Da istresem dusu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Janjicar

#76 Re: Da istresem dusu

Post by Janjicar »

beobasket wrote:
Janjicar wrote:

Druze, prijatelju pomiješao si babe i žabe jer se vidi iz tvojih par prošlih postova. Mi u Bosni se zalimo zato sto nemamo osnovnih ljudskih prava, nemas lijecenje normalno, nemas obrazovanje normalno... Dok ti to poredis sa Danskom u kojoj kazes kako je drug isao po svijetu zahvaljujuci Ocu i njegovim kreditima, kako se svi oblace isto i neces uspjeti ako se ne uklopis sa sistemom.

U Danskoj imas sto u BiH mozes samo sanjati Posao, redovnu platu, zdravstveno!

Ne znam da li si ti vani ali da li si svjestan da se u BiH trenutno na gradjevini radi Subotom i Nedjeljom za dnevnicu od 25 KM (Hrana nije placena, nemas zdravstvenog osiguranja, nemas prevoz) ? (Okolina Tuzle)
A koja su to osnovna prava koja tebi u Bosni manjkaju? Jer to o cemu ti pises nisu ljudska prava vec biti sposoban. Zdravstvo u Danskoj, hoces da ti pisesm kako pacijenti leze po hodnicima, kako doktorski savjet dobijes u cekaonici, kako ambulanta po noci samo prima pacijente ako prodju "test" preko telefona... kako za svako zdravstveno pitanje moras naruciti posebno vrijeme kod svog doktora i tako dalje. ZIvim u Danskoj i tvojom logikom nemam takodje ljudska prava, jer na tretmane u bolnicama se ceka i do 12 mjeseci. U manjim bolnicama nema osoblja poslje 22:00, za neke tretmane pokraj pet bolnica u krugu od 15km ipak moram ici 79km do neke druge bolnice i tako dalje. Znas sta jedu na gradjevini u Danskoj? Kutiju sa hranom koju ponesu od kuce. Ima rada i subotom, nedeljom i svetim danom. Kad smo kod plate i price, jaran neki dan isao cetri sedmice na tecaj, firma ga poslala, pod moranje. Morao potpisati papir kako tecaj = jedan mjesec rada. Racunajuci nista strano. Posao mjesec legla plata, kad 4.800 kruna manje. Kako sta, ja sve one bonuse sto normalno ima i su dio ugovora nije dobio. Iso sindikatu, nista kazu tako je nemas pravo ono ovo. U Danskoj jesu plate redovne ali cesto sef zna zaci i reci ko zeli sacuvati posao mora ici malo nize u plati. :wink: Jel osnovna ljudska prava? Kapitalizam, jel? :wink:

Jos jedno pravo ljudsko na koje imam a ti nemas je da u biblioteci moram knjigu podici samo maticnim brojem kako drzava hoce da zna sta citamo. Policajac kada ti trazi maticni broj u cim ukuca u kompjuter, moze vidjeti kada idem kod doktora, sta citam, koliko para imam na racunu i status kod policije. :)
Samo jedan primjer ti je presuda Sejdic-Finci, zatim Konjevic polje (Bosnjacki Jezik), zatim sva djeca nemaju pristup skolama ( ako nisi znao i to je osnovno ljudsko pravo prema konvenciji)

Ja sam jos gori sto se raspravljam s tobom i pokusavam da ti objasnim da je u BiH gore nego u Danskoj. Apsurd!
JThomas

#77 Re: Da istresem dusu

Post by JThomas »

džaba je sve, statistike dolaska i odlaska ne lažu...
Karabaja

#78 Re: Da istresem dusu

Post by Karabaja »

bezVolana wrote:ja sam nedavno otisla iz bosne
dok sam zivjela dolje, nisam uopce bila tuzna zbog stanja. bila sam ljuta covjece, kao ris ljuta! psovala sve po spisku grebala je... sve svima redom
a bilo mi je bolje nego dobrom dijelu naroda dolje.

sad kad sam tu gdje jesam, ne zalim odluku ni sekunde. ali me uhvati takva tuga kad vidim sta postaje moj grad i moja drzava. ako se to moze nazvati drzavom.
sve sam manje ljuta i sve vise tuzna

i nisu ovo zalopojke, niti zalim svoj odabir.. po meni, neko ko ode nema pravo da sere ljudima koji ostanu. ali meni je ovaj osjecaj tuge dosad bio nepoznat.
Pronalazim se u ovom opisu totalno.
SSemir

