Da, autoput Beograd-Pale!!!
- BarbaDue
#1 Da, autoput Beograd-Pale!!!
Zbam da će te se nasmijati ali nimalo nije smiješno. Turci će zajedno sa Srbijom i našim invalidnim političarima i ministrina napraviti autoput Beograd-Pale. Kakvo Sarajevo, to je samo paravan.
Invalidi i ministri od bošnjačkih političara bojkotujte taj projekat! Napustite ga!
Invalidi i ministri od bošnjačkih političara bojkotujte taj projekat! Napustite ga!
- karanana
#2 Re: Da, autoput Beograd-Pale!!!
Ma samo nek se pravi. Posebno kad nije iz nasih dzepova. A napravice se kurac moj. Najbolji smo u planiranju i crtanju ruta autocadom. Realizacija 0 bodova. Barem u bosnjaka. Daj boze da srbi i turci realizuju.
- BarbaDue
#3 Re: Da, autoput Beograd-Pale!!!
Neka bojkotuju projekat. Koji će nam qrac kad će federacijom prolaziti samo od Han Dervente do Sarajeva.
Nije tačno da će samo turci praviti taj put, on će se praviti i iz naših džepova!
Nije tačno da će samo turci praviti taj put, on će se praviti i iz naših džepova!
-
FreakyStyley
#4 Re: Da, autoput Beograd-Pale!!!
To da lakse opkole grad kad se iduci put zarati?
- karanana
#5 Re: Da, autoput Beograd-Pale!!!
Federacija nije moja drzava. Ako ce se nesto napraviti, posebno ako je neko drugi voljan to finansirati, prihvaticu to objerucke u cilju unapredjenja infrastrukture moje drzave bosne i hercegovine. Ne federacije jer je to vjestacka tvorevina.
- Henry Chinaski
#6 Re: Da, autoput Beograd-Pale!!!
Svakako se zna ko će biti donji u ovoj priči.
Mi ćemo opet imati najmanje koristi od svega, kao i obično. Zato se ne sekiram previše...
Mi ćemo opet imati najmanje koristi od svega, kao i obično. Zato se ne sekiram previše...
- BarbaDue
#7 Re: Da, autoput Beograd-Pale!!!
Hajd to reci Dodiku i srbima iz Mrske!karanana wrote:Federacija nije moja drzava. Ako ce se nesto napraviti, posebno ako je neko drugi voljan to finansirati, prihvaticu to objerucke u cilju unapredjenja infrastrukture moje drzave bosne i hercegovine. Ne federacije jer je to vjestacka tvorevina.
- drndalo
#8 Re: Da, autoput Beograd-Pale!!!
Ne mislis valjda da ce Dodik biti na vlasti, a mozda jos ni ziv penzioner (starost) dok se taj autoput mozda napravi...?
- karanana
#9 Re: Da, autoput Beograd-Pale!!!
Ma kitu ce se napraviti.
Opet kazem, najjaci smo u pametovanju o stvarima koje su naucna fantastika. Vec jedemo zeca sa raznja a zec trckara u sumi. Ili tako nesto.
Opet kazem, najjaci smo u pametovanju o stvarima koje su naucna fantastika. Vec jedemo zeca sa raznja a zec trckara u sumi. Ili tako nesto.
- Matzan
#10 Re: Da, autoput Beograd-Pale!!!
Prvo, nije autoput, nego brza cesta.
Drugo, finansiranje i izgradnja cesta je u nadležnosti entiteta, što će reći da Federacija neće vraćati ta sredstva.
Treće, nema u ovome i mnogim drugim projektima nikakve sentimentalnosti.
I konačno, povezivanje kantona sa Sarajevom (BPK, TK, USK) je isključiva briga i nadležnost Federacije, odnosno, da budem precizan, Bošnjaka i Bosanaca. Sve ostalo se lijepe želje i naučna fantastika.
Drugo, finansiranje i izgradnja cesta je u nadležnosti entiteta, što će reći da Federacija neće vraćati ta sredstva.
Treće, nema u ovome i mnogim drugim projektima nikakve sentimentalnosti.
I konačno, povezivanje kantona sa Sarajevom (BPK, TK, USK) je isključiva briga i nadležnost Federacije, odnosno, da budem precizan, Bošnjaka i Bosanaca. Sve ostalo se lijepe želje i naučna fantastika.
- karanana
#11 Re: Da, autoput Beograd-Pale!!!
Tako je. Cini mi se da su politicari u federaciji vec odavno poslusali zahtjev i bojkotuju izgradnju puteva i u svom entitetu, tako da ni za ovaj nece biti problem da ga bojkotuju takodjer.
- BarbaDue
#12 Re: Da, autoput Beograd-Pale!!!
Ko je najjači? Ne kontaš, nije autoput isplanirao niko iz BiH...ideja je potekla od Vučića a bosanci nasjeli. Od lupam 520 kilometara 20 će biti na bošnjaćkoj teritoriji. I nemojte mi prosipati glupu i naivnu priču da je to sve BiH, RS niko sem ratom neće razvaliti.karanana wrote:Ma kitu ce se napraviti.
- drndalo
#13 Re: Da, autoput Beograd-Pale!!!
Moja baba je u 80 godina zivota zivila unutar 130 km daljine, u par gradova... Promijenila je 8(osam) drzava koje su izdavale dokumenta sa razlicitim imenima i pecatima... Ne mislis valjda da ce Federacija ili RS trajati vjecno?
