Cura i njene "prijateljice"

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

kikivandersaar

#1 Cura i njene "prijateljice"

Post by kikivandersaar »

Ja i cura sve normala super cool extra... Onda je morao da dodje taj sumorni dan... Eee da te upoznam ovo je moja "najbolja " prijateljica"... Super... Poslije par dana, ono udsutni pogled, odgovori tipa nije mi nista, nemam vremena i tako ostah sam... Kasnije, skontam, saznam, jbg. nisam se svidio jaranici pa iznjedrila svasta nesta na moj racun, kako nisam za nju bla bla bla... Kontam, *ebo, pa nema cura 10 godina da slusa sta njena drugarica baljezga... I onda skontam, haman svaki put, sto meni sto vecini drugih ljudi, desi si slicna stvar, ono uvijek imaju dvije cure koje su najbolje prijateljice i jedna je uvijek cool, dobra kao avion, puna ko brod, nemoralno do *aja, uvijek u centru paznje, a druga susta suprotnost od nje... I kada se to "ruzno pace" napokon skrasi i nadje nekog, ova se pohasi i usere sve...

Kako onda predeverat to, ne uletiti ponovo u isti film, a vjerujte mi nije rijec od 18-to godisnjakinjama-ne-znam-sta-da-radim-u-zivotu-svom-jer-mi-je-dosadno, vec o odraslim haman pred udaju curama...
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#2 Re: Cura i njene "prijateljice"

Post by ladyblue18 »

Eh :roll: eto sto ja kazem da ne postoji iskreno prijateljstvo izmedju zena.
Tako ti je moj ti uvijek to bilo, jal ljubomora na ovu koja ima momka pa hajd da joj ubacimo bubu u uho, jal eto neki drugi razlozi... :oops:
Da ti pravo kazem ni ja ne shvatam tvoju curu a ni bilo koju koja dopusta da joj "prijateljice" kroje vezu.
Ja ako svog momka i predstavim prijateljicama, a oni mi kaze bilo sta lose za njega a ne zna ga, naravno da necu obratiti paznju na to.
Uglavnom u pravo si nezavidnoj situaciji, a nije da ne znam nekoliko veza cijem se raskidu kumovale "prijateljice" sa svojom intuicijom. :oops: :x
Sjedi popricaj sa njom ozbiljno, pokusaj da shvati da ta nema nimalo dobre namjere.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3 Re: Cura i njene "prijateljice"

Post by Truba »

ubuduće oplodi pa upoznaji :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
pustopoljina

#4 Re: Cura i njene "prijateljice"

Post by pustopoljina »

ta tvoja ima komplekse,a ta druga to zna. bolje sad,nego da se oženiš,pa da si zapravo s nečijom marionetom u braku.
Truba

#5 Re: Cura i njene "prijateljice"

Post by Truba »

meći prijateljici
ladyblue18

#6 Re: Cura i njene "prijateljice"

Post by ladyblue18 »

pustopoljina wrote:ta tvoja ima komplekse,a ta druga to zna. bolje sad,nego da se oženiš,pa da si zapravo s nečijom marionetom u braku.
Upravo, bolje shvatiti sada nego kada bude prekasno.
Samo zamisli da si u braku i da joj neko nesto kaze, jer vide da je ocigledno labila i lako povodljiva.
Zivot bi ti vjerovatno bio pakao.
MELBOURNE_SARAJEVO

#7 Re: Cura i njene "prijateljice"

Post by MELBOURNE_SARAJEVO »

E vidis to je razlog zasto su muski odnosi puno bolji i bez manje ljubomore..Zene kod nas velikom vecinom su pune kompleksa i strasno ne stretne sa svojim privatnim ili ljubavnim zivotom..I onda ako prijateljica ono postane sretna hmm to nije dobro,onda sljedi razmisljanje zasto bi ona bila sretna ako ja nisam :D :D Svakoj svojoj djevojci sam uvjek govorio da su njene prijateljice ljubumorne sto je samnom i svaki put tako bude..I svaka ta prijateljica bi bila samnom da ima sansu ili priliku..Zene su cudo pogotovu ovde kod nas..I moras da svatis da ako tvoja djevojka se druzi sa tom osobom jako duze malo je i logicno da ce ona imati utjecaj na nju,ali opet to nije razlog da se zavrsi kako se zavrsilo kod tebe..Kod nas muskaraca u vecini slucajeva nema toga i zato su nasi odnosi drugaciji,ja nikad u zivotu nisam komentarisao djevojku mog druga jer ako je njemu dobra i meni je pa cak i kad je ona najveca drolja jer mozda je ta drolja bas njemu dobra..Dokazano je naucno da od malena izmedju zena postoji rivalstvo koja ce biti ljepsa ili koja ce imati boljeg tipa ili bolje cipele i uvjek je borba takve vrste izmedju zena pa cak i najboljih prijateljica ..Znaci to je u zenama i prihvatimo to tako kako jeste.. :D :D Kod nas muskaraca je rivalstvo u sportu uglavnom :D :D ali kod njih je drugacije skroz drugacije ..Ma kresni joj drugaricu tu najbolju da vidi u stvari koliko si ti dobar :D :D :D
slavkoimamodilera