#79 Re: Da istresem dusu

Post by SSemir »

je*o platu i posao, stanje okolie, nervoza, bijes, isfrustriramost.., su najveci razlozi mog odlaska..mir i manjak nervoze je najvece postiguce od kako sam ovamo. u bosni mi je kafetin bio svakodnevna taleta , a ovdje sam ga zaboravio..
JThomas

#80 Re: Da istresem dusu

Post by JThomas »

kažu nema nigdje rahatluka k'o u bosni... :mrgreen:

što je donekle istina. ali nema nigdje ni tih frustracija i bijesa, a oboje suštinski potiče iz istih izvora i istog mentalnog sklopa...
GeeTnT

#81 Re: Da istresem dusu

Post by GeeTnT »

bezVolana wrote:ja sam nedavno otisla iz bosne
dok sam zivjela dolje, nisam uopce bila tuzna zbog stanja. bila sam ljuta covjece, kao ris ljuta! psovala sve po spisku grebala je... sve svima redom
a bilo mi je bolje nego dobrom dijelu naroda dolje.

sad kad sam tu gdje jesam, ne zalim odluku ni sekunde. ali me uhvati takva tuga kad vidim sta postaje moj grad i moja drzava. ako se to moze nazvati drzavom.
sve sam manje ljuta i sve vise tuzna

i nisu ovo zalopojke, niti zalim svoj odabir.. po meni, neko ko ode nema pravo da sere ljudima koji ostanu. ali meni je ovaj osjecaj tuge dosad bio nepoznat.
Sledeca faza je ravnodusnost, a odlasci u BiH sve rjedji...rjedji...na kraju ces shvatiti da je tvoja odluka o odlasku, zapravo zakasnjela jer dobijes onaj osjecaj da nikada nisi ni pripadala okruzenju koje si napustila..
stakasa

#82 Re: Da istresem dusu

Post by stakasa »

JThomas wrote:kažu nema nigdje rahatluka k'o u bosni... :mrgreen:

što je donekle istina. ali nema nigdje ni tih frustracija i bijesa, a oboje suštinski potiče iz istih izvora i istog mentalnog sklopa...
Recimo da Bosna nije za svakoga. Ne zna se svako nositi s tim. Tako da je do jedinke hoce li prevladat rahatluk ili frustracija
Njanjavi

#83 Re: Da istresem dusu

Post by Njanjavi »

Realno ako je ikad iko pisanjem zasluzio adminazu na ovom forumu, ovaj JThomas je definitivno.
Rjetko mudar i smislen forumas ocami.
stakasa

#84 Re: Da istresem dusu

Post by stakasa »

DZONPI wrote:Joj nemoj da je ja tresnem ostacu bez nje.I ja isto iso na klizanje prvo Skenderija pa onda Zetrusa vani ja meraka ubi nekog onim klizaljkama u trolejbusu,znao samo za Rock pivu i dobru trebu ostalo me zalibo ona stvar i za muslimanom srbinom jal hrvatom e podje belaj i nema tu otiso osto jednostavno me zadesilo ko te pita izranjavan izgladnio promjenio mi se opis i sto kazu tek najgore dolazi stao ko fol rat a niko neslavi djeces slavit nas 5 u kuci sa 20 maraka ostali koji Rock koji musliman daj mi da havljam gladan zeljan svega u svom tom belaju valjda iz inata kazem sebi odo se ozenit i nadjem srodnu dusu i djete dobijem zamisli sve to imo 20 maraka kad sam reko da se zenim hoce stari da me lincuje kaze jesi normalan i vidi me sad troje djece zivim na zapadu imam kucu auto para dusa se vratila na pocetno mjesto a Sarajvo odem 2-3 sedmice lafo pocne ona stara zajebancija raja ali cim se mazne prica lako je TEBI i ti folovi zaboravi se u sekundi da sam i ja najebo ali pasa nisi dugo najebo,i onda to sto kazes musliman ja nemam sekunde problema a zivim na zapadu cak mislim da komsiluk a i gdje radim i neznaju da sam musliman ljude prosto ne interesuje.Sad hodaju neke druge duse po gardu koji nemaju furku koju si ti imo ali proslo puno ljudi se mjenjaju pa i duse.
Sto bolan stavi ovu tacku u predzadnjem redu sve citam i kontam, izdrzace do kraja, u dahu, iz cuga, momacki. A ti tacku, jebo te Andric i interpunkcija
JedanOdBraceMorica

