Da istresem dusu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
beobasket

#101 Re: Da istresem dusu

Post by beobasket »

Njanjavi wrote:Fakat ne kontam njegovu logiku, zna ljude koji su se snasli, trudili, stvorili sebi nesto, putuju, zive normala, i zbog toga njemu je neshvatljivo da ima raje koja nema sta da jede, nema posla, nema ljudska prava.
Jos samo da mi kaze kako trudnice otpustaju i u danskoj cim zatrudne bez ikakvih posljedica i beneficija pa da majki kazem da sta prouci za jadne dance, mozda i kakav konvoj da organizujemo sa humanitarnom pomoci :roll:
Koja kontradikcija. :D

Kakve veze imaju ove sto znam sto su snasli se i koje opisujes, za koje kazes kako nemaju ljudska prava. Svi su u Bosni. Znaci za tebe biti smotan za naci sebi posao je manjak ljudskih prava? Na zapadu nije jugoslovenski socijalizam gdje svakoga ceka crveni tepih i posao poslje skole, eto ako nisi znao.
paladinka

#102 Re: Da istresem dusu

Post by paladinka »

beobasket wrote:
Njanjavi wrote:Fakat ne kontam njegovu logiku, zna ljude koji su se snasli, trudili, stvorili sebi nesto, putuju, zive normala, i zbog toga njemu je neshvatljivo da ima raje koja nema sta da jede, nema posla, nema ljudska prava.
Jos samo da mi kaze kako trudnice otpustaju i u danskoj cim zatrudne bez ikakvih posljedica i beneficija pa da majki kazem da sta prouci za jadne dance, mozda i kakav konvoj da organizujemo sa humanitarnom pomoci :roll:
Koja kontradikcija. :D

Kakve veze imaju ove sto znam sto su snasli se i koje opisujes, za koje kazes kako nemaju ljudska prava. Svi su u Bosni. Znaci za tebe biti smotan za naci sebi posao je manjak ljudskih prava? Na zapadu nije jugoslovenski socijalizam gdje svakoga ceka crveni tepih i posao poslje skole, eto ako nisi znao.
Dosadni ste vise sa tim crvenim tepih i da ljudi misle da ih tamo ceka posao , ali bas dosadni . Jer malo je njih da tako ramisljaju , vrlo malo, pa jer ti mislis da se ljudi ne mogu informisati .
Njanjavi

#103 Re: Da istresem dusu

Post by Njanjavi »

Ok kralju, znaci na osnovu tih tvojih poznanika ti projeciras na cjelokupni bosanski populus kako su se oni snasli da je moguce da se snadje bilo ko, u Bosni, jel to zelis reci.
Ok druze, otvorio si mi oci.
Stvarno sam zivjeo u mraku dok ne procitah tebe.
Mogu li ti se zahvaliti :roll:
I izvinjavam se u ime toliko smotane raje u Bosni, stvarno nam nije bila namjera da te nasekiramo, niti da gubis san zbog nas.
Halali ako ikako mozes :lol:
bezVolana

#104 Re: Da istresem dusu

Post by bezVolana »

ne konta lik da su ljudi razliciit i da se radjaju u razlicitim okruzenjima i sa razlicitim predispozicijama i mogucnostima
svasta :-)
beobasket

#105 Re: Da istresem dusu

Post by beobasket »

paladinka wrote: Dosadni ste vise sa tim crvenim tepih i da ljudi misle da ih tamo ceka posao , ali bas dosadni . Jer malo je njih da tako ramisljaju , vrlo malo, pa jer ti mislis da se ljudi ne mogu informisati .
Ne ali ocigledno pojedinima biti smotan za naci posao je isto kao ne imati ljudska prava. Pa po toj osnovi nebi iskljucio da ipak je brojka veca nego ocekivana koja bas misli kako tamo negdje steru crvene tepihe. Doduse jedu meni jednom za rodjenan prostrli crveni tepih pred ulaz ali kasnje sam skontao kako je ministar gospodarstva i razvoja dolazio u posjetu na moj rodjendan pa zato su imali crveni tepih pred ulazom. Ali za trenutak sam leprso kroz ulaz u firmu kao Dumbo usima.
Last edited by beobasket on 17/03/2017 13:35, edited 1 time in total.
Njanjavi

