(Cudni) obicaji na svadbama u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
semmy

#326 Re: (Cudni) obicaji na svadbama u BiH

Post by semmy »

hz__semir wrote:
callmethebreeeze wrote:
No_oNe__ wrote:a jel vam degutantno ono kada mladozenja skida mladoj podvezicu sa noge - na vecinom americkim vjencanjima
ali nesto mi mirise da i kod nas toga ima
nije. to moze biti sexi, ako je mlada zgodna i ima samostojece carapice.
:oops:
Ako je mlada dobra i još nije kakva bliža rodbina :D :D

jos ako je fotograf budaletina pa slika iz pogresnog ugla :D
paloma

#327 Re: (Cudni) obicaji na svadbama u BiH

Post by paloma »

baby24 wrote:e pa ne znam, onda sam im ja bila simpaticna :D , pa sam zakazala termin besplatno... i mene je iznenadilo, ali zena samo kaze dodjite tada i tada... jos ja pitam je li to sve?... kaze, jeste, samo ponesite l.k. na dan vjencanja (ovo se desilo prije par dana) :-)

pod 1.) cestitamo, nek je sa srecom/pohairli...

pod 2.) ako je to sve bilo tek prije par dana sta sad radis za PCom, zar nemas/-te pametnija posla?

pod 3.) nisam ja majke mi, vec me nagovorise
Bio Perica prvi put na vecanju...
Pita on mamu:
- Mama , zasto je ona teta sva u belom?
Odgovori mu mama :
- Pa znas sine da je to boja srece , da je zenama to najsretniji dan u zivotu...
A mali Perica ponovno zapita :
- A mama , a zasto je onda onaj ciko ceo u crnom?
:lol: :lol: :lol: grohotom se smijem
ljubav_aha

#328 Re: (Cudni) obicaji na svadbama u BiH

Post by ljubav_aha »

kosina wrote:Ima li neko koje nosio zastavu i neka nam objasni zašto? Naprijed Bosnooo.. :bih:
odlicno pitanje :D
Ljubicasta27

#329 Re: (Cudni) obicaji na svadbama u BiH

Post by Ljubicasta27 »

Sasvim slucajno sam prisustvovala jednom americkom vjencanju...na otvorenom, iznad okeana i toliko je bilo intimno, romaticno i kulturno da jednostavno ostavlja bez daha...nista pretjerano, razbacivajuce ali u tome i jeste stvar...elegancija samo takva...nesto najljepse sto sam vidjela u zivotu definitivno :-D

Ne kazem da mora biti USA :lol: ali mora biti profinjeno i intimno iznad svega, a to se ne moze postici sa 200 zvanica u zadimljenom restoranu, trubeci i vijoreci zastavama :roll: :-D
ljubav_aha

#330 Re: (Cudni) obicaji na svadbama u BiH

Post by ljubav_aha »

Ljubicasta27 wrote:Sasvim slucajno sam prisustvovala jednom americkom vjencanju...na otvorenom, iznad okeana i toliko je bilo intimno, romaticno i kulturno da jednostavno ostavlja bez daha...nista pretjerano, razbacivajuce ali u tome i jeste stvar...elegancija samo takva...nesto najljepse sto sam vidjela u zivotu definitivno :-D

Ne kazem da mora biti USA :lol: ali mora biti profinjeno i intimno iznad svega, a to se ne moze postici sa 200 zvanica u zadimljenom restoranu, trubeci i vijoreci zastavama :roll: :-D

koja vrsta muzike je bila na repertoaru,da li su imali DJ ili manju muzicku grupu :?: jesu li rentali :?: sve je to dobrooo placeno :-D
Ljubicasta27

#331 Re: (Cudni) obicaji na svadbama u BiH

Post by Ljubicasta27 »

Bilo je na litici iznad Atlantika, restoran manji u sklopu beach cluba, balade idu a oni razmjenjuju zavjete, iznad samog okeana...hocu da kazem, tu nije bio cilj razmetanje vec stvarno stvorit ugodjaj jako intiman, i koliko god da su platili vrijedi..bilo je max 40 zvanica, svi iza sjede (osim djeverusa i njegovih, oni idu standardno sa strana)...predivno nesto :-D i jaaaako elegantno...