#85 Re: Da istresem dusu

Post by JedanOdBraceMorica »

Najveci problem u Bosni i Hercegovini je katastrofalna mentalna situacija stanovnika, a ne siromastvo. Ovo je posebno izrazeno u vecim gradovima (citaj 3-4 grada) gdje svaki klinac sa autom sukpljim od 5000 maraka umisli da je trkac, svako sa vise od 20 maraka u dzepu misli da je najzajebaniji mangup na svijetu itd. Licno sam bio u situaciji u jednoj zapadnoj zemlji gdje mi je na pjesackom prelazu najnormalnije stao Bentley od 150k eura, gospodin za volanom je strpljivo cekao da predjem ulicu i nastavio dalje svojim putem, dok te kod nas oni balavci iz Fiata Stila i slicnih otpada gledaju kao da si s Marsa pao, kao otkud tebi pravo da prelazis ulicu :roll:
Nad vecinom gradova u BiH je izvrsen URBICID, a najvise nad Sarajevom koje se od sjajnog bisera Evrope pretvorilo u anarhicnu getoiziranu kasabu... I ne, ja ne zalim za "bivsim Sarajlijama koji su sa brda gadjali granatama", ja zalim za zivotom u normalnoj atmosferi gdje se nije ubadalo nozevima radi 5 maraka, jer upravo takva atmosfera iz BiH sada tjera ljude koje puske i granate nisu uspjele otjerati
wewa

#86 Re: Da istresem dusu

Post by wewa »

uglavnomja wrote:
Norm wrote:
wewa wrote:u jednom cu se sloziti, a maknula odavdje nisam - bilo je lakse 92-95, nego danas.
...razumijem frustracije ali nije bilo lakse...heben je to vakat bio...sad su neke druge 'tezine', makar, nije teze danas...

mah ... tesko porediti ... ali se slazem da je u nekim svarima bilo lakse

-znali smo da se rat mora zavrsiti
-imali smo krivca, predmet mrznje

a ovo stanje nema kraja, a krivci za sadasnje stanje su ubijedili glasacko tijelo da u stvari oni i dalje brane narod od onih prvih zlocinaca :roll:

a svi znaju da kradu i saradjuju jer nema bakira bez dode :roll:
http://www.radiosarajevo.ba/kolumne/zla ... icu/256878
Znali smo ko smo, šta smo, zašto smo, a da ništa od toga nije imalo veze s mjerama kojima se mjere ljudi danas. Ni novac, ni "položaj", ni hijerarhija, odijelo ili automobil, stranka ili vjera, nisu bili najvažniji kada bi se sakupili u nekom ćumezu i pričali o najjednostavnijim životnim dogodovštinama uz zajednički san o sutra, uz ista mjerila o jučer, uz podjednake kriterije o danas. I sve je to bilo određeno istom šansom da nas sutra bude ili ne bude, bez privilegije, protekcije ili korupcije što mogu nepravedno nekome pomoći da preživi a nekoga odvesti u nepovrat.
beobasket

#87 Re: Da istresem dusu

Post by beobasket »

Janjicar wrote:
beobasket wrote:
Njanjavi wrote:Tipicni balkanski mindset, sexualna opterecenost, sta god, fataj se bataka, pa onda nastavljamo sa tim kurcenjem po bosni i kao slucajno natuknut kako vozi dobra kola.
Satrase te komplexi decko, mislim razumijem da ti to ne primjetis ali dobro istreniranom oku ne mogu promaci vjeruj.
Sto vise pises, vise kazes o sebi i svojim psiho tegobama :D

