cudna vremena

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

neka tamo

#51 cudna vremena

Post by neka tamo »

Valjda on mislio da mu je taj najljepsi :) . ma stvar je u tome sto je on bas fin, a veliki broj cura (ne generalisem) samo kaze da zeli finog i pazljivog, a u stvari ih privlaci suprotnost. Ista stvar je i kod muskaraca.
Zadig

#52 Re: cudna vremena

Post by Zadig »

neka tamo wrote:Valjda on mislio da mu je taj najljepsi :) . ma stvar je u tome sto je on bas fin, a veliki broj cura (ne generalisem) samo kaze da zeli finog i pazljivog, a u stvari ih privlaci suprotnost. Ista stvar je i kod muskaraca.
Eh to je teorija ciji intenzitet se lisi od zemlje do zemlje, od kulture do kulture...

mogao bih danima o tome da razglabam....

Elem, najbolje je da se svako predstavlja ono sto jeste, tj da se bez veze ne folira ili pravi NICE GUY, ili BAD BOY samo zato sto misli da zene to vise vole...to ne pali. Mozda i pali u sredini dje je bitno jer dzemper na rajfeslus iil na dugmice (mada je moguce da je to samo slucaj tvoje jaranice)....

Ako je covjek o sebi pri sebi, ne vidim razloga za glumu, ako je momak stvarno fin, dobar u dusi, ne treba to da skriva, naci ce se zena kojoj ce se to svidjeti, mozda nece svakoj, ali one koje znaju cijeniti prave vrijednosti ce to naci vrlo privlacnom osobinom.
Kod nas je (moje misljenje) dosta bitno da li je tip ono malo bad boy, olfa zajeban ili ne. A normalni fini momci ga puse jer eto nisu dovoljno macho...gluposti totalne....
neka tamo

#53 cudna vremena

Post by neka tamo »

Ma naravno da i ja mislim da covjek treba biti ono sto jest. Kad te neko takvog prihvati, onda je to ono pravo. Ma vala ja stvarno nemam zivaca da nekome nesto glumim. A mislim da koliko god se covjek pretvarao, kad tad ispliva ono sto je on zaista. Na kraju krajeva u tom slucaju lazes sam sebe.
A zato ja i pokrenuh ovu temu...jer mi se nekako cini da ljudi vise ne cijene prave vrijednosti. Mozda je tome kriva i ekonomska situacija a moguce i uticaji zapada..ko zna. Mozda je i prije bilo ovako, ali se nije pokazivalo u ovoj mjeri.
Zadig

Post by Zadig »

dobro, sigurno postoji odredjena erozija morala i vrijednosti u odnosu na proslo vrijeme, plus moderno vrijeme, materijalizam, komercijalizam, nacionalizam sta ti ja znam....

Mislim da su vrijednosti ostale u dubini duse ISTE medju ljudima, ali manje dolaze do izrazaja, u tome je problem, mozda je do komunikacijskih kanal dje nema vise mjesta za tako nesto, a mozda je i zbog pritiska na ljude iz vana da se to ne pokaze, ili da nesto drugo ispliva...elem...

evo, za sebe znam da nisam vise dobar prema svakom, vec samo prema onima koji mislim da zasluzuju....a prema ostalima nisam djubre, ali sam hladan jednostavno.
anais_nin

#55 Re: cudna vremena

Post by anais_nin »

Zadig wrote: Ako je covjek o sebi pri sebi, ne vidim razloga za glumu, ako je momak stvarno fin, dobar u dusi, ne treba to da skriva, naci ce se zena kojoj ce se to svidjeti, mozda nece svakoj, ali one koje znaju cijeniti prave vrijednosti ce to naci vrlo privlacnom osobinom.
Kod nas je (moje misljenje) dosta bitno da li je tip ono malo bad boy, olfa zajeban ili ne. A normalni fini momci ga puse jer eto nisu dovoljno macho...gluposti totalne....
ja dobivam osip od tih lafo zajebanih :lol: imam urodjenu alergiju na njih...gdje su te fine dobrice? njih mi na tanjiru dajte :lol: :lol: :lol: :D
neka tamo