#106 Re: Da istresem dusu

Post by Njanjavi »

bezVolana wrote:ne konta lik da su ljudi razliciit i da se radjaju u razlicitim okruzenjima i sa razlicitim predispozicijama i mogucnostima
Nema tu price bona, svako ko nema posla je smotan, bezobrazan i lijen, i jab da mi prirodnu selekciju malo poguramo sto se tice te lijene stoke.
Ako nista malo eugeniku da aktiviramo i te lijene gene odstranimo iz genetskog bazena Bosne, pajel :roll:
beobasket

#107 Re: Da istresem dusu

Post by beobasket »

bezVolana wrote:ne konta lik da su ljudi razliciit i da se radjaju u razlicitim okruzenjima i sa razlicitim predispozicijama i mogucnostima
Isto kao kao i u svakoj drugoj drzavi. Po ovom pitanju Bosna ne odskace niti koliko je 0,1 %
paladinka

#108 Re: Da istresem dusu

Post by paladinka »

beobasket wrote:
paladinka wrote: Dosadni ste vise sa tim crvenim tepih i da ljudi misle da ih tamo ceka posao , ali bas dosadni . Jer malo je njih da tako ramisljaju , vrlo malo, pa jer ti mislis da se ljudi ne mogu informisati .
Ne ali ocigledno pojedinima biti smotan za naci posao je isto kao ne imati ljudska prava. Pa po toj osnovi nebi isljucio da ipak je brojka veca nego ocekivana koja bas misli kako tamo negdje steru crvene tepihe. Doduse jedu meni jednom za rodjenan prostrli crveni tepih ped ulaz ali kasnje sam skontako kako je ministar financija dolazio u posjetu na moj rodjendan pa zato su imali crveni tepih ped ulazom. Ali za trenutak sam leprso kroz ulaz u firmu kao Dumbo usima.
Pa hajd ti otidji na pola godine u Bosnu , pa si trazi posao , pa napisi raport na koliko mjesta ce biti pozvan .
stakasa

#109 Re: Da istresem dusu

Post by stakasa »

beobasket wrote:
Ne ali ocigledno pojedinima biti smotan za naci posao je isto kao ne imati ljudska prava. Pa po toj osnovi nebi isljucio da ipak je brojka veca nego ocekivana koja bas misli kako tamo negdje steru crvene tepihe. Doduse jedu meni jednom za rodjenan prostrli crveni tepih ped ulaz ali kasnje sam skontako kako je ministar financija dolazio u posjetu na moj rodjendan pa zato su imali crveni tepih ped ulazom. Ali za trenutak sam leprso kroz ulaz u firmu kao Dumbo usima.
Sada vise nema nikakve sumnje - ZVIZ IS BACK
Dobro nam dosao!
bezVolana

#110 Re: Da istresem dusu

Post by bezVolana »

Njanjavi wrote:
Nema tu price bona, svako ko nema posla je smotan, bezobrazan i lijen, i jab da mi prirodnu selekciju malo poguramo sto se tice te lijene stoke.
Ako nista malo eugeniku da aktiviramo i te lijene gene odstranimo iz genetskog bazena Bosne, pajel :roll:
isto tako ko nema para da plati korumpiranog doktora (a vecina ih je korumpirana nazalost) i ne zasluzuje da zivi
ko nema policiju da plati da izadje iz zatvora i treba ici u zatvor
ko nema veze na fakultetu i ko ne moze platiti profesora da polozi ispit i ne teba ga polagat
i tako

na stranu to. za mene je najveci problem bio mentalitet. zato sam otisla. sto je cilj vecini mladih samo da se uhljebe u drazvnoj firmi i ne rade nista cijeli zivot. obrazovanje je na jaaako niskim granama, od osnovne skole pa nadalje. djecu poducavaju debili. reforme obrazovanja se desavaju samo ako treba oprat pare za nove udzbenike. isto tako, toj djeci je glavno kako da prepisu i da se provuku a da nista ne nauce .. itd itd
ako je obrazovanje u k..., a jeste, sta ocekivati od buducnosti?
beobasket