Odumrijece cim neko mocan odluci tako...
Odumrijece cim neko mocan odluci tako...
- triconja
#14 Re: Da, autoput Beograd-Pale!!!
Jebo ti takvo crtanje autocadom kad troje treba raditi posao jednoga da se dobiju neki rezultatikaranana wrote:Ma samo nek se pravi. Posebno kad nije iz nasih dzepova. A napravice se kurac moj. Najbolji smo u planiranju i crtanju ruta autocadom. Realizacija 0 bodova. Barem u bosnjaka. Daj boze da srbi i turci realizuju.
-
Bodkin
#15 Re: Da, autoput Beograd-Pale!!!
Bosnjcka teritorijaBarbaDue wrote:Ko je najjači? Ne kontaš, nije autoput isplanirao niko iz BiH...ideja je potekla od Vučića a bosanci nasjeli. Od lupam 520 kilometara 20 će biti na bošnjaćkoj teritoriji. I nemojte mi prosipati glupu i naivnu priču da je to sve BiH, RS niko sem ratom neće razvaliti.karanana wrote:Ma kitu ce se napraviti.
-
hipija
#16 Re: Da, autoput Beograd-Pale!!!
Najnovija adaptacija Carevog novog ruha sa Bošnjom kraljem i srpskim krojačima.
- karanana
#17 Re: Da, autoput Beograd-Pale!!!
Bosnjaci jesu nasjeli, ali su nasjeli na to da prihvataju podjelu zemlje i zvanje teritorija bosnjackim, srpskim, hrvatskim.....i to je ono sto srbi i ocekuju, kad se u ratu nisu mogli odvojiti, mirom ce i bosnjaci skontati da je podjela rjesenje.BarbaDue wrote:Ko je najjači? Ne kontaš, nije autoput isplanirao niko iz BiH...ideja je potekla od Vučića a bosanci nasjeli. Od lupam 520 kilometara 20 će biti na bošnjaćkoj teritoriji. I nemojte mi prosipati glupu i naivnu priču da je to sve BiH, RS niko sem ratom neće razvaliti.karanana wrote:Ma kitu ce se napraviti.
- BarbaDue
#18 Re: Da, autoput Beograd-Pale!!!
Dobro, ostavimo teritorije na stranu. Što ne ide autoput kroz Goražde do Sarajeva?Bodkin wrote: Bosnjcka teritorijaznaci problem postojanja srpske je samo taj sto ne postoji zvanicno bosnjacka
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#19 Re: Da, autoput Beograd-Pale!!!
bosnjacka teritorijaBarbaDue wrote:Ko je najjači? Ne kontaš, nije autoput isplanirao niko iz BiH...ideja je potekla od Vučića a bosanci nasjeli. Od lupam 520 kilometara 20 će biti na bošnjaćkoj teritoriji. I nemojte mi prosipati glupu i naivnu priču da je to sve BiH, RS niko sem ratom neće razvaliti.karanana wrote:Ma kitu ce se napraviti.
-
neki
#20 Re: Da, autoput Beograd-Pale!!!
Jbt ovo je ja mislim petnaesta tema o autoputu koji se nikad neće napraviti
- cyprus
#21 Re: Da, autoput Beograd-Pale!!!
Šta je to bošnjaćka teritorija?BarbaDue wrote:...bošnjaćkoj teritoriji...
- BarbaDue
#22 Re: Da, autoput Beograd-Pale!!!
Ona teritorija kojom sam u ratu donosio ruksak hrane sa Grepka da bi preživio nekoliko dana. Eto ta teritorija! Šta se pravite ludi!cyprus wrote:Šta je to bošnjačka teritorija?BarbaDue wrote:...bošnjačkoj teritoriji...
Prebacili ste priču na krivi put, nije mi jasno kako ne kontate da treba da se naši političari bošnjaci bore za bošnjački interes i da Goražde povežu sa Sarajevom.
Jel vama to svejedno, dal' put išao preko Romanije ili kroz Goražde? Samo mi to odgovorite?
- radiša
#23 Re: Da, autoput Beograd-Pale!!!
Pasha aj ti u sumu svakako ti je tamo mjesto,mani se ti sarajeva i autoputeva beograd pale.Tako su razmisljali karađic i mladic isto.
- BarbaDue
#24 Re: Da, autoput Beograd-Pale!!!
Ti hajde tamo odakle si i došao!!! Mene pusti na miru da živim pa makar i u šumi.
- drndalo
#25 Re: Da, autoput Beograd-Pale!!!
Pa jel onda trebas jebat mater SDA, SBB, HDZ Vladi FBiH koja evo opet poduzima velike korake ka izgradnji te ceste, ni 21-22 godine iza rata...?BarbaDue wrote:Ona teritorija kojom sam u ratu donosio ruksak hrane sa Grepka da bi preživio nekoliko dana. Eto ta teritorija! Šta se pravite ludi!cyprus wrote:Šta je to bošnjačka teritorija?BarbaDue wrote:...bošnjačkoj teritoriji...
Prebacili ste priču na krivi put, nije mi jasno kako ne kontate da treba da se naši političari bošnjaci bore za bošnjački interes i da Goražde povežu sa Sarajevom.
Jel vama to svejedno, dal' put išao preko Romanije ili kroz Goražde? Samo mi to odgovorite?