Cuke kake li kake, moze li se sta uciniti
-
salihh
#1 Cuke kake li kake, moze li se sta uciniti
znam da je tema o psima u gradu poprilicno vruca, ali ovo nema nuzno toliko veze s lutalicama...
meni je strahovito dosadilo da po centru grada hodam cik-cak da ne bih ugazio u psecu kaku... pa covjece, to vise nije normalno. o vilsonovom da i ne govorim, hebote, povedem dijete da proseta i ne smijem ga pustiti s asfalta ni korak u travu jer ce gotovo sigurno donijeti govance na cipelicama (ni na pjesackoj stazi nije mnogo bolje, ali baram vidim na vrijeme pa reagiram).
mislim da bi se pod hitno trebala uvesti nekakva zakonska regulativa, kao i kaznjavanje vlasnika pasa koji ne pokupe kaku svojih ljubimaca... takodje mislim da ne bi bilo lose razmisliti da se uvede porez na cuke i mace i iz tog novca finansirati prihvatilista za napustene zivotinje... i jos, u haustorima gdje se voda placa po clanu obavezno i cuke i mace prijaviti kao clana domacinstva, jer oni to i jesu...
meni je strahovito dosadilo da po centru grada hodam cik-cak da ne bih ugazio u psecu kaku... pa covjece, to vise nije normalno. o vilsonovom da i ne govorim, hebote, povedem dijete da proseta i ne smijem ga pustiti s asfalta ni korak u travu jer ce gotovo sigurno donijeti govance na cipelicama (ni na pjesackoj stazi nije mnogo bolje, ali baram vidim na vrijeme pa reagiram).
mislim da bi se pod hitno trebala uvesti nekakva zakonska regulativa, kao i kaznjavanje vlasnika pasa koji ne pokupe kaku svojih ljubimaca... takodje mislim da ne bi bilo lose razmisliti da se uvede porez na cuke i mace i iz tog novca finansirati prihvatilista za napustene zivotinje... i jos, u haustorima gdje se voda placa po clanu obavezno i cuke i mace prijaviti kao clana domacinstva, jer oni to i jesu...
- Hemera
#2 Re: Cuke kake li kake, moze li se sta uciniti
Gotov si sada,zaklofit će ti themu...bgm. 
- kurty
#3 Re: Cuke kake li kake, moze li se sta uciniti
Ja mislim da su glavni krivci za ovu stvar udruzenja za zastitu zivotinja 
-
salihh
#4 Re: Cuke kake li kake, moze li se sta uciniti
ma ocigledna je nekakva rupa u zakonu... bez obzira na sve, ja ne mogu zivotinjama dati prednost nad ljudima... jucer gledam nekog frajera s cukom, gradska faca, djeluje cak i kulturno... i cuko mu se istovari na trotoar i on ga strpljivo saceka da obavi nuzdu, i nakon sto cuko istrese sadrzaj na ulicu krenuo i da malo omirise "uradak" a ovaj ga cimnu povodcem i ono "fuj - fuj"... pa kontam ako je tvom cuki fuj da pomirise svoje govno, koliki li je fuj da neko ugazi u njega... siguran sam da taj covjek ne baca smece kroz prozor, da mozda ni zvaku ne pljune na trotoar, ali svaki dan posije nekoliko govancadi meni na put... pa frajeru pokupi ono sto si usrao...kurty wrote:Ja mislim da su glavni krivci za ovu stvar udruzenja za zastitu zivotinja
- kurty
#5 Re: Cuke kake li kake, moze li se sta uciniti
Slazem se... nek svako kupi svoje...
Tako je taj trebao to da uradi... Al sta ces...gdje ce on ruke isprljati
Tako je taj trebao to da uradi... Al sta ces...gdje ce on ruke isprljati
- Abu FEED el-Castro
#6 Re: Cuke kake li kake, moze li se sta uciniti
Neka neka.
Kad nam govna do koljena budu a svaki dan psi nekog napadnu, nekog osakate, nekog valjda i bez zivota ostave (gluho bilo!) onda ce pojedincima doci iz guzice u glavu, da ovako ne moze. Hocel se to desiti prije ili poslije pred nama je da vidimo. Jel to treba demonstracije pravit i hodat okolo sa plakatima "spasavajte nas kerova!"?
Regulativama bi se mogli (valjda) rijesiti problemi sa psima koji imaju svoje vlasnike ali sta sa sve vecim i vecim i vecim i vecim brojem pasa za koje - NIKO NIJE ODGOVORAN, ali ce se svaka zbuha javiti kad treba bulazniti o "psecim pravima" i branit ih te tako pravdati budzete kod svojih tutora. Dzaba sto smo (i) fizicki vec odavno ugrozeni, psi, kako ih je vise, sve se vise kuraže napadati ljude, naravno uglavnom slabije, djecu, starce.