#8 Re: Cura i njene "prijateljice"

Post by slavkoimamodilera »

komi wrote:meći prijateljici
:mrgreen:
fixer

#9 Re: Cura i njene "prijateljice"

Post by fixer »

ja bi ovu temu nazvao "cura i njene čvake"! hvala.
ofr

#10 Re: Cura i njene "prijateljice"

Post by ofr »

komi wrote:meći prijateljici
Ovo je rješenje, složi ga prijateljici i odmah ćeš je riješiti svih frustracija, problema i bitchinga a onda će ona da te nafali ovoj tvojoj kako si "prekrasan" :D
pustopoljina

#11 Re: Cura i njene "prijateljice"

Post by pustopoljina »

pa šta' š sad?
grunt
Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.

#12 Re: Cura i njene "prijateljice"

Post by grunt »

kikivandersaar wrote:Ja i cura sve normala super cool extra... Onda je morao da dodje taj sumorni dan... Eee da te upoznam ovo je moja "najbolja " prijateljica"... Super... Poslije par dana, ono udsutni pogled, odgovori tipa nije mi nista, nemam vremena i tako ostah sam... Kasnije, skontam, saznam, jbg. nisam se svidio jaranici pa iznjedrila svasta nesta na moj racun, kako nisam za nju bla bla bla... Kontam, *ebo, pa nema cura 10 godina da slusa sta njena drugarica baljezga... I onda skontam, haman svaki put, sto meni sto vecini drugih ljudi, desi si slicna stvar, ono uvijek imaju dvije cure koje su najbolje prijateljice i jedna je uvijek cool, dobra kao avion, puna ko brod, nemoralno do *aja, uvijek u centru paznje, a druga susta suprotnost od nje... I kada se to "ruzno pace" napokon skrasi i nadje nekog, ova se pohasi i usere sve...

Kako onda predeverat to, ne uletiti ponovo u isti film, a vjerujte mi nije rijec od 18-to godisnjakinjama-ne-znam-sta-da-radim-u-zivotu-svom-jer-mi-je-dosadno, vec o odraslim haman pred udaju curama...
osnovna taktika je da njenoj prijateljici nabacis kakvog svog prijatelja pa da se ona sa njim zanima dok si ti sa ovom svojom :D
u svakom slucaju bolje da si to odmah shvatio pa da se ne zavlacis bezveze :)
ako nisi zagorio kao kaubojska tava sa tim raskidom si samo profitirao :)
*mima*

#13 Re: Cura i njene "prijateljice"

Post by *mima* »

kikivandersaar wrote:Ja i cura sve normala super cool extra... Onda je morao da dodje taj sumorni dan... Eee da te upoznam ovo je moja "najbolja " prijateljica"... Super... Poslije par dana, ono udsutni pogled, odgovori tipa nije mi nista, nemam vremena i tako ostah sam... Kasnije, skontam, saznam, jbg. nisam se svidio jaranici pa iznjedrila svasta nesta na moj racun, kako nisam za nju bla bla bla... Kontam, *ebo, pa nema cura 10 godina da slusa sta njena drugarica baljezga... I onda skontam, haman svaki put, sto meni sto vecini drugih ljudi, desi si slicna stvar, ono uvijek imaju dvije cure koje su najbolje prijateljice i jedna je uvijek cool, dobra kao avion, puna ko brod, nemoralno do *aja, uvijek u centru paznje, a druga susta suprotnost od nje... I kada se to "ruzno pace" napokon skrasi i nadje nekog, ova se pohasi i usere sve...