#111 Re: Da istresem dusu

Post by beobasket »

paladinka wrote:
beobasket wrote:
Pa hajd ti otidji na pola godine u Bosnu , pa si trazi posao , pa napisi raport na koliko mjesta ce biti pozvan .
Nisam probao biti duze od dva mjeseca a takdoje isto traziti posao, ali kada bi siguran sam da bi za pola godine nasao sebi posao. Imam skolu, znanje radno, znam jezike, zasto ne. Sta je tu tesko, napisati CV i motivaciju za poziciju ili otici pokucati na vrata i predati CV ili ogasiti se na oglas. Najlaske je kukati. Jedino opravdano kukanje je kada kukas na vrijeme i los TV program. Ostalo je pljuni u sake pa ozezi.
JThomas

#112 Re: Da istresem dusu

Post by JThomas »

stakasa wrote:
Dobro nam dosao!
to je to.
sarayewo

#113 Re: Da istresem dusu

Post by sarayewo »

@beobasket - hajde ne pretjeruj... Kao da ne pricas o zemlji u kojoj je strasna stopa nezaposlenosti, u kojoj poslodavci (cast izuzetcima) koriste rupe u zakonu i nepostojanje sistema da vedre i oblace nad svojim zaposlenicima, gdje se vrijednost mjeri manguplukom i bezobrazlukom a ne kulturom...

Sve super, imas znanje, iskustvo, CV, jezike... u drzavnim firmama sve to apsolutno nije relevantno, pa da njih prekrizimo. Odes u privatni sektor i imas 50/50 sansu da ce ti sef, sefov sef ili vlasnik piti mozak na slamku, da ces kad prvi put stanes nekom na zulj dobiti nogu bez prezanja (i bez otpremnine) jer takvih kao ti ima koliko hoces.

Bio, probao i otisao.

P.S. Glede pocetnog posta i teme, ja cu samo kulturno zamoliti da oni koji nisu bili u ratu ne govore kako je njima bilo gore jer su se morali uciti novi jezik, kulturu i okruzenje nego nama koji smo morali uciti razliku izmedju zvuka haubice i minobacaca, kojim ulicama smijes hodati a kojim ne, i gdje ima vode koju oni s brda ne mogu zavrnuti... Hvala.
beobasket

#114 Re: Da istresem dusu

Post by beobasket »

sarayewo wrote:@beobasket - hajde ne pretjeruj... Kao da ne pricas o zemlji u kojoj je strasna stopa nezaposlenosti, u kojoj poslodavci (cast izuzetcima) koriste rupe u zakonu i nepostojanje sistema da vedre i oblace nad svojim zaposlenicima, gdje se vrijednost mjeri manguplukom i bezobrazlukom a ne kulturom...

Sve super, imas znanje, iskustvo, CV, jezike... u drzavnim firmama sve to apsolutno nije relevantno, pa da njih prekrizimo. Odes u privatni sektor i imas 50/50 sansu da ce ti sef, sefov sef ili vlasnik piti mozak na slamku, da ces kad prvi put stanes nekom na zulj dobiti nogu bez prezanja (i bez otpremnine) jer takvih kao ti ima koliko hoces.

Bio, probao i otisao.

P.S. Glede pocetnog posta i teme, ja cu samo kulturno zamoliti da oni koji nisu bili u ratu ne govore kako je njima bilo gore jer su se morali uciti novi jezik, kulturu i okruzenje nego nama koji smo morali uciti razliku izmedju zvuka haubice i minobacaca, kojim ulicama smijes hodati a kojim ne, i gdje ima vode koju oni s brda ne mogu zavrnuti... Hvala.
Isto kao da nisi u stanju guzicom (kako ovdje kazemo) zatvoriti vrata u nekoj drugoj drzavi. Sve sto si opisao moze se isto dogoditi bilo gdje u svijetu u bilo kojem gradu, drzavi i tako dalje. Kod mene u firmi kada bi ja dao prijedlog o tebi kao radniku sutra bi dobio posao, poslaji CV bez da spomenes da poznajes nekoga u firmi, dzabe si pisao. Imao ti tri doktorata, dzaba ti je. Alternativa je kad dodju poljaci pa jih ja moram pregeldati svako malo kako sta sa njima. Isto kakvi robovi dodju u grupi a zaposljeni negdje u Poljskoj imaju poljsku satnicu.

