Da istresem dusu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

edo_79

#301 Re: Da istresem dusu

Post by edo_79 »

mO k3 wrote:Odes ljeti na kupanje na rijeku pa ne jedes po citav dan , prodjes pored nekog sljivika pa jedes one zelen sljive , jabuke ako neko donese pecenjaka upalis vatru pa ih ispeces ....
Dođeš s kupanja, tačnije dopužeš jer je voda sve iz tebe izvukla. Lopte igrat na poligonu pored mezarja a jabuke u po istog, uskočiš preko ograde, nabereš jabuka, obriši rukom i trpaj! A o pečenjcima da i ne pričamo :D
supercali

#302 Re: Da istresem dusu

Post by supercali »

Ovdje treba istresti rafal a ne dusu
mO k3

#303 Re: Da istresem dusu

Post by mO k3 »

edo_79 wrote:
mO k3 wrote:Odes ljeti na kupanje na rijeku pa ne jedes po citav dan , prodjes pored nekog sljivika pa jedes one zelen sljive , jabuke ako neko donese pecenjaka upalis vatru pa ih ispeces ....
Dođeš s kupanja, tačnije dopužeš jer je voda sve iz tebe izvukla. Lopte igrat na poligonu pored mezarja a jabuke u po istog, uskočiš preko ograde, nabereš jabuka, obriši rukom i trpaj! A o pečenjcima da i ne pričamo :D
:thumbup: Odakle si rodom?
supercali

#304 Re: Da istresem dusu

Post by supercali »

mO k3 wrote:
edo_79 wrote:
Cini mi se da je iz bolnice rodom
mO k3

#305 Re: Da istresem dusu

Post by mO k3 »

@supercali ha , ha , ha ....... znam ja da ti to mozes bolje , de ponovo :)
edo_79

#306 Re: Da istresem dusu

Post by edo_79 »

mO k3 wrote:
edo_79 wrote:
Rođen u bolnici Sv. Apostol Luka u Doboju, a inače iz Maglaja :mrgreen:
Njanjavi

#307 Re: Da istresem dusu

Post by Njanjavi »

Nemate pojma koji je luxuz i merak bio zivjet u crkvicama, ispod crkvickog brda.
Puno vocnjaka, basti, put za smetove, nije me vikend mogo ofulat da nismo na smetove pjehe, machje oci obavezno obic, pa precicama do smetova.
Kako zora cikne tako pravac brdo, a brdo od pocetka do kraja puno kupina kraj puta, dok dodjes do groblja sav si izranjavan, krvav, umazan kupinama, isflekan.
Nema drveta i vocke koju zmireci ne znas gdje je i sta je.
Pa baste iznad kalena, paradajzi ko macje glave, cvekle prjesne znali zderat dok sav ne budes ofarban u crveno, kruske, bjele sljive kod baba stoje, jabuke ispod brankicha, sljive kod cobera, dudovi, ma joj crkvicko brdo me odhranilo maltene u ratu i poslije.
Danas me ladno depresija safata kad se gore popnem, kako unakazise to mjesto pleme im jbem svima djuture.
edo_79

#308 Re: Da istresem dusu

Post by edo_79 »

Njanjavi wrote:Nemate pojma koji je luxuz i merak bio zivjet u crkvicama, ispod crkvickog brda.
Puno vocnjaka, basti, put za smetove, nije me vikend mogo ofulat da nismo na smetove pjehe, machje oci obavezno obic, pa precicama do smetova.
Kako zora cikne tako pravac brdo, a brdo od pocetka do kraja puno kupina kraj puta, dok dodjes do groblja sav si izranjavan, krvav, umazan kupinama, isflekan.
Pa baste iznad kalena, paradajzi ko macje glave, cvekle prjesne znali zderat dok sav ne budes ofarban u crveno, kruske, bjele sljive kod baba stoje, jabuke ispod brankicha, sljive kod cobera, dudovi, ma joj crkvicko brdo me odhranilo maltene u ratu i poslije.
Danas me ladno depresija safata kad se gore popnem, kako unakazise to mjesto pleme im jbem svima djuture.
Pa voziš Rog BMX ili Pony, nabaviš sebi dva mačja oka i glavni si među rajom, lopte do iznemoglosti po principu ''pobjednik ostaje'' pa košarke. U kino kad odeš to ti je ko na hadž da si otiš'o, Rambo tek počeo se prikazivati, ma jarane to sijeva na sve strane, poslije prepričavanje u školi do iznemoglosti, a sad ova djeca, sve je to da Bog dragi sačuva i sakloni.
Njanjavi