Pises gluposti. Bar sam 15 godina starij od tebe. Evo ti primjer jednog poznanika iz Bosne. Imao posao sa platom od 1.200 maraka koji je batalio jer posao ima odgovornost te je u zatvorenom prostoru. Inace lik je izmjenio vise poslova nego Italija ministara u zadnjih 50 godina. Hoce posao bez odgovornosti i ograde. Hoce posao gdje je slobodan kao ptica, gdje moze svratit u restoran, kafanu uhvatit se u neku pricu sa ne poznatima i da kuca satnica. Ima rodjaka u Finskoj. Sredi mu posao gore, ali dzaba poslje nepune godine vrati se u Bosnu, zasto upita ga. Pa znas nije to tako kako se meni cinilo, ono - ovo, reko jesi ti lezihjeb ili glup. Malo se ljutio ali sam mu rekao to sto on i brojni njemu trazite nema nigdje. Haj decko cao. Istresuj koliko hoces tu svoju dusu ali nema fajde, vec hvataj se knjige ili rada a ne pisanja 2.500 clanaka na forumu.
Ti si pravo druzeljubiv lik, jedan jaran ovo, jedan ono, jedan 'nako a drugi 'vako... koliko ih imas druze ?
Volim se druziti. Imam jarana (skolskog) u Sarajevu, ima posao u Telekomu. Niti je clan koje stranke niti ima kakve veze. Ima znanje, imao ideju, i na racun svoje sposobnosti dobio sasvim dobar posao. Nego dosta ljudi u Bosni razmislja samo o brzoj pari i laganom zivotu. Iskreno receno mislim da knjige sa naslovima poput; "Naucite strani jezik bez truda!" i "Nana zaradjuje 2.948 eura dnevno zahvaljujuci novoj metodi, " bile super hit u knjizarama.
beobasket

#88 Re: Da istresem dusu

Post by beobasket »

Janjicar wrote:
beobasket wrote:
Janjicar wrote:

Druze, prijatelju pomiješao si babe i žabe jer se vidi iz tvojih par prošlih postova. Mi u Bosni se zalimo zato sto nemamo osnovnih ljudskih prava, nemas lijecenje normalno, nemas obrazovanje normalno... Dok ti to poredis sa Danskom u kojoj kazes kako je drug isao po svijetu zahvaljujuci Ocu i njegovim kreditima, kako se svi oblace isto i neces uspjeti ako se ne uklopis sa sistemom.

U Danskoj imas sto u BiH mozes samo sanjati Posao, redovnu platu, zdravstveno!

Ne znam da li si ti vani ali da li si svjestan da se u BiH trenutno na gradjevini radi Subotom i Nedjeljom za dnevnicu od 25 KM (Hrana nije placena, nemas zdravstvenog osiguranja, nemas prevoz) ? (Okolina Tuzle)
A koja su to osnovna prava koja tebi u Bosni manjkaju? Jer to o cemu ti pises nisu ljudska prava vec biti sposoban. Zdravstvo u Danskoj, hoces da ti pisesm kako pacijenti leze po hodnicima, kako doktorski savjet dobijes u cekaonici, kako ambulanta po noci samo prima pacijente ako prodju "test" preko telefona... kako za svako zdravstveno pitanje moras naruciti posebno vrijeme kod svog doktora i tako dalje. ZIvim u Danskoj i tvojom logikom nemam takodje ljudska prava, jer na tretmane u bolnicama se ceka i do 12 mjeseci. U manjim bolnicama nema osoblja poslje 22:00, za neke tretmane pokraj pet bolnica u krugu od 15km ipak moram ici 79km do neke druge bolnice i tako dalje. Znas sta jedu na gradjevini u Danskoj? Kutiju sa hranom koju ponesu od kuce. Ima rada i subotom, nedeljom i svetim danom. Kad smo kod plate i price, jaran neki dan isao cetri sedmice na tecaj, firma ga poslala, pod moranje. Morao potpisati papir kako tecaj = jedan mjesec rada. Racunajuci nista strano. Posao mjesec legla plata, kad 4.800 kruna manje. Kako sta, ja sve one bonuse sto normalno ima i su dio ugovora nije dobio. Iso sindikatu, nista kazu tako je nemas pravo ono ovo. U Danskoj jesu plate redovne ali cesto sef zna zaci i reci ko zeli sacuvati posao mora ici malo nize u plati. :wink: Jel osnovna ljudska prava? Kapitalizam, jel? :wink:

Jos jedno pravo ljudsko na koje imam a ti nemas je da u biblioteci moram knjigu podici samo maticnim brojem kako drzava hoce da zna sta citamo. Policajac kada ti trazi maticni broj u cim ukuca u kompjuter, moze vidjeti kada idem kod doktora, sta citam, koliko para imam na racunu i status kod policije. :)
Samo jedan primjer ti je presuda Sejdic-Finci, zatim Konjevic polje (Bosnjacki Jezik), zatim sva djeca nemaju pristup skolama ( ako nisi znao i to je osnovno ljudsko pravo prema konvenciji)

Ja sam jos gori sto se raspravljam s tobom i pokusavam da ti objasnim da je u BiH gore nego u Danskoj. Apsurd!
Evo kako zive siromasni u Danskoj.
Ovo je vise dokumentarac kako opcine zaboli neka stvar u kakvim uslovima djeca zive.

