Cuvajte se u Sarajevu majstora Ibre
-
Skajdajver
#1 Cuvajte se u Sarajevu majstora Ibre
Narode, fakat je u Sarajevu opasno traziti majstore preko oglasa. Kako se blizi zima nasao sam u oglasima broj majstora koji odrzava plinske bojlere da bih pripremio bojler za zimski rezim rada i grijanja. Bojler je bio ispravan, samo ga je trebalo ocistiti, podesiti pritisak u sistemu i sl. Nakon sto se dva sata borio sa bojlerom, isprljao mi kupatilo i proglasio da je sve kako treba otisao je lik preko vrata naplativsi mi 75KM (nije jeftino!). Poslije par dana pocela mi je dramaticna poplava u kuci. Voda je obilato curila iz sigurnosnog ventila bojlera koji je sredio i kada sam ga nazvao i rekao o cemu se radi - rekao mi je da zavrnem vodu i javim mu se sutra. Sutra kada sam mu se javio rekao je da je zauzet drugim musterijama, da nemam prava na reklamaciju, da on tu nista nije kriv (sve to on zna a da bojler nije ni pogledao) i na kraju bezobrazno rekao i da nece ni da prica vise samnom. Helem, srecom nasao sam preko Gorenje servisa pravog majstora Mustafu, koji je ODMAH dosao, detektovao kvar nastao nakon majstorisanja Ibre, sve zavrsio za 20 min i naplatio svega 35KM. Uzmite pouku sami...
-
Elko
#2 Re: Cuvajte se u Sarajevu majstora Ibre 061 255 523 ! ! !
A papanlika Tito dragi, kako bi bilo da neko tvoj broj mobitel a objavi na forumu ......Molim moderatore da ovo brisu .... barem broj telefona. Ibro mi nije ni rod ni nista nemam veze ko je....Skajdajver wrote:Narode, fakat je u Sarajevu opasno traziti majstore preko oglasa. Kako se blizi zima nasao sam u oglasima broj majstora koji odrzava plinske bojlere da bih pripremio bojler za zimski rezim rada i grijanja. Bojler je bio ispravan, samo ga je trebalo ocistiti, podesiti pritisak u sistemu i sl. Nakon sto se dva sata borio sa bojlerom, isprljao mi kupatilo i proglasio da je sve kako treba otisao je lik preko vrata naplativsi mi 75KM (nije jeftino!). Poslije par dana pocela mi je dramaticna poplava u kuci. Voda je obilato curila iz sigurnosnog ventila bojlera koji je sredio i kada sam ga nazvao i rekao o cemu se radi - rekao mi je da zavrnem vodu i javim mu se sutra. Sutra kada sam mu se javio rekao je da je zauzet drugim musterijama, da nemam prava na reklamaciju, da on tu nista nije kriv (sve to on zna a da bojler nije ni pogledao) i na kraju bezobrazno rekao i da nece ni da prica vise samnom. Helem, srecom nasao sam preko Gorenje servisa pravog majstora Mustafu, koji je ODMAH dosao, detektovao kvar nastao nakon majstorisanja Ibre, sve zavrsio za 20 min i naplatio svega 35KM. Uzmite pouku sami...
Imao si jarane oci kada ti je majstorisao pa sto nisi vidio sta radi , sto nisi dogovorio koji su uslovi, garancija na " ruke " i slicno a ne da ovako preko foruma prozivas covjeka, kako mene majstori ne levate ......i mnoge druge
-
Skajdajver
#3 Re: Cuvajte se u Sarajevu majstora Ibre 061 255 523 ! ! !
A papanlika Tito dragi, kako bi bilo da neko tvoj broj mobitel a objavi na forumu ......Molim moderatore da ovo brisu .... barem broj telefona. Ibro mi nije ni rod ni nista nemam veze ko je....
