Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post Reply
hizo ramidovic

#426 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by hizo ramidovic »

daddy-kool wrote:A što vas čovjek zatrola.

I još ko fol zabrinut za Bošnjake. :-)
covjek pravo zbori-povratak barbarizma je sansa da srbi ostvare svoje vekovne snove.
jer, svako se najbolje snalazi u svom prirodnom okruzenju...
daddy-kool

#427 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by daddy-kool »

RNG_25 wrote:

To što neko trola, ako i kada trola, ni na koji način ne utiče na istinitost iznešenih tvrdnji. "Običnim ljudima", doduše, je draži konformizam i isprazna nada, pa se snebivaju kada im istina bude ovako abrazivno predstavljena i bez pardona bačena u facu.
Dobro sam ja rekao: drug Niče.
daddy-kool

#428 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by daddy-kool »

hizo ramidovic wrote:

covjek pravo zbori-povratak barbarizma je sansa da srbi ostvare svoje vekovne snove.
:D

Ne bih se složio, ali svako spram svoje pameti.
Sanjarko

#429 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by Sanjarko »

RNG_25 wrote:Smiri doživljaj. Šta je trebalo reći - rečeno je, bar što se mene tiče. Za sada.
Ko si ti da meni bilo sta odredzujes, nisi ti moj Gospodar.
Tebi, onom hizi, i slicnim Srpskim erojima, i onima koji velicaju te Srpske eroje, poziv je otvoren.
Na joj jednu rundu, da utvrdite gradivo.
Da malo jos zube istrosite, jer ocito niste bukvicu naucili.

http://forum.klix.ba/cudno-tema-nije-ot ... #p13005284
Last edited by Sanjarko on 29/10/2016 13:50, edited 1 time in total.
Sanjarko

#430 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by Sanjarko »

RNG_25 wrote:]

"Civilizacijska dostignuća" bi bila ozbiljna sintagma da nije, jel', propadanja civilizacija, što je također prirodna i neizbježna pojava. Vi ljudi ko da nikada niste ništa od historije pročitali, kao da nisu postojale civilizacije i prije 10 hiljada godina, pa su propale i bile (naravno privremeno) zamijenjene nečim puno smrtonosnijim.

To što je današnja "civilizacija" globalnog karaktera ni u kom slučaju ne pretpostavlja njenu vječnost. Ah da, unatoč "civilizaciji" i dalje imamo upravo te navodno "civilizirane" države koje siju smrt i teror gdje stignu širom svijeta.

To sve gore rečeno je samo digresija, jer ono o čemu ja govorim čitavo vrijeme je - ne mogu se bošnjaci ponašati kao da su okruženi Belgijom, Andorom i Hong Kongom, i očekivati opstanak, dokle god su u realnosti okruženi onima kojima su okruženi. To što bi vi da vaše parče Balkana bude "civilizacija" (koja, ponavljam, je svakako kao i sve temporalna, a ne trajna), a realnost u zadnjih nekoliko stoljeća pokazuje drugačiju sliku je notorna naivnost i glupost.

Kad kažem "igrati po pravilima igre", onda to znači prepoznati da pravila igre u regiji mogu sadržavati stvari koje su drugačije u odnosu na pravila koja npr. vrijede za neki Luksemburg. Ta pravila igre su dobrim dijelom uvjetovani onime što većina bošnjaka jeste u odnosu na susjede - muslimani, druga etnička grupacija, drugi običaji.

Post scriptum: Manje od stoljeća prije, Evropa je objektivno bila "najcivilizovanija" regija Zemlje. Pa se onda pojave ekonomske krize (također prirodna stvar, neizbježna), pa se pojave razne radikalne ideje (npr. fašizam), te famozna visoka civilizacija se pretvori u kolektivnu masovnu klaonicu u drugom svjetskom ratu. To što vi pretpostavljate da su takve pojave "prevaziđene" znači da pretpostavljate da je promjena kao takva postala ograničena. No nemate nikakav dokaz za to, a ja imam kompletnu historiju da mi pokaže kako promjena nikada ne bude de novo limitirana, te stvari koje su se već desile će se također opet desiti. Sve što se može učiniti jeste spremiti se, da se kroz sve to izgura sa što manje patnje.
Ne brini znam Ja historiju veoma dobro, i znam da se te stvari dogadzaju al niste opet nista naucili iz toga.
Bilo je i gorih od tih prije jednog stoljeca, prije njih pa ih sada nema.
Ni jednih ni drugih.

E sad razlika je u sta ko vjeruje, i na kojoj je strani.
Ja vise volim bit na suprotnoj od toga, i ne cinit Zlo sto su cinili ti svi.
Nisam Ja savrsen, nisam dobar al nisam ni Zao, trudim se da budem koliko toliko uredu,
a za sve ima Sudac, Kadija pa kako kome presudi.

