OK, odlazimKeepItSimplE wrote:Dalmatinko,bjezi.. postacemo ljubomorne
cure,sta mislite o BRAZILSKOJ depilaciji:)????
Moderator: anex
- dalmatinka
-
KeepItSimplE
vidjala sam ja i gore vjeruj mi... sad se upravo sjetih zene,koju sam vidjela na plazi i mislila sam da mi se prividja..bukvalno je komplet od glave do pete..noge,prepone,ruke..ledja...sve bila dlakava..i to crne dlake,duge,ko muskarac nekidalmatinka wrote:OK, odlazimKeepItSimplE wrote:Dalmatinko,bjezi.. postacemo ljubomorneSamo da te upozorim, prošlo ljeto sam vidjela jednu curu na plaži u bijelom kupaćem kostimu kojoj su dlake počele rasti nakon depilacije i one su bukvalno probile kostim. Zato pažljivo tempiraj vrijeme
![]()
![]()
- Lace
pa nekom i to smeta...pa depilira...nije depilacija samo za puno dlakave...vec za svedalmatinka wrote:Ne sasvim, ali stane u izrez kupaćeg kostima ( pa bio to i tanga) a to je dovoljno da ne moram ništa dirati, a tema je proširena koliko sam primjetila na svu depilacijuLace wrote:znaci celava ti mala?dalmatinka wrote:Izgleda mi kao bolna tema. Ja se ne depiliram iz prostog razloga što nemam što depilirati. I zbog toga me mrze sve žene.![]()
Sorry, morala sam se pohvaliti
jesi ti sigurna da imas hormona...bilo muskih ili zenskih...koji izazivaju sekundarne spolne odlike a koje nastaju odmah po pubertetu?
neki dan u gradu vidim curu....smetale joj obrve pa ih iscupala skroz...a iscrtala druge do pola cela...pa ti sad vidi
-
KeepItSimplE
jel ih bar kako treba iscrtalaLace wrote:pa nekom i to smeta...pa depilira...nije depilacija samo za puno dlakave...vec za svedalmatinka wrote:Ne sasvim, ali stane u izrez kupaćeg kostima ( pa bio to i tanga) a to je dovoljno da ne moram ništa dirati, a tema je proširena koliko sam primjetila na svu depilacijuLace wrote: znaci celava ti mala?jesi ti sigurna da imas hormona...bilo muskih ili zenskih...koji izazivaju sekundarne spolne odlike a koje nastaju odmah po pubertetu?
![]()
neki dan u gradu vidim curu....smetale joj obrve pa ih iscupala skroz...a iscrtala druge do pola cela...pa ti sad vidi
-
KeepItSimplE
pa boli,al ja stisnem zube,zamislim samo da je veci bol od toga roditiencian wrote:mom se dragom ne svidja... prema tome ni meniboli, brate...
dijete,a i to me ceka
-
tempora
Pa mozda zena ima problem? A koliko znam ti tretmani su izuzetno skupi.Jedan tretman laserom u Holandiji kosta 150 eura- kako mi rece prijateljica kojoj je jedino takav nacin pomogao a sve ostale trice i kucine ne.Na zalost, ne moze si svako priustiti ono sto bi mozda zelio, pogotovo ne kod nas sa losim ekonomskim stanjem.KeepItSimplE wrote:vidjala sam ja i gore vjeruj mi... sad se upravo sjetih zene,koju sam vidjela na plazi i mislila sam da mi se prividja..bukvalno je komplet od glave do pete..noge,prepone,ruke..ledja...sve bila dlakava..i to crne dlake,duge,ko muskarac nekidalmatinka wrote:OK, odlazimKeepItSimplE wrote:Dalmatinko,bjezi.. postacemo ljubomorneSamo da te upozorim, prošlo ljeto sam vidjela jednu curu na plaži u bijelom kupaćem kostimu kojoj su dlake počele rasti nakon depilacije i one su bukvalno probile kostim. Zato pažljivo tempiraj vrijeme
![]()
![]()
,uzas..nisam mogla da vjerujem..sto je najgore,zena srednjih godina,cak nije ni starica neka,pa da ti je to normalno.
A ovdje gdje ja zivim, puno je zena, koje ponosno setaju cupavo pazuho-vele da je prirodno ipak najbolje,
-
mamica papucarka
pitt, jel se i ti brazilises

- mrs. zurbrigen
joj teme.
ja kad pogledam moje cimerke, sve ono, germanke, briju samo iz dosade, nemaju boljeg posla.
a ja jadna, epiliram, cupam, brijem, sta sve ne radim... bas mi je drago, da cujem, da nisam jedina, koja depilaciju moze proglasiti hobijem.
inace sam nedavno dosla do zakljucka, da su trake sa voskom od balea (marka od dm-a) stvarno super, puno bolje od veetovih. vosak u loncicu meni upce ne pase, izgleda da nisam bas talentirana za to, zadnji pokusaj je zavrsio time, da sam manje vise peglom i papirom odstranjivala vosak sa plocica.
cijelo kupatilo zaprljala. 
inace sam nedavno dosla do zakljucka, da su trake sa voskom od balea (marka od dm-a) stvarno super, puno bolje od veetovih. vosak u loncicu meni upce ne pase, izgleda da nisam bas talentirana za to, zadnji pokusaj je zavrsio time, da sam manje vise peglom i papirom odstranjivala vosak sa plocica.