Sljedece sto cu napisati povodom ove teme je cisto moje misljenje. Bolje u Bosni biti portir nego prati guzove starcima u Njemackoj, jer ta govna za koja si placen u Njemackoj sigurno nisu vrijeda, jer cinjenica je da neces moci napraviti ono kao gastarbajteri u doba Jugoslavije, jer bi Konvertibilna Marka morala klecati u malo vecim apoenima nego sto je, a svi znamo kako se gleda na stvari u Bosni ali ne samo tu vec i kod susjeda sa ljeva i desna. Nebi bio Balkan Balkan da prioritet ima dokazivanje.
stakasa

#115 Re: Da istresem dusu

Post by stakasa »

JThomas wrote:
stakasa wrote:
Dobro nam dosao!
to je to.
Ima li ova socioloska pojava neko ime, da covjek ima potrebu za nekoliko identiteta?
I gledaj ti samo koliki je on poso ulozio, od promjene vokabulara, imena, opusa itd. Znam ja da to ne moze vjecno, vratice se on na staro ali me zivo interesuje sta pokrece takve ljude
wewa

#116 Re: Da istresem dusu

Post by wewa »

stakasa wrote:
JThomas wrote:
stakasa wrote:
Dobro nam dosao!
to je to.
Ima li ova socioloska pojava neko ime, da covjek ima potrebu za nekoliko identiteta?
I gledaj ti samo koliki je on poso ulozio, od promjene vokabulara, imena, opusa itd. Znam ja da to ne moze vjecno, vratice se on na staro ali me zivo interesuje sta pokrece takve ljude
pa pa patologijaaaaa :cry:
Njanjavi

#117 Re: Da istresem dusu

Post by Njanjavi »

beobasket wrote:
sarayewo wrote:@beobasket - hajde ne pretjeruj... Kao da ne pricas o zemlji u kojoj je strasna stopa nezaposlenosti, u kojoj poslodavci (cast izuzetcima) koriste rupe u zakonu i nepostojanje sistema da vedre i oblace nad svojim zaposlenicima, gdje se vrijednost mjeri manguplukom i bezobrazlukom a ne kulturom...

Bio, probao i otisao.

Isto kao da nisi u stanju guzicom (kako ovdje kazemo) zatvoriti vrata u nekoj drugoj drzavi. Sve sto si opisao moze se isto dogoditi bilo gdje u svijetu u bilo kojem gradu, drzavi i tako dalje. Kod mene u firmi kada bi ja dao prijedlog o tebi kao radniku sutra bi dobio posao, poslaji CV bez da spomenes da poznajes nekoga u firmi, dzabe si pisao. Imao ti tri doktorata, dzaba ti je. Alternativa je kad dodju poljaci pa jih ja moram pregeldati svako malo kako sta sa njima. Isto kakvi robovi dodju u grupi a zaposljeni negdje u Poljskoj imaju poljsku satnicu.

Sljedece sto cu napisati povodom ove teme je cisto moje misljenje. Bolje u Bosni biti portir nego prati guzove starcima u Njemackoj, jer ta govna za koja si placen u Njemackoj sigurno nisu vrijeda, jer cinjenica je da neces moci napraviti ono kao gastarbajteri u doba Jugoslavije, jer bi Konvertibilna Marka morala klecati u malo vecim apoenima nego sto je, a svi znamo kako se gleda na stvari u Bosni ali ne samo tu vec i kod susjeda sa ljeva i desna. Nebi bio Balkan Balkan da prioritet ima dokazivanje.
Jes vala i ta poljska stoka u coporima sto dolazi, pored nako prosperitetne zemlje hudim dancima kradu poslove.
Sveb ja to u rudnike, sta ce on iznad povrsine zemlje radit, ko kakvi robovi, pajel :D
Janjicar

#118 Re: Da istresem dusu

Post by Janjicar »

beobasket wrote:
Evo kako zive siromasni u Danskoj.
Ovo je vise dokumentarac kako opcine zaboli neka stvar u kakvim uslovima djeca zive.

