoj mjeri kao i mnoge druge ubice kojima se sada sudi u Hagu.
.
Da, ja sam pucao u Cacu!
- DiplomataSaSela
- DiplomataSaSela
#27 Re: Da, ja sam pucao u Cacu
Hvala ti sto me prosvijetli.Cijeli bi zivot zivio u zabludi da se kaze CACINE...Smrt fasizmu wrote: I CACOVE UBICE
-
Prenj
Imaju tako i domoljubni Hrvati stupidnu tezu po kojoj "Hrvati u obrambenom ratu, nisu moglio pociniti ratne zlocine"DiplomataSaSela wrote:Ne mogu se porediti zlocini onih koji su ih planski cinili napadajuci i koljuci i onih koji su ih cinili braneci bez obzira sto je zlocin zlocin pa ko god ga pocinio.Da nije bilo njihovih zlocina ne bi bilo ni Cacinih i s te strane sve zrtve nisu iste barem meni.A sto se tice Cace bio je i tebi heroj dok je izmedju ostalog branio i tvoju guzicu...Prenj wrote:
Caco heroj?
"Heroj" je u istoj mjeri kao i mnoge druge ubice kojima se sada sudi u Hagu.
.
Ovo je bosnjacka varijanta.
- Fair Life
Da, da... braneci se nisu zlocine mogli pociniti Cace, ali ni Tute... i Mladic je nesto branio. Jebo ja nas Prenj.Prenj wrote:Imaju tako i domoljubni Hrvati stupidnu tezu po kojoj "Hrvati u obrambenom ratu, nisu moglio pociniti ratne zlocine"
Ovo je bosnjacka varijanta.
Da nije bilo ovih iz Haga svi bi ovi "nasi" bosanskohercegovacki politicari klepnuli usima, niko ne bi postavljao pitanje zlocina koje su drugi pocinili nad njihovima, jer bi to pokrenulo lavinu i sa druge strane... kao sto se vec radi: "A vi, sta ste vi radili nama?"
Zlocini se ne mogu brojati... da li se mogu vagati? Blago onome ko ima vise mozga od ovoga... ima i morala.

- DiplomataSaSela
Ako izjednacavas ove nabrojane onda jebo vas i ja...bez uvredeFair Life wrote: Da, da... braneci se nisu zlocine mogli pociniti Cace, ali ni Tute... i Mladic je nesto branio. Jebo ja nas Prenj.
[/img]
- Fair Life
Diplomac
ne razumijes neke stvari, a da ti sad natenane razvlacim... necu. Pogledaj malo moje postove po pitanju zlocina, pocinjenih u BiH u za vrijeme poslednjeg rata, koje sam napisao u zadnjoj godini.
I sam sam "witness to genocide" u Hagu (kao zrtva naravno)... i da li ja mogu da izjednacavam zlocine i zlocince. A o tome ko ovdje barata giviktima, i ko radi na kantaru vagajuci zlocine i zlocince, lako ces zakljuciti ako budes zelio.
ne razumijes neke stvari, a da ti sad natenane razvlacim... necu. Pogledaj malo moje postove po pitanju zlocina, pocinjenih u BiH u za vrijeme poslednjeg rata, koje sam napisao u zadnjoj godini.
I sam sam "witness to genocide" u Hagu (kao zrtva naravno)... i da li ja mogu da izjednacavam zlocine i zlocince. A o tome ko ovdje barata giviktima, i ko radi na kantaru vagajuci zlocine i zlocince, lako ces zakljuciti ako budes zelio.
- stickitout
U drugom dijelu price fali dosta, dosta detalja ali i dalje dobro poznata prica.....
npr. "zene" koje su visile sa cace.......
"opiranje" policiji......
"pjevanje" poslije 3 samara....
Pokusajte samo zamisliti sta je sve nadjeno u tom stanu poslije hapsenja!?
npr. "zene" koje su visile sa cace.......
"opiranje" policiji......
"pjevanje" poslije 3 samara....