Ja inace ne volim velike svadbe i pretjerivanja, te starinske obicaje i sl, ne idu mi u ovom vremenu nikako...radije nas 2 i kumovi negdje romanticno, dati za to lovu, nego pravit neku veliku svadbu kliseizirano :)
luckylaka

#332 Re: (Cudni) obicaji na svadbama u BiH

Post by luckylaka »

Prije 2-3 sedmice bio sam gost na Bosanskoj svadbi ovdje u USA.Koji dernek.Jedno 50-60 auta okiceni BiH i Usa zastavama.Sirene da ti bibnjici popucaju.Orkestar na celu kolone,harmonika dere a mi kroz centar grada.Policija napred i nazad kao obezbjedjenje.Navecer u zakupljenu salu .Dernek do zore,Rikno sam kovertu al nije mi zao.Ma nema niko na svijetu obicaje ko mi Bosanci.Kad je bal nek je maskenbal.Inace sam u Usa dosao iz jedne Bosanske vukojebine :D pa mi drago kad me neko ovako pozove na nasu Bosansku svadbu :razz:
ljubav_aha

#333 Re: (Cudni) obicaji na svadbama u BiH

Post by ljubav_aha »

Ljubicasta27 wrote:Bilo je na litici iznad Atlantika, restoran manji u sklopu beach cluba, balade idu a oni razmjenjuju zavjete, iznad samog okeana...hocu da kazem, tu nije bio cilj razmetanje vec stvarno stvorit ugodjaj jako intiman, i koliko god da su platili vrijedi..bilo je max 40 zvanica, svi iza sjede (osim djeverusa i njegovih, oni idu standardno sa strana)...predivno nesto :-D i jaaaako elegantno...

Ja inace ne volim velike svadbe i pretjerivanja, te starinske obicaje i sl, ne idu mi u ovom vremenu nikako...radije nas 2 i kumovi negdje romanticno, dati za to lovu, nego pravit neku veliku svadbu kliseizirano :)

znam prtokol,hvala :-D 40 zvanica je odlican broj :thumbup:

meni su marokanci ,tradicionalno okrestar,bubnjevi ogromni,bisli su sa gostom-zena je izvodila trbusni ples,podjestili na nasu muziku
Baltazar_khan

#334 Re: (Cudni) obicaji na svadbama u BiH

Post by Baltazar_khan »

Ma koliko god nam bili čudni običaji, naši su mila majka za recimo ovo.

Mene vazda suze obliju kad gledam ovaj video. Lijepi Dagestan :lol:
ljubav_aha

#335 Re: (Cudni) obicaji na svadbama u BiH

Post by ljubav_aha »

:lol:

ali imaju osiguranje sa razlogom da ih izbace pijane kroz prozor starijeg covjek u 3:20 :!: :?: :shock:
na majici pise гapд :lol:
minjonja

#336 Re: (Cudni) obicaji na svadbama u BiH

Post by minjonja »

Baltazar_khan wrote:Ma koliko god nam bili čudni običaji, naši su mila majka za recimo ovo.

Mene vazda suze obliju kad gledam ovaj video. Lijepi Dagestan :lol:
je li ovo stvarno obicaj raditi :?
ljubav_aha

#337 Re: (Cudni) obicaji na svadbama u BiH

Post by ljubav_aha »

iskljucivo u pijanom stanju
ja.neron

#338 Re: (Cudni) obicaji na svadbama u BiH

Post by ja.neron »

kurty wrote:A sada su guzve oko vjencanja... haman pola ljeta uzima Ramazan, onda ide onaj period za koji se kaze "nije lijepo izmedju Bajrama da se vjenca"... Mada kako god gledano, uvijek je izmedju bajrama
poželjno se ženiti ili udavati u Ramazanu, za vrijeme Bajrama, u mjesecu Ševvalu, uoči petka i petkom sve ovo je posljednji Božiji poslanik odobrio i pokazao svojim primjerom
vjesticanametli

#339 Re: (Cudni) obicaji na svadbama u BiH

Post by vjesticanametli »

najbolji je onaj sto ih metlom mlavi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

treba kod nas uvesti za mladence serbe pa da piju iz cipele :lol:
chengaba

#340 Re: Zasto zastave na svadbama?

Post by chengaba »

kiki-miki wrote: Eh nemam pojma nego mi pade napamet da je na jednoj svadbi bila zastava Ferarija.I to brat od mlade nosio.A kako i zašto nemam blage veze. :-)
A čuj kako! :D
ja.neron wrote: moj komšija kad mu se sestra udavala uvalio drugoj komšinici zastavu Ferrarija :( :lol: da ona maše njom dok se budu vozili u svatovskoj koloni
pa sad ti vidi ima li većeg debila od njega
minjonja

