Cuvaju auto kod katedrale

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Amazonka27

#26 Re: Cuvaju auto kod katedrale

Post by Amazonka27 »

a sto si tako kritican?
dlfo

#27 Re: Cuvaju auto kod katedrale

Post by dlfo »

Bio sam sinoc u gradu. Raja nemaju para, krpe se nekako, skupili se ispred katedrale, malo muzike, dobrog smijeha, davanje podrske takmicarima. Sve u svemu, bilo mi je zao ove dvojice. I onaj Batko.....
otherside

#28 Re: Cuvaju auto kod katedrale

Post by otherside »

izvini pipi, nemoj sta zamjeriti :D ali ja stvarno ne kontam sto to tebe toliko nervira...ko voli nek' izvoli, ha ja :D
ovaj ciko je dobio auto za jedan dan patnje (nemam pojma koliko :D ) a neki se pate pola svog radnog vijeka i vise da ustede za novi auto...neki ga nikad ni ne kupe a rade ko crnci...
ne vidim da se u ovoj "igri" srusilo necije dostojanstvo, prije se ugrozavalo zdravlje ali nadam se da je adekvatna pomoc bila pri ruci. to sto je neko izabrao da ne jede, ne pije i ne piski u zamjenu za auto je njegova stvar.
strajk gladju je ocajnicki poziv da se privuce paznja na egzistencijalne probleme....pa i ti strajkovi traju danima a niko ni habera...mjesec posta je dobrovoljno odricanje hrane, vode (izmedju ostalog).
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#29 Re: Cuvaju auto kod katedrale

Post by PipiDugaDevetka »

Amazonka27 wrote:a sto si tako kritican?
Da je nešto gdje treba pokazati svoju vještinu, znanje, inteligenciju, talenat, smisao za humor, i da se tako napravi spektakluk uz malo muzike i narodnog veselja, ne bih ni riječi rekao.

Sterilno do bola, nasuprot netom završenom SFF-u gdje je sve vrckalo od radosti života, ljepote, mladosti, pa neka žena u novinama uporedi Grad tih dana sa vremenima Olimpijade '84.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#30 Re: Cuvaju auto kod katedrale

otherside wrote:izvini pipi, nemoj sta zamjeriti :D ali ja stvarno ne kontam sto to tebe toliko nervira...ko voli nek' izvoli, ha ja :D
ovaj ciko je dobio auto za jedan dan patnje (nemam pojma koliko :D ) a neki se pate pola svog radnog vijeka i vise da ustede za novi auto...neki ga nikad ni ne kupe a rade ko crnci...ne vidim da se u ovoj "igri" srusilo necije dostojanstvo, prije se ugrozavalo zdravlje ali nadam se da je adekvatna pomoc bila pri ruci. to sto je neko izabrao da ne jede, ne pije i ne piski u zamjenu za auto je njegova stvar.
strajk gladju je ocajnicki poziv da se privuce paznja na egzistencijalne probleme....pa i ti strajkovi traju danima a niko ni habera...mjesec posta je dobrovoljno odricanje hrane, vode (izmedju ostalog).
Ja ću samo uzviknuti kao da skandiram: Marlboro! Marlboro!(Vize! Vize!)
Pogledaj obojeno u tvom postu. Pogledaj šta reče @dlfo.
otherside

#31 Re: Cuvaju auto kod katedrale

Post by otherside »

tako ti je to sa nagradnim igrama moj pipi.
moj nekadasnji komsija uplati loto treci put u zivotu i dobi sesticu. njegov prvi komsija igra loto cijeli zivot, nikad nista...a materijalni status mu je barem 3 puta losiji od ovog koji je dobio.
nepravda ti je svaki dan pred ocima...e sad je li to manjak srece ili vlastita nesposobnost pitanje je za dubiozniju diskusiju od forumske.
helem, mozda se i nismo najbolje razumjeli (ili mozda samo ja tebe nisam razumjela)...never mind...dodje ciko pjeske, ode u Hautu :D
PipiDugaDevetka

#32 Re: Cuvaju auto kod katedrale

otherside wrote:...dodje ciko pjeske, ode u Hautu :D
Dodjoše neke čike u autu do aerodroma, pa im ''dadoše'' DVA miliona.
Kakva je poruka mladiću koji nema curu zbog toga što nema kvalitetan mobitel, auto - bilo kakvo, kompjuter, a nema ni posao?
Lutrija BiH ima srce, al' haram je kockati se. Naročito uoči devetog mjeseca muslimana, ramazana. :D
otherside

#33 Re: Cuvaju auto kod katedrale

Post by otherside »

PipiDugaDevetka wrote: Kakva je poruka mladiću koji nema curu zbog toga što nema kvalitetan mobitel, auto - bilo kakvo, kompjuter, a nema ni posao?
da nadje posao :?
:D
PipiDugaDevetka

#34 Re: Cuvaju auto kod katedrale

Ovlaživač drveta, čuvar hjundaija ispred Katedrale, sikjuriti, dama za zabavu gostiju u restoranu, ....Krv, znoj, suze ima da prospe u školi (fakultetu),...da kasnije zaradi za hjundaija.