Imao si jarane oci kada ti je majstorisao pa sto nisi vidio sta radi , sto nisi dogovorio koji su uslovi, garancija na " ruke " i slicno a ne da ovako preko foruma prozivas covjeka, kako mene majstori ne levate ......i mnoge druge[/quote]
Da se ja razumijem u bojlere ja bih ih sam odrzavao i popravljao a ne bih po oglasima trazio majstore. Ja ZAISTA veze sa tim nemam i zato i placam majstore, gledao sam sta radi ali to meni nista ne znaci jer pojma nemam kako sve to fercera - konacno necu ni da znam vec zovem i placam profesionalca. Ako se ti razumijes - blago tebi! Drugo, on mi je REKAO da je nakon njegovog majstorisanja bojler DOBAR, da je sve OK i nije zelio ni da se udostoji da dodje da ga vidi nakon mojih poplava i zalbi na njegov rad. Jos mi spustio slusalicu! Sve sto mogu da uradim vezano za nepravdu i nefer poslovanje koje mi je naneseno je da ljude upozorim da postoji takav lik... Konacno, zovni ga da ti nesto popravi pa nam javi kako si prosao.....
Imao si jarane oci kada ti je majstorisao pa sto nisi vidio sta radi , sto nisi dogovorio koji su uslovi, garancija na " ruke " i slicno a ne da ovako preko foruma prozivas covjeka, kako mene majstori ne levate ......i mnoge druge[/quote]
Da se ja razumijem u bojlere ja bih ih sam odrzavao i popravljao a ne bih po oglasima trazio majstore. Ja ZAISTA veze sa tim nemam i zato i placam majstore, gledao sam sta radi ali to meni nista ne znaci jer pojma nemam kako sve to fercera - konacno necu ni da znam vec zovem i placam profesionalca. Ako se ti razumijes - blago tebi! Drugo, on mi je REKAO da je nakon njegovog majstorisanja bojler DOBAR, da je sve OK i nije zelio ni da se udostoji da dodje da ga vidi nakon mojih poplava i zalbi na njegov rad. Jos mi spustio slusalicu! Sve sto mogu da uradim vezano za nepravdu i nefer poslovanje koje mi je naneseno je da ljude upozorim da postoji takav lik... Konacno, zovni ga da ti nesto popravi pa nam javi kako si prosao.....
- uvjek dobar gost
To nije slučaj samo sa bojlerima, odnosno vodovodnim instalacijama, generalno majstori su namazi pravi. Znam kad tek krenuo sam auto vozati da sam obilazio po dva tri majstora i svi različite priče pričali... baš se treba posavjetovati sa nekim ili imati pouzdanog majstora, u protivnom deranj guzova ne gine...
-
marijindvorac
#7 Re: Cuvajte se u Sarajevu majstora Ibre 061 255 523 ! ! !
Auuu savjeta i misljenja!?!Elko wrote:A papanlika Tito dragi, kako bi bilo da neko tvoj broj mobitel a objavi na forumu ......Molim moderatore da ovo brisu .... barem broj telefona. Ibro mi nije ni rod ni nista nemam veze ko je....
Imao si jarane oci kada ti je majstorisao pa sto nisi vidio sta radi , sto nisi dogovorio koji su uslovi, garancija na " ruke " i slicno a ne da ovako preko foruma prozivas covjeka, kako mene majstori ne levate ......i mnoge druge
Imas jarane temu na "diskusijama" da se ne smije vjerovati nekretninama Polak. Daj boze da je vise ovakvih o lopovluku, nedljubaznosti, prodaji pokvarene hrane, losim servisima. Jasta da svi trebamo Ibrin broj pa da ga ne zovemo kao sto bi ja volio da imam Harisov ili Dodikov pa da ih nocu budim sa pitanjima.
A to sto se trebao dogovoriti unaprijed govori koliko si naivan jer Ibrina je rijec ista kao Ibrin kvalitet rada. Dao ti rijec pa bi ti njemu kasnije kao sram te bilo, pogazio si je?
Valjati jos uciti o zivotu i ljudima.
-
stabolansviras
#8 Re: Cuvajte se u Sarajevu majstora Ibre 061 255 523 ! ! !