Zivjeli psi, zivjela zivina po gradovima, zivjela "udruzenja za zastitu zivotinja"!

Kad nam govna do koljena budu a svaki dan psi nekog napadnu, nekog osakate, nekog valjda i bez zivota ostave (gluho bilo!) onda ce pojedincima doci iz guzice u glavu, da ovako ne moze. Hocel se to desiti prije ili poslije pred nama je da vidimo. Jel to treba demonstracije pravit i hodat okolo sa plakatima "spasavajte nas kerova!"?
Regulativama bi se mogli (valjda) rijesiti problemi sa psima koji imaju svoje vlasnike ali sta sa sve vecim i vecim i vecim i vecim brojem pasa za koje - NIKO NIJE ODGOVORAN, ali ce se svaka zbuha javiti kad treba bulazniti o "psecim pravima" i branit ih te tako pravdati budzete kod svojih tutora. Dzaba sto smo (i) fizicki vec odavno ugrozeni, psi, kako ih je vise, sve se vise kuraže napadati ljude, naravno uglavnom slabije, djecu, starce.
Zivjeli psi, zivjela zivina po gradovima, zivjela "udruzenja za zastitu zivotinja"!
-
belfy
#7 Re: Cuke kake li kake, moze li se sta uciniti
sa dosta toga bih se u postu mogao sloziti, ali si nabrao ovdje dosta toga zajedno sto bas ne stoji. kao prvo recimo porez na cuke i mace zarad finansiranja prihvatilista. zasto bi samo ljudi koji imaju cuke i mace finansirali sklanjanje lutalica koje svima smetaju po ulici? jos bi mogao izazvati i kontra efekat da pojedini ljudi zarad tog poreza ostave i svoje cuke i mace da lutaju ulicama. nigdje veze...salihh wrote:znam da je tema o psima u gradu poprilicno vruca, ali ovo nema nuzno toliko veze s lutalicama...
onda ovo da budu ravnopravan clan domacinstva? moras prvo biti svjestan da te zivotinje su nikakvi potrosaci resursa vode i kanalizacije. vodu trose samo da piju sto je...koliko? pola litre-litar dnevno? dok clan domacinstva i pere sudje i odjecu i kupa se i pere ruke i pusta vodu vise puta dnevno itd... i ti bi sada jednom vlasniku psa ili macke natovario nekih dodatnih 50 markica mjesecno, pa bi vidio pozitivan rezultat na ulici u vidu veceg broja tih ljubimaca, kao i njihovih fekalija. daj se malo presaberi.
ovako lijepo pocnes post da bi ga od polovine nadalje pretvorio u nebulozu.
- Gile Šampion
#8 Re: Cuke kake li kake, moze li se sta uciniti
Treba im čep u guzicu nabiti... 
- CharlesBukowski
#9 Re: Cuke kake li kake, moze li se sta uciniti
Nisam neki ljubitelj pasa po gradu, ali si ovdje pretjerao. Gdje samo nalazis tolika govna?meni je strahovito dosadilo da po centru grada hodam cik-cak da ne bih ugazio u psecu kaku
Naravno, treba kaznjavati vlasnike pasa ciji se ljubimac pokaki a da to taj isti vlasnik ne pocisti.
- astrid
#10 Re: Cuke kake li kake, moze li se sta uciniti
.....Nije do cuka što su dječija igrališta ,šetališta i parkići puni kake....Pusti cuke nek` kake ,moraju
.....ali vlasnik je dužan to pokupiti(tako bi trebalo biti)..pošto vlasnici to ne rade treba uvesti kazne ,a pare usmjeritiu na nešto korisno 
- Tranquilizer
#11 Re: Cuke kake li kake, moze li se sta uciniti
CharlesBukowski wrote:Nisam neki ljubitelj pasa po gradu, ali si ovdje pretjerao. Gdje samo nalazis tolika govna?meni je strahovito dosadilo da po centru grada hodam cik-cak da ne bih ugazio u psecu kaku
- braca
#12 Re: Cuke kake li kake, moze li se sta uciniti
Ja sam APSOLUTNO za zivotinje i pomazem koliko mogu udruzenja, a posebno akcije zbrinjavanja i udomljavanja pasa.
