CZ veceras gost Camil D. - predsjednik inicijativnog odbora

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#1 CZ veceras gost Camil D. - predsjednik inicijativnog odbora

Post by mIRCerka »

Veceras u 11 na CZ gost Camil Durakovic, Predsjednik inicijativnog odbora za kolektivnoiseljavanje iz Srebrenice.
Liberalism

Post by Liberalism »

Hoce li optuziti Tihica da je sve obecao a da nista ne radi da se obecanje ispuni?
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Fakat ne znam, nisam mu ja sekretarica :D

ja sam samo cula ko je gost, i obavijestila forumsku populaciju....aman....

gledaj pa nazovi pa pitaj....
mIRCerka

Post by mIRCerka »

evo sta je juce govorio u oslobodjenju, mozda tu nadjes odgovor
Inicijativni odbor za kolektivno iseljavanje
Piše: S. SMAJLOVIĆ
14/03/07
Ćamil Duraković

Srebreničani će se iseliti 16. aprila

SREBRENICA - Kolektivno iseljavanje Bošnjaka iz Srebrenice, najavljeno za 1. mart, odgođeno je za 16. april, odlučeno je u ponedjeljak uveče na sjednici Inicijativnog odbora i koordinacionog tima za traženje posebnog statusa ove opštine.

”Do polovine aprila zamrznućemo naše aktivnosti oko kolektivnog iseljavanja. Do tada ćemo zajedno sa koordinacionim timom pratiti realizaciju naših zaključaka usvojenih u ponedjeljak na srebreničkom sastanku. Ako do 15. aprila ne budu ispunjeni naši zahtjevi, dan kasnije ćemo organizovano napustiti grad i otići pred zgradu Parlamenta BiH i tražiti da nas negdje smjeste”, kazao nam je u utorak Ćamil Duraković, predsjednik Inicijativnog odbora za kolektivno iseljavanje Bošnjaka iz Srebrenice.

On je naglasio da je Inicijativni odbor prihvatio dvanaest tačaka iz zaključaka srebreničkog sastanka u kojima, pored posebnog statusa, stoji: neodložno na nivou BiH i entiteta donijeti program za stvaranje materijalnih, finansijskih i drugih uslova za odvijanje normalnog života u Srebrenici. Od nadležnih pravosudnih organa u BiH i inostranstvu se zahtijeva da hitno poduzmu aktivnosti na privođenju osumnjičenih za ratne zločine i da se iz policijskih i drugih državnih struktura uklone lica sa spiska Komisije o Srebrenici i procesuiraju.

Od domaćih vlasti i međunarodne zajednice se traži poduzimanje svih mjera da ne dođe do ponovnog egzodusa građana Srebrenice. U suprotnom, biće proglašeni odgovornim, stoji u desetoj tački zaključaka.

Inicijativni odbor je izrazio žaljenje zbog nedolaska evropskih diplomata na srebrenički sastanak, te osudio nedolazak predstavnika RS kao i njihove prijetnje upućene žrtvama genocida.
Ovako sroceno meni djeluje da ce prozvati sve koje smatraju odgovornima....

al eto, gledacemo u 11 na FTV.
Liberalism

Post by Liberalism »

A i oni znaju da ovi nista nece uraditi ni do aprila 2010. godine a kamo li za narednih 20-tak dana.

Da su htjeli ovi mafijasi na vlasti, mogli su vec danas na BiH Parlamentu pokrenuti bilo kakvu inicijativu.

Al ko zna, mozda je i ovaj Camil ubacen element. Vidicemo, ako pozove na rusenje dejtona znacemo dokle su zaista spremni ici.

Al sve je to jadno izgleda.

Gledam sad na vijestima ove iz RS:

''Nije istina da bosnjaci u RS imaju status kao kurdi. Kurdi u RS nemaju nigdje Predsjednika Skupštine opštine''.

I neko misli da ce se Srebrenica izdvojiti iz RS ruzama i lijepim rijecima. c.c.c.
Post Reply