Da, autoput Beograd-Pale!!!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

BarbaDue

#1 Da, autoput Beograd-Pale!!!

Post by BarbaDue »

Zbam da će te se nasmijati ali nimalo nije smiješno. Turci će zajedno sa Srbijom i našim invalidnim političarima i ministrina napraviti autoput Beograd-Pale. Kakvo Sarajevo, to je samo paravan.

Invalidi i ministri od bošnjačkih političara bojkotujte taj projekat! Napustite ga!
karanana

#2 Re: Da, autoput Beograd-Pale!!!

Post by karanana »

Ma samo nek se pravi. Posebno kad nije iz nasih dzepova. A napravice se kurac moj. Najbolji smo u planiranju i crtanju ruta autocadom. Realizacija 0 bodova. Barem u bosnjaka. Daj boze da srbi i turci realizuju.
BarbaDue

#3 Re: Da, autoput Beograd-Pale!!!

Post by BarbaDue »

Neka bojkotuju projekat. Koji će nam qrac kad će federacijom prolaziti samo od Han Dervente do Sarajeva.

Nije tačno da će samo turci praviti taj put, on će se praviti i iz naših džepova!
FreakyStyley

#4 Re: Da, autoput Beograd-Pale!!!

Post by FreakyStyley »

To da lakse opkole grad kad se iduci put zarati?
karanana

#5 Re: Da, autoput Beograd-Pale!!!

Post by karanana »

Federacija nije moja drzava. Ako ce se nesto napraviti, posebno ako je neko drugi voljan to finansirati, prihvaticu to objerucke u cilju unapredjenja infrastrukture moje drzave bosne i hercegovine. Ne federacije jer je to vjestacka tvorevina.
Henry Chinaski

#6 Re: Da, autoput Beograd-Pale!!!

Post by Henry Chinaski »

Svakako se zna ko će biti donji u ovoj priči.
Mi ćemo opet imati najmanje koristi od svega, kao i obično. Zato se ne sekiram previše...
BarbaDue

#7 Re: Da, autoput Beograd-Pale!!!

Post by BarbaDue »

karanana wrote:Federacija nije moja drzava. Ako ce se nesto napraviti, posebno ako je neko drugi voljan to finansirati, prihvaticu to objerucke u cilju unapredjenja infrastrukture moje drzave bosne i hercegovine. Ne federacije jer je to vjestacka tvorevina.
Hajd to reci Dodiku i srbima iz Mrske!
drndalo

#8 Re: Da, autoput Beograd-Pale!!!

Post by drndalo »

Ne mislis valjda da ce Dodik biti na vlasti, a mozda jos ni ziv penzioner (starost) dok se taj autoput mozda napravi...?
karanana

#9 Re: Da, autoput Beograd-Pale!!!

Post by karanana »

Ma kitu ce se napraviti.
Opet kazem, najjaci smo u pametovanju o stvarima koje su naucna fantastika. Vec jedemo zeca sa raznja a zec trckara u sumi. Ili tako nesto.
Matzan

#10 Re: Da, autoput Beograd-Pale!!!

Post by Matzan »

Prvo, nije autoput, nego brza cesta.
Drugo, finansiranje i izgradnja cesta je u nadležnosti entiteta, što će reći da Federacija neće vraćati ta sredstva.
Treće, nema u ovome i mnogim drugim projektima nikakve sentimentalnosti.
I konačno, povezivanje kantona sa Sarajevom (BPK, TK, USK) je isključiva briga i nadležnost Federacije, odnosno, da budem precizan, Bošnjaka i Bosanaca. Sve ostalo se lijepe želje i naučna fantastika.
karanana

#11 Re: Da, autoput Beograd-Pale!!!

Post by karanana »

Tako je. Cini mi se da su politicari u federaciji vec odavno poslusali zahtjev i bojkotuju izgradnju puteva i u svom entitetu, tako da ni za ovaj nece biti problem da ga bojkotuju takodjer.
BarbaDue

#12 Re: Da, autoput Beograd-Pale!!!

Post by BarbaDue »

karanana wrote:Ma kitu ce se napraviti.
Opet kazem, najjaci smo u pametovanju o stvarima koje su naucna fantastika. Vec jedemo zeca sa raznja a zec trckara u sumi. Ili tako nesto.
Ko je najjači? Ne kontaš, nije autoput isplanirao niko iz BiH...ideja je potekla od Vučića a bosanci nasjeli. Od lupam 520 kilometara 20 će biti na bošnjaćkoj teritoriji. I nemojte mi prosipati glupu i naivnu priču da je to sve BiH, RS niko sem ratom neće razvaliti.
drndalo

#13 Re: Da, autoput Beograd-Pale!!!

Post by drndalo »

Moja baba je u 80 godina zivota zivila unutar 130 km daljine, u par gradova... Promijenila je 8(osam) drzava koje su izdavale dokumenta sa razlicitim imenima i pecatima... Ne mislis valjda da ce Federacija ili RS trajati vjecno?