#309 Re: Da istresem dusu

Post by Njanjavi »

edo_79 wrote:
Njanjavi wrote:Nemate pojma koji je luxuz i merak bio zivjet u crkvicama, ispod crkvickog brda.
Pa voziš Rog BMX ili Pony, nabaviš sebi dva mačja oka i glavni si među rajom, lopte do iznemoglosti po principu ''pobjednik ostaje'' pa košarke. U kino kad odeš to ti je ko na hadž da si otiš'o, Rambo tek počeo se prikazivati, ma jarane to sijeva na sve strane, poslije prepričavanje u školi do iznemoglosti, a sad ova djeca, sve je to da Bog dragi sačuva i sakloni.
Ma cuj, nisam pobornik te teze i klisea danasnja djeca vakva nakva, svaka generacija ima svoj put i svoju furku.
Niko mi ne moze rec da i mi ne bi bili mali zombiji da smo imali kompjutere i internet u tim godinama.
Jebajiga ni klincima danas nije lako u neku ruku, a u neku im je x puta lakse i ljepše nego nama, samo sto jbga, sve to ima pozitivne i negativne strane.
Ja na mladjariji primjecujem dosta nekog manjka sabura, valjda naviklo sve odma, sve na dodir prsta, nemaju neke realne saburli, realan zivot alate da shvate kako ne mozes sve odma kad pozelis imat.
Gledam buraza 96to godiste kako samo histerise kad ne ide po njegovom dok igra video igrice recemo, a takvo se ponasanje prelije i u realu na neki nacin.
Jednostavno nemaju alate za sabur, nemaju nekog strpljenja za saburluk vec daj sve cim pozelim i zamislim, mora imat i nema price.
I onda kad malo porastu, pa ih reala satare, ni njima nije lako u neku ruku skinut te po defoultu natakarene ruzicaste naocale sa blentare.
edo_79

#310 Re: Da istresem dusu

Post by edo_79 »

Njanjavi wrote:Ma cuj, nisam pobornik te teze i klisea danasnja djeca vakva nakva, svaka generacija ima svoj put i svoju furku.
Niko mi ne moze rec da i mi ne bi bili mali zombiji da smo imali kompjutere i internet u tim godinama.
Jebajiga ni klincima danas nije lako u neku ruku, a u neku im je x puta lakse i ljepše nego nama, samo sto jbga, sve to ima pozitivne i negativne strane.
Ja na mladjariji primjecujem dosta nekog manjka sabura, valjda naviklo sve odma, sve na dodir prsta, nemaju neke realne saburli, realan zivot alate da shvate kako ne mozes sve odma kad pozelis imat.
Gledam buraza 96to godiste kako samo histerise kad ne ide po njegovom dok igra video igrice recemo, a takvo se ponasanje prelije i u realu na neki nacin.
Jednostavno nemaju alate za sabur, nemaju nekog strpljenja za saburluk vec daj sve cim pozelim i zamislim, mora imat i nema price.
I onda kad malo porastu, pa ih reala satare, ni njima nije lako u neku ruku skinut te po defoultu natakarene ruzicaste naocale sa blentare.
Prijatelju hoću da ti kažem da se to sve nešto zatvorilo, il su kući bulje u laptope, tablet, il su u gradu na kafi njih 4 svako u svoj tel gleda.... imali smo i mi televizore, al opet se pucalo i fudbala, i išlo u pečenjke, jabuke, kruške, razumiješ.

Onda drugačiji je odgoj danas, ja prije od starijeg kad popasem čvoku il nogu u dupe ne smiješ reć starom da si bio bjen, jer valja bit bjen opet, a ovo danas, ni poštivanja starijih, ni kulture, ja mislim da im je najveća kazna kad im kažeš ''nemožeš to dobiti a ono ovako :shock: '' upravo jer su navikli da im je sve na izvol'te (ČAST IZUZECIMA KOJIH JE JAKO MALO)
sunceKOtepsija

#311 Re: Da istresem dusu

Post by sunceKOtepsija »

supercali wrote:Ovdje treba istresti rafal a ne dusu
:lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#312 Re: Da istresem dusu

Post by Tomahawk11 »

Objasnjenje je jednostavno: linija manjeg otpora.
Jesmo mi mozda imali, ali danasnja djeca bukvalno imaju sve.
I sto bi se neko igrao na igralistu, kad sve to moze kuci. Sve imaju, al bas sve.
Mene sve to asocira na onaj film Idiokracy, bukvalno idemo u tom smjeru :roll:
Njanjavi

#313 Re: Da istresem dusu

Post by Njanjavi »

Imas ti edo pravo u mnogim stvarima sto se toga tice, sve je to realno i stoji al ne mozes gledat njihove furke kroz prizmu nashe, jednostavno se drustvo mjenja toliko rapidno.
Druga stvar sto se tice postovanja njih prema nama, iskreno pričajući nasa generacija i stariji od nas imam osjecaj da i ne zasluzujemo to postovanje jer smo realno losh uticaj na njih i društvo.
Postovanje se danas zasluzuje, nema vise ko u nasa doba, ma kakav bio debil matori samo jer je stariji morao si ga postovat.
Meni je ovo danas nekako i ljepse sto se toga tice, postovanje zasluzi i dobit ces ga, al na guzove vise samo jer si stariji jok jok.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#314 Re: Da istresem dusu

Post by KatarinaKosaca »