NO, EVO KAKO STVARI STOJE:
Primjera radi, djecije igraliste kod "Sirana": posuto je sitnim pijeskom/kamencicima, STOKA od ljudi dovodi pse da vrse nuzdu u taj djeciji pijesak (psi "kake"), dobro, neko bi rekao, pa sta? Evo sta: dijete stane u tu istu kaku, nogicama se penje na tobogan, pseca kaka koja je sigurno nezdrava ako se POJEDE spada sa djecijih cipelica i OSTAJE na stepenicama tobogana, DRUGO dijete koje ide iza prvog dijeteta koje je malocas ugazilo u psecu kaku, RUKICAMA se hvata za stepenice tobogana, znaci svojim malim djecijim rukicama HVATA za zaostalu psecu kaku na stepenicama tobogana i naredni korak je - dijete kao dijete - da rukice prinese ustima, prije ili kasnije i nastavak je poznat.
Sve ove koji dovode pse na djecija igralista da vrse nuzdu, ja bih rado i bez milosti .............. (ne smijem napisati sta bih rado uradio, jer cu dobiti ban, ali misao sadrzi imenice celicna sipka i glava).
No, nisu krivi ni ti idoti koji dovode pse da vrse nuzdu na djecijem igralistu jer su oni idioti po defoltu, kriva je policija koja ni ovom prilikom ne radi ono sto bi trebala da radi, a kada bi se hipoteticki zalio PU Centar radi ovako necega, tako bi te rado ismijali i rekli da imaju i ozbiljnijih poslova od psece kake u djecijim parkovima.
Nemaju. Jer im se heroin i kokain i tako prodaje ispred nosa, i oko srednjih skola, pa neka barm ovo odrade. Jest, al' malo morgen.
NO, EVO KAKO STVARI STOJE:
Primjera radi, djecije igraliste kod "Sirana": posuto je sitnim pijeskom/kamencicima, STOKA od ljudi dovodi pse da vrse nuzdu u taj djeciji pijesak (psi "kake"), dobro, neko bi rekao, pa sta? Evo sta: dijete stane u tu istu kaku, nogicama se penje na tobogan, pseca kaka koja je sigurno nezdrava ako se POJEDE spada sa djecijih cipelica i OSTAJE na stepenicama tobogana, DRUGO dijete koje ide iza prvog dijeteta koje je malocas ugazilo u psecu kaku, RUKICAMA se hvata za stepenice tobogana, znaci svojim malim djecijim rukicama HVATA za zaostalu psecu kaku na stepenicama tobogana i naredni korak je - dijete kao dijete - da rukice prinese ustima, prije ili kasnije i nastavak je poznat.
Sve ove koji dovode pse na djecija igralista da vrse nuzdu, ja bih rado i bez milosti .............. (ne smijem napisati sta bih rado uradio, jer cu dobiti ban, ali misao sadrzi imenice celicna sipka i glava).
No, nisu krivi ni ti idoti koji dovode pse da vrse nuzdu na djecijem igralistu jer su oni idioti po defoltu, kriva je policija koja ni ovom prilikom ne radi ono sto bi trebala da radi, a kada bi se hipoteticki zalio PU Centar radi ovako necega, tako bi te rado ismijali i rekli da imaju i ozbiljnijih poslova od psece kake u djecijim parkovima.
Nemaju. Jer im se heroin i kokain i tako prodaje ispred nosa, i oko srednjih skola, pa neka barm ovo odrade. Jest, al' malo morgen.
- Tranquilizer
- Alhemicarkaa
#14 Re: Cuke kake li kake, moze li se sta uciniti
Za one koji ne znaju:
ZAKON
O KOMUNALNOJ ČISTOĆI I UPRAVLJANJU KOMUNALNIM OTPADOM
Predlagač:
Vlada Kantona Sarajevo
Pripremilo:
Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okoliša
Sarajevo, Juli 2010
Član 15.
(Otklanjanje nečistoće sa javnih površina)
(1) Pri korišćenju javnih površina, ne smiju se njihovo stanje i izgled pogoršati, a eventualna
oštećenja i zaprljanost moraju se na vrijeme i po završetku korišćenja otkloniti.
(2) Vlasnici kućnih ljubimaca, dužni su pri svakom izvođenju na javnu površinu nositi pribor za
čišćenje fekalija i očistiti svaku površinu koju njegov kućni ljubimac zaprlja.
Član 79.
(1) Novčanom kaznom od 20 do 1.500 KM kazniće se za prekršaj građanin:
1. ako ne održava čistoću na drugim površinama iz člana (4). ovog zakona član (5);
2. ako pri obrezivanju i čišćenju grmlja i živih ograda, materijal i otpad ne ukloni i javnu
površinu ne očisti nakon završenog posla, a ako posao traje više dana, otpad ne ukloni po
završetku svakog radnog dana član (12);
3. ako izvođač građevinskih radova ne pridržava se obaveza utvrđenih u članu (13). ovog zakona;
4. ako učini koju od zabranjenih radnji iz člana (14). tač. (1). do (16). ovog zakona;
5. ako se ne pridržava obaveza utvrđenih u čl. (15), (16), (17). ovog zakona;
Vrlo brzo će zakon biti usvojen, tako da se prilikom žalbe možete pozvati na zakon i član.
