Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post Reply
Banksy

#51 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by Banksy »

Kome će priznanja ako ne utemeljiteljima, logično.

Nisam ni najmanje iznenađena, sve je na tragu uobičajenog ponašanja.

Glede reakcije, soli na rep. Svakako su država u državi.
cyprus

#52 Re: Ćudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by cyprus »

P.Starck wrote:
cyprus wrote:
A otkad skupštinska većina Republike Srpske odražava stavove svakog Srbina?
ne rise, zar treba nakon ovoga, komentarišući NDHzaiju zvanu republika srpska, biti uviđavan prema 1 promilu njenog stanovništva jer eto pretpostavka je da tih 1 promil gaji neke bolje civilizacijeske vrijednosti od 99,9 % onih kojima je sve u rs-u normalno
Neko ko otpočinje rečenicu na ovakav način ne bi trebao spominjati civilizacijske vrijednosti...
daddy-kool

#53 Re: Ćudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by daddy-kool »

cyprus wrote:

Pa Narodna skupština Republike Srpske predstavlja sve građane manjeg entiteta, ne samo Srbe... I čak ne predstavlja sve Srbe... Recimo Srbi iz Federacije BiH nemaju ništa sa tom skupštinom, a ti im opet stavljaš (in)direktno to na teret...

Znam da nisi skroz ozbiljan, ali jebiga Alfonse, ne ide...
Potpuno si upravu kada želiš da naglasiš da ne podržava svaki Srbin zločine, zločince, njihove namjere i velikosrpsku politiku. Ono što je porazno je da nema institucionalnog glasa protiv ovog i sličnih poteza, što nameće zaključak da je političko usmjerenje većine Srba u RS slično. Jebo ih ona priča o izdajicama, jašta ćeš nego biti protiv fašizma ako si normalan.
cyprus

#54 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by cyprus »

The 51st State wrote:rendas cipruse na sitno..., sta bi ti zbog 1-2% normalnih amnestiro ostatak cjeline, ne ide to tako....
Ne, nego se bunim protiv prakse u kojoj se izjednačavaju zločinci sa onima koji nisu zločinci, kao i oni koji podržavaju zločin sa onima koji ne podržavaju, samo zato što imaju istu etničku pripadnost...
dječak sa šibicama

#55 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by dječak sa šibicama »

Bar su dosljedni, ne mozes preskociti osnivace RS-a ako slavis utemeljenje.

Iz njihove perspektive, oni su se samo branili. "Da im se ne ponovi `41."
BarbaDue

#56 Re: Ćudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by BarbaDue »

cyprus wrote:
BarbaDue wrote:
cyprus wrote:Prvo, nisu svi četnici Srbi... Drugo, i da jesu, to opet Srbe ne čini genocidnim narodom... Treće, genocidni narodi ne postoje... Četvrto, vrlo je nategnut zaključak da se većina Srba slaže sa genocidnom politikom...
Ne vidimo da se neko buni. Gdje su ti koji se ne slažu sa takvom politikom? Ako ih ima, je li neko čuo njihov glas!?
Pa eto postavih screenshot, ne slaže se Srđan Puhalo.
Puhalo se ne slaže i još par srba...i šta stim? Procenat se ne može iskazati ni u promilima. Koga ti braniš ovdje?
tandmand

#57 Re: Ćudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by tandmand »

insomnia78 wrote:Dijaspora zakuhava. Muha ošo u Švedsku pa nagoni vodu na Dodikov mlin
Dobro su SDA majstori sklepali ovaj Dodikov mlin. Melje bosansko žito sve u 16, vode nikad dosta.
Alfons Kauders

#58 Re: Ćudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by Alfons Kauders »

cyprus wrote:
Alfons Kauders wrote:
cyprus wrote: A otkad skupštinska većina Republike Srpske odražava stavove svakog Srbina?
Od onog trenutka kada joj srpski narod da demokratski legitimitet da radi ovakve stvari. Ne zaboravimo da je prva rijec u nazivu te skupstine "Narodna" - dakle... Radi ono sto narod trazi, kao kolektivitet. Narod daje zastupnike, narod ih bira.

Kada ne bude tako, i kada bude "nenaordna" skupstina, onda nece ni predstavljati kolektivitet pa necemo imati ovaj problem.

U medjuvremenu - stvari treba nazivati pravim imenom - ovo je kolektivna podrska ratnih zlocinaca, njihove politike, njihovih metoda.