-
CAR
@prenj
Sa tobom nemam o cemu pricati. Vrsis izjednacavanje zrtve i agresora. Nevine zrtve rata? Hajde lijepo napisi ko su nevine zrtve rata? A onda mi isto odgovori sta mislis o osveti.
A Caco je heroj, heroj za one koji su bili zrtve tokom agresije. Kamo srece da je na Kazanima zavrsilo jedno 50 hiljada zena i djece, onda bih bar znao zasto se dogodila Srebrenica, Visegrad, Foca......
Ovako, ne znam. Bez komentara sam.
@fair
U pravu si jebo je nas svako, pa eto mozes i ti. Jebo nas. Dok god imamo one koji teze ka nekoj finoci i oprostu. Oprostiti kome? Zasto? Zato sto su silovali zene, klali djecu, uzimali ono sto smo stvarali godinama....
Ne znam fair, ali ja kad god pogledam onaj snimak iz Srebrenice u meni se probudi neka mrznja. Vjerovatno zato sto sam i sam jedva zivu glavu izvukao. Sto sam bio jako blizu da zavrsim kao Safet i Azmir.
@kojsino
Cestitost i iskrenost??? Sarajliji??
O kome ti pricas? Mozda Ejup Ganic, je li on u ovoj grupi cestitih i iskrenih. Ili Ismet Dahic??? Gdje li si ti bio u periodu 92-95? Dijaspora? Podrum? Logistika? Kopanje rovova?
p.s. opet ne pominjete Avdu Hebiba. Da vam nije sta u rodu?
Sa tobom nemam o cemu pricati. Vrsis izjednacavanje zrtve i agresora. Nevine zrtve rata? Hajde lijepo napisi ko su nevine zrtve rata? A onda mi isto odgovori sta mislis o osveti.
A Caco je heroj, heroj za one koji su bili zrtve tokom agresije. Kamo srece da je na Kazanima zavrsilo jedno 50 hiljada zena i djece, onda bih bar znao zasto se dogodila Srebrenica, Visegrad, Foca......
@fair
U pravu si jebo je nas svako, pa eto mozes i ti. Jebo nas. Dok god imamo one koji teze ka nekoj finoci i oprostu. Oprostiti kome? Zasto? Zato sto su silovali zene, klali djecu, uzimali ono sto smo stvarali godinama....
Ne znam fair, ali ja kad god pogledam onaj snimak iz Srebrenice u meni se probudi neka mrznja. Vjerovatno zato sto sam i sam jedva zivu glavu izvukao. Sto sam bio jako blizu da zavrsim kao Safet i Azmir.
@kojsino
Cestitost i iskrenost??? Sarajliji??
O kome ti pricas? Mozda Ejup Ganic, je li on u ovoj grupi cestitih i iskrenih. Ili Ismet Dahic??? Gdje li si ti bio u periodu 92-95? Dijaspora? Podrum? Logistika? Kopanje rovova?
p.s. opet ne pominjete Avdu Hebiba. Da vam nije sta u rodu?
-
Televizione
Fair LIfe
Mladicu 135 godina vec zbog "komandne odgvornosti", da nije nista drugo ucinio. Naredba je po spisima glasila "pridrzavanje Zenevske konvencije". Njegove jedinice se nisu pridrzavale - znaci puna odgovornost. Izvodjaci zlociona - druga vrsta odgovornosti - divljastvo, napadi i zlocini protiv covjeka- genetska ili umna poremecenost itd.
Sve u svemu znaci opca opasnot za ljudski rod.
Isto tako - bez ikakvog "vaganja" ili nikakvog usporodjivanja i svi drugi zlocini su za procesuiranje. "Odbrana" se vodi odbrambenim, odbojnim ili napadnim sredstvima i metodama, a zlocini su i u odbrani iskljuceni. Pojedinacni slucajevi otkacenosti su defonirani i poznati - valjda i bosansko sudstvo o tome ima bar osnovnog pojma.