Neces nista razumiti ali gledaj samo snimke kuce. Kuce gdje nema vode, grijanja i sl. I ovo nije jedinstveni slucaj vec jedan od brojnih. I hajd ti sad meni reci da ovo isto nije negdje moglo biti u Bosni. A potom hajd meni reci da ako je moguce u Bosni a ovo je iz Danske gdje ti vidis razliku?
bezVolana

#89 Re: Da istresem dusu

Post by bezVolana »

i mi u austriji smo culi kako je jebeno zivjet u danskoj.

ako nije isto ko u bosni onda je sigurno i gore.

hebote nebuloza :lol:
beobasket

#90 Re: Da istresem dusu

Post by beobasket »

bezVolana wrote:i mi u austriji smo culi kako je jebeno zivjet u danskoj.

ako nije isto ko u bosni onda je sigurno i gore.

hebote nebuloza :lol:
Nije u Danskoj jebeno nego ne tece med i mljeko. Ja sam dozivio u Bosni komentar od covjeka, koji mi kaze "mah lako je vama vi samo berete novac" i rukama docariva kako ga trgamo sa grana. I pod tom nekom zabludom ljudi u Bosni zive. Jebo Bosnu ovdje nema nista gore njegdje beru novac. Jarane evo ti grablje na moj racun i crne vrece, placam ti put, konak kod mene imas i sve sto nagrabis po parkovima i gdje ne vec za sedam dana je tvoje. Bujrum.
bezVolana

#91 Re: Da istresem dusu

Post by bezVolana »

komentare kako berem pare ignorisem, ili bacim ironiju tipa os da i tebi uberem koju hiljadu. radom sam ovdje dogurala, ja to znam, ostalo me ne zanima.
ali to da je na zapadu jednako, ili cak slicno kao u bosni je nebuloza druze ! cista nebuloza !

medjutim ja nemam ni vremena ni zivaca da tebi objasnjavam zasto i sta, tako da, ti si to bas fino postavio sebi u glavi neka te tu gdje jesi (mentalno) :thumbup:

sad bar u bosni znaju da ne ganjaju da idu za dansku, sigurno su svi zahvalni :lol:
Njanjavi

#92 Re: Da istresem dusu

Post by Njanjavi »

Pa koliko snova ovaj meni konta srusit ovdje, juce mi rece ne postoji enterprajz i holodeck, danas mi rece da ne postoji drvo u danskoj na kojem niche kesh, pa zasto si tako okrutan prema nama, zasto nam to radis i rusis snove!
Zasto nas tako mrzis covjece! :lol:
Njanjavi

#93 Re: Da istresem dusu

Post by Njanjavi »

bezVolana wrote:komentare kako berem pare ignorisem, ili bacim ironiju tipa os da i tebi uberem koju hiljadu. radom sam ovdje dogurala, ja to znam, ostalo me ne zanima.
ali to da je na zapadu jednako, ili cak slicno kao u bosni je nebuloza druze ! cista nebuloza !

medjutim ja nemam ni vremena ni zivaca da tebi objasnjavam zasto i sta, tako da, ti si to bas fino postavio sebi u glavi neka te tu gdje jesi (mentalno) :thumbup:

sad bar u bosni znaju da ne ganjaju da idu za dansku, sigurno su svi zahvalni :lol:
:lol: :lol: :lol:
beobasket

#94 Re: Da istresem dusu

Post by beobasket »

Poznam nekoliko ljudi u Bosni, u Sarajevau ali i drugim gradovima, i isti imaju sve sto ljudi imaju na zapadu. Posao, solidnu, cak u nekim primjerima i super platu, idu na odmor gdje pozele ne svaki dan ali kad su termini, zimi skijanje, ljeti suncanje. Voze bolja auta nego vecina u Danskoj, imaju svoju kucu, imaju vocnjak i sta njma manjka? Nista. Niti sam iste ikada cuo kako kukaju.

Jel mislis da jednoj cistacici u Austriji ili Danskoj, koja potrosi zasigurno 60% svoje plate (ako ne malo jace) na osnovne racune a od ostatka trosi na hranu i odjecu po starinarnicama i tako od mjeseca do mjeseca nije bas sve tako bajno.