Svoje ponasanje prema tom kolektivitetu treba prilagoditi na prikladan nacin.
Pa Narodna skupština Republike Srpske predstavlja sve građane manjeg entiteta, ne samo Srbe... I čak ne predstavlja sve Srbe... Recimo Srbi iz Federacije BiH nemaju ništa sa tom skupštinom, a ti im opet stavljaš (in)direktno to na teret...

Znam da nisi skroz ozbiljan, ali jebiga Alfonse, ne ide...
Dakle skupstina je preglasala ne-Srbe? Ili su za ovo glasali i predstavnici Hrvata i Bosnjaka?

Zapravo, ko je sve digao ruku za ovo? Posto kazes da nisu svi Srbi takvi (valjda zato jer ima opozicija), onda je logicno da dobar dio srpskih stranaka u NSRS nije podrzao ovu pizdariju.

Dakle, koliko je Srba u NSRS glasalo za, a koliko protiv?
channel10

#59 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by channel10 »

cyprus wrote:
The 51st State wrote:rendas cipruse na sitno..., sta bi ti zbog 1-2% normalnih amnestiro ostatak cjeline, ne ide to tako....
Ne, nego se bunim protiv prakse u kojoj se izjednačavaju zločinci sa onima koji nisu zločinci, kao i oni koji podržavaju zločin sa onima koji ne podržavaju, samo zato što imaju istu etničku pripadnost...
A sto se bolan i ne bio ne bunis protiv ovih sto izdaju zahvalnice??????

Zasto se ta svita koja ne pripada tim koji ih dijele, zasto ne pusti glas???? Zasto se drugi moraju boriti i protiv ovih sto ih izdaju i protiv ovih pickurina koji se ko nesto bune sto ih se svrstava u isti kos???? Zasto??? Dosta je ba vise bilo tih sranja i podvala. Ne moze brate jednom guzicom na dvije stolice. Nema smisla. Cak sta vise, gori su ovi sto sute, nego ovih sto laju na sav glas. O ovim drugim imas misljenje, dok ovi prvi nit smrde nit mirisu.
dezurni_ucenik

#60 Re: Ćudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by dezurni_ucenik »

cyprus wrote:
dezurni_ucenik wrote:

Pa ko je onda klao devedesetih? Apaci, sijuksi, evoksi. Zao mi je ali Srbi glasaju za Dodika, u Srbiji glasaju za one koji su izjednacili partizane sa cetnicima. To sto tebe boli istina pa bi htio da je ublazis to je tvoj problem. A i uostalom boli me kurac sta ti mislis, to je genocidni narod i vozdra ba.
Klali su koljači, a tvoje logičko rezonovanje je katastrofalno, budući da izjednačava Srbe koljače sa Srbima ne-koljačima... Ponavljam, katastrofalno.

Boli istina cypruse. Tesko je vama srbima priznati mnoge stvari. Genocidni narod sa genocidnom politikom.
Banksy

#61 Re: Ćudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by Banksy »

dezurni_ucenik wrote:

Pa ko je onda klao devedesetih? Apaci, sijuksi, evoksi. Zao mi je ali Srbi glasaju za Dodika, u Srbiji glasaju za one koji su izjednacili partizane sa cetnicima. To sto tebe boli istina pa bi htio da je ublazis to je tvoj problem. A i uostalom boli me kurac sta ti mislis, to je genocidni narod i vozdra ba.
Bogami si ovdje i šefa i stanicu...
dezurni_ucenik

#62 Re: Ćudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by dezurni_ucenik »

Banksy wrote:
dezurni_ucenik wrote:

Bogami si ovdje i šefa i stanicu...

Sta sam pogrijesio? Sta hoces da kazem za narod koji Dodika dovodi na vlast? Da su cvjecke? Cast izuzecima ali oni su manjima. Od Kandicke do Cede Jovanovica-
cyprus

#63 Re: Ćudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by cyprus »

BarbaDue wrote:
cyprus wrote:
BarbaDue wrote:Ne vidimo da se neko buni. Gdje su ti koji se ne slažu sa takvom politikom? Ako ih ima, je li neko čuo njihov glas!?
Pa eto postavih screenshot, ne slaže se Srđan Puhalo.
Puhalo se ne slaže i još par srba...i šta stim? Procenat se ne može iskazati ni u promilima. Koga ti braniš ovdje?
E, dok postoje Puhalo i još tih "par" Srba, velika je nepravda reći da su Srbi genocidan narod... Dakle, branim pravdu i ljudskost.
BarbaDue

#64 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by BarbaDue »

Gdje je ta pravda i ljudskost pa da neko od tih srba ustane iz skupstinske klupe NSRS-a i pobuni se protiv takve odluke i čina!??
dezurni_ucenik

#65 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by dezurni_ucenik »

BarbaDue wrote:Gdje je ta pravda i ljudskost pa da neko od tih srba ustane iz skupstinske klupe NSRS-a i pobuni se protiv takve odluke i čina!??