Cini mi se kao sto i Fair Life rece - nikada zlocini ne bi bili ni sudjeni - jer upravo nadlezni znaju zbog cega ne. Ludilo, bolest za ubijanjem je prisutna u mnogim djelima. Logori strahota u Zapadnom Mostaru nisu bili nakava "odbrambena" sredstva. Izgleda da su "arsini" pravde na BLakanu davno poremeceni. Kao sto jedan napisa "kako mogu sudije koje su same ubijale suditi "prijateljima!" zlocincima - ne veseli me mnogo. Ne bih volio da bi se razvijala tamo gdje ne znam ko je svaki dan potencijalni ubica. A izgleda da je istina da je u Hagu toliko ubica dr. nekakvih nauka da nije jasno kakve su to nauke i cije, ili na kojim univerzitetima se sticu takva ubilacka genocidn aznanja ili koji su to doktori. Pa .emti i u Njemackoj se sudilo dr. Megeleu, a ovi nasi bosansko-hercegovci bi da se provuku kao cvijece ljudskosti.
Zlocin je zlocin. Sud bi trebao kao i u Americi da odmjerava kaznu, a tko je kriv ili nije kriv odlucuje porota gradjana i dokazanih drustvenih radnika. Ovako odredete tri ubice nasilnika da vode vece :ebanih i svaki ima svoje interese ko u komunjizmu (cast i komunizmu), no tako nakaradno pravodudje koje je do sada - u toku deset godina - mozda i najvise samo cetiri ili deset slucajva presudjivalo ne postoji nigdje. U pravosudju postoji osnovno pravilo poznato i u varvarska vremena i plemena - nije zlocinac samo zlocinaca vec i onaj koji mu ne sudi ili ga samim tim i prikriva.
Izgleda tako ce proci i onih 15.000 A - slucajeva iz Haaga sto trebaju u BiH da se sude. Naravno da nitko razuman ne usporedjuje zlocine. Mogu se samo presude - ljudska procjena - uskladjivati, da li su u srazmjeru.Da nije bilo ovih iz Haga svi bi ovi "nasi" bosanskohercegovacki politicari klepnuli usima, niko ne bi postavljao pitanje zlocina koje su drugi pocinili nad njihovima, jer bi to pokrenulo lavinu i sa druge strane... kao sto se vec radi: "A vi, sta ste vi radili nama?"
Zlocini se ne mogu brojati... da li se mogu vagati? Blago onome ko ima vise mozga od ovoga... ima i morala.
Mladicu 135 godina vec zbog "komandne odgvornosti", da nije nista drugo ucinio. Naredba je po spisima glasila "pridrzavanje Zenevske konvencije". Njegove jedinice se nisu pridrzavale - znaci puna odgovornost. Izvodjaci zlociona - druga vrsta odgovornosti - divljastvo, napadi i zlocini protiv covjeka- genetska ili umna poremecenost itd.
Sve u svemu znaci opca opasnot za ljudski rod.
Isto tako - bez ikakvog "vaganja" ili nikakvog usporodjivanja i svi drugi zlocini su za procesuiranje. "Odbrana" se vodi odbrambenim, odbojnim ili napadnim sredstvima i metodama, a zlocini su i u odbrani iskljuceni. Pojedinacni slucajevi otkacenosti su defonirani i poznati - valjda i bosansko sudstvo o tome ima bar osnovnog pojma.
Cini mi se kao sto i Fair Life rece - nikada zlocini ne bi bili ni sudjeni - jer upravo nadlezni znaju zbog cega ne. Ludilo, bolest za ubijanjem je prisutna u mnogim djelima. Logori strahota u Zapadnom Mostaru nisu bili nakava "odbrambena" sredstva. Izgleda da su "arsini" pravde na BLakanu davno poremeceni. Kao sto jedan napisa "kako mogu sudije koje su same ubijale suditi "prijateljima!" zlocincima - ne veseli me mnogo. Ne bih volio da bi se razvijala tamo gdje ne znam ko je svaki dan potencijalni ubica. A izgleda da je istina da je u Hagu toliko ubica dr. nekakvih nauka da nije jasno kakve su to nauke i cije, ili na kojim univerzitetima se sticu takva ubilacka genocidn aznanja ili koji su to doktori. Pa .emti i u Njemackoj se sudilo dr. Megeleu, a ovi nasi bosansko-hercegovci bi da se provuku kao cvijece ljudskosti.
