Cudotvorni cimet...
Moderator: anex
-
Oficir s puzom
#1 Cudotvorni cimet...
Najnovije americke medicinske studije jasno su pokazale da samo pola
kasicice cimeta osjetno snizava vrijednost secera u krvi dijabeticara.
identifikovan je i sastojak cimeta koji tako djelotvorno snizava
secer u krvi cini se da djeluje sl icno insulinu, dakle potice ulazak secera u stanice.
zelite li sebi pomoci kod kuce mozete svaki dan popiti po soljicu caja u kojem ste 5- 10 minuta prokuhali stapic cimeta:
kasicice cimeta osjetno snizava vrijednost secera u krvi dijabeticara.
identifikovan je i sastojak cimeta koji tako djelotvorno snizava
secer u krvi cini se da djeluje sl icno insulinu, dakle potice ulazak secera u stanice.
zelite li sebi pomoci kod kuce mozete svaki dan popiti po soljicu caja u kojem ste 5- 10 minuta prokuhali stapic cimeta:
-
FortunaBela
Količina šećera u krvi se povećava svaki put kad se u organizam unese hrana.....Interesuje me, ti tekstovi o tom testiranju, možeš li mi poslati link....
-
Oficir s puzom
ne mogu na zalost...FortunaBela wrote:Količina šećera u krvi se povećava svaki put kad se u organizam unese hrana.....Interesuje me, ti tekstovi o tom testiranju, možeš li mi poslati link....
ovo sam procitao u reviji zdravlje...
a to za secer jeste tacno...
Recimo citao säm negdje da su u drugom svjetskom ratu secerasi bili zatvoreni kod Staljina u
u sibiru i da su tamo jeli samo komad hljeba i malo ribe i pili prokuhanu vodu
i da su se izlijecili od secera,, kasnije kad su pusteni na slobodu vise nisu imali nikakavih problema sa secerom..?
da li je ovo tacno ne znam...
-
Oficir s puzom
uzmi cink ... jedi cokoladualek wrote:a ima li rijeci o afrodizijackom svojstvu? ili je to u nekoj drugoj reviji?Oficir s puzom wrote:ovo sam procitao u reviji zdravlje...
kostunjavo voce...
kikiriki, jogurt, med...
pij vino... i ne brini za libido...
-
FortunaBela
Fazon je u tome što ima nekoliko tipova dijabetisa, za neki je dovoljna samo pravilna ishrana, dok drugi mislim na tip 1. svakodnevno se uzima inzulin, prije svakog obroka....Oficir s puzom wrote:ne mogu na zalost...FortunaBela wrote:Količina šećera u krvi se povećava svaki put kad se u organizam unese hrana.....Interesuje me, ti tekstovi o tom testiranju, možeš li mi poslati link....
ovo sam procitao u reviji zdravlje...
a to za secer jeste tacno...
Recimo citao säm negdje da su u drugom svjetskom ratu secerasi bili zatvoreni kod Staljina u
u sibiru i da su tamo jeli samo komad hljeba i malo ribe i pili prokuhanu vodu
i da su se izlijecili od secera,, kasnije kad su pusteni na slobodu vise nisu imali nikakavih problema sa secerom..?
da li je ovo tacno ne znam...
U svakom slučaju hvala ti na infu....
-
rei
ma reci mu vino i cimet ko bombaOficir s puzom wrote:uzmi cink ... jedi cokoladualek wrote:a ima li rijeci o afrodizijackom svojstvu? ili je to u nekoj drugoj reviji?Oficir s puzom wrote:ovo sam procitao u reviji zdravlje...
kostunjavo voce...
kikiriki, jogurt, med...
pij vino... i ne brini za libido...
-
Oficir s puzom
jok ja .. ti znas garantalek wrote:ja mu ne vjerujemda zna tu pricu
i de ba ne kvari mi post!