Naravno da bi ti dusa bila mirnija da si ostao u Sarajevu. Ne kontam, sto pkaces po noci? Za klizaljkama?
belfy

#315 Re: Da istresem dusu

Post by belfy »

Njanjavi wrote:Imas ti edo pravo u mnogim stvarima sto se toga tice, sve je to realno i stoji al ne mozes gledat njihove furke kroz prizmu nashe, jednostavno se drustvo mjenja toliko rapidno.
Druga stvar sto se tice postovanja njih prema nama, iskreno pričajući nasa generacija i stariji od nas imam osjecaj da i ne zasluzujemo to postovanje jer smo realno losh uticaj na njih i društvo.
Postovanje se danas zasluzuje, nema vise ko u nasa doba, ma kakav bio debil matori samo jer je stariji morao si ga postovat.
Meni je ovo danas nekako i ljepse sto se toga tice, postovanje zasluzi i dobit ces ga, al na guzove vise samo jer si stariji jok jok.
ja bih da pitam kako ti sa edom ispadas generacija?
a to da stariji trebaju zasluziti postivanje mladjih je malo smijesno. oni puno prije mogu ocijeniti kako ce sa mladjima, nego obratno. i to iz mnostva razloga. tako da je opravdano kada mladji ocjenjuje starijeg sta zasluzuje je dosta nakaradno, opet iz mnostva razloga. naravno, postoje izuzeci (na obe strane), ali oni su to sto im i samo ime kaze.
Njanjavi

#316 Re: Da istresem dusu

Post by Njanjavi »

belfy wrote:
Njanjavi wrote:Imas ti edo pravo u mnogim stvarima sto se toga tice, sve je to realno i stoji al ne mozes gledat njihove furke kroz prizmu nashe, jednostavno se drustvo mjenja toliko rapidno.
ja bih da pitam kako ti sa edom ispadas generacija?
a to da stariji trebaju zasluziti postivanje mladjih je malo smijesno. oni puno prije mogu ocijeniti kako ce sa mladjima, nego obratno. i to iz mnostva razloga. tako da je opravdano kada mladji ocjenjuje starijeg sta zasluzuje je dosta nakaradno, opet iz mnostva razloga. naravno, postoje izuzeci (na obe strane), ali oni su to sto im i samo ime kaze.
Nisam bas njegova, par godina sam mladji, al tu je to nedje.
Btw sto je nakaradno kralju kada mladja raja konta svojom glavom sto se toga tice?
Daj par primjera bgti, da cujem sto je nakaradno toliko?
Connaisseur Karlin

#317 Re: Da istresem dusu

Post by Connaisseur Karlin »

edo_79 wrote:
:shock: :lol:
Njanjavi

#318 Re: Da istresem dusu

Post by Njanjavi »

To je fakat karakteristicno za Bosnu, koje god groblje ima puno je vocki, jal jabuka jal sljiva, ni sam ne znam kako i zasto :-D
edo_79

#319 Re: Da istresem dusu

Post by edo_79 »

Njanjavi wrote:To je fakat karakteristicno za Bosnu, koje god groblje ima puno je vocki, jal jabuka jal sljiva, ni sam ne znam kako i zasto :-D
Praktično.... ko će ići kući da jede, preskoči ogradu, hop u mezarje, naberi voćki i UDRI! :lol: :lol: :lol: :lol:
mO k3

#320 Re: Da istresem dusu

Post by mO k3 »

edo_79 wrote:
Njanjavi wrote:To je fakat karakteristicno za Bosnu, koje god groblje ima puno je vocki, jal jabuka jal sljiva, ni sam ne znam kako i zasto :-D
Praktično.... ko će ići kući da jede, preskoči ogradu, hop u mezarje, naberi voćki i UDRI! :lol: :lol: :lol: :lol:
ja nikada nisam jeo voce iz mezarja...
Njanjavi

#321 Re: Da istresem dusu

Post by Njanjavi »

Jab da mi pisemo peticiju, pod hitno da se moketu oduzme drzavljanstvo! :lol:
edo_79

#322 Re: Da istresem dusu

Post by edo_79 »

mO k3 wrote:
edo_79 wrote:
ja nikada nisam jeo voce iz mezarja...
Kakav si ti Bosanac matere ti :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:
mO k3

#323 Re: Da istresem dusu

Post by mO k3 »

Njanjavi wrote:Jab da mi pisemo peticiju, pod hitno da se moketu oduzme drzavljanstvo! :lol:
:lol: :thumbup:
hahhahah

Edo79 :)
edo_79

#324 Re: Da istresem dusu

Post by edo_79 »

mO k3 wrote:
Njanjavi wrote:Jab da mi pisemo peticiju, pod hitno da se moketu oduzme drzavljanstvo! :lol:
hahhahah

Zezam se malo ..... mojne haterit
mO k3

#325 Re: Da istresem dusu

Post by mO k3 »

edo_79 wrote:
mO k3 wrote:
hahhahah

Zezam se malo ..... mojne haterit
:thumbup: ma opusteno buraz
Post Reply