Cyclone986 wrote:a fakat ni ja to ne kontam...zastave, sviranje...i jos milion nekakvih gluposti...mrzim vidjeti covjeka se okacenom kosuljom na ledjima, sta god da ona predstavljala...mrzim vidjeti kolo ispred opstine, ispred zgrade mladozenje, mlade ili bilo gdje...mrzim vidjeti kad ljudi odu na serijatsko, a nakon sat vremena ih ne mozes prepoznati koliko su se ubili od alkohola (nisam protiv alkohola, cugnem i ja

)...to se radi ili serijatsko ili alkohol, bar koliko ja znam...mrzim vidjeti kad mlada dodje prvi put u kucu, pa ljubi mladozenjin prag, mrzim kad sprovode 50 nekih obicaja, te okreci musko dijete, te jedi pogacu, sad jedi nesto slatko da vam zivot bude slada, jedi govna radi muske djece...ma sve u svemu nidje veze...milion zvanica, dodju da se dobro najedu i napiju i odose kuci...boli njih ku*ac sto si se tu ozenio/udala...oni su popili, pojeli i vrijeme je da idu...u zadnje vrijeme sam jos jedan odvratan obicaj primijetio...

znam da se na ono kicenje uvijek stavi 10, 20, 50 KM i to mi je na neki naci OK...al' ljudi moji, prodju ti s nekakvim sokicem (znam da je to serbe), pa da ti ko biva opet bacis tako koju paru (nista ispod cenera)...poceli ljudi sve naplacivati...odvratno i gladno

jao kako cu to zaboraviti...znate li za obicaj kad krenete iz kuce mlade, da trebate nesto ukrasti?? hahahahaha...eto to je kao da mlada fol bude sretna bla bla...

ako mi jos nesto naumpadne, napisat cu...jer mi nista od ovoga nije normalno...

sve se objasnjava otrcanom tradicijom.. "takav je red"..
kad sam se zenio protiv Mrke, nas dvoje smo dogovorili koga cemo zvati, gdje cemo sjediti, kako ce svadba izgledati, i onda najprije sokirali moje roditelje, pa onda njene.. njima to nije nikako bilo jasno.. kakva je to svadba, na kojoj nema tetki, amidza, dajdzi i ostale mnogobrojne rodbine?!?
mi zvali raju i rodjake s kojima se stalno cujemo, koji nas inace ne ignorisu kad dodju u nasu mahalu, koji nazovu ponekad da se jave, i da pitaju kako smo, a ne samo kad im nesto treba.. itd..
uglavnom, tim nasim "svatovima" smo rekli da dodju u taj i taj restoran u 18 sati.. s obzirom da ne slusamo bas skroz ono istu muziku, napravili smo dvije muzike.. moj rock band je prasio uriah heep, led zeppelin, bijelo dugme, atomsko skloniste, divlje jagode, queen, deep purple, smak, a drugi vokalno instrumentalni ansambl je ubacio poneku sevdalinku, ponekog urbanog halida i harisa, a bilo je i kolo.. kuma i jos par nazocnih su bili dugogodisnji clanovi folklorne skupine, pa je to bilo lijepo za pogledat, mada mene nikakav alkohol ovog svijeta ne bi prevario da se ufatim u bilo koje sejtansko kolo..
nije bilo hodanja mlade s kafom, a ni s picem.. "svatovi" nam se iznenadili.. ko prvi put smo na svadbi gdje se ne daje na kafu i rakijicu.. itd.. doso maticar (i pratilac mu) "on the face of the place", pito bil ti, bil ti, mi oboje rekli da, potpisali i to i bi. kosta 100KM vise, ali zato nema vozikanja, trubljenja po gradu, igranja kola pred opstinom, itd..
LM, nama provod bio za deset.. negdje oko 4 ujutro smo pregrupisali snage i ostali uz unplugged glazbu do ne znam ni ja kad, jer sam se bio pravo odlehumio.. party za pamcenje.. a tako sam tu moju zenidbu i zamisljo.. dobar party uz najbolje jarane i rodjake.. svi koji nisu bili na svadbi, kad su vidili snimku svadbe, slozili su se da je i bolje sto ih nije bilo, jer bi ih glava zabolila, a svakako su eto dosli "na slatku", bacili mladoj na kafu i sretni se vratili kuci..