Zlocin je zlocin. Sud bi trebao kao i u Americi da odmjerava kaznu, a tko je kriv ili nije kriv odlucuje porota gradjana i dokazanih drustvenih radnika. Ovako odredete tri ubice nasilnika da vode vece :ebanih i svaki ima svoje interese ko u komunjizmu (cast i komunizmu), no tako nakaradno pravodudje koje je do sada - u toku deset godina - mozda i najvise samo cetiri ili deset slucajva presudjivalo ne postoji nigdje. U pravosudju postoji osnovno pravilo poznato i u varvarska vremena i plemena - nije zlocinac samo zlocinaca vec i onaj koji mu ne sudi ili ga samim tim i prikriva.
-
Klio
Ne mislim sada razglabati o tome 'ko je kriv' i vagati krivicu, ali reci za covjeka koji je ubio, masakrirao, maltretirao do smrti, svojih devet saboraca, za mene je monstruozno. Takav cin brise sva ona herojska djela zbog kojih bi ga ljudi mogli cijeniti. Znate li vi (koji tako mislite) sta to znaci? Koje je to stanje uma... Mozete li zamisliti kako se osjecaju ocevi, majke, sestre, braca, prijatelji mladica koji su tako mucki ubijeni? Prezivjeli rat, i onda ih ubije sarajevski 'heroj'? I to, malo je reci 'ubije'... Ma kako da su Caci prijetili pred njegovu smrt, cime god su ga nastojali preplasiti, to nije razlog za brutalno unistenje zivota ovih neduznih mladica... To je jednostavno neoprostivo... O herojstvu da ne govorimo.
-
Prenj
"kamo srece"????CAR wrote:@prenj
Nikakve razlike nema izmedju tebe i krvozednika sa Serbiancafea.
Osveta???
Osveta je na Balkanu uglavnom utociste za hulje.
Kao uvod u pokolj u Srebrenici koji ce samo koji sat kasnije poceti Ratko Mladic je rekao "Doslo je vrijeme da se osvetimo Turcima na ovom podrucju".
Bice da je njemu savjest sad cista, opravdao je svoj zlocin osvetom.
Evo ti jos malo podataka o "Caci heroju", vjerovatno ces uzivati u djelima svog heroja
BHDANI wrote: http://www.bhdani.com/%5Carhiva%5C140%5Ct402a.htm
Cak 14 boraca koji su bili pod komandom kontroverznog Musana Topalovica Cace sjelo je na optuzenicku klupu u Sarajevu i dobilo ukupno 37 godina zatvora. Vecini je konacna presuda izrecena 26. septembra 1996. u tadasnjem Visem sudu u Sarajevu i tom prilikom su Zijo Kubat, Esad Tucakovic, Refik Colak i Mevludin Selak kaznjeni sa po sest godina zatvora, koje jos uvijek izdrzavaju. Zbog neprijavljivanja krivicnog djela ili ucinioca, po osam mjeseci zatvora dobili su: Senad Hasic, Sabahudin Ziga, Samir Seferovic, Omer Tendzo, Esad Raonic, Samir Ljubovic, Senad Haracic i Armin Hodzic. Oni su odavno izdrzali kaznu i nalaze se na slobodi.
Sta su Srbi dali Goldstoneu
U kantonalnom sudu u Sarajevu prosle godine naknadno je sudjeno, u odvojenim procesima, Asifu Alibasicu, koji je kaznjen sa cetiri godine zatvora, i Suadu Omanovicu, koji je dobio tri godine zatvora. Njih dvojica su, u vrijeme ranijeg sudjenja, bili u bjekstvu. Sarajevskom pravosudju jos je nedostupan Samir Bejtic, koji se nalazi u zatvoru u Njemackoj.
