Curi voda - nema komšije

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
tap3ah75

#1 Curi voda - nema komšije

Post by tap3ah75 »

Dakle da li ste imali sličan slučaj i šta uraditi??

U WC-u mi se pojavile 2 fleke na plafonu i jutros otpalo malkice maltera sa plafona. Po baksuzluku gore je izgleda prazan stan i vlasnik ili neko s vremena na vrijeme obilazi stan. Ostale komšije nešto i nemaju telefon ni nikakvu informaciju o kontaktu.

Jer evo već kontam šta ću zateći kad dođem s posla :x
Alfons Kauders

#2 Re: Curi voda - nema komšije

Post by Alfons Kauders »

tap3ah75 wrote:Dakle da li ste imali sličan slučaj i šta uraditi??

U WC-u mi se pojavile 2 fleke na plafonu i jutros otpalo malkice maltera sa plafona. Po baksuzluku gore je izgleda prazan stan i vlasnik ili neko s vremena na vrijeme obilazi stan. Ostale komšije nešto i nemaju telefon ni nikakvu informaciju o kontaktu.

Jer evo već kontam šta ću zateći kad dođem s posla :x
zovnes muriju, razvalite vrata i zavrnete vodu...
vratnik

#3 Re: Curi voda - nema komšije

Post by vratnik »

Sacekaj da se pravo dobro natopi, da vlaga udje u sve zidove, pa nek' bude mokro i kod komsije ispod. Nista ne cini.
:zzzz: :run:
karanana

#4 Re: Curi voda - nema komšije

Post by karanana »

kod tebe vazda neki belaji s vodom
tazmaniaBAN

#5 Re: Curi voda - nema komšije

Post by tazmaniaBAN »

ja sam pomislio da se o necemu drugom radi kad sam otvaro temu.... sorry, ovako ti nemogu pomoci
vratnik

#6 Re: Curi voda - nema komšije

Post by vratnik »

tazmaniaBAN wrote:ja sam pomislio da se o necemu drugom radi kad sam otvaro temu.... sorry, ovako ti nemogu pomoci
djevojci voda, a susjeda nema..
tap3ah75

#7 Re: Curi voda - nema komšije

Post by tap3ah75 »

karanana wrote:kod tebe vazda neki belaji s vodom
E jbg-a taki mi grah pao :lol:
mondo bizarro

#8 Re: Curi voda - nema komšije

Post by mondo bizarro »

e moj tap3ah75...
ja sam ti imala još veći belaj. 8 godina mi je u kupatilu plafon bio mokar. ove komše iznad nemaju baš love pa sve otezali sa popravkom. a fini ljudi, čak pazili i kad se kupaju da kao ne prođe voda od prskanja. elem, prije 3 godine dođe lafo neki majstor i kao napravi. vraga, bilo 5 dana suho (a mi u tih 5 dana omalterisali wc), kad ono opet poče. džaba kućni savjeti i sve ostalo kad ti seljaci žive u zgradi pa se za te sve godine ne može ništa riješiti jer nikog nije briga. čak je i komunalna policija dolazila x puta, i oni levati, samo registruju i kažu da to riješi kućni savjet. borba trajala još 2 godine i na kraju nam stvarno prekipilo :x :x :x da smo počeli prijetiti svim i svačim 8-) jedva nekako se pozove neki kvalitetan majstor, koji isto tako pravio cijevi od stana iznad i opet ništa. dok nisu na kraju probili skroz do glavne odvodne cijevi od zgrade i tu našli problem. znači, zgrada nije bila napravljena kako treba. odvodna cijev od stana 2 sprata iznad mene bila samo prislonjena na glavnu cijev. nakon toga je suho i zasad nema belaja.
znam, sad ćete vi reći pa šta smo radili tolike godine, ali pokušavali smo se dogovoriti kao kulturni ljudi, pravnim i pravilnim putem, ali ništ nije bilo dok se ne zaprijeti...
Edmond

#9 Re: Curi voda - nema komšije

Post by Edmond »

Najviše volim kada neko iznese svoj problem,traži savjet i onda se neko javi i kaže:"Eh da vidiš šta se meni desilo !" i razveze post o svom problemu, kao nema veze što je ovaj čovjek u prvom postu tražio pomoć, mogu ja iznijeti svoj problem na temi koju je on otvorio. Hajmo sad svi napisati šta nam se desilo. :?
vratnik