PS. Te sto spominjes nisu ni izbliza, kakvih je bilo, pa sad ih nema ni jednih ni drugih.
Sanjarko

#431 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by Sanjarko »

Ne trola, u nekim stvarima je upravu, al opet u nekim je u krivu.
Stvar je Vjere, u sta ko Vjeruje.
Sanjarko

#432 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by Sanjarko »

hizo ramidovic wrote: covjek pravo zbori-povratak barbarizma je sansa da srbi ostvare svoje vekovne snove.
Ima hizo i za to lijek. Barbarocid :lol:

Evo jedan.

https://en.wikipedia.org/wiki/Plague_(disease)

Ima ih jos Ele itd.
RNG_25

#433 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by RNG_25 »

Vizionar 1985 wrote:
RNG_25 wrote:Smiri doživljaj. Šta je trebalo reći - rečeno je, bar što se mene tiče. Za sada.
Tebi, onom hizi, i slicnim Srpskim erojima, i onima koji velicaju te Srpske eroje, poziv je otvoren.

Opet, smiri doživljaj. Usput, hizo je bošnjak, samo voli koristiti ironiju i sarkazam, koja očito tebi promiče. Meni ne promiče, ali me šale i humor trenutno ne zanimaju, pa makar i u "ironičnoj/sarkastičnoj" formi.
RNG_25

#434 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by RNG_25 »

Vizionar 1985 wrote:Ja vise volim bit na suprotnoj od toga, i ne cinit Zlo sto su cinili ti svi.
Nije ni rečeno da moraš činiti isto. No biti ovca među vukovima = glupost. Biti npr. džukela među vukovima = šansa opstanka. Bošnjaci bi da budu ovce među vukovima + da opstanu. Bošnjaci bi da se ni slučajno ne zamjere nekome, ne daj bože da možda svoje interese stave ispred interesa i hrvata i srba (kao što i oni rade u odnosu na ostale), da popuštaju i "nadaju se najboljem". Tako ne ide. Ne ovdje, na Balkanu. I ne uvijek, bilo gdje.
Sanjarko

#436 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by Sanjarko »

RNG_25 wrote:
Vizionar 1985 wrote:

Opet, smiri doživljaj. Usput, hizo je bošnjak, samo voli koristiti ironiju i sarkazam, koja očito tebi promiče. Meni ne promiče, ali me šale i humor trenutno ne zanimaju, pa makar i u "ironičnoj/sarkastičnoj" formi.
Opet ponavljam.
A poziv stoji.
Sanjarko

#437 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by Sanjarko »

RNG_25 wrote:
Vizionar 1985 wrote:Ja vise volim bit na suprotnoj od toga, i ne cinit Zlo sto su cinili ti svi.
Nije ni rečeno da moraš činiti isto. No biti ovca među vukovima = glupost. Biti npr. džukela među vukovima = šansa opstanka. Bošnjaci bi da budu ovce među vukovima + da opstanu. Bošnjaci bi da se ni slučajno ne zamjere nekome, ne daj bože da možda svoje interese stave ispred interesa i hrvata i srba (kao što i oni rade u odnosu na ostale), da popuštaju i "nadaju se najboljem". Tako ne ide. Ne ovdje, na Balkanu. I ne uvijek, bilo gdje.
Ne kontas mogo sam bit gori od Antikrista, il Sotone da sam htjeo, al cune to.
Jer u Boga vjerujem, a nisam htjeo ni da budem zao, a mogo sam biti samo Zlo.
Necu to, pa makar i nastradao i u paklu vjecno proklet bio.
Nisam dobar, al ne mislim ni da sam zao.
Sposoban sam i za jedno i drugo.
Nisam savrsen.
Nadam se da zao nisam i da cu kad sklopim oci zauvjek bit oslobodzen, barem da vise nepostojim,
ne moram rajem biti nagradzen.

Samo zamisli da smo svi Ubice, Silovatelji, itd. gdje bi dogurali.
Nije bas sve tako kako ti mislis.
RNG_25

#438 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by RNG_25 »

OK.
BHCluster

#439 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by BHCluster »

Da se vratimo na temu, kakav je to tzv narodna skupstina koja u ime naroda nagradjuje one koji su odgovorni za ratne zlocine ukljucujuci i genocid a kakav je to narod kojem tako nesto ne smeta?
vivaldi

#440 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by vivaldi »

RNG_25 wrote:
shvatio sam poentu manje vise svega sto si pisao, sem ovoga?
palermo

#441 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by palermo »

vivaldi wrote:
:? ti to ozbiljno da ne shvataš......

Samo na drugi način traži od Bošnjaka ono što i Dodik traži ovim neprestanim gruranjem prsta u oko Bošnjacima
vivaldi

#442 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by vivaldi »

palermo wrote:
vivaldi wrote:
:? ti to ozbiljno da ne shvataš......