Haski tribunal raspolaze jednim izvjestajem, sacinjenim na temelju svjedocenja rodbine Srba odvedenih na kopanje kod Cace, da je sada vec rahmetli Musan Topalovic odgovoran za smrt vise stotina Sarajlija srpske i hrvatske nacionalnosti koji su zivjeli u opcinama Stari Grad i Centar Sarajevo. Rijec je o civilima koji su liseni zivota samo zato sto su bili nebosnjaci, a ubrzo i opljackani. Mahom su odvodjeni na trebevicko podrucje zvano Kazani i tu im se gubi svaki trag. Lesevi su bacani u duboku provaliju ili spaljivani.
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
CAR wrote:
- DiplomataSaSela
Ne seri jer vidi se da o Caci nemas pojma...kojsino wrote:Caco=heroj,
svakom cestitom i iskrenom Sarajliji to Care ne mozes prodati,
to je bio obicni zlocinac i kriminalac.
Pa valjda to znamo svi, ako cemo iskreno...
- DiplomataSaSela
Daj nam ti napisi sta je nadjeno...mozda ti znas nesto vise o tome,jer ovi koji su pretresali nisu nasli nista...stickitout wrote:
- pape
DiplomataSaSela wrote:Ne seri jer vidi se da o Caci nemas pojma...kojsino wrote:Caco=heroj,
Pa valjda to znamo svi, ako cemo iskreno...
- DiplomataSaSela
Eto ja seoski diplomata imam pojma...a ti kao cestiti i iskreni sarajlija ako se slazes sa ovim gore samo pokazuje da si rat proveo negdje duboko u podrumu...al ipak hvala ti pa nam sad ukazujes gdje smo se zajebali...trebaju nam takvipape wrote:DiplomataSaSela wrote:Ne seri jer vidi se da o Caci nemas pojma...kojsino wrote:Caco=heroj,
Pa valjda to znamo svi, ako cemo iskreno...A ti, seoski diplomata, .... kao, ... imas pojma.
- pape
DiplomataSaSela wrote:Eto ja seoski diplomata imam pojma...a ti kao cestiti i iskreni sarajlija ako se slazes sa ovim gore samo pokazuje da si rat proveo negdje duboko u podrumu...al ipak hvala ti pa nam sad ukazujes gdje smo se zajebali...trebaju nam takvipape wrote:DiplomataSaSela wrote: Ne seri jer vidi se da o Caci nemas pojma...A ti, seoski diplomata, .... kao, ... imas pojma.
Naravno da se slazem sa Kojsinom, pa i po cijenu da tebi, ... i tebi slicnim, u ocima ispadnem manje cestit, manje iskren i manje sarajlija.
I zamisli, .... citav sam rat proveo po rovovima, ... u blatu do guzova.
Ne slaze ti se nesto u ovom mozaiku, .... jel` da?
-
zlochin i kazna
shvatam neslane sale ali tolika pompa oko samo jednog - zlocinca - u odnosu na koliku i kakvu silu agresorsku? jesu li svi pripadnici Bh. odbrambenh snaga u pravilu bili kao Caco? je li Caco bio izuzetak a ne pravilo - i moze li se porediti jedan losh u odnosu na sva chetnichka - pravila ratovanja - granatiranja, klanja, silovanja djece pred majkama i ochevima, prisiljavanje na perverzije zatochene brache i sestara, najstravichnija muchenja po logorima, ubijanje neduznih civila, nemochnih, sveg nesrpskog zivlja?
koje licemjerje koristiti se jednim primjerom kao pravilom?
u odnosu na svu obuchenu JNA silu zloupotrebljavati toliko jedan primjer a toliko izginulih, prezivjelih boraca Armije BiH, dozivotnih civilnih invalida agresije, rasturenih porodica, izginule djece i ko je to pochinio? Caco?
oni koji su bili svjedoci agresije - znaju da je pravo chudo pod kakvim su se okolnostima branili i prezivljavali svi nesrbi i dobro znaju da je svaki civil imao stravichne motive svaki minut u prosjeku - biti manji il veci Caco ali nije.
pravo cudo da je pored takvog krvoloka ostalo toliko - ugodno - prezivjelih , zdravih , citavih srba.
za vashu informaciju Caco je imao isti tretman i prema nesrbima.
on kao jedinka nije bio ni blizu -
agresorskih - pravila - ubijanja i muchenja nesrpskog zivlja.
bio je jedan i jedini izuzetak a ne pravilo - to svi znamo.
davno je Caco likvidiran a -
za kraj ovoga komentara pitanje - kada ce se srbi suochiti sa svojim zlikovcima? sa svojom istinom? kada ce oni ubiti RadovanaK. i Mladicha?
