DaysleepeR wrote:Steely Dan wrote:
Ti ne mozes mrziti Bakira i SDA kao ja , ni u snovima . Meni je SDA mrzi od Kardjicevog SDS a . SDS je je radio svoj posao . Njegov posao je ubijati BiH muslimane . SDA je izdala drzavu i opljackala je do kosti . Ali ti kazem da sa genocidnim entitetom i Daytonom nijedna drzava na svijetu ne moze naprijed nego sam nazad u blato i glib . RS bi sahrnio Canadu za 5 minuta . Zamisli da na pola teritorije Canade zivi genocidni entitet republika francuska koja je prethodno bombardirala toronto 4 godine i drzala 400 konclogora i napunila 400 grobnica sa domicilnim englezima . Zamisli da su Sandzaklije na pola teritorije Srbije napravile republiku bosnjacku a prethodno napravili genocid u Cacku , Nisu , Zajecaru ....Ne moze covjece , shvati . Ne moze . Ni Bakir ni Bakiri ne bi mogli da kradu da je Bosna normalna drzava . U Hrvatskoj korupcija opada . Nisu oni bolji od nas ali disu punim plucima ljudi su otpuhali cetnike sa trecine teritorije . Postojanje rs je krucijalni i primarni problem . Problemi sekundarne prirode se otklanjaju u hodu . Bas kao u Hrvatskoj . Polako , sa pristupom EU i tako dalje i tome slicno .
Ne kažem ja da ti nisi u pravu, ali nema Dodik nikakve veze sa korupcijom i kriminalom u Kantonima sa bošnjačkom većinom u Federaciji BiH. Plus je BiH po ustavu toliko decentralizovana zemlja da određeni Kanton uz nekorumpiranu vlast može svojim stanovnicima da objezbjedi jako visok standard življenja bez obzira koliko je vlast na državnom nivou sjebana jer su nadležnosti države skoro pa nevezane za kvalitet života, svakodnevni život i standard. Zato ti kažem da Dodik nema nikakve veze sa tim što ti nemaš posla, niti ti ne valja obrazovanje, niti zdravstvena zaštita. To su sve kantonalne ovlasti koje Dodik nikako ne može da sjebe...
Čovjek uopšte nije u pravu.....
Jedini problem bilo koje političke partije je što je spavala i izgleda da spava i danas..... Spavaju - potiho se nadajući da će neko sa strane da pomaže.....
Spavaju dok stvari oko njih propadaju, pozivaju se na sistem, tužilaštva i nezavisno pravosuđe da rješava društvene probleme prema slovu važećeg zakona - i tako kontinuirano, u krug.....
I na kraju postanemo društvo kojem je Fahro Radnočić - šansa - eto to smo mi.
Pogledaj kako fino to sve izgleda -
Sad me samo još interesuje ko je sljedeći ko će nasljediti Fahru kao šansa.....
I možda na kraju svega toga nekoj zaista pozitivnoj grupi ostane barem piljevine - ali sumnjam i u to.....