-
KeepItSimplE
Tempora, zar je moguce da zene hodaju sa dlakavim pazusima???
Blago njima,kad su tako samouvjerene i prirodne.
Slazem se da je sve to skupo,pogotovo trajno uklanjanje..
Ja cu nekad u zivotu nadam se to sebi priustiti,da se zavijek rijesim
patnje i belaja..za par godina... pocinjem skupljat od danas:),a eto
kod nas je prosjecna cijena depilacije u salonu do 30 KM..ustvari 30
je sa brazilskom:),a bez brazilske je 20-25--kako gdje.
Trake,voskovi i sve ono sto kupis da sam to odradis kosta minimum
15 KM.Nije jeftino,ali eto bar se to ne radi svaki dan,pa je nekako lakse.
Ima i ona opcija,zene koje rade u svojim kucama,kod njih je najjeftinije,ali
ja nisam za to cisto iz higijenskih razloga.. sta znas ko je prije tebe lezao na onom stolu i jednostavno gadljiva sam kad vidim da je nepospremljeno,jos uz to ako ces platiti,pa valjda treba biti uslovno kolko tolko.
Blago onom ko se ne mora depilirati,ko dalmatinka..i blago onom ko je plav
,ja moram.. a rado bih taj novac potrosila na nesto drugo.
Blago njima,kad su tako samouvjerene i prirodne.
Slazem se da je sve to skupo,pogotovo trajno uklanjanje..
Ja cu nekad u zivotu nadam se to sebi priustiti,da se zavijek rijesim
patnje i belaja..za par godina... pocinjem skupljat od danas:),a eto
kod nas je prosjecna cijena depilacije u salonu do 30 KM..ustvari 30
je sa brazilskom:),a bez brazilske je 20-25--kako gdje.
Trake,voskovi i sve ono sto kupis da sam to odradis kosta minimum
15 KM.Nije jeftino,ali eto bar se to ne radi svaki dan,pa je nekako lakse.
Ima i ona opcija,zene koje rade u svojim kucama,kod njih je najjeftinije,ali
ja nisam za to cisto iz higijenskih razloga.. sta znas ko je prije tebe lezao na onom stolu i jednostavno gadljiva sam kad vidim da je nepospremljeno,jos uz to ako ces platiti,pa valjda treba biti uslovno kolko tolko.
Blago onom ko se ne mora depilirati,ko dalmatinka..i blago onom ko je plav
-
KeepItSimplE
mrs. zurbrigen wrote:joj teme.ja kad pogledam moje cimerke, sve ono, germanke, briju samo iz dosade, nemaju boljeg posla.
a ja jadna, epiliram, cupam, brijem, sta sve ne radim... bas mi je drago, da cujem, da nisam jedina, koja depilaciju moze proglasiti hobijem.
![]()
inace sam nedavno dosla do zakljucka, da su trake sa voskom od balea (marka od dm-a) stvarno super, puno bolje od veetovih. vosak u loncicu meni upce ne pase, izgleda da nisam bas talentirana za to, zadnji pokusaj je zavrsio time, da sam manje vise peglom i papirom odstranjivala vosak sa plocica.cijelo kupatilo zaprljala.
ti si super,ja sam uljepila jedne prilike kosu, tepih, unistila farmerke od momka,jer je on asistirao..
ne ostane bez dlaka,koliko je voska bila svuda
-
FFK as Lucy01
Brazilaka je odlicna, i ne treba mi bog zna kol'ko voska
...
Postoji i trajno uklanjanje dlakavosti laserom i ne znam kakve su cijene i kako to ide u Be i Ha
...ovdje u Ju Es of Ej
laserski trtmani se rade u Spa salonima, skupi su i potrebno ih je nekoliko prine nego sto dlake prestanu potpuno da rastu
.
Iako je laser idealan za noge i bikini liniju, ja ga ne bih uradila "dol"
....jer meni dodje sad vako, sad nako 
Postoji i trajno uklanjanje dlakavosti laserom i ne znam kakve su cijene i kako to ide u Be i Ha
Iako je laser idealan za noge i bikini liniju, ja ga ne bih uradila "dol"
-
saga
uhh... depilacija...
vosak (u salonima)... na meni bas ne radi dobro... em se ne skinu sve dlake s mene, em i ono sto se skine, nakon 3 dana pocne rasti (a ta tri dana dok ne pocne rasti, sve me boli i sve se crveni)
one trake... morat cu vidjeti sad te dm-ove, a ovo ostalo nista na meni nije funkcionisalo...
