Čudan problem sa internetom

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
SaciragicB
Grijem se na: sluty

#1 Čudan problem sa internetom

Post by SaciragicB »

Pozdrav,

Posljednjih dana imam jedan jako čudan problem sa internetom. Naime, kupio sam novi računar na koji sam instalirao Windows 10 i imao namjeru da updateujem drivere i instaliram sve potrebne programe. Računar sam LAN kablom povezao na mrežu, ali čini se da nešto nije ok. Veliki broj stranica pretraživači uopće ne učitavaju, te izbace poruku "Site can't be reached. _______ took too long to respond." Osim toga Steam koji koristim za igrice nekad se sasvim normalno poveže, a nekad ne, što je slučaj sa još par sličnih programa (Discord npr.).

Na telefonu se dešavaju slične stvari, ali u blažoj mjeri, dok i na njemu postoje stranice kojima ne mogu uopće da pristupim.

* Brzina downloada je odgovarajuća paketu koji imam, te sa tim nemam problema.

Imate li ikakvu ideju šta bi moglo biti u pitanju?

Unaprijed hvala! :-)
SaciragicB

#3 Re: Čudan problem sa internetom

Post by SaciragicB »

Quaresma wrote:https://www.drivereasy.com/knowledge/so ... ome-error/

jesi li ovde gledao?

Jesam još i prije, ništa ne pomaže.

Maloprije sam LAN kabal uključio u drugi ulaz na ruteru pa je na sekund izgledalo bolje, a sad opet po starom.

Primjera radi, YouTube bez problema ide 1080p 60fps. dok trenutno ne mogu npr ući na neku random stranicu...
Quaresma

#4 Re: Čudan problem sa internetom

Post by Quaresma »

pokusaj resetovati modem/router

jesi li probao od skinuti rucno drivere za mreznu? ne od stranice proizvodjaca maticne, vec od tog ko cija je mrezna, broadcomm, realtek..

ako to ne pomogne onda probaj skinuti i windows sa microsoftove stranice i odradi cistu instalaciju
SaciragicB

#5 Re: Čudan problem sa internetom

Post by SaciragicB »

Quaresma wrote:pokusaj resetovati modem/router

jesi li probao od skinuti rucno drivere za mreznu? ne od stranice proizvodjaca maticne, vec od tog ko cija je mrezna, broadcomm, realtek..

ako to ne pomogne onda probaj skinuti i windows sa microsoftove stranice i odradi cistu instalaciju
Probao i to, ne pali...
diablobih

#6 Re: Čudan problem sa internetom

Post by diablobih »

Ako ne rade one komande ipconfig /renew i release i flush dns, onda tesko da ti ista vise moze pomoci osim mozda da zovnes providera interneta i da ti oni vide.
Quaresma

#7 Re: Čudan problem sa internetom

Post by Quaresma »

ili jos da provjeri da mu nije ukljucen TCP/Ipv6 i ukljuci TCP/IPv4

svakako neka zove providera i eventualno trazi zamjenu modema
Post Reply