#10 Re: Curi voda - nema komšije

Post by vratnik »

Edmond wrote:Najviše volim kada neko iznese svoj problem,traži savjet i onda se neko javi i kaže:"Eh da vidiš šta se meni desilo !" i razveze post o svom problemu, kao nema veze što je ovaj čovjek u prvom postu tražio pomoć, mogu ja iznijeti svoj problem na temi koju je on otvorio. Hajmo sad svi napisati šta nam se desilo. :?
Jes' vala bas. A pogotovo kad njihovi problemi imaju dodirne tacke s prvobitnim postom. To mi je najgore. Onda ja uletim, kazem im kako su dosadni i to i pravo pametan ispadnem. A na temu naravno nemam nista reci. Ali sam negativan, a i ne volim citat, sve preko tri reda mi je puno.
mondo bizarro

#11 Re: Curi voda - nema komšije

Post by mondo bizarro »

jeste neki,
ja vam ovdje otvorila dušu, a vi tako :lol:
al pravo da vam kažem, zaboli me 8-)
jer, iznijela sam primjer oštećene glavne cijevi, zar to ne bi mogao biti problem i kod tap3ah75 ???

so long suckers :-)
Edmond

#12 Re: Curi voda - nema komšije

Post by Edmond »

Ok. Molim te bez nepotrebnog vrijeđanja. Pozz
vratnik

#13 Re: Curi voda - nema komšije

Post by vratnik »

mondo.bizzaro wrote:jeste neki,
jer, iznijela sam primjer oštećene glavne cijevi, zar to ne bi mogao biti problem i kod tap3ah75 ???

jes jes, sad se vadis.. Kakve veze ima ostecena cijev s vodom? Ha? Nikakve. Covjek je rekao da mu voda curi, a ne da mu cijevi nesto..
ccccc.
(ne znam sta ti ovo znaci: so long suckers: google kaze: "tako dugo pusenje", ali nisam siguran da to predlazes?
mondo bizarro

#14 Re: Curi voda - nema komšije

Post by mondo bizarro »

Edmond wrote:Ok. Molim te bez nepotrebnog vrijeđanja. Pozz
ne vrijeđam, pa smajli je tu, trebalo je više ispasti zeza.
pozz i tebi
mondo bizarro

#15 Re: Curi voda - nema komšije

Post by mondo bizarro »

vratnik wrote:
mondo.bizzaro wrote:jeste neki,

jes jes, sad se vadis.. Kakve veze ima ostecena cijev s vodom? Ha? Nikakve. Covjek je rekao da mu voda curi, a ne da mu cijevi nesto..
ccccc.
(ne znam sta ti ovo znaci: so long suckers: google kaze: "tako dugo pusenje", ali nisam siguran da to predlazes?
a eto on zna da baš tu voda curi, a nema nikog u stanu? zar ne može voda prolaziti kroz zid ako se dovoljno natopi?
u pravu si, ne predlažem. a za sporedno značenje ti ostavljam vremena da naučiš.
vratnik

#16 Re: Curi voda - nema komšije

Post by vratnik »

hvala,
divna si.
mondo bizarro

#17 Re: Curi voda - nema komšije

Post by mondo bizarro »

hvala, hvala
Static-X

#18 Re: Curi voda - nema komšije

Post by Static-X »

nije to nista u mojoj zgradi curilo mi s plafona a nema komsija ja na zadnjem,
stacu reko ako plafon propadne, navece brojat zvijezde
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#19 Re: Curi voda - nema komšije

Post by Pera Trta »

Da ne znam da neki dedo i nena žive ispod mog sarajevskog stana, sad bih se prepao da nisam to ja :D
hakazvaka

#20 Re: Curi voda - nema komšije

Post by hakazvaka »

zovnes kucepazitelja. oni zovu murju. kucepazitelj uz nadzor policije i stanara provaljuje u stan i rjesava problem sa vodom.

ovo je sve pod uslovom da su svi racuni prema upravitelju (kucepazitelju, svejedno), uredno izmireni.
Skyfox

#21 Re: Curi voda - nema komšije

Post by Skyfox »

naravno, to treba kucepazitelj zavrsiti... zasta primaju pare...
Post Reply