britvica... ha jeb'ga, pored toga sto nakon brijanja britvnicom imam one neke crvene tackice, i pored toga sto nakon 6h dlake pocinju ponovo rasti... to jos najbolje dodje
a krema... na nogama totalno neupotrebljiva... to vec koristim za ovu brazilku... al muka raskrecen sjedit po 10-15 minuta, haha... jos tesko uspjet u svaki ugao to zavuc, ccc
uglavnom... ja bih da sam musko!
vosak (u salonima)... na meni bas ne radi dobro... em se ne skinu sve dlake s mene, em i ono sto se skine, nakon 3 dana pocne rasti (a ta tri dana dok ne pocne rasti, sve me boli i sve se crveni)
one trake... morat cu vidjeti sad te dm-ove, a ovo ostalo nista na meni nije funkcionisalo...
britvica... ha jeb'ga, pored toga sto nakon brijanja britvnicom imam one neke crvene tackice, i pored toga sto nakon 6h dlake pocinju ponovo rasti... to jos najbolje dodje
a krema... na nogama totalno neupotrebljiva... to vec koristim za ovu brazilku... al muka raskrecen sjedit po 10-15 minuta, haha... jos tesko uspjet u svaki ugao to zavuc, ccc
uglavnom... ja bih da sam musko!
-
KeepItSimplE
uglavnom... ja bih da sam musko![/quote]
e sto me nasmija s ovim curo:)..razumijem te potpuno!
"raskrecen" sjediti po 10-15 min..
.. meni se lakse "raskrecit" u salonu,pa kako god da ispadne.. sve zavisi gdje odes,ko te depilira..
i ima i do nas.. mi smo zene inace cesto mutave,za nas novac nam bude
neprijatno reci: popravi to,potrudi se,nisam zadovoljna itd.
Tako ja..platim..poslije dodjem kuci iznervirana cesto,popravljam...umjesto
da za svoj novac fino skrenem paznju da mi se ne fusheri.
Nemojte samo kod Bibe ici!!!!
uglavnom... ja bih da sam musko![/quote]
e sto me nasmija s ovim curo:)..razumijem te potpuno!
"raskrecen" sjediti po 10-15 min..
i ima i do nas.. mi smo zene inace cesto mutave,za nas novac nam bude
neprijatno reci: popravi to,potrudi se,nisam zadovoljna itd.
Tako ja..platim..poslije dodjem kuci iznervirana cesto,popravljam...umjesto
da za svoj novac fino skrenem paznju da mi se ne fusheri.
Nemojte samo kod Bibe ici!!!!
- mrs. zurbrigen
ja sam sa epilatorom unistila noge. kao klinka dobila svoj prvi silk-epil, fino ga koristila i ni najmanje razmisljala o peelingu ili icemu slicnom, da mi dlake ne urastu. sad mi je koza ko 'polka dots'.
i nikako da se popravi...
- Bumbar
osvrcuci se na trajno uklanjanje
....sad ima neki novi metod bio-enzimska depilacija...valjda skida se
...ne boli, kao sto cujem da epilacija boli...i nije vazno da li su dlake tamnije ili ne...
uglavnom...pare se stekaju
@saga...

uglavnom...pare se stekaju
@saga...
-
KeepItSimplE
Bumbice,haj ti prva oguli,pa javi kako je..
a i ja sam unistila ko tinejdzerka noge onim el. depilatorom..mislim da mi je to najvise i s*****o noge.
Joj Bibu ne spominjite ljudi.. mene su jednom ispekli ko janje
,jos
naplatili
..sto vole ispec,a i sto vole sfuserit cudo jedno!!
Da hocu na bingu dobiti,odmah bi investirala u trajno uklanjanje dlacica
a i ja sam unistila ko tinejdzerka noge onim el. depilatorom..mislim da mi je to najvise i s*****o noge.
Joj Bibu ne spominjite ljudi.. mene su jednom ispekli ko janje
naplatili
- Bumbar
KeepItSimplE wrote:Bumbice,haj ti prva oguli,pa javi kako je..
Joj Bibu ne spominjite ljudi.. mene su jednom ispekli ko janje,jos
naplatili..sto vole ispec,a i sto vole sfuserit cudo jedno!!
heh...ja otisla kod bibe da ocistim lice...usla...kaze zena...jaoj, imas divnu put...da me nije sramota bilo iste sec bi izasla
-
KeepItSimplE
o licu sta mi je ona jedna uradila....da i ne pricam.... isto tako,otisla daBumbar wrote:KeepItSimplE wrote:Bumbice,haj ti prva oguli,pa javi kako je..
Joj Bibu ne spominjite ljudi.. mene su jednom ispekli ko janje,jos
naplatili..sto vole ispec,a i sto vole sfuserit cudo jedno!!
heh...ja otisla kod bibe da ocistim lice...usla...kaze zena...jaoj, imas divnu put...da me nije sramota bilo iste sec bi izasla...ja imam problematicnu kozu...bas divna put
![]()
"ocistim".. vratila se kuci..ko da su me pcele izujedale... danima obloge
stavljala da se to smiri.. imal bogati jos sta da nam se potrefi zajednicko