Gdje se kriju i ko krije cijele armade srpskih zlikovaca?
gdje je Gotovina i ko ga skriva?
koje licemjerje koristiti se jednim primjerom kao pravilom?
u odnosu na svu obuchenu JNA silu zloupotrebljavati toliko jedan primjer a toliko izginulih, prezivjelih boraca Armije BiH, dozivotnih civilnih invalida agresije, rasturenih porodica, izginule djece i ko je to pochinio? Caco?
oni koji su bili svjedoci agresije - znaju da je pravo chudo pod kakvim su se okolnostima branili i prezivljavali svi nesrbi i dobro znaju da je svaki civil imao stravichne motive svaki minut u prosjeku - biti manji il veci Caco ali nije.
pravo cudo da je pored takvog krvoloka ostalo toliko - ugodno - prezivjelih , zdravih , citavih srba.
za vashu informaciju Caco je imao isti tretman i prema nesrbima.
on kao jedinka nije bio ni blizu -
agresorskih - pravila - ubijanja i muchenja nesrpskog zivlja.
bio je jedan i jedini izuzetak a ne pravilo - to svi znamo.
davno je Caco likvidiran a -
za kraj ovoga komentara pitanje - kada ce se srbi suochiti sa svojim zlikovcima? sa svojom istinom? kada ce oni ubiti RadovanaK. i Mladicha?
Gdje se kriju i ko krije cijele armade srpskih zlikovaca?
gdje je Gotovina i ko ga skriva?
- DiplomataSaSela
Pored sto si"cestiti i iskreni"sarajlija vidim i hrabar si pravo pa ovako hrabro vrijedjas preko neta.Daleko su takvi bili od rovova osim ako te Caco nije pokupio negdje iz podruma kao sto je pokupio jos mogo "cestitih i iskrenih sarajlija"...vjerovatno ga zato i volis ovoliko...pape wrote:DiplomataSaSela wrote:Eto ja seoski diplomata imam pojma...a ti kao cestiti i iskreni sarajlija ako se slazes sa ovim gore samo pokazuje da si rat proveo negdje duboko u podrumu...al ipak hvala ti pa nam sad ukazujes gdje smo se zajebali...trebaju nam takvipape wrote:A ti, seoski diplomata, .... kao, ... imas pojma.
E, moj misu, .... mekinjasu.
![]()
Naravno da se slazem sa Kojsinom, pa i po cijenu da tebi, ... i tebi slicnim, u ocima ispadnem manje cestit, manje iskren i manje sarajlija.
Ne slaze ti se nesto u ovom mozaiku, .... jel` da?![]()
![]()
- pape
DiplomataSaSela wrote:Pored sto si"cestiti i iskreni"sarajlija vidim i hrabar si pravo pa ovako hrabro vrijedjas preko neta.Daleko su takvi bili od rovova osim ako te Caco nije pokupio negdje iz podruma kao sto je pokupio jos mogo "cestitih i iskrenih sarajlija"...vjerovatno ga zato i volis ovoliko...pape wrote:DiplomataSaSela wrote: Eto ja seoski diplomata imam pojma...a ti kao cestiti i iskreni sarajlija ako se slazes sa ovim gore samo pokazuje da si rat proveo negdje duboko u podrumu...al ipak hvala ti pa nam sad ukazujes gdje smo se zajebali...trebaju nam takviE, moj misu, .... mekinjasu.
![]()
Ne slaze ti se nesto u ovom mozaiku, .... jel` da?![]()
![]()
Jesi mis, ... rekao bih ja to tebi i pravo u lice da mi se pruzi prilika. Rekao bih ti i jos puno vise.