ZAKON
O KOMUNALNOJ ČISTOĆI I UPRAVLJANJU KOMUNALNIM OTPADOM
Predlagač:
Vlada Kantona Sarajevo
Pripremilo:
Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okoliša
Sarajevo, Juli 2010
Član 15.
(Otklanjanje nečistoće sa javnih površina)
(1) Pri korišćenju javnih površina, ne smiju se njihovo stanje i izgled pogoršati, a eventualna
oštećenja i zaprljanost moraju se na vrijeme i po završetku korišćenja otkloniti.
(2) Vlasnici kućnih ljubimaca, dužni su pri svakom izvođenju na javnu površinu nositi pribor za
čišćenje fekalija i očistiti svaku površinu koju njegov kućni ljubimac zaprlja.
Član 79.
(1) Novčanom kaznom od 20 do 1.500 KM kazniće se za prekršaj građanin:
1. ako ne održava čistoću na drugim površinama iz člana (4). ovog zakona član (5);
2. ako pri obrezivanju i čišćenju grmlja i živih ograda, materijal i otpad ne ukloni i javnu
površinu ne očisti nakon završenog posla, a ako posao traje više dana, otpad ne ukloni po
završetku svakog radnog dana član (12);
3. ako izvođač građevinskih radova ne pridržava se obaveza utvrđenih u članu (13). ovog zakona;
4. ako učini koju od zabranjenih radnji iz člana (14). tač. (1). do (16). ovog zakona;
5. ako se ne pridržava obaveza utvrđenih u čl. (15), (16), (17). ovog zakona;
Vrlo brzo će zakon biti usvojen, tako da se prilikom žalbe možete pozvati na zakon i član.
- Cholina_Lokica
#15 Re: Cuke kake li kake, moze li se sta uciniti
eh jos kad bi imali svako par metara kante za smece, i kad gamad ne bi ih sklanjala i razvaljivala bilo bi extra...
- Cholina_Lokica
#16 Re: Cuke kake li kake, moze li se sta uciniti
svuda gdje se zahtjeva kupljenje ima i ovo

na dosta mjesta cak i kesice stoje pored kante... a kod nas nema ni obicnih kanti kako treba
da mi je znati koliko bi to kod nas trajalo, hanume bi uzele kese za granapa si

na dosta mjesta cak i kesice stoje pored kante... a kod nas nema ni obicnih kanti kako treba
da mi je znati koliko bi to kod nas trajalo, hanume bi uzele kese za granapa si
- sffovac
#17 Re: Cuke kake li kake, moze li se sta uciniti
slabo ona ovoTranquilizer wrote:
piso mu rasipa ko smrk
- Pikaboo
#18 Re: Cuke kake li kake, moze li se sta uciniti
Da nam se uvede porez na ljubimce? Ma pazi molim te jos jednog SDP-ovca! Jel to u drzavnom budzetu nikada nije bilo dovoljno para za azil? Nikada nismo dobili donacije koje su se rasparcale u sekundi medju lopinama!Jel bi mozda to bio odlican potez kad bi ljudi kupili zivotinje sa ulica i udomljavali i jos drzavi placali sto su to ucinili.Kakav savrsen plan!Bolje apeluj na drzavu da nabavi WC za zivotinje koje svaka zemlja sem Bosne ima.salihh wrote:znam da je tema o psima u gradu poprilicno vruca, ali ovo nema nuzno toliko veze s lutalicama...
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#19 Re: Cuke kake li kake, moze li se sta uciniti
Posto ne moze na fin nacin, onda moze na grub.
Prije nekoliko mjeseci je bila ista poplava tema o psima, i fino je bilo okaceno upozorenje da ko otvori sljedecu takvu temu, dobija ban bez upozorenja.
I nakon vec nekoliko zakljucanih tema zadnja 2 dana, vi opet.
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 41&t=54133 ova tema i nijedna vise.
Ko prvi otvori slicnu temu, ban!
Prije nekoliko mjeseci je bila ista poplava tema o psima, i fino je bilo okaceno upozorenje da ko otvori sljedecu takvu temu, dobija ban bez upozorenja.
I nakon vec nekoliko zakljucanih tema zadnja 2 dana, vi opet.
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 41&t=54133 ova tema i nijedna vise.
Ko prvi otvori slicnu temu, ban!