Tu je cyprus forumas :oops:
cyprus

#66 Re: Ćudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by cyprus »

Alfons Kauders wrote:Dakle skupstina je preglasala ne-Srbe? Ili su za ovo glasali i predstavnici Hrvata i Bosnjaka?

Zapravo, ko je sve digao ruku za ovo? Posto kazes da nisu svi Srbi takvi (valjda zato jer ima opozicija), onda je logicno da dobar dio srpskih stranaka u NSRS nije podrzao ovu pizdariju.

De, ne zajebaji živ bio... Ja ne znam zašto se vi neki svojski trudite da pokažete Srbima koji su nisu išli linijom manjeg otpora, tj. koji nisu u ratu "bili sa svojima" da su se grdno zajebali... Pošto ovo vaše pisanje je ponajviše upereno protiv takvih... Ono ne pogađa fanove Karadžića, Mladića i Krajišnika... Njima ono čak i pogoduje... Oni su ponosni na njihovo djelovanje... Ovo što ti i ostali pišete je upereno protiv Srba koji se gnušaju Karadžića i genocidne politike koju je on sprovodio...

A ti vidi valja li to...
cyprus

#67 Re: Ćudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by cyprus »

dezurni_ucenik wrote:
cyprus wrote:
dezurni_ucenik wrote:

Klali su koljači, a tvoje logičko rezonovanje je katastrofalno, budući da izjednačava Srbe koljače sa Srbima ne-koljačima... Ponavljam, katastrofalno.

Boli istina cypruse. Tesko je vama srbima priznati mnoge stvari. Genocidni narod sa genocidnom politikom.
1. Tačno je. Boli me kad vidim sve ovo oko mene.

2. Ja nisam Srbin.

3. Još jednom - ne postoje genocidni narodi.
dezurni_ucenik

#68 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by dezurni_ucenik »

cypruse je li u Srebrenici bio genocid ili se samo desio "strasan zlocin" :oops:
cyprus

#69 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by cyprus »

channel10 wrote:
cyprus wrote:

Zasto se ta svita koja ne pripada tim koji ih dijele, zasto ne pusti glas???? Zasto se drugi moraju boriti i protiv ovih sto ih izdaju i protiv ovih pickurina koji se ko nesto bune sto ih se svrstava u isti kos???? Zasto??? Dosta je ba vise bilo tih sranja i podvala. Ne moze brate jednom guzicom na dvije stolice. Nema smisla. Cak sta vise, gori su ovi sto sute, nego ovih sto laju na sav glas. O ovim drugim imas misljenje, dok ovi prvi nit smrde nit mirisu.
Kako se ne bunim? Pa prvi upis na ovoj temi mi je bio Puhalov citat, sa kojim se 101% slažem... Ne možeš se pozivati na individualnost zločina, a onda odlikovati zločince... Sve to pokazuje bolest u kojem se nalazi društvo u Republici Srpskoj i ludilo kojim se vodi njen politički vrh...

Zašto misliš da se ja protiv toga ne bunim? Zato što ne pristajem na skoro jednako bolesnu tezu da su Srbi genocidan narod? Jel zato?
Last edited by cyprus on 25/10/2016 14:55, edited 1 time in total.
daddy-kool

#70 Re: Ćudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by daddy-kool »

cyprus wrote:

De, ne zajebaji živ bio... Ja ne znam zašto se vi neki svojski trudite da pokažete Srbima koji su nisu išli linijom manjeg otpora, tj. koji nisu u ratu "bili sa svojima" da su se grdno zajebali... Pošto ovo vaše pisanje je ponajviše upereno protiv takvih... Ono ne pogađa fanove Karadžića, Mladića i Krajišnika... Njima ono čak i pogoduje... Oni su ponosni na njihovo djelovanje... Ovo što ti i ostali pišete je upereno protiv Srba koji se gnušaju Karadžića i genocidne politike koju je on sprovodio...
Svako za sebe zna da li se zajebao ili ne. Ako je neko vjerovao da neke stvari treba činiti iz moralnih razloga, pa makar i debelo patio zbog toga, svaka mu čast - ali ga to ne čini političkim invalidom prema kome se treba posebno ponašati. Ovdje u BiH je velika nepravda učinjena zato što nije potpuno poražena fašistička velikosrpska politika, i ta pomirljivost i popuštanje takvoj politici je upereno protiv ovih moralnih ljudi. Napisati istinu nije. Čak se i većina trudi da ne generalizuje, ali je nešto tuHlo i smrdi u RS-u.
channel10

#71 Re: Ćudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by channel10 »

cyprus wrote:
Alfons Kauders wrote:Dakle skupstina je preglasala ne-Srbe? Ili su za ovo glasali i predstavnici Hrvata i Bosnjaka?