Eto, svima njima što nemaju cure/momka, svim mojim dragim umirovljenim penzionerima (Izdržite još malo), svoj časnoj raji, kokuzima koji ne kradu, otimaju, varaju, ne krše zakone i plaćaju poreze, svima njima se organizator ''čuvanja hjundaija'' narugao. Cijeli Grad i domovina je ismijana jer smo svi dovedeni u ovakvu situaciju bez ikakve naše krivice.

Uostalom, svojim očima sam vidio kako Lutrija BiH u vanrednom kolu Binga dijeli golfove uz pomoć laptopa, pa nešto zablokira i pritrči Hazim,.... :mrgreen: Kompjutersko dijeljenje golfova u tv. bingu. :D
DA BI NEKO BIO BINGO (ital.=biti dobar, dobiti), PRVO MOOOORAAAA BITI ŠTELA!
kirby

#35 Re: Cuvaju auto kod katedrale

Post by kirby »

PipiDugaDevetka wrote:Ovlaživač drveta, čuvar hjundaija ispred Katedrale, sikjuriti, dama za zabavu gostiju u restoranu, ....Krv, znoj, suze ima da prospe u školi (fakultetu),...da kasnije zaradi za hjundaija.

Eto, svima njima što nemaju cure/momka, svim mojim dragim umirovljenim penzionerima (Izdržite još malo), svoj časnoj raji, kokuzima koji ne kradu, otimaju, varaju, ne krše zakone i plaćaju poreze, svima njima se organizator ''čuvanja hjundaija'' narugao. Cijeli Grad i domovina je ismijana jer smo svi dovedeni u ovakvu situaciju bez ikakve naše krivice.

Uostalom, svojim očima sam vidio kako Lutrija BiH u vanrednom kolu Binga dijeli golfove uz pomoć laptopa, pa nešto zablokira i pritrči Hazim,.... :mrgreen: Kompjutersko dijeljenje golfova u tv. bingu. :D
DA BI NEKO BIO BINGO (ital.=biti dobar, dobiti), PRVO MOOOORAAAA BITI ŠTELA!

ja sto si ti natakaren.sto se narugao?ja tebe ne kontam majke mi,a izgleda da i ti sam sebe ne kontas
zgembo_sa

#36 Re: Cuvaju auto kod katedrale

Post by zgembo_sa »

Koja glupost. Jos malo pa ce pocet dijelit nagrade onima koji pojedu najvise govana, koji najduze izdrze prikljuceni na 220V, koji daju najvise krvi...

Cisto izzivljavanje nad ljudima, ismijavanje neimastine... Fuj!
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#37 Re: Cuvaju auto kod katedrale

Post by KatarinaKosaca »

PipiDugaDevetka wrote: Kakva je poruka mladiću koji nema curu zbog toga što nema kvalitetan mobitel, auto - bilo kakvo, kompjuter, a nema ni posao?
A kakva je poruka mladiću da nema curu zato što nema auto?
PipiDugaDevetka

#38 Re: Cuvaju auto kod katedrale

kirby wrote:
...ja sto si ti natakaren.sto se narugao?ja tebe ne kontam majke mi,a izgleda da i ti sam sebe ne kontas
Idemo snimati film Zatrpana zemlja, idemo zamoliti Alidžija da otvori autoput Foča-Srbinje,
skijašku (s)kakaonicu Dr. Franjo Tuđman u Čapljini,...3 škole pod 1 krovom u Brčko DC-iju gdje djeca uče kako postati dobar potrčko, sluga, batler,...Idemo, novi ustav da nam napiše kakav Moore-ov pacijent iz USA,...

Treba jednom više, reći pop je pop, a bob by Batko je opor, gorak i odmah se mora ispljunuti.

Omladina je vidjela SFF i šta znači biti školovan filmadžija.
Svi, marš na kurs češkog jezika, pa studirati tamo bilo šta. Dijele stipendije u češkoj ambasadi, primaju radnike iz BiH,...itd. Hebo hjundajia, provozajte štagod bolje.