#56 cudna vremena

Post by neka tamo »

Eto ako ti nemas sta protiv dzempera bez rajsferslusa, zaboravicu da sam rekla da necu vise nikad biti provodadzika :)
Zadig

Post by Zadig »

a dobivam osip od tih lafo zajebanih Laughing imam urodjenu alergiju na njih...gdje su te fine dobrice? njih mi na tanjiru dajte Laughing Laughing Laughing

Nako ako moze nakoso isjeckane...
:D

e vidis, ima finih momaka,samo treba malo kopati po gajbi jer obicno nisu na povrsini, bas kao i fine jabuke na pijaci
:D
anais_nin

#58 Re: cudna vremena

Post by anais_nin »

neka tamo wrote:Eto ako ti nemas sta protiv dzempera bez rajsferslusa, zaboravicu da sam rekla da necu vise nikad biti provodadzika :)
nismo sve tako nezrele...dzemper je lako promjeniti, pamet i srce nije :D bez zezze skidam kapu svakom momku koji je dobar...u dusi :D

Zadigi znam, eto ja do sada imala srece uvijek naletim na neku kvalitetnu gajbu...do sada svi sem jednog u tu rijetku necijenjenu grupu spadaju :D

neka tamo, iskreno mislim da faktor otudjenja nije sada puno izrazeniji nego prije, niti su ljudi iskvarenije nego prije, samo kad gledamo u proslost imamo obicaj to raditi sa ruzicastim naocalama na ocima, pa ono prije uvijek izgleda ljepse, bolje....i prije i sada je vazilo isto, treba pazljivo gledati da bi se u moru korova prepoznao po koji lijep cvijet :D
neka tamo

#59 cudna vremena

Post by neka tamo »

Doduse imas i pravo. Sad smo i zreliji i drugacije gledamo na stvari, nego prije. Vjerovatno je i prije bilo svega, ali nije bilo ovako otvoreno.

Ma ne bih ja da ispadne da nesto kukam ili da da sam ne daj Boze ocajna i nezadovoljna. Samo mi pomalo smeta ta neka povrsnost. Naravno da svi biramo ljude sa kojima cemo provoditi vrijeme.
kaktus

#60 Re: cudna vremena

Post by kaktus »

anais_nin wrote:
neka tamo wrote:Eto ako ti nemas sta protiv dzempera bez rajsferslusa, zaboravicu da sam rekla da necu vise nikad biti provodadzika :)
nismo sve tako nezrele...dzemper je lako promjeniti, pamet i srce nije :D bez zezze skidam kapu svakom momku koji je dobar...u dusi :D

Zadigi znam, eto ja do sada imala srece uvijek naletim na neku kvalitetnu gajbu...do sada svi sem jednog u tu rijetku necijenjenu grupu spadaju :D

neka tamo, iskreno mislim da faktor otudjenja nije sada puno izrazeniji nego prije, niti su ljudi iskvarenije nego prije, samo kad gledamo u proslost imamo obicaj to raditi sa ruzicastim naocalama na ocima, pa ono prije uvijek izgleda ljepse, bolje....i prije i sada je vazilo isto, treba pazljivo gledati da bi se u moru korova prepoznao po koji lijep cvijet :D
A sta je sa Kaktusima? :-)
anais_nin

#61 Re: cudna vremena

Post by anais_nin »

kaktus wrote:
anais_nin wrote:i prije i sada je vazilo isto, treba pazljivo gledati da bi se u moru korova prepoznao po koji lijep cvijet :D
A sta je sa Kaktusima? :-)
I kaktus je cvijet :D samo ga treba znat pravilno zalijevat pa nece bocnut, tj bocnut ce samo kad treba :lol:
Sarafcina

#62 Re: cudna vremena

Post by Sarafcina »

neka tamo wrote:Valjda on mislio da mu je taj najljepsi :) . ma stvar je u tome sto je on bas fin, a veliki broj cura (ne generalisem) samo kaze da zeli finog i pazljivog, a u stvari ih privlaci suprotnost. Ista stvar je i kod muskaraca.