Elko wrote:A papanlika Tito dragi, kako bi bilo da neko tvoj broj mobitel a objavi na forumu ......Molim moderatore da ovo brisu .... barem broj telefona. Ibro mi nije ni rod ni nista nemam veze ko je....Skajdajver wrote:Narode, fakat je u Sarajevu opasno traziti majstore preko oglasa. Kako se blizi zima nasao sam u oglasima broj majstora koji odrzava plinske bojlere da bih pripremio bojler za zimski rezim rada i grijanja. Bojler je bio ispravan, samo ga je trebalo ocistiti, podesiti pritisak u sistemu i sl. Nakon sto se dva sata borio sa bojlerom, isprljao mi kupatilo i proglasio da je sve kako treba otisao je lik preko vrata naplativsi mi 75KM (nije jeftino!). Poslije par dana pocela mi je dramaticna poplava u kuci. Voda je obilato curila iz sigurnosnog ventila bojlera koji je sredio i kada sam ga nazvao i rekao o cemu se radi - rekao mi je da zavrnem vodu i javim mu se sutra. Sutra kada sam mu se javio rekao je da je zauzet drugim musterijama, da nemam prava na reklamaciju, da on tu nista nije kriv (sve to on zna a da bojler nije ni pogledao) i na kraju bezobrazno rekao i da nece ni da prica vise samnom. Helem, srecom nasao sam preko Gorenje servisa pravog majstora Mustafu, koji je ODMAH dosao, detektovao kvar nastao nakon majstorisanja Ibre, sve zavrsio za 20 min i naplatio svega 35KM. Uzmite pouku sami...
Elko, Elko...Pa ako je majstor Ibraga objavio svoj broj telefona u oglasima sto ga ovaj ne bi na forumu mogao nakaciti....
Da se meni to desilo i sliku bi mu na forum postavio pa nek majstor Ibraga sebi po kuci bojlere popravlja.
- Edin H.
Mislim da je ovdje problem malo slozeniji.
Drzava mora uspostaviti tijelo koji ce certifikovati majstore poput Ibrage (osobito ako radi sa gasom i bojlerima), ali i u isto vrijeme biti u mogucnosti da preduzme potrebne korake u slucaju opravdane zalbe korisnika usluga.
Takodje ne znam zasto jedna od mnogobrojnih (mahom dosadnih) televizija ne napravi program (skrivenom kamerom) i opocne razotkrivati ove prevarante.
Drzava mora uspostaviti tijelo koji ce certifikovati majstore poput Ibrage (osobito ako radi sa gasom i bojlerima), ali i u isto vrijeme biti u mogucnosti da preduzme potrebne korake u slucaju opravdane zalbe korisnika usluga.
Takodje ne znam zasto jedna od mnogobrojnih (mahom dosadnih) televizija ne napravi program (skrivenom kamerom) i opocne razotkrivati ove prevarante.
Last edited by Edin H. on 02/11/2006 15:40, edited 1 time in total.
- BHG
neka si ostavio i ime i broj telefona...steta sto nemas prezime...dosta je ba vise ovih kvazi-majstora i kvazi-biznismena kojim je samo bitno da prevare i uzmu lovu...usluga im je ravna nuli...i vrijeme je da im se stane u kraj...na jedan ili drugi nacin...danas na forumu...sutra u novinama...itd...sve dok se nebudu koliko toliko odnosili fer i ljubazno prema svojim musterijama.....tezimo tom nekom kapitalizmu a znamo da je u istom musterija uvjek u pravu...stoga majstore svaka ti cast...nek si objavio...ja recimo mogu da ispricam milion i jednu neugodnost koju sam dozivio u robotu (broj telefona netrebam objavljivati)...i to uglavnom na kasi...od nekulture i nepostivanja i krajnje drskosti do naplacivanja jednog artikla vise puta...pogotovo kad je guzva i kad nemozes upratit sta ona radi...i svaki put kad joj to kazem ona odgovori "oh izvini mislila sam da mi nije otkucalo prvi put"...to isto kao da imaju kurs prije zaposlenja u robotu... i vise neidem tamo da kupujem nista...ama kad bi crko nedam im vise ni marke...a i mnogi moji prijatelji...