traze gume za zvakanjeDena wrote:A sta ih privlaci tamo na Otoci uz obalu? Nevjerovatno koliko ih tamo ima na onom travnjaku
Cuvajte se vrana!!!
-
bianconero
mene svako jutro bude
past ce necija krv, ja moja, ja nihova
evo bas sad kad sam obratio paznju cujem ih kako skiče napolju.
al nema veze, the cica will come on the wheelchair
postavicu mislolovke po krovu, pa kad ih ono cudo pukne po glavi...
past ce necija krv, ja moja, ja nihova
evo bas sad kad sam obratio paznju cujem ih kako skiče napolju.
al nema veze, the cica will come on the wheelchair
postavicu mislolovke po krovu, pa kad ih ono cudo pukne po glavi...
- 8. sekretar SKOJ-a
Gledao sam ovaj film na našoj FTV....I kažem vam, to je tolika napast, ove Weberove vrane,...da odmah moramo djelovati. Nekada su to bile male vrane, penjao sam se na drveće i krao im jaja, a ove Weberove su veće od afričkih vrana sa ćubom kao na crtanim filmovima...SMRT WEBEROVIM VRANAMA ŠTO SU ZASJELE NA POLOŽAJE PA SERU, KLJUCAJU GLAVUŠE I MOZGOVE ISPIJAJU MIRNOM NARODU! Neko nam je poturio ove Weberke...traba se ugledati na Sisak. Zaposliti nekog mladog planinara-ekstremnog sportistu, sklonom penjanju na drveće (Trening na Babinom zubu), pa u vrijeme kada weberke leže na jajima da im ruši bespravno izgrađena gnijezda. Početi od zgrade Kantona.Saša Vojković wrote:UVOZNE VRANE
priroda, društvo i obračunavanje s mitovima
Opće poznata je stvar da politika i ideologija utječu na društvo pa tako i na film kao jedan od najprominentnijih društvenih artefakata. Pojam "objektivno prikazivanje stvarnosti" je stoga neodrživ pa čak i kad je riječ o dokumentarnom filmu; priče koje ljudi pričaju, uključujući i "znanstvene" iskaze najčešće su uvjetovane mitovima iz bliske ili daleke prošlosti. Film Uvozne vrane Gorana Devića ide korak dalje i pokazuje kako se ideologija uplela i u prirodu; u vrijeme komunističkog sustava utjecajan politički aktivist Weber uvezao je jedan par vrana u Sisak. Weberove vrane su se razmnožile i kako saznajemo iz filma, većina građana ih na jednoj razini doživljava kao faktičku napast a na drugoj kao dokaz o neobjašnjivom modusu djelovanja bivšeg sustava. Neobjašnjivom između ostalog jer nitko od sugovornika ne zna objasniti genezu vrana – jesu li došle iz Rusije, Srbije ili možda Kine? U toj genijalno konstruiranoj priči iz "sisačke tradicije" vrane poprimaju status mitskih, nadnaravnih bića i čini se da ih je jednako teško istrijebiti kao i bauk komunizma.
U vrlom novom sustavu prirodni fenomen prerasta tako u ideološki problem mitskih razmjera, a inzistiranje na tome da se problem riješi rezultirat će u gotovo bezdušnom pokušaju da se obračuna s prirodom. Gnijezda novih naraštaja uz mukli tresak padaju na zemlju, kao glave bista i statua omraženih mitskih vođa, kao dokaz da svaka ideologija posjeduje neuništivi kapacitet za proizvodnju apsurdnih djela.
-
schnjufko
Nemojte mi vrane dirat u stvari puno ljudi mjesa vranu i gavrana. Gavran je super inteligentna ptica i grehota ga je ubiti. Ako ih ima puno to znaci da imamo puno lose skladistenog - odlozenog smecha ili glodara. kao i svaka druga zivotinja i bljka ima svoje mjeto u lancu ishrane i lanac je vjerovatno poremechen jer sad ima puno vrana i Gavranova. Ja ih licno gotivim prvo jer su jako inteligentne ptice a drugo jer su ih glupi ljudi iz sujevjerja skoro istrijebili u nekim krajevima svijeta. Cinjenica da zive i do 200 godina i da nemaju bas cesto potomstvo nam govori koliko je ova ptica rijetka i ugrozena.
Sa vranom je slicna situacija osim sto nas rijesava i sitnih glodara i insekata to je uvjek nekako vesela ptica ( barem meni) nekad ih kuzim kako zezaju mog dzukca u dvoistu i vjerujte mi da je pametnija i do psa i od macke bar 10 puta.
Sa vranom je slicna situacija osim sto nas rijesava i sitnih glodara i insekata to je uvjek nekako vesela ptica ( barem meni) nekad ih kuzim kako zezaju mog dzukca u dvoistu i vjerujte mi da je pametnija i do psa i od macke bar 10 puta.