Ma nije do njega :)

Treba da zahvali Bogu sto ga je zaobislo. Da sam na njegovom mjestu taj dzemper bi mi bio sretni :D

Sta mislis da je imo pravi dzemper ;)
I jedan dan se ispostavi da mu gace nisu prave ;)
jer ona voli bokserice sa slicom, a njegove su slip sa mikimausom ;)
ajmeee :D
neka tamo

#63 cudna vremena

Post by neka tamo »

Ali mene je pravo iznenadilo kako je ona o tom dzemperu pricala, kao da je katastrofa, nesto uzasno...al nejse, svako ima pravo na misljenje.

A ti si u pravu, danas je bio dzemper, sutra bi bilo nesto drugo. Ma nema tu pravila, jednostavno mora da postoji ta neka posebna hemija. Kad nje ima nije bitno kakav je dzemper. Jedino sto dosta ljudi upravo zbog dzemper predrasuda ne daju sansu jedni drugima.
MRAVOJED

Post by MRAVOJED »

čitam ovaj topic i mislim :D čudna vremena :D dobra stara vremena
chudna

Post by chudna »

Ma nisu cudna vremena, samo ljudi postali nesigurni, nezadovoljni i da bi to prikrili kao kuliraju. A sto se tice upoznavanja nije ni do kafane ni do ljudi u njoj vec do tebe same. Ja od kako sam promijenila stav prema sebi samoj i prema ljudima koje upoznajem sve ide puno lakse. Ako si vesela i nasmijana i tu pozitivnu energiju siris oko sebe, vjeruj mi upoznaces pola kafane. A ako izadjes sa mislju kako ti fali ovo ili ono, kako te gleda onaj grozni u ruznom dzemperu, vjeruj mi nista od upoznavanja cak ni sa njim. Ah da i izbjegavaj copore i sretno :) :)
ibrik

#66 Re: cudna vremena

Post by ibrik »

mlada i zelena wrote:
anais_nin wrote:

Anais ti si bas sretna..ja uvijek promasim te fine gajbe..k'o snjeguljica...uzmem jabuku kontam evo je fina- kad ono tamo otrov smajlistosedavijabukkom

mislim da je pokretacica teme imala pravo prije dvije godine i ima pravo i danas...ljudi se upoznaju ali nedovoljno..i previse zure..
npr. izadjes na prvi date..caskas normalno s tipom...poljubis se-mozda..i on odjednom izvali bi l' mi ga popusila...a ja kontam gdje mi je sad cakija da od tebe eunuha napravim..
ili upoznas nekoga finog..i odmah za dvije tri veceri krene prica o sex-u ..sta volis..itd..ako ne zelis pricati s nekim o sex-u -frigidna si...God Forbid
ako pak pricas o sex-u konta gdje je najblize prenociste :-?
sto je najtuznije u cijeloj toj prici ...mislim da ima puno ljudi oko mene koji su se poceli zadovoljavati samo sex-om bez ikakvih osjecanja, pritom se osjecaju isprazno i grozno..al' ipak furaju dalje tako jer jednostavno nema onih finih jabuka...koje cuvas, pomiries..volis
Last edited by ibrik on 09/06/2010 10:03, edited 1 time in total.
nebojeplavo

Post by nebojeplavo »

U vezi dzempera, mislim da se on djevojci ustvari nije svidio, pa je to bilo samo trazenje izgovora :wink:
A sto se tice teme, slazem se da je danas najteze upoznati nekog normalnog, sve neke nebuloze pricaju i tako se ponasaju :shock: :roll:
Sarafcina

Post by Sarafcina »

nebojeplavo wrote:U vezi dzempera, mislim da se on djevojci ustvari nije svidio, pa je to bilo samo trazenje izgovora :wink:
A sto se tice teme, slazem se da je danas najteze upoznati nekog normalnog, sve neke nebuloze pricaju i tako se ponasaju :shock: :roll:
mozda su napuseni ;)?
Vertigo

Post by Vertigo »

Po mom skromnom misljenju, najveci problem je u opstoj postratnoj depresiji,
ali vremena se mijenjaju u svakom pogledu na bolje.
Mislim da dolaze neka sretnija vremena za sve nas :)
Post Reply