Cumuranje uz Kafu i Cigare

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
victory

#1 Cumuranje uz Kafu i Cigare

Post by victory »

Novi Film Jim Jarmuscha pod nazivom Coffee and Cigarettes u kojem se, izmedju ostalih, pojavljuju Tom Waits i Iggy Pop.

http://www.cafeclope.com/

movie trailer, 2.8 MB (Quick Time)

movie trailer Real Player

Image
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Jim Jarmusch jedan on najlikova iz filma Blue In The Face.
Legenda je covjek, kad vidim njegovu scenu, moram zapalit cigaru :)
komi imas li Blue In The Face na divxu?

Image

Još od sredine osamdesetih ovaj kultni redatelj snima kratke crno-bijele filmove o ljudima koji se nalaze na kavi, puše cigarete i rade raznorazne stvari. Svi ti izvrsni filmovi o čudnim susretima napokon su okupljeni u jednu cjelinu pod naslovom 'Coffee and Cigarettes'.

U crno-bijelom filmu zabilježeni su čudni i ponekad nepovezani razgovori o svemu i svačemu, čiji akteri predstavljaju zavidan niz razvikanih i kultnih imena showbiza: Iggy Pop, Bill Murray, dvojac RZA i GZA iz Wu-Tang Clana, Cate Blanchett, Tom Waits, Steve Buscemi, Alfred Molina... Sve je počelo 1986. kad su od Jarmuscha producenti emisije "Saturday Night Live" zatražili jedan kratak film, a on je isporučio improviziranu priču u kojoj uz kavu i cigarete čavrljaju Steven Wright i Roberto Benigni.

Tijekom sljedećih deset i pol godina, nastale su brojne pričice, poput one u kojoj je Bill Murray takav kavofanatik da ju pije izravno iz lonca, usput raspravljajući s RZA-om i GZA-om o alternativnoj medicini. Mnoge zvijezde igraju same sebe, a drugi imaju bizarne uloge, poput Cate Blanchett koja igra glumicu nalik samoj sebi plus njenu sasvim drugačiju sestru. Teme za razgovore su svakakve: Teslina znanstvena dostignuća, teorija zavjere oko Elvisa Presleyja, sjaj Pariza dvadesetih godina...

Jarmusch svoje 'pauze za kavicu' uspoređuje s filmom "Noć na Zemlji", u kojem je opisao pet istodobnih vožnji taksijem u pet gradova diljem zemaljske kugle. "Razlog zbog kojeg sam ovo napravio je: kad gledaš filmove, tipa nazove njegova cura, njoj se događa nešto loše, pa on kaže: 'Sad ću pozvati taksi i stižem odmah.' Onda ide rez na njega kako izlazi iz taksija. A moj mozak mi uvijek kaže, a što je s tom vožnjom taksijem? Tom usputnom stvari, stvari koja nije odredište?"

"Tako da je ovo poput onih malih pauza u tvom danu koje nisu dio strukture. To nije ono: što sam radio danas? Bio sam na pauzi za kavu. To je zadnja stvar na koju ćeš pomisliti. Tako da volim ideju da ono što te dramaturški ne privlači postane suština cijele stvari. To je vrlo zbrkano, ali moj mozak često radi na taj način", dodaje Jarmusch, koji napominje da će nastaviti snimati te kratke filmove i nada se da će ih skupiti dovoljno i za drugu kolekciju.

A odakle mu inspiracija za sve to? "Od toga što pijem previše kave." I očekivali smo takav nekakav odgovor.
mag

Post by mag »

hm... njegov stil snimanja- to je bas ono kad sa merakom zapalis cigaru i uzivas u toj milini,zivot isto kao da se usporio...
MRAVOJED

Post by MRAVOJED »

meni je najbolji štos što je on posjedio još kao teenager :? zamisli to
St.Germain

Post by St.Germain »

mraVOjed wrote:meni je najbolji štos što je on posjedio još kao teenager :? zamisli to
cudne se stvari desavaju na planeti
MRAVOJED

Post by MRAVOJED »

germa jesi to ti ili je to neki drugi germa :?

a i mudro zboriš, čudne stvari se događaju
St.Germain

Post by St.Germain »

ja sam isti
promijenio nick ionako me svi zovu germa
skoro sam gledao SMOKE
sve se vrti oko cigare, svi ljudi u filmu puse, ali neka pateticna situacija ometa cijeli film
nije od Jarmusha
MRAVOJED

Post by MRAVOJED »

ma nije patetična :D odlična je

meni su i smoke i blue in the face jedni od najdražih filmova :D a šega mi je najveća kad đarmuš opisuje kako puše nacistički oficiri u filmovima :D đe je on to upratio :D :D

a ako, kad kažeš patetična, misliš na situaciju kad keitel priča božićnu priču o slijepoj baki, moram se usprotiviti :D :D :D i konstatirati :D :D :D da je upravo taj dio meni jedan od vrhunaca filma uopšće :D :D :D kako keitel priča :D e to je odlično
St.Germain

Post by St.Germain »

ma ok...Nego situacija vec vidjena. Ono, nadareni blackboy trazi utociste kod pisca koji godinama nije imao bestseller. Ima jos jedan takav film sa Sean Connery-jem u glavnoj ulozi. E sad ne znam koji je od ova dva filma ranije snimljen, ali sam ovaj drugi gledao prije Smoke-a. A ona zadnja scena (odjava filma) u kojoj se ekranizuje ispricana prica je totalni FUL. too much.
Saian

Post by Saian »

Casio, seiko, timex, rolex :D :D :D :D
MRAVOJED

Post by MRAVOJED »

taj sa šon konerijem je snimljen kasnije.
ne znam, ja sam to sasvim drugačije percipirao.

rainman :D daj jedan rolex
St.Germain

Post by St.Germain »

mraVOjed wrote:taj sa šon konerijem je snimljen kasnije.
ne znam, ja sam to sasvim drugačije percipirao.

rainman :D daj jedan rolex

radnja jeste visesmjerna, ali previse patetike za moj ukus
Ali ona scena kad Harvey predstavlja foto-album je originalna. da se razumijemo: taj film smatram remek djelom sa par fula...
St.Germain

Post by St.Germain »

btw...ovaj film nije uopste od Jarmusha
MRAVOJED

Post by MRAVOJED »

znam, nije ni blue in the face (ne znam da li si gledao, to ti dođe ko drugi dio :D iako je ja mislim skoro pa istovremeno napravljen, sa puno manje patetike :D :D :D uglavnom, izmjenjuju se poznati njujorčani i pričaju nebuloze :D među njima i đarmuš :D s pričom o nacisitima

inače, film je rađen bez scenarija
Saian

Post by Saian »

ma kad Lou Reed govori o naochalama s dvostrukim okvirima :D :D ili kad Keitel uhvati onog malog sto mazne torbu onoj plavushi i kad ova kaze kao nemojte zvati policiju on je samo dijete, a Keitel popizdi i da malom torbu nazad i pusti ga, na tom mjestu sam oplako od smijeha :D :D :D :D
irfan2

Post by irfan2 »

ma svi su gledali taj film, samo neznaju da je to taj...bio ovdje na tvu jedno deset puta....
inace, cofee & cigarets imam 8) ..i super je...
http://www.klik.hr/vijesti/2005/09/26/0002003.html
http://www.klik.hr/vijesti/2003/09/11/0002004.html
Post Reply