Neces nista razumiti ali gledaj samo snimke kuce. Kuce gdje nema vode, grijanja i sl. I ovo nije jedinstveni slucaj vec jedan od brojnih. I hajd ti sad meni reci da ovo isto nije negdje moglo biti u Bosni. A potom hajd meni reci da ako je moguce u Bosni a ovo je iz Danske gdje ti vidis razliku?
Hvatas se pojedinaca i mašaš poentu.

Da više ne duljim s tobom uzmi ekonomske pokazatelje Danske i BiH i sve ce ti biti jasno ili ti stvarno ne zelis da vidis. Uostalom ako je loše gore što se ne vratiš u BIH ?
beobasket

#119 Re: Da istresem dusu

Post by beobasket »

Njanjavi wrote:
beobasket wrote:

Bio, probao i otisao.

Jes vala i ta poljska stoka u coporima sto dolazi, pored nako prosperitetne zemlje hudim dancima kradu poslove.
Sveb ja to u rudnike, sta ce on iznad povrsine zemlje radit, ko kakvi robovi, pajel :D
Zato svi na zdarvstvenom pregledu pali. Holeterol u nebu, pritisak se ljuja kao tihi Pacifik, pluca zapusena kao pec od cire lokomotive, jos im samo treba razmutit jednu margaritu da unaprijede secernu sliku. I svaki put se pitam gdje ih sve nadju nake.
beobasket

#120 Re: Da istresem dusu

Post by beobasket »

Janjicar wrote:
beobasket wrote:
Evo kako zive siromasni u Danskoj.
Ovo je vise dokumentarac kako opcine zaboli neka stvar u kakvim uslovima djeca zive.

Neces nista razumiti ali gledaj samo snimke kuce. Kuce gdje nema vode, grijanja i sl. I ovo nije jedinstveni slucaj vec jedan od brojnih. I hajd ti sad meni reci da ovo isto nije negdje moglo biti u Bosni. A potom hajd meni reci da ako je moguce u Bosni a ovo je iz Danske gdje ti vidis razliku?
Hvatas se pojedinaca i mašaš poentu.

Da više ne duljim s tobom uzmi ekonomske pokazatelje Danske i BiH i sve ce ti biti jasno ili ti stvarno ne zelis da vidis. Uostalom ako je loše gore što se ne vratiš u BIH ?
Preko 200.000 bez posla. Posta propala i sad ce runda otkaza jedno 12.000 :wink:
Njanjavi

#121 Re: Da istresem dusu

Post by Njanjavi »

Jesu vala i ti poljaci stoka, pored nakve suncane poljske ono bi se tako nakaradno islo mrznut u dansku sa takim plucima i jos bi se lijecilo gore.
Nek su svi pali vala bas.
Nego bolan stab ti falilo rodjaka hrleta gore utrpat, barem zdravija pluca od poljske stoke ima haja :D
petunija

#122 Re: Da istresem dusu

Post by petunija »

Sad kad navale Danci da traže azil kod nas jbt :cry:
Njanjavi

#123 Re: Da istresem dusu

Post by Njanjavi »

:lol: :lol: :lol:
paladinka

#124 Re: Da istresem dusu

Post by paladinka »

Nisam probao biti duze od dva mjeseca a takdoje isto traziti posao, ali kada bi siguran sam da bi za pola godine nasao sebi posao. Imam skolu, znanje radno, znam jezike, zasto ne. Sta je tu tesko, napisati CV i motivaciju za poziciju ili otici pokucati na vrata i predati CV ili ogasiti se na oglas. Najlaske je kukati. Jedino opravdano kukanje je kada kukas na vrijeme i los TV program. Ostalo je pljuni u sake pa ozezi.[/quote] Nisam ni ocekivala da ces nesto drugo odgovoriti .
Dado34

#125 Re: Da istresem dusu

Post by Dado34 »

Black swan wrote:ne znam šta da ti kažem
da je tu sisu bilo uhvatiti
nisam do 1998. :roll:
OD ILI DO? :D
Post Reply