One od 18 su se sve poudale.
Loulou

#14 Re: Cura i njene "prijateljice"

Post by Loulou »

U nekoliko navrata su ljudi pisali o "nepostpojećem" pravom prijateljstvu među djevojkama... Mislim da je općenito pravo prijateljstvo danas rijetkost, bez obzira na to radi li se o muškarcima ili ženama.
Činjenica je da je "muško savezništvo" drukčije prirode od onog ženskog, i, neko je pomenuo, rivalstvo među djevojkama od najranije dobi... Da, sve je to stvar socijalizacije. Ja na primjer nikada nisam čula (što ne znači da toga i nema) da se organiziraju nekakvi izbori ljepote za dječake od 6 godina (negdje na onoj temi o nekoj "paradi" u Vogošći, neko je spomenuo upravo taj izbor za "malu Miss") :-?
Muškraci jedan drugom "zabijaju nož u leđa" na druge načine. S druge strane, muškarce ni ne pogađa neki postupak njihovog prijatelja, na način na koji bi ženu povrijedio isti postupak prijateljice.

A ovo što postavljače teme kaže da mu se "haman svaki put desi slična stvar", to je nešto o čemu ti sam trebaš razmisliti. Jesi li možda "magnet" za nesigurne djevojke?
Truba

#15 Re: Cura i njene "prijateljice"

Post by Truba »

ih savezništvo muško važi dok 5 različitih koka servisirate

ali kad jednu istu ganjate...onda je malo teže :mrgreen:
patrius

#16 Re: Cura i njene "prijateljice"

Post by patrius »

Rijetkost jeste,ali,kao i svaka,tim vise cijenjena :wink:
Troll_Happens

#17 Re: Cura i njene "prijateljice"

Post by Troll_Happens »

ladyblue18 wrote:Eh :roll: eto sto ja kazem da ne postoji iskreno prijateljstvo izmedju zena.
Tako ti je moj ti uvijek to bilo, jal ljubomora na ovu koja ima momka pa hajd da joj ubacimo bubu u uho, jal eto neki drugi razlozi... :oops:
Da ti pravo kazem ni ja ne shvatam tvoju curu a ni bilo koju koja dopusta da joj "prijateljice" kroje vezu.
Ja ako svog momka i predstavim prijateljicama, a oni mi kaze bilo sta lose za njega a ne zna ga, naravno da necu obratiti paznju na to.
Uglavnom u pravo si nezavidnoj situaciji, a nije da ne znam nekoliko veza cijem se raskidu kumovale "prijateljice" sa svojom intuicijom. :oops: :x
Sjedi popricaj sa njom ozbiljno, pokusaj da shvati da ta nema nimalo dobre namjere.
Upravo tako nema nista gore od zenske ljubomore...
Meni su se slicne stvari dogadjale ali sam ja to bio raspravio tako sto sam joj objasnio neke stvari... imas glavu punoljetna si znas ako sam okey prema tebi i ako si ti zadovoljna nema sta da drugarica ne bude zadovoljna, nit zna situaciju nit moze sta izvuci, jedino ako joj ti ispricas i pocnes se zaliti i sl tad mogu neki zlobni komentar dodati i ubaciti crva sumnje koji ce da je pojede.
Moj savjet ako je punoljetna ko sto kazes izadjite popricajte i raspravi to s njom a prijateljice ostavi njoj da se ona obracuna i pocapa sa njima,, tako je barem bivsa uradila :lol: :lol:
poslije nisu ni jedne rekli :dance:
Troll_Happens

#18 Re: Cura i njene "prijateljice"

Post by Troll_Happens »

Her Flick wrote:a sto nisi zbario tu njenu jaranicu
mozada ju je ona namjerno nagovorila da bude takva prema tebi nebili je ti ostavio i poceo nju bariti

tako sam ja, cim me je upoznala sa svojim drugaricama ja ih jednu po jednu bario, razbjezale se sve
gdje si je+ac nisam te prepoznao :thumbup:
tatjanamster

#19 Re: Cura i njene "prijateljice"

Post by tatjanamster »