- uvjek dobar gost
Uzrok je smeće.... nevjerovatno ali prilično moguće.... vrane se hrane smećem koje je svuda oko nas... koje mi bacamo... divlje deponije cvjetaju.... a ptice su sve veće...
Najgore mi je kad negdje van grada vidim deponiju i more vrana okolo... jer one uništavaju divlje ptice remete eko sistem... i šta sve ne rade... ali koga to još zanima....
Najgore mi je kad negdje van grada vidim deponiju i more vrana okolo... jer one uništavaju divlje ptice remete eko sistem... i šta sve ne rade... ali koga to još zanima....
- Fiore
#36 we
Vrane su jako pametne i imaju jak razlog vjerovatno za svoje staniste.,nije samo smece. u pitanju.,na otoci tamo uoko skole gdje se okupljaju i oko suda BiH nema smeca... pravo su ratoborne i sve ostale ptice pa i manje zivotinjje se povlace pred njima.. njen kljun od 5 cm je nevjerovatan.,a tek njen gadan mracni pogled.,..jeste li im prisli ikad na 2-3 metra.. 
-
ibrik
Kod mog jarana se oko kuce non stop vrte vrane i njemu vise dopiz.... i neki dan sjednemo nas dvojica u dvoriste i vazdusnu u ruke...spicimo dvije vrane u glavu...na mjestu mrtve padose sa krova...e da si tad vidio uzbune...citavo jato pocelo kruziti oko kuce i grakati...ma strava i uzas...jedva zivi ostadosmo...zato ako nemate dobro skloniste ne dirajte vrane ni za zivu glavu...
-
encian
jedini problem je sto od tih planinara tesko da ces naci nekog da ubija vrane8. sekretar SKOJ-a wrote: Gledao sam ovaj film na našoj FTV....I kažem vam, to je tolika napast, ove Weberove vrane,...da odmah moramo djelovati. Nekada su to bile male vrane, penjao sam se na drveće i krao im jaja, a ove Weberove su veće od afričkih vrana sa ćubom kao na crtanim filmovima...SMRT WEBEROVIM VRANAMA ŠTO SU ZASJELE NA POLOŽAJE PA SERU, KLJUCAJU GLAVUŠE I MOZGOVE ISPIJAJU MIRNOM NARODU! Neko nam je poturio ove Weberke...traba se ugledati na Sisak. Zaposliti nekog mladog planinara-ekstremnog sportistu, sklonom penjanju na drveće (Trening na Babinom zubu), pa u vrijeme kada weberke leže na jajima da im ruši bespravno izgrađena gnijezda. Početi od zgrade Kantona.
- Dori
Bar si nesto naucioibrik wrote:Kod mog jarana se oko kuce non stop vrte vrane i njemu vise dopiz.... i neki dan sjednemo nas dvojica u dvoriste i vazdusnu u ruke...spicimo dvije vrane u glavu...na mjestu mrtve padose sa krova...e da si tad vidio uzbune...citavo jato pocelo kruziti oko kuce i grakati...ma strava i uzas...jedva zivi ostadosmo...zato ako nemate dobro skloniste ne dirajte vrane ni za zivu glavu...
-
BugsBunny
jedan moj narednik u vojsci je po citav dan sjedio vani i cekao da vrane pocnu s tim orasima. kad jadna vrana nekako razbije orah, on je otjera, uzme i pojedeHendrix wrote:Znate onaj njihov fazon za razbijanje oraha? Uzleti na 20ak metara i baci ga na cestu i same sleti i pokupi ga ,problem je ako se nađete blizu oraha odmah konta da ćete joj maznut pa napadne![]()
Inače blizu moje bašte ima gnijezdo vrana već 15 godina i dosada nisu pravile problema . čak su me skontale kad šišam travu dolete metar od mene i kupe bube i insekte . Ja jednom iz zajebancije upalim kosilicu kad one za sekundu se naredale na položaj kontaju evo šiša travu biće meze
- Dori
BugsBunny wrote:jedan moj narednik u vojsci je po citav dan sjedio vani i cekao da vrane pocnu s tim orasima. kad jadna vrana nekako razbije orah, on je otjera, uzme i pojedeHendrix wrote:Znate onaj njihov fazon za razbijanje oraha? Uzleti na 20ak metara i baci ga na cestu i same sleti i pokupi ga ,problem je ako se nađete blizu oraha odmah konta da ćete joj maznut pa napadne![]()
Inače blizu moje bašte ima gnijezdo vrana već 15 godina i dosada nisu pravile problema . čak su me skontale kad šišam travu dolete metar od mene i kupe bube i insekte . Ja jednom iz zajebancije upalim kosilicu kad one za sekundu se naredale na položaj kontaju evo šiša travu biće meze![]()
on je dokaz Darwinove teorije
Zastavnik Djemo?