Ja sam cuo kako u Austriji imate neku prodavnicu koja je iskljucivo namjenjena za ljude ja jako jako losim financiskim statusom. Ako je istina, zato imate takau ponudu?
bezVolana

#95 Re: Da istresem dusu

Post by bezVolana »

brate dragi, u svakoj drzavi ce doktor i iznenjer bolje izvjeti od cistacice
o cemu mi ovdje pricamo ?!
cistacica u bosni zivi bolje od cistacice u austriji kazes ? mozda, ali cistacica u bh telekomu.
aman.

ne znam sto se raspravljam. odo brati ove pare eno rodila jedna grana
Njanjavi

#96 Re: Da istresem dusu

Post by Njanjavi »

Fakat ne kontam njegovu logiku, zna ljude koji su se snasli, trudili, stvorili sebi nesto, putuju, zive normala, i zbog toga njemu je neshvatljivo da ima raje koja nema sta da jede, nema posla, nema ljudska prava.
Jos samo da mi kaze kako trudnice otpustaju i u danskoj cim zatrudne bez ikakvih posljedica i beneficija pa da majki kazem da sta prouci za jadne dance, mozda i kakav konvoj da organizujemo sa humanitarnom pomoci :roll:
bezVolana

#97 Re: Da istresem dusu

Post by bezVolana »

imam i ja jednu jaranicu zivi u danskoj, moracu joj se javiti da joj kazem da mi je zao sto je u tako losoj situaciji, nisam znala :sad:
stakasa

#98 Re: Da istresem dusu

Post by stakasa »

beobasket wrote:Poznam nekoliko ljudi u Bosni, u Sarajevau ali i drugim gradovima, i isti imaju sve sto ljudi imaju na zapadu. Posao, solidnu, cak u nekim primjerima i super platu, idu na odmor gdje pozele ne svaki dan ali kad su termini, zimi skijanje, ljeti suncanje. Voze bolja auta nego vecina u Danskoj, imaju svoju kucu, imaju vocnjak i sta njma manjka? Nista. Niti sam iste ikada cuo kako kukaju.

Jel mislis da jednoj cistacici u Austriji ili Danskoj, koja potrosi zasigurno 60% svoje plate (ako ne malo jace) na osnovne racune a od ostatka trosi na hranu i odjecu po starinarnicama i tako od mjeseca do mjeseca nije bas sve tako bajno.

Ja sam cuo kako u Austriji imate neku prodavnicu koja je iskljucivo namjenjena za ljude ja jako jako losim financiskim statusom. Ako je istina, zato imate takau ponudu?
Na ovom je forumu samo zviz bio ovako nedokazan
beobasket

#99 Re: Da istresem dusu

Post by beobasket »

Njanjavi wrote:Pa koliko snova ovaj meni konta srusit ovdje, juce mi rece ne postoji enterprajz i holodeck, danas mi rece da ne postoji drvo u danskoj na kojem niche kesh, pa zasto si tako okrutan prema nama, zasto nam to radis i rusis snove!
Zasto nas tako mrzis covjece! :lol:
Nije da te mrzim vec prstani igrati na katu sazaljenja. To su gluposti.

Dijaspora 90%

U cetri oka:
Dijaspora sa domacinom (nebitno bio to Austrijanac, Danac ili Belgijanac)
Mi u Bosni znas vako nako, u Bosni je sve vako (pozitivno)
Dijaspora sa dijasporom (nebitno bilo to u Austriji, Danskoj ili Belgiji)
Ja kupio plac ovdje, ja gradim kucu tu, razmisljam o stanu, ima li sta za investicije (laganje do mile volje)
Dijaspora sa nekim u Bosni (nebitno bilo to u Sarajevu, Mostaru ili Tuzli)
Morate vako, morate nako vidis kod nas je vako nako (predavanjeu prazno kako njegov uspjeh temelji na rent-a-car filozofiji
Dijaspora sa dijasporom u Bosni (nebitno bilo to u Sarajevu, Mostaru ili Tuzli)
Nema puno price vecinom dokazivanje ili glasno pricanje ima se moze se vidite nas (u vecini slucaja oficielni spozor potrosacki kredit sa kamatom od 8 % , a pastete nisu spomenuli)

I nadjem se ja kazem ti istinu i onda pocnes o snovima. Snovi nebi bilo snovi da nisu snovi, a svi znamo sta su snovi. Suplja prica.
bezVolana

#100 Re: Da istresem dusu

Post by bezVolana »

nije sazaljenje buraz, ironija, to je bila ironija
Post Reply