Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Pa što ne valja .
Rek'o čoek neko odero Jocu na Koševu a ja ne znam i pitam ga samo jeko to a mačka ljuta.
Inače izvinjajem se mački.I imao je čovjek još tad pored tala u kafani Stara Čaršija farmu pilića već, vazda pijan bio , ali nikako da se sjetim kako se zvao.Ponekad i turu okrene .
Ali niko nije bio u tangama nego 'nako.
Inače admini ulijeću kada se upotrebljavaju psovke vrijeđanja a toga nema samo insinuacije zarad demokracije.
Odgovorno tvrdim nije Ake kriv , ja sam kriv što sam pitao ono što je on onako u neznanju po običaju proturio ali eto mu i BB i Zemun i Crvena Galerija kojoj je pisalo ovo je ...... ali hvala svemu nije postalo to što je pisalo.
Inače , ko je bio gazda Red Gallery a ko je prekoputa iste u podrumu udarao po bubnjevima do kasno u noć ?
I kako je mogao u ono vrijeme oteti dvorište od Jazz cluba ?
Nisam skrenuo , još da napomenem da je isti izdao bedževe o svom trošku - nacionalnost Jugosloven pa višta bedž pa u Miljeviće po benzin jer ga samo tamo bilo.Ah ta lijepa vremena .........
konoba u v.miskina-nisam siguran mislimo li na isti objekt no svejedno,na pomen su se blago zatalasala sjecanja prekrivena prasinom vremena i paucinom svakodnevnice...
negdje na desnoj strani,uvucena i nenametljiva,postojala je konoba cijeg se vise ni imena ne sjecam(a cini mi se da zapravo i nije imala neko specijalno ime,tek:dalmatinska konoba),u koju sam odlazio rado i uvijek sam.
pogotovu u vrela ljetna popodneva kad ljudi smrde na znoj a grad na ljude i rastopljen asfalt...
nesto zbog ugodne hladovine,nesto zbog mira...
na bocun postupa ili dingaca i par uri samoce...
prenositi sadrzaj ram-a na listice istrgnute iz konobarskog bloka,procitati novine ili jednostavno gledati kroz ulazni otvor-prozor u svijet u kom su dahtali napola rastopljeni prolaznici...
...
u lisac se islo sa ekipom,na ubijanje pred koncert,poslije koncerta,ubijanje bez koncerta,na polasku na dernek,na povratku a uvijek nekako u prolazu;
nikad nismo ostali duze od po ure,nikad nisam popio manje od tri duple loze,nismo pricali vec se ubijali brzo i cutke,kao da smo se takmicili ko ce vise,brze...
...
poslije se lafo opametilo(mozda bi bilo iskrenije reci:umorilo)pa se sa trebom islo u krovove,roman-tik(-tak)a-fazoni,no to je neka druga,poznata tema...
...
ili mi se sve to samo usnilo..?
ne mogu da ga smjestim u parfeme nikako...kad prođe ženska sa kapljicom Pačulija, čini mi se kao da vuče za sobom svo roblje svijeta u lancima pride...sjećaš li se?