EH, imam sličan problem :cry:
Naime, moja kćerka ima dobru drugaricu, inače njih dvije su nerazdvojne, i sad - moja kćerka je tu kao ona 'koju šmekaju momci', a ova druga je povučena. Sad, ova mala je u kinu upoznala jednog dečka koji je od nje stariji 5 godina, ide na fax, i uz to u zadnje vrijeme ne izlazi nikuda, ima neke traume, jer - navodno - su ga zimus, njega i njegovog drugara, pretukli narkomani jer im nisu htjeli dati para, ponavljam, navodno. I sad, taj dečko je sladak, baš se dopao ovoj maloj, ali je problem taj što je on previše povučen. Upoznala ih je djevojka njenog brata, koja tog dečka poznaje , jel, duže vremena i ovo joj je sve ispričala. I to sve preksinoć na Transformesima, mislim.
Pitala mala moju kćerku šta misli, da joj da podršku i to, ona joj rekla da je ne podržava.
Sad su u nekom stanju 'tihog rata' jer moja kćer nije sigurna u sve to sa tim dečkom, ali joj je rekla da radi šta hoće, jer nije ona tu da joj određuje šta da radi. Ova mala, navodno, ima neki osjećaj da je ona ta koja će mu pomoći, izbaviti ga iz problema, vratiti u život....itd :-)

Šta vi mislite? Ja stvarno vidim da i p a k nisam pametna... :oops:
Troll_Happens

#20 Re: Cura i njene "prijateljice"

Post by Troll_Happens »

Her Flick wrote:
Jedan001 wrote:
mozada ju je ona namjerno nagovorila da bude takva prema tebi nebili je ti ostavio i poceo nju bariti

tako sam ja, cim me je upoznala sa svojim drugaricama ja ih jednu po jednu bario, razbjezale se sve
gdje si je+ac nisam te prepoznao :thumbup:

:D citaj boldirano :lol: :lol: :lol:
trebao si malo sacekati ne sve odjednom, treba da odstoji ko tijesto :)
ovako skontale sve kakav si pa pobjegle glavom bez obzira... to se ide ono laganini hehe kvartalno hehehe :lol:
duboka_misao

#21 Re: Cura i njene "prijateljice"

Post by duboka_misao »

ne shvatam, jedna trojka bi rijesila sve nedoumice :D
Vitamin C

#22 Re: Cura i njene "prijateljice"

Post by Vitamin C »

Aaaaaaaa, to care! :lol:
I jeste jebačka sposobnost učiniti da se sve razbježe. :lol:
Summertime

#23 Re: Cura i njene "prijateljice"

Post by Summertime »

Mah, ljubomora, takmičenje bla bla bla
Sve je to normalno, još mi je normalnije i draže da čujem mišljenje nekoga koga volim i cijenim, jer ipak su dvije glave pametnije od jedne.
A sad od cure do cure zavisi da li je povodljiva, naivna, i da li je uopće svjesna s kim se druži i kome se povjerava.
Prijatelji/ce mogu itekako otvoriti oči kad su neke stvari u pitanju al svaki savjet treba razmotriti i odluku donijeti SAM.
A posebno bih napomenula da se ova tema ITEKAKO može jednako odnositi i na mušku "ekipu".
Sama sam bila u sitaciji da prijatelji od mog bivšeg dečka govore nebuloze a ne poznaju me UOPĆE!!!
Tipa: "Ma..ih..znam ja nju..." i sl. budalaštine.
MoHiKaNaC

#24 Re: Cura i njene "prijateljice"

Post by MoHiKaNaC »

Sve je stvar prioriteta i samouvjerenja...

Ako ste nesigurni u sebe i u svoje izbore ili vam je pod svaku cijenu potrebno i tudje odobravanje onda su prijatelji ili prijateljice uvijek potencijalni problem...
ladyblue18

#25 Re: Cura i njene "prijateljice"

Post by ladyblue18 »

Summertime wrote: A posebno bih napomenula da se ova tema ITEKAKO može jednako odnositi i na mušku "ekipu".
Sama sam bila u sitaciji da prijatelji od mog bivšeg dečka govore nebuloze a ne poznaju me UOPĆE!!!
Tipa: "Ma..ih..znam ja nju..." i sl. budalaštine.
O da, poznato. :roll:
Narocito kada ti prijatelji imaju veze od nekoliko godina, i nadju sebi za shodno da njega zajebavaju kako je papucar, ovo, ono, nece to uspjeti, okani se ti nje. :roll:
I dan danas se sjetim "Znas, niko nije uz mene, samo me prijateljica podrzava, meni je tesko, ja ne mogu vise".
Tako nekako otprlike. :zzzz: :zzzz:
Pa jbt jel ti hodas sa mnom ili "prijatelji"? Jel se ti njima ili mozda ja petljam u zivot? Imas li svoje ja? :? :-?
Ali kad musko to valjda ne shvata, kasnije doduse shvati, ali prekasno... :mrgreen:
Ja nikada nisam dopustila nikome da mi se petlja u vezu, a narocito navodne prijateljice... :-)
No, 100 ljudi 100 cudi...
Post Reply