A ti vidi valja li to...
Nije tacno. Upereno je protiv onih koji sute i tom sutnjom daju saglasnost za poteze koji se vuku. Zasto se niko od tih silnih i finih srba iz manjeg BH entiteta nije pobunio protiv cina izdavanja zahvalnica optuzenim ratnim zlocincima? Zasto druze? Zato sto su ista govna ko i oni koji ih izdaju (certifikat za cetnika "domoljuba").

A sad ti nasao okretati pricu na drugu stranu, sasvim slucajno preskocis puno bitnije stvari prije nego sto si izveo svoj zakljucak (boldano). Niko ne dira srbe iz FBIH, niti im iko zeli nazao uciniti. Niko ih ovdje ni ne spominje. Spominju su samo srbi iz manjeg entiteta, koji presutno odobravaju ovo sto se radi i kad se to nazove pravim imenom, tu se cyprus da ih brani. Hajde bjezi bolan. Sam sebe ebes i onda druge ovdej optuzis za ovo ili ono.
Last edited by channel10 on 25/10/2016 15:04, edited 2 times in total.
channel10

#72 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by channel10 »

cyprus wrote:
channel10 wrote:
cyprus wrote:rendas cipruse na sitno..., sta bi ti zbog 1-2% normalnih amnestiro ostatak cjeline, ne ide to tako....

Kako se ne bunim? Pa prvi upis na ovoj temi mi je bio Puhalov citat, sa kojim se 101% slažem... Ne možeš se pozivati na individualnost zločina, a onda odlikovati zločince... Sve to pokazuje bolest u kojem se nalazi društvo u Republici Srpskoj i ludilo kojim se vodi njen politički vrh...

Zašto misliš da se ja protiv toga ne bunim? Zato što ne pristajem na skoro jednako bolesnu tezu da su Srbi genocidan narod? Jel zato?
Vidio sam ,ali sto ti treba da branis te "ljude" u ostalim postovim jer je ocito sta ogromna vecina u manjem entitetu misli. Sutra da se zapuca, opet bi isto radili. Pokusali bi sigurno, ali da li bi uspjeli, to cisto sumnjam. Mislim da bi sad njih zadesila sudbina Bosnjaka iz 92-95.
tandmand

#73 Re: Ćudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by tandmand »

cyprus wrote:E, dok postoje Puhalo i još tih "par" Srba, velika je nepravda reći da su Srbi genocidan narod... Dakle, branim pravdu i ljudskost.
Problem je što Puhalo i ostali časni Srbi čine živi štit koji korača ispred velikosprske armade, dok Bošnjaci hipnotizirano gledaju u njih dok im se primiču.
dale cooper

#74 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by dale cooper »

Sramotno ponašanje, ali se od onih koji su već odavno ušli u fazu destrukcije države ne može
ni očekivati bolje.
Alfons Kauders

#75 Re: Ćudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by Alfons Kauders »

cyprus wrote:

A ti vidi valja li to...
"Ne zajebaji ziv bio?"

Sta je ovdje zajebancija? Fino pitam koliko je Srba u NSRS glasalo za ovu gadost? Brojem, ili procentualno, zaboli me - to tebi nije bitno?! To ti je zajebancija?

E pa meni jeste bitno, i nije mi zajebancija.

Cisto da vidimo koliko je ovo sto ja pisam "upereno protiv Srba" koji su protiv te politike. Dakle, daj da vidimo koliko je takvih Srba u NSRS. Koliko ih je glasalo za, a koliko protiv.

Smijesno. Ja se sad trebam brinuti da ne uvrijedim nekog, a taj neko u isto vrijeme daje prizanje ljudima poput Karadzica i Mladica?!

Kurca graha. Nikad. Kako oni s nama, tako cemo i mi s njima. Drugacije ocito ne ide - imali smo 25 godina da se uvjerimo.
Post Reply