I uzalud se trudis da devalviras moje ucesce u NOB-u, .... imam ja chageta, .... sve crno na bijelo.
Nikad mi na pamet nije palo, da liku iz ove price osporim hrabrost i zasluge za odbranu linije za koju je bio zaduzen, ali ..... u trenutku kada je primjenio metode nasih neprijatelja, ....... puk`o balon, ..... nema vise.
Evo, .... ja iskren, a opet ti ne valjam.
-
Eshek
@ DiplomataSaSela
Ne mogu ne primijetiti da konstantno ignorišeš činjenicu da je Caco izmasakrirao 9 mladih i nevinih vojnika Armije BiH (ako ti već ne smeta što je ubijao nevine LJUDE - nebošnjake).
Dakle, kako god okreneš, iz koje god ga perspektive pogledaš, da jebe jež ježa, niko mi ne može opravdati ubijanje nenaoružanog civila !!!
Smatram da Caco nije bio nezamjenjiv, bilo je ljudi koji bi posao i bolje odradili od njega, samo nisu mogli doći do izražaja od njega i njemu sličnih "heroja". Imali smo mi istinskih heroja koji nisu ni pljačkali, ni klali.
Dalje, pravdanjem Cace sve svodiš na neki čisto etnički sukob u kojem su sve strane bile bez moralnih i civilizacijskih vrijednosti, gdje su svi činili zločine pod parolom "oni masakriraju naše, pa ćemo i mi njih", a nije bilo tako. To je bio rat PROTIV FAŠISTA I NJIHOVIH ZLOČINAČKIH METODA RATOVANJA !!!
Onoga trenutka kada je Caco prisvojio njihove metode, tada je i stupio u njihove redove.
Ne mogu ne primijetiti da konstantno ignorišeš činjenicu da je Caco izmasakrirao 9 mladih i nevinih vojnika Armije BiH (ako ti već ne smeta što je ubijao nevine LJUDE - nebošnjake).
Dakle, kako god okreneš, iz koje god ga perspektive pogledaš, da jebe jež ježa, niko mi ne može opravdati ubijanje nenaoružanog civila !!!
Smatram da Caco nije bio nezamjenjiv, bilo je ljudi koji bi posao i bolje odradili od njega, samo nisu mogli doći do izražaja od njega i njemu sličnih "heroja". Imali smo mi istinskih heroja koji nisu ni pljačkali, ni klali.
Dalje, pravdanjem Cace sve svodiš na neki čisto etnički sukob u kojem su sve strane bile bez moralnih i civilizacijskih vrijednosti, gdje su svi činili zločine pod parolom "oni masakriraju naše, pa ćemo i mi njih", a nije bilo tako. To je bio rat PROTIV FAŠISTA I NJIHOVIH ZLOČINAČKIH METODA RATOVANJA !!!
Onoga trenutka kada je Caco prisvojio njihove metode, tada je i stupio u njihove redove.
-
bosniaque
hananah wrote:Harise sticem dojam da ti svasta nesto znas i da si mozda i ucesnik raznih dogadjaja. De nam exskluzivno za forum malo reci o tome, ipak si pod nikom niko nema pojma ko se krije iza tvog nika te je ok.
Malo sam citala o Kazanima i u par navrata se pominje neki Hare, e sad ne zamjeri mi sto sam to povezala sa tvojim pojavljivanjem na ovoj temi.
sto bi se haris patio, pa zar nemamo SB, DANE, 60m i naravno mnostvo crvenih koji kao da su bili uvjek ni licu mjesta dogadjanja, ali kad se jos radi o rahmetli predsjedniku e tada pogotovo znaju u koga prst uprijeti unaprijed i koje glavni krivac za sve zlo koje je u zadnjih 15 godina zadesilo ove prostore, naravno alija+SDA!
- perke
Inace ne sudjelujem u ovakvim temama... ali evoEshek wrote:@ DiplomataSaSela
Svaka cast Eshek za ovaj post.
toliko