Da li kontam sebe ili ne, moja stvar. Nije lijepo živjeti lažnim životom, sebe i druge lagati.
Last edited by PipiDugaDevetka on 31/08/2008 17:14, edited 1 time in total.
PipiDugaDevetka

#39 Re: Cuvaju auto kod katedrale

KatarinaKosaca wrote:
A kakva je poruka mladiću koji nema curu zato što nema auto?
Kao na Staljingradu, opremi se, obuči, nabaci jufku neprijatelju na glavušu, zabij mu izrezbareni nož ispod rebara i okreni ga, ovjeri ga u glavušu dugom devetkom, uzmi sve njegovo i što ti život pruža,..., pa sebi obezbjedi love, a koke će doći same,...
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#40 Re: Cuvaju auto kod katedrale

Post by KatarinaKosaca »

Ne, tvoja poruka nije moralna. Ljubav nema veze sa autom. Baš nikakve. Bar kod normalnih ljudi. To sam htjela da kažem. Da je tvoja poruka loša.
PipiDugaDevetka

#41 Re: Cuvaju auto kod katedrale

KatarinaKosaca wrote:Ne, tvoja poruka nije moralna. Ljubav nema veze sa autom. Baš nikakve. Bar kod normalnih ljudi. To sam htjela da kažem. Da je tvoja poruka loša.
Ljubav ne postoji. Sve, apsolutno sve se može svesti na neki interes, pošten interes ili nepošten, svejedno, to je interes. (Izuzetak je, možda, majčina ljubav kada tek rodi dijete-Nisam do sada rađao i zavidim ženama na ovoj emociji).
Nemoj mi replicirati, nego otvori temu na LJ&Sex.
cyprus

#42 Re: Cuvaju auto kod katedrale

Post by cyprus »

Pipi, znači treba ukinuti nagradne igre? Slažem se da je ovaj način igre, isuviše bizaran, ali ne vidim kako je to ismijavanje čitave BiH?
AO83

#43 Re: Cuvaju auto kod katedrale

Post by AO83 »

Ove se promocije desavaju u SVIM zemljama svijeta, prema tome ne razumijem zbog cega neki zele da iskoriste priliku i da predstave ovaj dogadjaj kao nekakav dokaz bijede u Bosni.

Ovo je samo bio jedan promocijski dogadjaj i nista vise...
PipiDugaDevetka

#44 Re: Cuvaju auto kod katedrale

amrica

#45 Re: Cuvaju auto kod katedrale

Post by amrica »

U Americi postoje jos bizarnije nagradne igre od ove, a i ova je kopija americke, nikako nije napravljena da se ponizi bosnaski covjek. Poredi se ovdje SFF i cuvanje ruke na autu, zasto ne poredis u Americi dodjelu Oskara i i potpuno isto cuvanje ruke na autu??? I jos da se uporedi americki i nas standard.

A raznorazna takmicenja za par hiljada (ili desteina hiljada) $ su fujj u odnosu na ovo, napr. ko ce pojesti vise hamburgerra, ili hot dogova, ili kuhanih jaja, ili glisti, ili.... bljak.. stvari koje su direktan akat na zdravlje covjeka. Vecina povraca poslije toga. Ili Engleskoj jedenje zare.

Ili, ono od cega se meni povracalo, koja ce zenska lizati pazuhe vise muskaraca koji se nisu kupali 7 dana, a aktivno se bavili sportom.... smajlikojipovraca.

Covjeku svaka cast, izdrzao i dobio auto. Sretno mu.
PipiDugaDevetka

#46 Re: Cuvaju auto kod katedrale

Ako je nekome normalno da ''čuva hjundajija'',
evo ovako će nam u Bosni biti:
Image
P.S.
Bio sam ovdje i sve vidio šta nas čeka.
d2

#47 Re: Cuvaju auto kod katedrale

Post by d2 »

otherside wrote:
da nadje posao :?
:D
imam 36 godina i nemam djevojku !
ne da mi zena !

to je ipak samo vic :)
campa_xxx

#48 Re: Cuvaju auto kod katedrale

Post by campa_xxx »

Neko rece "nisu mogli jesti i piti" ... mogli su i jeli su, na krovu automobila je bila hrana i pice, pa ko misli da nece piskit i kakit neka izvoli :D
Skyfox

#49 Re: Cuvaju auto kod katedrale

Post by Skyfox »

a sto je ovaj drugi odustao??? Ja bi samo u slucaju trchkalice, inace kad sam vec tu...
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#50 Re: Cuvaju auto kod katedrale

Post by Chmoljo »

PipiDugaDevetka wrote:
KatarinaKosaca wrote:Ne, tvoja poruka nije moralna. Ljubav nema veze sa autom. Baš nikakve. Bar kod normalnih ljudi. To sam htjela da kažem. Da je tvoja poruka loša.
Ljubav ne postoji. Sve, apsolutno sve se može svesti na neki interes, pošten interes ili nepošten, svejedno, to je interes. (Izuzetak je, možda, majčina ljubav kada tek rodi dijete-Nisam do sada rađao i zavidim ženama na ovoj emociji).
Nemoj mi replicirati, nego otvori temu na LJ&Sex.

pipi imaš istomišljenika! :thumbup:
Post Reply