Cupko krema za izbjeljivanje...

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
msc.aidas

#1 Cupko krema za izbjeljivanje...

Post by msc.aidas »

.. jel' nek koristio ovaj proizvod..???
ima li se kupiti u dm-u ili samshop-u (sarajevo)... ?? :-D :-D :-D fkt me interesuje kakav je rezultat upotrebe... :-) :-)

hvala unaprijed...
Slovka

#2 Re: Cupko krema za izbjeljivanje...

Post by Slovka »

Pa pretpostavljam da djeluje tako što ti dlake...izbijeli :D
Ako su tamne i jake vjerovatno mogu i požutit.
A da ne kažem da se i svijetle dlake na suncu itekako vide (vjerovatno bi izbjeljivala one na nausnici? )
Tako da ja ne bih, vosak je mnogo bolja opcija :)

A ima tog Čupko asortimana i krema i voskova i trakica i u DM-u i CM-u, SAM shopu.
minjonja

#3 Re: Cupko krema za izbjeljivanje...

Post by minjonja »

meni rece jedna zena da je jednom izbijelila brkove i tu noc otisla u disko. kaze da je znala da ce brkovi onako svijetliti, nikad iz kuce ne bi izasla :D

zakljucak: ne idi u diskoteku sa izbijeljenim brkovima :D

vosak majka.
1987vendetta

#4 Re: Cupko krema za izbjeljivanje...

Post by 1987vendetta »

Ma ne svijetle oni samo u disku, na suncu se presijavaju, bas onako zlacana nijansa.. Divno.. :-) Za nausnice je bolji vosak, a ako ti treba za ruke, onda je bolja krema za izbjeljivanje. I pazi kad mjesas, ako ti bude previse onog cuda sto ga manje dodje, znaci ne hidrogen, nego ono drugo, peckat ce te i svrbit za poludit.. I obavezno, isprati hladnom vodom i namazati nekom masnom kremom poslije. Posto te kreme malo izbijele i kozu, pa ti ostanu bijele fleke, radi to navecer, prije nego legnes u krevet.
minjonja

#5 Re: Cupko krema za izbjeljivanje...

Post by minjonja »

postoji i opcija pinceta :D
msc.aidas

#6 Re: Cupko krema za izbjeljivanje...

Post by msc.aidas »

...a hoce li spasti boja sa ruku ako sam prethodno isla u solarij.. :? :? :-) :-)
1987vendetta

#7 Re: Cupko krema za izbjeljivanje...

Post by 1987vendetta »

Ne znam hoce li spasti boja, ja sam bijela ko sir.. :D Boja mi spadne, pa se za par sati vrati u normalu, tj. nema tih fleka bijelih.. Ne vjerujem da ce ti spasti boja, jer UV zrake idu ispod koze, a ovo ti ide direktno na kozu.. Al' ti za svaki slucaj uzmi malu kolicinu, zamjesaj, nanesi, ostavi par minuta, isperi, pa sacekaj preko noci da vidis jel ti ostala depigmentacija.. A pincetu ja licno koristim samo za obrve, jer za nausnice i nije bas najbolja opcija, zbog toga sto kad skidas sa voskom, skines i tanki sloj koze, tako da dlake mogu da "probiju" kroz kozu i zbog toga ne urastaju.. I bas iz tog razloga je vosak bolji od onih spravica za cupanje (Phillips Satinelle i sl.) :D, ali to je vec druga tema :D
Post Reply