Bosanski_kralj wrote:Gdje nađe baš Bihać?Pa da je tako ko što ti pričaš 98% brakova bi prvi dan nakon vjenčanja završilo rastavom
Hahahahaha, smatraću ovo komplimentom
Bosanski_kralj wrote:Gdje nađe baš Bihać?Pa da je tako ko što ti pričaš 98% brakova bi prvi dan nakon vjenčanja završilo rastavom
Da, vjencala se je.Bosanski_kralj wrote:I je li prošla na "ljekarskom"?NightSkyWalker wrote: Tako je bilo kad se udavala rodica od mog jednog prijatelja.![]()
Gdje nađe baš Bihać?Pa da je tako ko što ti pričaš 98% brakova bi prvi dan nakon vjenčanja završilo rastavom
ladyblue18 wrote:Vala ja ne vidjeh za ovo godina koliko sam bila po vjencanjima, gledala i sl. da se igra ikakvo kolo, da roditelji od mlade ne idu u opstinu, da se ide kuci po mladu, harmoniku i te fazone...nego sve suprotno.
A zastave i ostalo, ko ce ti ga znati.
Ah ne zivim ni blizu NG-a.CVIKERASH wrote: prodji subotom pored zgrade opstine novi grada,,,,kad se kolo uplete ,,trubaci lome,,,doduse nije bas svake subote al eto...
NightSkyWalker wrote:Da, vjencala se je.Bosanski_kralj wrote:I je li prošla na "ljekarskom"?NightSkyWalker wrote: Tako je bilo kad se udavala rodica od mog jednog prijatelja.![]()
Gdje nađe baš Bihać?Pa da je tako ko što ti pričaš 98% brakova bi prvi dan nakon vjenčanja završilo rastavom
Ne znam puno o ovome, ali znam da je ona morala proci kroz ovaj obicaj. I od vise drugih ljudi sam cuo da je ovo zaista slucaj i da je bitno da djevojka dokaze da je djevica. Samo ne kontam kako se to uradi tokom vjencanja, ili se to ipak obavi malo prije vjencanjaKoriste se neki štapići kojima se to izmjeri.
ako se dizu mjehurici onda je mlada pod falinkom ili kako??Ridjobrki wrote:Aaaaaa... Sad sam skont'o! Pa uvijek sam se pitao što na bihaćkim svadbama (najčešće nakon što se hladno predjelo posluži) mladu potapaju u škaf!!! Baš čudan običaj a ja nikad da upitam nekoga....
Ridjobrki wrote:Pa vjerovatno je na tom principu, ne znam sad tačno kako to hoda i ko gleda u škaf, šta god da ti kažem slagaću ti.
kurty wrote:Ridjobrki wrote:Pa vjerovatno je na tom principu, ne znam sad tačno kako to hoda i ko gleda u škaf, šta god da ti kažem slagaću ti.
A sta ako prdekne???
ja ne vidim razloga zasto se toliko smijete...Dozer wrote:NightSkyWalker wrote:
Da, vjencala se je.
Ne znam puno o ovome, ali znam da je ona morala proci kroz ovaj obicaj. I od vise drugih ljudi sam cuo da je ovo zaista slucaj i da je bitno da djevojka dokaze da je djevica. Samo ne kontam kako se to uradi tokom vjencanja, ili se to ipak obavi malo prije vjencanjaKoriste se neki štapići kojima se to izmjeri.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Oplakah, stare mi!
E da mi je vidjeti tog "Strucnjaka" koji ce stapicem provjeriti da li je mlada junferica ili nije! AAAAAhahahahahahahah!!!!!!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Pa nije junf (ili ti po medicinski - himen - ali ne onaj junak iz crtanih Hi-Men) postavljen kao nekakva pregrada....mila majko....![]()
![]()
![]()
![]()
Dozer wrote:
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Oplakah, stare mi!
E da mi je vidjeti tog "Strucnjaka" koji ce stapicem provjeriti da li je mlada junferica ili nije! AAAAAhahahahahahahah!!!!!!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Pa nije junf (ili ti po medicinski - himen - ali ne onaj junak iz crtanih Hi-Men) postavljen kao nekakva pregrada....mila majko....![]()
![]()
![]()
![]()
Pa koliko ti imaš godina uopšte, znaš li ikako o čemu pišešNightSkyWalker wrote:Ma ne radi to nikakav automehanicar, vec neko ko pripada blizoj familiji. I ja sam se zacudio kad sam ovo cuo, ali jbg takav im je obicaj. A ti štapići nisu veliki vec samo dovoljno da se moze izmjeriti, tako sam barem cuo od vise ljudi. Kako to tacno urade ja ne znam, ali znam da se mora obaviti oko vjencanja.
ma sitni provokator...poznanik wrote:Pa koliko ti imaš godina uopšte, znaš li ikako o čemu pišešNightSkyWalker wrote:Ma ne radi to nikakav automehanicar, vec neko ko pripada blizoj familiji. I ja sam se zacudio kad sam ovo cuo, ali jbg takav im je obicaj. A ti štapići nisu veliki vec samo dovoljno da se moze izmjeriti, tako sam barem cuo od vise ljudi. Kako to tacno urade ja ne znam, ali znam da se mora obaviti oko vjencanja.![]()
I ja se isto tako cudim i neke mi stvari nisu jasne.poznanik wrote:Pa koliko ti imaš godina uopšte, znaš li ikako o čemu pišešNightSkyWalker wrote:Ma ne radi to nikakav automehanicar, vec neko ko pripada blizoj familiji. I ja sam se zacudio kad sam ovo cuo, ali jbg takav im je obicaj. A ti štapići nisu veliki vec samo dovoljno da se moze izmjeriti, tako sam barem cuo od vise ljudi. Kako to tacno urade ja ne znam, ali znam da se mora obaviti oko vjencanja.![]()
To je činjenica, ništa drugo.yellow cat wrote:Bosanski_kralj wrote:Gdje nađe baš Bihać?Pa da je tako ko što ti pričaš 98% brakova bi prvi dan nakon vjenčanja završilo rastavom
Hahahahaha, smatraću ovo komplimentom![]()
Takozvana Sarajevski Kiseljak vjencanja,istina zivajanje_ wrote:ako se dizu mjehurici onda je mlada pod falinkom ili kako??Ridjobrki wrote:Aaaaaa... Sad sam skont'o! Pa uvijek sam se pitao što na bihaćkim svadbama (najčešće nakon što se hladno predjelo posluži) mladu potapaju u škaf!!! Baš čudan običaj a ja nikad da upitam nekoga....
NightSkyWalker wrote:
Da, vjencala se je.
Hej, bolje i to nego da mi štapiće gurajuBosanski_kralj wrote:To je činjenica, ništa drugo.yellow cat wrote:Bosanski_kralj wrote:Gdje nađe baš Bihać?Pa da je tako ko što ti pričaš 98% brakova bi prvi dan nakon vjenčanja završilo rastavom
Hahahahaha, smatraću ovo komplimentom![]()