I ako hoće bit Konst'tutivan mora barem jednu voćku pojest, ako ništa onda blizu mezarjaNjanjavi wrote:Jab da mi pisemo peticiju, pod hitno da se moketu oduzme drzavljanstvo!
Da istresem dusu
- edo_79
#326 Re: Da istresem dusu
- Njanjavi
- Connaisseur Karlin
#328 Re: Da istresem dusu
ja to nisma nikad vidjelaNjanjavi wrote:To je fakat karakteristicno za Bosnu, koje god groblje ima puno je vocki, jal jabuka jal sljiva, ni sam ne znam kako i zasto
-
belfy
#329 Re: Da istresem dusu
to je jako jednostavno pojasniti kontra-tezom:Njanjavi wrote:Nisam bas njegova, par godina sam mladji, al tu je to nedje.belfy wrote:ja bih da pitam kako ti sa edom ispadas generacija?Njanjavi wrote:Imas ti edo pravo u mnogim stvarima sto se toga tice, sve je to realno i stoji al ne mozes gledat njihove furke kroz prizmu nashe, jednostavno se drustvo mjenja toliko rapidno.
Druga stvar sto se tice postovanja njih prema nama, iskreno pričajući nasa generacija i stariji od nas imam osjecaj da i ne zasluzujemo to postovanje jer smo realno losh uticaj na njih i društvo.
Postovanje se danas zasluzuje, nema vise ko u nasa doba, ma kakav bio debil matori samo jer je stariji morao si ga postovat.
Meni je ovo danas nekako i ljepse sto se toga tice, postovanje zasluzi i dobit ces ga, al na guzove vise samo jer si stariji jok jok.
a to da stariji trebaju zasluziti postivanje mladjih je malo smijesno. oni puno prije mogu ocijeniti kako ce sa mladjima, nego obratno. i to iz mnostva razloga. tako da je opravdano kada mladji ocjenjuje starijeg sta zasluzuje je dosta nakaradno, opet iz mnostva razloga. naravno, postoje izuzeci (na obe strane), ali oni su to sto im i samo ime kaze.
Btw sto je nakaradno kralju kada mladja raja konta svojom glavom sto se toga tice?
Daj par primjera bgti, da cujem sto je nakaradno toliko?
sto je to nakaradno ako starija raja konta svojom glavom? (necu ni pomenudi iskustvo)
ostalo sam sve rekao u prijasnjem postu. probaj reci svom ocu ili dedi da treba da zasluzi tvoje postovanje...ne ide, jebiga. opet da ponovim: postoje izuzeci (na obe strane), ali oni su to sto im i samo ime kaze - izuzeci...