Samo na drugi način traži od Bošnjaka ono što i Dodik traži ovim neprestanim gruranjem prsta u oko Bošnjacima
pa i ja sam to logicno pomislio, ali ne vidim sta bi time bosnjaci dobili jer su im ciljevi (bar ovi deklarativni) sasvim suprotni, a to onda znaci da metode tesko da mogu biti iste. zato sam i pitao da pojasni
palermo

#443 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by palermo »

vivaldi wrote:
pa i ja sam to logicno pomislio, ali ne vidim sta bi time bosnjaci dobili jer su im ciljevi (bar ovi deklarativni) sasvim suprotni, a to onda znaci da metode tesko da mogu biti iste. zato sam i pitao da pojasni
Pa ne bi Bošnjaci dobili, nije zar da misliš da da to ne zna dotični forumaš.
vivaldi

#444 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by vivaldi »

palermo wrote:
vivaldi wrote:
da mi je do rebusa, anagrama i ukrstenih rijeci kupio bih eureku :D

de bolan napisi konkretno jer sam iz ovog shvatio kako rng zapravo lozi bosnjake da rade isto sto i dodik!?
RNG_25

#445 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by RNG_25 »

vivaldi wrote:shvatio sam poentu manje vise svega sto si pisao, sem ovoga?
vivaldi wrote:pa i ja sam to logicno pomislio, ali ne vidim sta bi time bosnjaci dobili jer su im ciljevi (bar ovi deklarativni) sasvim suprotni, a to onda znaci da metode tesko da mogu biti iste. zato sam i pitao da pojasni
Ciljevi su pogrešni, kao i metode. A trenutni ciljevi su svakako neostvarivi zahvaljujući nekompatibilnosti vizija za ovu zemlju koje imaju različiti narodi.

Samo treba vremena svima da to shvate, prevashodno bošnjacima.

Ne mogu bošnjaci se boriti za fiktivni "cilj" države koja je negirana od strane jedne njene trećine minimalno, a polovine realno.
RNG_25

#446 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by RNG_25 »

vivaldi wrote:de bolan napisi konkretno jer sam iz ovog shvatio kako rng zapravo lozi bosnjake da rade isto sto i dodik!?
Ne isto što i Dodik. Samo približnije. Ovo što sada rade = nula bodova.
Last edited by RNG_25 on 29/10/2016 23:19, edited 1 time in total.
palermo

#447 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by palermo »

vivaldi wrote:
palermo wrote:
vivaldi wrote:
da mi je do rebusa, anagrama i ukrstenih rijeci kupio bih eureku :D

de bolan napisi konkretno jer sam iz ovog shvatio kako rng zapravo lozi bosnjake da rade isto sto i dodik!?
pa eto sam si napisao, ku'š konkretnije.

Mene je samo začudilo tvoje reagovanje......
vivaldi

#448 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by vivaldi »

RNG_25 wrote:Ciljevi su pogrešni, kao i metode. A trenutni ciljevi su svakako neostvarivi zahvaljujući nekompatibilnosti vizija za ovu zemlju koje imaju različiti narodi.
zrtve su prepreka bilo kakvim promjenama ciljeva bez obzira na (ne)ostvarivost. i nije po tome bih specificna. imas po planeti x neuralgicnih tacki koje traje puno duze od naseg sranja. politicko (a mozda i nesto gore) samoubistvo bi bilo kada bi bilo ko naglas spomenuo neki radikalan zaokret.

metodologija ce se sigurno mijenjati u buducnosti u zavisnosti od rezultata izbora, ali ciljevi sigurno nece.
palermo wrote:pa eto sam si napisao, ku'š konkretnije.Mene je samo začudilo tvoje reagovanje......
zaintrigirali su me oni prvi njegovi upisi jer je vecina komentara na politici odavno toliko plitka i povrsna da nema smisla komentarisati, a njegovi nisu bili takvi, pa me zanimalo imali neki inovativan prijedlog.
KB9

#449 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by KB9 »

:izet:[/quote]

nema vracanja, ispalo-ostalo :mrgreen:
Danguba

#450 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by Danguba »

Govoreći o priznanjima koje je dodijelila Narodna skupština, Čubrilović je ponovio da je povelje dodjeljivao Odbor za obilježavanje 25 godina postojanja i rada Narodne skupštine, koji je smatrao da bar na simboličan način treba odati priznanje pojedincima, koji su 24. oktobra 1991. godine, u vrijeme kada rat u BiH nije bio ni na pomolu, donijeli odluku o formiranju Skupštine srpskog naroda u BiH.

"Odbor je smatrao da na ovaj način može odati priznanje svima koji su doprinijeli stvaranju parlamenta. Pitanje odgovornosti za počinjen zločin je u nadležnosti tužilaštva i sudova za događaje koji su se desili mnogo nakon tog 24. oktobra 1991. godine. Posebno je licemjerno da optužbe stižu i od onih koji veličaju lidera i oficire Armije BiH, koji su, takođe, odgovorni za ratne zločine, a samo su ih biološka smrt ili dvostruki aršini spriječili da ne budu izvedeni pred sud", rekao je Čubrilović.

On je rekao da mu je žao ako je OEBS odlučio da vrati priznanje i istakao da je činjenica da je delegacija OEBS-a u BiH značajno doprinijela razvoju demokratije, parlamentarizma i podržala institucionalno jačanje kapaciteta Narodne skupštine, ali i drugih parlamenata u BiH.

Izvor:Srna
ovako to rade teroristi.
Post Reply