#341 Re: (Cudni) obicaji na svadbama u BiH

Post by minjonja »

boze :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
kurty

#342 Re: (Cudni) obicaji na svadbama u BiH

Post by kurty »

chengaba wrote:
kiki-miki wrote: Eh nemam pojma nego mi pade napamet da je na jednoj svadbi bila zastava Ferarija.I to brat od mlade nosio.A kako i zašto nemam blage veze. :-)
A čuj kako! :D
ja.neron wrote: moj komšija kad mu se sestra udavala uvalio drugoj komšinici zastavu Ferrarija :( :lol: da ona maše njom dok se budu vozili u svatovskoj koloni
pa sad ti vidi ima li većeg debila od njega
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ja.neron wrote:
kurty wrote:A sada su guzve oko vjencanja... haman pola ljeta uzima Ramazan, onda ide onaj period za koji se kaze "nije lijepo izmedju Bajrama da se vjenca"... Mada kako god gledano, uvijek je izmedju bajrama
poželjno se ženiti ili udavati u Ramazanu, za vrijeme Bajrama, u mjesecu Ševvalu, uoči petka i petkom sve ovo je posljednji Božiji poslanik odobrio i pokazao svojim primjerom
sve je meni to poznato... al da sad pokusas da organizujes svadbu za vrijeem ramazana, bilo bi od komsiluka:
"ha vidi supka, zao mu para"
Casual_boy

#343 Re: (Cudni) obicaji na svadbama u BiH

Post by Casual_boy »

ovdje svi nesto kukaju protiv obicaja a vecina vas sigurno pravo lijepo derneci u nekom napucanom hotelu opija se do zore i sve sto tome sleduje ;) :run:
Shoshana

#344 Re: (Cudni) obicaji na svadbama u BiH

Post by Shoshana »

Ama, onima kojima sve te frizure, sve te haljine, svi ti auti i trubljenje i razbacivanje cvijecem i parama uljepsavaju taj dan - neka im ga, brate, svoje pare trose, ne trose moje. I -valjda treba njima da je dobro, a ne meni :oops:
pustopoljina

#345 Re: (Cudni) obicaji na svadbama u BiH

Post by pustopoljina »

:dance: :dance: :dance: :dance: :dance:
pustopoljina

#346 Re: (Cudni) obicaji na svadbama u BiH

Post by pustopoljina »

ovako je pocelo

i trajalo do duboko u noc

mislim da je ovo onaj badic, vise bos.krupe
unca unca unca
:P
bubica123

#347 Re: (Cudni) obicaji na svadbama u BiH

Post by bubica123 »

pustopoljina wrote:ovako je pocelo

i trajalo do duboko u noc

mislim da je ovo onaj badic, vise bos.krupe
unca unca unca
:P
:thumbup: :lol: :lol:
nikad_vise

#348 Re: (Cudni) obicaji na svadbama u BiH

Post by nikad_vise »

vjencanja kao vjencanja u sustini opravdavam kao i obicaje koji ih prate..ima tu jako mnogo glupih stvari i krajnje nepojmljivi al u sustini ljudi to jedva cekaju da se malo provesele,da se vidi rodbina koja dodje sa zapada specijalno za te prilike kao i masu drugih ljudi..obicaji na vjencanjima opet su u nekim sredinama u manjim mjerama razliciti od nekih drugih..i vjerovatno u nekim gradskim sredinama je to mnogo vise formalno slavlje nego na nekim seoskim jer je i struktura ljudi u nekoj mjeri razlicita..al sad se zgrozavat i smijati nekim obicajima kao da su lafo nepoznati,kao da nam to izaziva toliko cudenje i nazivati to promitivizmom je vise odlika kompleksasa koji nikad nisu bili na svadbama..

p.s.i ovaj momak admir-84 cini mi se sto kaze da selo bruji ako se ne vjenca po serijatu izmislja..neznam u kakvoj ti sredini zivis,al to je notorna laz drug..

slazem se isto sa forumasem koji je rekao da vecina njih nakon koje popijene nezna ni zasto je tu al et narod se veseli pa hajd..srbi imaju bozice i tak pa se opijajuu..nasem narodu malo vjera koci jos uvijek da za bajrame i tak totalno se opija al et nadoknade bosnje ovako na ovim svadbama :))
NightSkyWalker

#349 Re: (Cudni) obicaji na svadbama u BiH

Post by NightSkyWalker »

Zasto je kod roma obicaj da majka nevjeste padne u nesvjest kada mladozenja dodje ?

Zasto je obicaj u Bihacu da tokom vjencanja mlada dokaze da je jos uvijek djevica?

:?
hali gali halid

#350 Re: (Cudni) obicaji na svadbama u BiH

Post by hali gali halid »

Je li bilo ovo? Nije BiH, ali ima ovoga i kod nas :mrgreen:

Locked