Peta sam godina na jednom od tehničkih fakulteta Univerziteta u Sarajevu (stari sistem) i zanima me da li ću po završetku fakulteta moći da prevedem svoju diplomu na novi sistem kako bih imao Master Degree? Da li je možda moguće da takvu diplomu od svog fakulteta dobijem na zahtjev, umjesto diplome po starom sistemu i da izbjegnem bilo kakve nostrifikacije i prevođenje u budućnosti?
Hvala!
D I P L O M A - N E D O U M I C E...
- kurty
#2 Re: D I P L O M A - N E D O U M I C E...
damirX wrote:Peta sam godina na jednom od tehničkih fakulteta Univerziteta u Sarajevu (stari sistem) i zanima me da li ću po završetku fakulteta moći da prevedem svoju diplomu na novi sistem kako bih imao Master Degree? Da li je možda moguće da takvu diplomu od svog fakulteta dobijem na zahtjev, umjesto diplome po starom sistemu i da izbjegnem bilo kakve nostrifikacije i prevođenje u budućnosti?
Hvala!
Mislim da nemas potrebe za tim... Iskreno... A ako sam ja dobro shvatio, na mom faxu (tehnicki takodje), da bi presao na novi sistem, moras polagati razliku predmeta... Ja sam isto peta godina, i pola predmeta koji su sada u novom sistemu, ja nisam imao... Imao sam to gradivo, ali nisu se predmeti tako zvali
-
damirX
#3 Re: D I P L O M A - N E D O U M I C E...
Vjeruj mi da imam potrebu za ovim jer se naš petogodišnji studij za ovo što meni treba priznaje kao Bechelor, dok se ta Master diploma priznaje kao Master!