Odumrijece cim neko mocan odluci tako...
triconja

#14 Re: Da, autoput Beograd-Pale!!!

Post by triconja »

karanana wrote:Ma samo nek se pravi. Posebno kad nije iz nasih dzepova. A napravice se kurac moj. Najbolji smo u planiranju i crtanju ruta autocadom. Realizacija 0 bodova. Barem u bosnjaka. Daj boze da srbi i turci realizuju.
Jebo ti takvo crtanje autocadom kad troje treba raditi posao jednoga da se dobiju neki rezultati :-)
Bodkin

#15 Re: Da, autoput Beograd-Pale!!!

Post by Bodkin »

BarbaDue wrote:
Ko je najjači? Ne kontaš, nije autoput isplanirao niko iz BiH...ideja je potekla od Vučića a bosanci nasjeli. Od lupam 520 kilometara 20 će biti na bošnjaćkoj teritoriji. I nemojte mi prosipati glupu i naivnu priču da je to sve BiH, RS niko sem ratom neće razvaliti.
Bosnjcka teritorija :D znaci problem postojanja srpske je samo taj sto ne postoji zvanicno bosnjacka :evil:
hipija

#16 Re: Da, autoput Beograd-Pale!!!

Post by hipija »

Najnovija adaptacija Carevog novog ruha sa Bošnjom kraljem i srpskim krojačima.
karanana

#17 Re: Da, autoput Beograd-Pale!!!

Post by karanana »

BarbaDue wrote:
Bosnjaci jesu nasjeli, ali su nasjeli na to da prihvataju podjelu zemlje i zvanje teritorija bosnjackim, srpskim, hrvatskim.....i to je ono sto srbi i ocekuju, kad se u ratu nisu mogli odvojiti, mirom ce i bosnjaci skontati da je podjela rjesenje.
BarbaDue

#18 Re: Da, autoput Beograd-Pale!!!

Post by BarbaDue »

Bodkin wrote: Bosnjcka teritorija :D znaci problem postojanja srpske je samo taj sto ne postoji zvanicno bosnjacka :evil:
Dobro, ostavimo teritorije na stranu. Što ne ide autoput kroz Goražde do Sarajeva?
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#19 Re: Da, autoput Beograd-Pale!!!

Post by hrasno38 »

BarbaDue wrote:
bosnjacka teritorija :?
neki

#20 Re: Da, autoput Beograd-Pale!!!

Post by neki »

Jbt ovo je ja mislim petnaesta tema o autoputu koji se nikad neće napraviti
cyprus

#21 Re: Da, autoput Beograd-Pale!!!

Post by cyprus »

BarbaDue wrote:...bošnjaćkoj teritoriji...
Šta je to bošnjaćka teritorija? :zzzz:
BarbaDue

#22 Re: Da, autoput Beograd-Pale!!!

Post by BarbaDue »

cyprus wrote:
BarbaDue wrote:...bošnjačkoj teritoriji...
Šta je to bošnjačka teritorija? :zzzz:
Ona teritorija kojom sam u ratu donosio ruksak hrane sa Grepka da bi preživio nekoliko dana. Eto ta teritorija! Šta se pravite ludi!

Prebacili ste priču na krivi put, nije mi jasno kako ne kontate da treba da se naši političari bošnjaci bore za bošnjački interes i da Goražde povežu sa Sarajevom.

Jel vama to svejedno, dal' put išao preko Romanije ili kroz Goražde? Samo mi to odgovorite?
radiša

#23 Re: Da, autoput Beograd-Pale!!!

Post by radiša »

Pasha aj ti u sumu svakako ti je tamo mjesto,mani se ti sarajeva i autoputeva beograd pale.Tako su razmisljali karađic i mladic isto.
BarbaDue

#24 Re: Da, autoput Beograd-Pale!!!

Post by BarbaDue »

Ti hajde tamo odakle si i došao!!! Mene pusti na miru da živim pa makar i u šumi.
drndalo

#25 Re: Da, autoput Beograd-Pale!!!

Post by drndalo »

BarbaDue wrote:
cyprus wrote:
BarbaDue wrote:...bošnjačkoj teritoriji...
Šta je to bošnjačka teritorija? :zzzz:
Ona teritorija kojom sam u ratu donosio ruksak hrane sa Grepka da bi preživio nekoliko dana. Eto ta teritorija! Šta se pravite ludi!

Prebacili ste priču na krivi put, nije mi jasno kako ne kontate da treba da se naši političari bošnjaci bore za bošnjački interes i da Goražde povežu sa Sarajevom.

Jel vama to svejedno, dal' put išao preko Romanije ili kroz Goražde? Samo mi to odgovorite?
Pa jel onda trebas jebat mater SDA, SBB, HDZ Vladi FBiH koja evo opet poduzima velike korake ka izgradnji te ceste, ni 21-22 godine iza rata...?
Post Reply